Attraktionens hjältar: Fexeus VS Starkström

Idag hittade jag en C-uppsats av Elin Kruse där hon gjort en jämförande analys av Game Girl och Henrik Fexeus Alla får ligga. Verkligen jättekul och intressant läsning!

”Uppsatsens syfte är att genom en topikanalys jämföra de könsroller som idealbilderna av män och kvinnor tillskrivs i de svenska dejtingböckerna: Alla får Ligga – Strategier i förförelsekonst för den moderna gentlemannen och kvinnan av Henrik Fexeus och Game Girl av Sara Starkström.” 


Läs uppsatsen här!

 Här finns ett klipp från när jag träffade Henrik Fexeus i Expressen Webb-TV. 🙂


game girl sara starkström elin kruse uppsats raggning raggningshandbok kvinnlig pua expressen uppsala universitet

Game Girl @ BLN.FM (svenska)

Hej!

Nu har jag fått den tyska artikeln från BLN.FM översatt så att även ni icke-tysktalande kan läsa. Jag tycker den blev riktigt bra! Originaltexten på tyska kan ni läsa här!

Buy Game Girl – Der Guide für Junge Frauen in German here.

 

   
HUR SPELAR MAN SPELET?
Alla-Hjärtans-Dag är dagen för dem som är förälskade. Men vad som är en fest av kärlek, hjärtan och positiva känslor för lyckliga par, kan ibland utlösa en undermedveten aggression hos singlar. Till en romantisk Candle-Light-Dinner behövs vanligtvis 2 personer och alla singlar blir omilt påminda om detta på den här dagen. Men trots allt borde man inte surmulen stoppa huvud i sanden på morgonen av Alla-Hjärtans-Dag. Bara för att man börjar dagen som singel, betyder inte, att man måste avsluta den som singel.

Sara Starkström är en svensk författare, som själv anser att hon är en blyg människa. Trots allt ville hon, när det gäller flirtande, inte vara beroende av att vänta på männen att ta initiativet. Därför har hon utvecklat några strategier, som såväl hjälper henne med att flirta och ragga på någon, men också bara att bemöta nya människor öppet – även hon om inte vill ragga på dem. Dessa strategier har hon nu skrivit ner i Boken „Game Girl  Der Guide für junge Frauen” som inspiration och stöd för alla kvinnor, som vanligtvis är blyga. För BLN.FM avslöjar flirt-experten, hur Alla-Hjärtans-Dag kan bli en kärleksfest även för singlarna. 

BLN.FM: Vad ska en singel göra på Alla-Hjärtans-Dag?

Sara: Man ska absolut inte stanna hemma och gömma sig. På kvällen ska man gå ut. Dessutom ska man utgå ifrån, att alla som går ut den här dagen utan partner är singlar. Och då kan man strunta i frågan, om den utvalde är upptagen.

BLN.FM: I din bok ger du rådet, att gå ut ensam oftare. Vi har testat det, men det krävs en del för att fixa det.

Sara: Det stämmer, framförallt kvinnor går sällan ut ensam. Att befinna sig i sällskap ger en viss trygghet. Men det gör det också svårare att lära känna nya människor. Själv tilltalar man inte en främmande person, när de egna vänner observerar en och samtidigt blir man troligtvis inte tilltalad av en annan människa när man är omringad av de egna vännerna.

BLN.FM: I din bok ger du många galna tips, som isbits-raggningen, där man ska slå sönder en isbit på baren, för att få uppmärksamhet. Uppmärksamhet får man definitivt, men tror inte folk snabbt att man är en idiot?

Sara: (skrattar). Jo, isbits-raggningen är bara någonting för avancerade raggare, men jag har också gjort erfarenheten, att människor lär känna varandra i konstiga situationer. Åtminstone kommer den andra ihåg dig. För mig är det bara viktigt, att uppmuntra folk att överhuvudtaget vara aktiv. Till mig kommer det ofta unga tjejer, som vill veta hur de kan tilltala drömmannen, men det är inte avgörande på vilket sätt de gör det utan att de överhuvudtaget gör det.

BLN.FM: I din bok pratar du mycket om strategier och jämför ”Love Game” till och med, med schack. Är inte det på sätt och viss oromantiskt?

Sara: Jo, om man ser det på det viset. Men när det gäller schack, så är damen den viktigaste figuren. Som det borde vara i kärleken. Men det handlar inte om strategier i klassisk bemärkelse, utan att man verkligen tar initiativ. För om man är riktigt ärligt: Hur många gånger har det hänt, att den utvalde verkligen bara ha kommit fram till oss, för att medge sin kärlek?

Det ligger givetvis någonting i det här. Vem som fortfarande behöver det ena eller andra tips, för att landa rätt hos det efterfrågade objektet, får en massa inspiration i Sara Starkströms bok. De här råden får förresten också gärna användas av männen, för de önskar sig ju ibland också ”mer Game”.

Game Girl — Der Guide für junge Frauen von Sara Starkström, Taschenbuch: 207 Seiten, Verlag: Donkey Pro­ducts GmbH & Co. KG; Auf­lage: 1 (1. Juli 2012)

   

Pressinformation Game Girl

Hi!

Here’s some pictures and information about Game Girl that you may use for press.

  • Game Girl is published in German by Donkey Books
  • The original publishing house in Sweden is Nicotext.
  • You can buy Game Girl at Galeria Kaufhaus in Berlin, and Urban Outfitters all around Germany.
  • For high res pictures please contact Nicotext.
  • Contact the publishing house in Germany here.
  • For this blog in English, click here.

A Swedish pick-up artist in Berlin

Hello there!

Now I’m in lovely Berlin! I arrived yesterday in the sunny town of Berlin. I met the German publisher and talked about the promotion of Game Girl, also I got some insight of what to do when I’m here. I have bought a great stack of newspapers and magazines that I’m gonna contact. Also I’m gonna get a list of magazines that the publishing house contacted before that I can call. Today I’ve got two interviews.

I love my hostel. I have stayed with this hostel in several cities in Europe. Paris, Edinburgh, Brighton and more and they are sooo good. Yesterday we had a pick-pocket in our room and one guy got his things stolen. Quite scary. It was hard to fall asleep last night. But now I feel better. I’m going to see some dinosaur skeletons today. Look what I found yesterday: guinea-pig-store!

As I have been travelling before, I know where to hide your things. In the snuff for example. Hahaha!

Will write more later. Now I’m going in to town (I am in town, my hostel is right in the center of Berlin! Only 9 €/night! (SEK 76,50!)

 

Game’s On Game Girls!

 

Game Girl @ EAST FM

Hej!

Imorgon kan ni höra mig prata om

Game Girl i EAST FM

 Norrköping på 100.9 

Linköping 103.2

Motala 90.2

Eller på APPEN!

Game Girl finns att köpa på Kondomeriet!

I Linköping ligger butiken på Badhusgatan 8.

(Glöm inte att köpa lite leksaker också, varje Game Girl borde ha minst en Womanizer hemma. Typ den här).

Normal
0
0
1
2
12
獫票楧栮捯洀鉭曮㞱Û뜰⠲쎔딁烊皭〼፥ᙼ䕸忤઱
1
1
14
11.512

0

0
0