Gott Nytt År.

 Vill börja med att be om ursäkt för min långa frånvaro.

Ser att jag fått några kommentarer medans jag var borta, vilket glädjer mig.

Tyvärr hade jag fullt upp under julen och reste en hel del vilket innebar dålig tillgång till internet, men nu är jag tillbaka!


Tänkte lämna produkterna i detta inlägg och fokusera på hur du kan hjälpa din hud inifrån. Som vi alla vet är nyårslöften om ett nyttigare och sundare liv ett av de populäraste. Dom flesta strävar efter att gå ner några kilo, men vi ska inte glömma bort vad den nyttiga maten faktiskt gör med våran hud!

Alla har vi hört om Antioxidater och Fria radikaler, men vad är det egetligen?!

För att reda ut det behöver vi egentligen gå hela vägen ner till atomerna, ni vet dom här pytte små sakerna som vi alla är uppbyggda av. Runt atomer svävar Elektroner, när en atom inte har nog elektroner är den ständigt på jakt efter nya, så att den blir ”mätt”.

Fria radikaler saknar elektroner och försöker därför stjäla från andra atomer. När vi då utsätter våran hud för dessa, vilket vi gör när vi sitter hemma framför datorn hela vintern eller utsätter våran hud för massa luft föroreningar vill dessa fria radikal atomerna stjäla elekroner från vara fina hudcells atomer.  Detta hade kanske inte vart ett problem, om det inte innebar att dessa Fria radikaler ”kväver” våra friska fina hudatomer och förstör dom i en väldig fart.

Här kommer då Antioxidanterna in, som en räddare i nöden. Antioxidanten neutraliserar helt enkelt dom fria radikalerna och rädda cellerna från att förstöras.

Så, för att få i dig dessa antioxidanter bör du äta frukt och grönt, helst rått. När grönsaker hettas upp över 30 grader försvinner nämligen en stor del av antioxidanterna.

Så en sallad till  lunch gör mer för din kropp än du tror!

Men, det bästa du kan äta är faktiskt bär, helst blåbär som har ett väldigt högt värde av antioxidanter. Nu har vi sådan tur att vi bor i ett land där bär mer eller mindre är gratis, så varför inte bara frossa i alla dessa fantastiska nyttig godsaker!?

 


 

Under Granen.

 

Då fortsätter vi med en litet inlägg om vad du kan köpa till Pappa, Bror eller Pojkvänn.

Kom ihåg att det är viktigt att veta vilken hudtyp du handlar till, så att det inte blir fel. Fel kräm kan helt enkelt ge motsatt effekt. Tro det eller ej, men även dom mest maskulina männen i våra liv uppskattar faktiskt en sådan gåva. Dom skulle förmodligen aldrig sätta sin fot i ett parfymeri eller på en hudvårds salong, men innerst inne vill vi ju alla ha en hud som mår bra!

 

Till Honom


Produkt Info: Clinique For Men M Lotion. En fuktgivande kräm som går att använda både dag och natt. Dom flesta men vill ha det så enkelt som möjligt när det gäller hudvård och det blir inte mycket enklare en så här. Denna krämen kan användas efter rakning och gör huden mjuk och smidig. Så har du en man med Torr eller Normal hud där hemma är detta något att lägga under granen. Alla behöver fukt!Produkt Info: Maca Root Energetic Face Protector från The Body Shop. Denna krämen passar alla hudtyper och åtefuktar samtidigt som den skyddar huden. Den innehåller bland annat Aloevera som har inflammations hindrande egenskaper och ger fukt till huden och Paranöts olja som är mjukgörande för huden. Även denna kan appliceras efter rakning. Som vanligt ser The Body Shop till att deras ingredienser är Community Trade – produserade vilket gör att det alltid känns lite extra bra att ge bort just deras produkter.

Tänk på att män inte kan sminka bort sina skavanker på samma sätt som vi. Så ge en liten hjälpande han till en strålande välmående hud!

Under Granen.

 

 

Julafton närmar sig med stormsteg och nedräkningen från 10 dagar har startat.

För dom som ännu inte har köpt alla klappar tänkte jag att jag skulle komma med lite tips som passar dom flesta. Något vi alla behöver och egentligen aldrig kan få för mycket utav är body lotion. Det finns konsistenser, lukter och prisnivåer som passar alla. Den perfekta gåvan till en väninna, jobbarkompis, syster, mamma eller flickvänn.

För HenneProdukt Info: Revitalizing Khanya Body lotion från Babor har en fantastisk lukt och återfuktar huden. Den smälter snabbt in i huden och är perfekt om du har lite bråttom att klä på dig efter duschen. Lukten i sig är en upplevelse och en bra ersättning för parfym, om du har ett yrke där detta inte är lämpligt eller är känslig mot starka parfymer.Den innehåller bland annat Marula Olja som återuppbyggen hudens naturliga skydds barriär och finns även som Duschkräm och Kroppspeeling.


Produkt Info: Coconut Body Butter från The Body Shop är lite tjockare i konsistensen och tar lite längre tid på sig att försvinna in i huden. Detta Body Butter finns i många olika lukter, men personligen tycker jag bäst om Coconut. Inte nog med den fantastiska doften och konsistensen utan den kokosnötolja som används i produkten är Ekologisk. Kokosnötoljan ger fukt till huden och gör den smidig och len. Denna lämnar också en viss lukt på huden, och jag använder den helst på kvällen efter ett varmt bad eller en lång dusch. Även om den luktar fantastiskt så är det inte alla som vill lukta kokos hela dagen.

Återkommer senare med Tips på gåvor till honom. Där är nämligen inte alltid Body Lotion lika upskattat!

En god grund.

 

En anledning till många hudproblem kan vara hudceller som ligger kvar på det översta hudlagret. Detta kan göra så att huden ser grå ut, att det bildas Acne och att talgen inte kommer ut och kan smörja huden så som den ska. För att åtgärda detta krävs egentligen en väldigt liten insats.

Allt du behöver gör är att Peela huden 1-2 ggr i veckan ( inte mer), så hjälper du till med att bli av med dom döda hudcellerna, och får en renare fräschare hud som lättare kan ta upp dom aktiva ingredienserna du har i dina krämer, masker och serum. Peeling hjälper äevn till att snabba på bildningen av nya hudceller och är extra viktigt för dig med en vuxen hud ( från 30år och uppåt), då en vuxen hud inte ”byter ut” sin hud lika ofta som en yngre hud.

För dom flesta hudtyper, utan några större hudproblem så går det alladeldes utmärkt att använda en vanlig kornpeeling. Det ska docka vara en som är speciellt anpassad till ansiktet, och kan snabbt masseras in i duschen för att sedan sköljas av.

För dig med en känslig hud eller mycket acne ville jag ha rekommenderat en Enzyme peeling. Denna är mildare mot huden och smörjes på som en mask och ska verka i 3-10 min beroende på märke.

 

 

Produkt info: Nimue Exfoliating Enzyme

Denna peeling passar till alla hudtyper och även dom med känslig hud och olika typer av acne. Denna på föres som en mask och ska värka i ca 3-5 minuter. Den löser upp limmer mellan hudcellerna i det översta lagret och dom små enzymerna i peelingen ”äter upp” dom gamla cellerna. Enzymerna kommer från Ananas och Papaya och efterlämnar en jämn och fin hud.


 

Produkt info: Babor Mild Peeling

Denna peelingen innehåller små avrundade korn från persikakärnor och skrubbar försiktigt bort dom döda hudcellerna från det översta hudlagret. Peelingen ska masseras in under ca 2-5 minuter med fuktiga fingertoppar och massagen hjälper även till att öka blodcirkulationen i huden. Detta förbereder huden på at ta upp kommande produkter och är väldigt bra att börja med om du ska använda en brun utan sol produkt. Det är viktigt att få bort alla korn när du sköljer av peelingen igen. Resultatet blir en grundligt ren hud som är mjuk och smidig med en fin glöd.

Glömm inte att huden i ansiktet är känslig, så var försiktig när du peelar och inte mer än 1-2 ggr i veckan. Det kan faktiskt bli för mycket av det goda!

Vilken typ är du?

 

Det är inte alltid så lätt att veta vilken hud typ du egentligen har. Det finns inte bara hud typer, utan även hud tillstånd, vilket gör det hela ännu mera komplicerat. Det viktigaste är att finna ut vilken hud typ du har i grunden och sedan ta i tu med tillstånden för att kunna få en frisk och fin hud.

 

Misstaget många gör är att tro att dom har en normal hud, eftersom dom inte har några direkta problem med huden. Detta är oftast fel, då Normal hud är väldigt sällsynt och de vi har mest av faktiskt är Torr hud typ. Det bästa är självklart att gå till en hudterapeut och få en ordentlig hud analys så att du vet vad just din hud behöver, men nedan kommer lite vägledning om hur du kan känna igen dom olika hudtyperna.

Normal Hud:

På denna huden hittar du INGET. Den har en perfekt färg, den är aldrig torr, har inte en endaste acne och så gott som inte en endaste pormask (komedon).Huden är fin,jämn och varm. Har du denna hudtypen kan jag bara gratulera.

Torr Hud:

Här är en väldigt vanlig hudtyp med små porer, jämn och fin hud, sällan problem med acne men kan kännas stram och ha partier som flossar.  Torr hud är oftast känsligare mot temperaturförändringar och kan reagera på vissa produkter. Något som är viktigt för den med torr hud är att passa på dom utvidgade blodkärlen ( cuperos) som jag skrivit om tidigare. Att huden blir torr beror på att produktionen av talg är reduserad och huden får inte den smörjning den behöver.

Blandnings Hud:

En kombinerad hud av feta och torra zoner är också relativt vanligt. Dom feta zonerna kan variera men det vanligaste är T-zonen (Panna,Näsa,Haka). Detta beror på att talg produktionen i ansiktet är ojämn. Denna huden kan variera mellan årstider och det kan krävas olika produkter för olika tider på året. På vinter kan denna hudtypen kännas torrare och på sommaren fetare.

Fet Hud:

Den feta huden känns lätt igen genom stora porer, mycket pormaskar och en varierad grad av acne utbrott. Huden är ojämn och glänsande och kan ibland se färglös och trött ut. Denna hudtypen är det väldigt viktigt att sköta på rätt sätt. Här ska man vara väldigt försiktig med att använda produkter som torkar ut huden, då detta bara leder till att huden producerar ännu mera talg! Eftersom fettet från talgen lägger sig på huden, fastnar döda hudceller och lägger sig som ett lagar på huden. Detta lager täpper till porerna och får huden att se grå ut, samt bidrar till uppkomsten av acne.

Utöver dessa grund hudtyper finns som sagt flera olika tillstånd. Du kan till exempel ha en fet hud som är fuktfattig, eller en blandningshud som är känslig. Var uppmärksam på din hud och fråga gärna om hjälp!Regenerera Mera!

Hej igen!

Ursäkta min långa frånvaro, men min hälsa har inte tillåtit mig att blogga. Det är influensa tider och vi är säkert ganska många som spenderar en vecka eller två instängda hemma under täcket, med endast Tv´n som sällskap.

När vi väl börjar må bättre så är det inte alltid ett friskt och glödande ansikte vi möter i spegeln. Även huden blir påverkad av sjukdom och allt vad det medbringar.

Så för att få tillbaka den fina glöden och återigen möta världen med ett friskt utvilat utssende vill jag rekommendera en kräm som ger din hud en liten boost. Det finns många bra krämer där ute men jag har valt ut Complex C Maximum Vitalazing Cream, som jag själv tycker mycket om.


 

 Produkt Info: Complex C innehåller en hög dos av vitaminer A, C och E. Den innehåller bland annar extrakt från det omtalde goiji bäret, som är extremt rikt på C vitamin samt ácai och tarmvrirogn. Vitamin C styrker immunförsvaret i din hud och stimulerar kollagen produktionen så att huden blir spenstigare. Det är svårt för C vitamin att tränga in i Dermis ( det översta hudlagret) men Babor har klarat att lösa detta genom att ha kaplsat in C vitaminet i multivitasfärer som sedan fördelar C vitaminet i dom olika hudlagren för en optimal tillföring.

Vitamin A stimulerar förnyelseprocessen i huden och ökar på cellförnyelsen så att du får ett friskare utseende.

Vitamin E fungerar som antioxidant och  hjälper till att bekämpa dom fria radikalerna. Fria radikaler är hudens fieende och är väldigt snabba på att bryta ned huden. Så som järn rostar och frukt ruttnar utsåtts även huden för oxidering. För oss inenbär detta att viktiga delar av huden förstörs, tillexempel elastin som håller huden elastisk. E-vitamin hjälper också huden att ta upp fukt.

Koplex C passar till alla hudtyper och kan användas till dagkräm eller nattkräm året runt.Om du letar efter en annan kräm med Cvitamin, var noga med att den verkligen innhåller detta, då det är svårt för leverantörerna att bevara C vitamin i krämerna.

Vinterkyla.

 När vinterkylan smyger sig på är det extra viktigt att skydda huden.

Har du någon gång lagt märke till dom där fina röda äppelkinderna du får efter att ha varit ute i kall blåst eller minusgrader?

Dom vill vi helst undvika! Rödheten beror på att blodkärlen i kinden har utvidgats och när dom sedan brister, vilket dom gör om du utsätter den typiska skandinaviska huden för påfrestningar så som kyla, vind och snabba temperaturförändringar, så kalls det Cuperose.

Cuperose går inte att få bort, och kan se riktigt hemskt ut (googla gärna). Det finns produkter som kan roa ner det, men hittills inget som har bevisat att helt återställa huden. Det är därför viktigt att du skyddar din hud INNAN du kommit så långt.

Så innan du ger dig ut i Skidbacken, eller på en promenad i den fina vintersolen, smörj på ett lager av en skyddande kräm över din vanliga dagkräm och var snäll mot dina kinder!


Produkt Info:  Clarins HydraQuench Rich Cream,Skyddar huden samtidigt som den tillför fukt då den innehåller hylauronsyra. Krämen lägger sig som en skyddande hinna på huden och skyddar mot skadliga UVB strålar.  OBS! Krämen innehåller inte SPF ( solskyddsfaktor).

Den är främst rekommenderad till torr hud, men går bra att använda som skyddande kräm även till dom med en fetare och blandad hud.

 

Julkalendern.

Du har väl inte glömt att öppna dagens lucka?

Min Julkalender kommer från Babor och varje dag kan jag njuta ev en ny ampull med olika aktiva ingredienser som gör underverk för din hud.Lite dyrare än den klassiska Choklad kalendern, men en betydligt bättre investering för din hud!

Dagens överraskning var Anti stress fluid.

Produkt Info: Anti stress fluid roar ned en stressad hud och ger en lugnande effekt.Den reduserar snabbt rödhet och irritationer på en känslig hud. Den innhehåller bland annat Bisabolol och ingerfära och gör att huden får ett jämnare utseende. Kan vara bra att ha med sig under en lång flygtur, då huden lätt blir stressad, eller om du har en känslig hud som lätt reagerar på klimatförändringar eller produkter.


 

Vätskan ska ”pressas” in i huden och räcker till en påföring både morgon och kväll.

 

Välkommen!

Här kan du få dagliga Tips som hjälper dig att få den utlimata huden.

Vi förtjänar alla lite lyx i vardagen och jag kommer att tipsa om produkter och annat som får din hud att må bra och hur du kan få den där fina glöden vi alla längtar efter.

Lämna gärna en kommentar om det är något du funderar över gällande just din Hud, eller om du vill veta vart du kan köpa produkterna jag skriver om.