Läkare för canceröverlevare sökes!!!

Nu är jag arg igen! På sjukvården. Ovanligt va?! Och jag är ledsen om jag gör någon upprörd, jag är oerhört tacksam för vad den gjort oxå! Men…

Meja mår dåligt!!! 

Ska hon verkligen behöva det? Nu är det två (2) veckor med 38 graders feber och hängighet utan andra symtom!

En ny onkolog ringde upp mig igår på min ”fri-tid ensam i skogen, andas och plocka svamp”. Det är för lite bakterier i urinen att det troligtvis inte är UVI och hon kan avsluta antibiotikakurer om någon dag! Men vad är det då hon mår dåligt av undrade jag? -vet inte! Kontakta en läkare närmare er, vi har massor att göra. 

Jo tack! Tro mig, jag om någon förstår att vi inte är prioriterade, att de svårt sjuka går före! Men! Vem ska vi kontakta??? Vem hjälper oss? Meja?

Vårdcentralen vill inte ta i Meja och barnläkarmottagningen i Södertälje skulle jag få en kontakt till som var tillräckligt komptent för ett år sedan, fortfarande inte fått det! Det måste ju vara en bra, erfaren och ytterst kompetent läkare, kan liksom inte vara vemsomhelst! 🙁

Alla specialister ser bara till sitt område och att det inte kan förklara hennes mående. Om inte onkologen har det samlade ansvaret, den samlade bilden, vem har då det???

Nu har jag faktiskt fått nog av att canceröverlevande barn inte har någonstans att vända sig utan har gått utanför boxen och kontaktat en näringsterapeut och hormonspecialist! Hoppas att hon vill ta sig an Meja! 

Antibiotikakur…

Och inget njurfunktions-test imorrn eftersom njurarna kan vara påverkade av UVI’n och ge felaktigt resultat. 🙁

Meja har fortfarande 38 graders feber, två veckor nu… måendet lite upp och ner eftersom man vänjer sig vid att ha feber tydligen. ❤️

Hoppas antibiotikan snart kickar in! Tre gånger om dan ska hon ha medicinen, hur gör man med lunchtabletten? Skolan vill/får/kan väl inte ansvara över det? 🙁 

Nånting händer med Finest :(

Och just nu är det ingenting positivt! Så ledsen för det! Det drabbar ju er läsare! Vi är många som är besvikna och har påpekat detta så ni vet!

Det är omgång till att bli en ny portal Lifestyle-nånting och arbetet dit verkar trögt och inte gå så himla bra. Åtminstone drabbar det oss på ett negativt sätt nu i startskedet uppenbarligen!

Skum reklam som kommer mitt mellan mina inlägg och som ser ut som ett inlägg! (Har inget med detta att göra!!! Och tjänar inte en krona på detta!)

Dessutom har det smugit sig in skumma bloggar (spam?!) i topplistan. 


Någon sitter väl och tjänar pengar men inte jag,

Ska man byta portal och i så fall till vad? 

Samtal från onkologen

Och det visar sig vara urinvägsinfekion Meja har! Så nu blir det antibiotikakur…

Tur att hon har en mamma som själv bad om att urinprov skulle tas för säkerhets skull och att de ändå skulle skicka på odling  då hon har njurfunktionsnedsättning. Och går bakterierna upp till njurarna är det inte så bra! 

En sak har jag ju lärt mig under denna tid, att inte lita blint på blodprover! 😉

För övrigt mår hon fortfarande dåligt och har 38,0 grader idag igen… 🙁 vi är båda riktigt less på det nu! ❤️

Mot sjukan och en akut läkartid ❤️

Håll tummar! Skruttan har nu varit dålig (sin ”normala” hängighet plus temp på mellan 37,7 och 38,0, yrsel och allmänt skruttig) i över 10 dagar! Dessa perioder brukar endast hålla i sig ett par, tre dagar och temp på ca 37,5, sedan är hon pigg ett par tre dagar and so on…

Men nu vill det liksom inte gå över… 

Nya prover på lab (de förra var ok) och sedan träffa onkologen… 🙁

Lilla älskade skruttfia! När ska detta få ha ett slut?!

Svampskogen

Meja älskar svamp och jag är rätt less för tillfället, så vad kunde bli bättre än att ta med sig en solstråle och dra till skogs?!

Och tack vare en liten svamptur på jobbets planeringsdag har jag nu lärt mig blodriska och citronslemskivling! 🙂 ska bli spännande att se vad de smakar! Nu finns det nog 6 sorter jag kan plocka, jättekul! 

Lillskruttan hemma fick en bukett blåbär! Och imorrn blir det läkarbesök! ❤️

Cancerbaksmälla

Rätt passande ord som Ung Cancer dragit igång! Det är väl nåt sånt Meja lider av, en jävligt lång baksmälla! 🙁

Nu har hon varit hemma hängig med feber på mellan 37,7 och 38,0 i en vecka. Inte hög men ändock feber (normalt 36,5) och inga andra symtom (förutom viktnedgång) så idag fick det bli provtagning av ASIH och hoppas att inga konstiga värden dyker upp. Även fast det är sjukt jobbigt för henne att behöva må så dåligt utan direkt förklaring. ❤️

Södertuna Slott 

Tack fina Tomas & Monica för en grym vistelse på slottet! Länge sen jag skrattade så mycket! 

Vacker miljö, god mat och skönt häng! ❤️Grabbarna på landslagets fotbollsträning!

Idag tränade det svenska landslaget anfall inför kommande VM-kvalmatch mot Luxemburg på lördag.

Och tack vare Barncancerfonden och matchvärden Ricoh fick vi chans att komma till Friends Arena och titta! Tusen tack!

Grabbarna åkte såklart och kollade och fick dessutom lite autografer! <3 Så lyxigt och så bra att killarna får denna chans som ”den drabbades syskon”!

Så nu hoppas vi på vinst på lördag, för då åker vi hela familjen och hejar fram de blå-gula! 🙂

 

Barncancergalan 2017

Och det Svenska humorpriset! 😉

Vi hade en fantastisk dag igår, även om den var lång med genrep mm. Barnen var superlyckliga över att träffa kompisar, gå på röda mattan, kolla in kändisar, få stå på scenen bakom Darin och mamman grinade mest av all smärta, sorg och oro skitsjukdomen orsakar…

Mejas klipp hann aldrig visas, men det kanske dyker upp någon annan gång, vem vet. Nu väntar Meja (som är hängig vilket har sina förklarliga skäl ;)) och jag på att resten av familjen kommer hem så vi kan kolla in om vi ses i bild, hahaha.

Det bästa var ju trots allt att galan ledde till 9000 fler barnsupportrar (75 miljoner kronor!!!) för Barncancerfonden! <3 Och det ökar hela tiden!

 

Lite mingel på röda mattan! <3 Och autografskrivning såklart! 😉

Barnens rep med Darin! <3

Passade på att ta lite foton på genrepet! 🙂

Den svenska humoreliten! 🙂

Kidsens stora idoler…

Och våra! 😉 Fina Fredrik & outstanding Annie! <3 Fattar inte varför barnen inte tog selfie och autografer med dem! Hahaha (för er som inte vet är Fredrik en av Nickes närmaste vänner sedan en herrans massa år sen)

Finaste Freja delar ut Barnens pris till Jocke (som för mig ff är jockiboi)…

Älskade Meja! <3

Ödmjuke Darin och älskade ungar! <3

Modiga tjejer jagade selfie-kändisar! 🙂

Och en av de få jag kände igen, fina Eva Funck!  Från tiden då barnen var små och kollade på Bolibompa! 😉