Inställd mibg-scint! :(

Imorse åkte vi in till NKS för att ta kaliumjodid-tabletten som skydd innan den radioaktiva isotopen (kontrastmedel) skulle injiceras på nuklearmedicin.

Och imorgon skulle mibg-scinten göras. Tabletten tog Meja och vi åker rullstol i kulvertarna, bland miljonbelopp-robotar, till nuklear. Där får vi vänta. Och vänta.

Efter ett tag lämnar vi mobilnumret och går ner för en tidig lunch.

1,5 h efter den bokade tiden får de höra att flyget med isotopen från Belgien (?) inte kunnat landa på Arlanda pga stormen. 🙁

Halv tolv när de skulle landat vid 8-ish. Jaja, hemåt med en lagom knäckt Meja som får planera om proceduren till nästa vecka!

Arg & besviken både för att 20 robotar för över miljonen prioriteras samt bristen på kommunikation gällande medicin-transporten (och vädret ;))!

Förhöjt TSH igen

Kollade på Mejas blodprovsvar på 1177 och såg att TSH var förhöjt igen. Minns att hon haft det tidigare och googlade fram ett blogginlägg från april 2016 och det är som att det var skrivet idag förutom att hon är dålig på heltid istf halvtid. Men då pratade de om hypotyreos och levaxin, kanske borde de kolla lite grundligare igen eller kan det öka ”normalt” utan fel på sköldkörteln? Sist blev det nämligen inget då proverna var bättre sen.

Dessutom är inflammationsmarkören albumin lägre än hon haft på länge (ska alltså ligga över 40 tror jag och hon har 30.)

I övrigt såg värdena ok ut!

Imorrn blir det kontrastmedel inför mibg-scinten! ❤️

Bilden är alltså nästan 2 år! Hur lång tid ska behöva gå?

Det positiva är iaf att oron för återfall minskade något!

Sömnmedicin

Efter vårt möte på BUP med både psykiatriker och psykolog kom vi fram till att prova ge Meja melatonin på kvällen för att hon lättare ska kunna somna. Hon ska även till arbetsterapeut för att prova ut ett kedjetäcke.

Men det verkar inte vara andra ”psykiska” grejer som tynger henne, ingen depression eller ångest eller rädslor eller tvångstankar. Utan allt bottnar i hennes dåliga mående som förhoppningsvis (även om den innefattar feber och smärtor) kan bli bättre av mer/bättre sömn.

I övrigt har vi haft en minnesrunda bland alla grejer Meja minns och saknar på gamla ALB, vilket även hon tycker är mycket bättre än nya NKS!

Frustrationen är stor att de inte tagit in åsikter, förslag och erfarenheter från vare sig personal eller patienter!

Som utanför Q84, där vi kunde fira syskonens födelsedagar när Meja låg inne under behandling. Finns det ens någon liknande möjlighet nu? 🙁

Äventyret Aladdin

var på dagens fotbollscup, Multistjärncupen på Rosvalla, till tjejernas stora förtjusning!

Så mellan Melvins matcher med nya laget (JSK p-05) fick vi gå på denna fantastiska föreställning!

Älskade Kim Sulockis dromedar Jabaar och Mattan Zlatan, Hahaha! Så sköna karaktärer allihop!

Ser redan fram emot Dröse & Norbergs nya produktion Djungelboken som kommer i höst! 🙂

Barnen (och jag!) älskar deras musikaler! ❤️

Så ni som inte sett Aladdin med Charlie Grönwall, Renaida, Markoolio & Claes Malmberg mfl, gör det!

En hel skoldag!

Meja har varit max två timmar i skolan denna vecka fram tills idag! Började till och med oroa mig för att inte läraren ringde hem henne någon gång! Var hon ens där?

Hon kämpade alltså genom hela dagen i skolan!!! Så grymt duktig! Trots att hon emellanåt mådde dåligt men inte ville störa läraren och säga till. ❤️

Dock har hon sedan kl.14 legat i sin säng med datorn och 38 graders feber. 🙁

Men en liten delseger iaf, första hela skoldagen sedan september!

Magnetröntgen check

Ett av sju sjukhusbesök kommande veckor avklarat! Hon hatar att åka hela vägen fram och tillbaka till NKS och nu blir det 3 gånger i veckan, stackarn. Men det är på tiden att de tittar ordentligt på henne! Hon mår inge vidare idag. :'(

Trodde ett tag att det vänt

Eller snarare hoppades! Meja var pigg och peppad på att gå till skolan imorse! Hon ville till och med gå upp dit själv (som hon inte gjort sedan nån vecka i september). Så kul!!!

Men två timmar senare ringde hon med magont och att hon mår dåligt. 🙁 så nu ligger hon i soffan i vanlig ordning med förhöjd temp (i förrgår var enda dagen helt feberfri på mycket länge!).

Snart är det dags för magnetröntgen! Håll tummar! ❤️

Inne i ett skaparflow

Förutom reflextofsar till Mejas Änglar (där vi nu har två nya nominerade barn att överraska! <3) så åkte oljefärgerna fram igen.

Det var ett tag sen jag målade, går ju i perioder för mig. Men här om dagen såg jag ett så vackert foto av en väns skuggbild att inspirationen och suget att måla blev överväldigande! Jag bara måste måla!!! ❤️

Och i bland lyckas man till och med bli riktigt nöjd själv! 😉 älskar känslan!

Nu vill jag ha fler dukar!