Martina Bonnier skirver om Littmarck!

 TACK Martina Bonnier, chef red på Damernas och fashionista med landets kanske ögsta klass, som nu skrivit två böcker om hennes livs passion: mode och som i hennes senaste bok visar Littmarcks armband (slå upp sid 58 darling). Jag rodnar och hjärtat ler! Och TACK till min love som kom hem med världens bästa present från NK’s bokhandel där den finns att köpa.

Boken är unik i sitt slag. Den har familjen Shuterman (sveriges modefamilj #1 dock lite skilda men familj är det ju endå)  på cover och de är dem man följer genom en modegalen vardag fast under annat namn. Den är fiktiv men med verkligheten precis brevid kan man säga, absolut att du måste läsa den! Dessutom är ju min söta vän och stylist Karolina Ytterberg snygg som alltid på stor bild 🙂

Pssst! Du missar väl inte mitt nya blogg-äventyr? Kika här!

Tajt fodral

Den här silkiga historian från H&M gled på under veckan, jag jobbar på mera åtsittande klädval efter önskemål från kärlekens makter. Den där kärleken är i och för sig inte hemma, men jag övar tills han kommer! Bootsen är från Hilfiger, tajtsen med see through (blev det lite mycket där? både tight, kort och see through?! Shit.) och halsband + armband som är kedjor är från Norr i Köpenhamn.


Bea Szenfeld för scen!

Lena Philipsson firar 25 år som artist och hennes show för att fira hålls på Circus och vem ska göra scenkläderna till kvinnan som annars syr sina egna kläder? Bea Szenfeld! Det kan bara blir underbart. Bea såg vi ju först i doku:n Design House (varför blev det inte fler säsonger av det?) och alla som såg blev nog lite småkära i hennes personlighet lika mycket som i hennes nosring. Kolla in klippet här, visst verkar det lovande?

Wet look

Det regnar i Stockholm.. Inget fel med det, ganska mysigt när man har massa jobb och kärleken lämnat landet (Kina, varför ligger det så långt bort egentligen?!) men jag har ju samtidig med detta regnväder haft turen att fått cykeln lagad av världens bästa pappa. Det innebär att jag inte kan låta bli att hojja var jag än ska. jag. älskar. att. cykla! När jag kikar ut över Södermalms gator och ser att regnet verklien sprutar ner från en mörk mörkgrå himmel tänker jag:

”Men ja, det där ser ur att glesna och jag cyklar ju så fort så regnet hinner inte landa på mig. JAG TAR HOJJEN!”.

Den tankebanan ger mig, som tappat bort regnjackan, en total wet look på 2 röda nano sekunder.

Tishan är från Whyred, smyckena är från… Ja från mitt smyckeskrin och mitt liv. Och håret är naturell wet look.

 

Ta rygg!

Nuförtin hojjar jag fram som en pil genom Stockholm, kors och tvärs, passa er för det var länge sen jag tog mitt körkort = fri tolkning av diverse skyltar och sånt. Jag trampar på och har till min stora glädje märkt att min ryggsäck, som LIttmarck gjort ihop med BeakBoots går perfekt ner i cyckel-korgen! 

Ryggan är tillverkad på ett av Europas bästa garverier, utanför Uppsala ligger Tärnsjö Garveri och det är där som skinnet garvats och sen väskan sytts. Det är kärlek i den kan du skriva upp!

Igår var jag över hos Helena som driver BeakBoots och webb-jobbade lite plus hämtade en leverans av ryggsäckar så nu kan ni klicka hem en igen från www’s LITTMARCK eller BEAKBOOTS. Den har fack för laptop, iPhone och nyckeln och vår tanke är att den här väskan, den kommer du har kvar for life!

 

 

Huvudsaken

Det var Design week när jag var nere i Köpenhamn nu i helgen, det var lite alla möjliga event och bla bakom Nyhavn så var det en utomhus exhibition precis vid nya teatern. Där hittade jag ett svensk bidrag av Anna Haupt och Terese Alstin som gjort en cyckel-krage som poff! blir en hjälm när man ramlar, jättesmart, men! kolla armen! Ser ytterst mycket ut som ett grön sarek från Littmarck! ett sånt hittar man här

Cirkusdirektörskan Littmarck!

I Köpenhamn kom min gamla cirkusjacka fram.

Jag hade ju då sett framför mig ljumma sensommarkvällar, nere på den Köpenhamnska kontinenten, timmar med rödvin på en uteservering i Nyhavn medans solen dalade ner och vi, jag och pappsen, kunde sitta och titta på vackra superkvinnliga danskor med sån där lantlig citystil och läppstifts märken på ciggen och glaset. Men, det var lite svalare än så. Jag fick en kväll ta på mig en hoodie under cirkusjackan… I tell you sisters, fashion didn’t live there! Utan hoodie är den ju fin, och om den skulle svajja i modefaktor så styrker den afrikanska pälsväskan och Breitling-klockan upp lite tycker jag. Guldarmbanden är efter min fantastiska farmor Britten.

Bopa eller pixie!? Köpenhamn

Pappa, världens bästa pappa!

Vilken galet härlig helg vi hade, Köpenhamn är the shit för en kort liten sväng utanför svearike för lite shopping, sköna middagar och cykling. Vi la in hojjarna i bakluckan och brände ner på en nåt som kändes som en kvart och var borta i något som kändes som en vecka men som nog bara var en week end, lyckat!

Här hittade vi en litet torg, Bopa Plads, lagom till lunch, vi parkade och såg oss omkring. Att välja på hade vi Pixie eller Bopa. Två caféer med de bästa cafée-namnen ever! Ladde med energi bestående av mängder av getost och fikonmarmelad från Pixie kändes shopping som det bästa alternativet:

Förra veckans favvo

Det finns bara en nackdel med att bo på 2 ställen: GARDEROBEN!

Men, nu är det ju så galet många pros att bo med kärleken, hos kärleken att det verkligen är en minor thing, men ändå. OM man har ett litet intresse i kläder och har sin ”lilla” samling (hittade en svart sopsäck FULL på kontoret med kläder nyss, hur varför och när den hamnade där? I don’t know.) så saknar man/jag den där extra stunden framför spegeln när man kan stå och svänga runt i lite olika combos på morgonen. Jag är ju givetvis superglad för mina tre lådor på Skeppargtan men… vad är tre lådor jämfört med 21 kvadrat garderob på Långholmsgatan??

Förra veckan var jag hemma på Långholmsgatan, där garderoben börjar en dm in i hallen och rotade runt för nästan första gången denna sommar och hittade en tajt historia (här fått önskemål på mer tajt från kärleken på Skeppargatan). Pen skirt i grå denim med en schysst slits. Ja, den är tajt i alla fall! Och med en Rodebjer tisha som bjuckar på lite mag-visning och en box:ig form så är man home safe! Och så den sedvanliga Littmarckska packningen på det åffkårs! 😉