Dricker med ögonen

Jag både äter och dricker verkligen till 50% (minst) med ögonen. T.ex. så blir saften (eller vad jag nu än dricker) så mycket godare i dessa söta glas med sugrör. Dom är från Cervera. Håller ni inte med om att det estetiska gör så himla mycket för aptiten (och smaken)? Allting handlar egentligen om reklam, att sälja in något. Därför läggs maten upp för ögat på fina restauranger, liksom i tv-reklamer och andra reklamkampanjer. Det är intressant det där, tycker jag. Nu ska jag iaf dricka min gottiga körsbärssaft ur mitt gottiga glas. 

IMG_0211

Dagens kontor

Att sitta och sola samtidigt som en skriver uppdrag, är verkligen lyx. Det blir så himla varmt på altanen också, men jag tycker bara det är helt underbart. Soldyrkare. Ska dock försöka sluta tjata om vädret nu i varje inlägg. Men ni som läst bloggen ett tag vet nog att jag är lite allt eller inget. Jag snöar in extremt på något sen tröttnar jag och snöar in på något annat.

Aja, nu ska jag hälla upp en vanilj latte med sojamjölk, Så himla mums mums! Sen skicka in texten jag precis blev klar med, men först ska den korrekturläsas.

Underbara maj!

Nu är det ett jäkla tjöt om vädret härinne, men jag måste ju fråga om ni har sett väderrapporterna för denna vecka? I Stockholm (och i stort sett hela Mellansverige) ska” det fortsätta vara sol hela veckan och till helgen hela 21 grader!!! Nu är inte jag i Sverige denna helg men jag är ändå alltid optimistisk för fina vårdagar :D!

I skrivandes stund är det 16 grader och sol här, klockan är 11.25. Igår var det 17 grader. Alltså gaaah I just Love it! Vill ha bikiniväder nju. 


Den där trötta vinbärsbusken

Ni vet den där vinbärsbusken jag planterade som ganska snabbt såg ut som sju svåra år? Idag skulle jag plantera något helt annat där den stod och vad ser jag då? Jo, till min stora förtjusning upptäcker jag att den fått knoppar! Wuhu! En kanske har lite gröna fingrar ändå he he.  

Altan och trädgårdsfix!

Idag tituelerar jag mig inte bara som väderexpert, utan numera även som trädgårdsmästare! Jajamensan.

Igår blev det ett besök till Gustavshill’s enorma plantage långt ute på färingsö. De hade så mycket fint och kunnig personal att det var värt vändan dit och det var fullt med folk som tydligen tyckte detsamma. 

Vi packade hela suven full av växter, planteringsjord och lyktor därifrån. Så idag, i skrivandes stund, fixar jag ute på altanen och sen ska jag även plantera. Hoppas det går bättre än när jag plantera den där vinbärsbusken bara.. (Se några inlägg nedan) 

img_3001.jpg

Från duschen direkt till sängen

Det känns som inte jag skriver annat än hur trött jag, men jag är verkligen trött. Ovanligt trött. Konstigt trött. Eller iof inte så konstigt när jag tänker efter. Jag har fuskat med träningen senaste veckan. Det är därför. Jag äter som jag ska, tar energigivande vitaminer och liknande som tillskott. Men jag har inte tränat alls denna vecka. Där klämmer skon. Såklart. 

Imorgon blir det ändring på det. Jävlar var jag ska vara igång då. Ska inte bara gymma, utan kommer faktiskt vara rejält igång iom att jag ska plantera rosor, buskar och allt vet det heter. Jajamensan. Fortsättning följer på det.. 

Nu har jag precis lagt mig i sängen med nytvättade lakan efter en varm dusch. Hur skönt är inte det?! 

Det var ju den där busken som aldrig befann sig..

Solen skiner, fåglarna kvittrar och det är dags att åka och köpa lite växter och lyktor till altanen. Får se om jag hittar lite roligt att plantera också. När vi flyttade hit i slutet av förra sommaren, hann jag plantera rosor, en syrenbuske och en vinbärsbuske. Rosorna återstår att se om de återuppstår i år. Syrenbusken ser riktigt bra ut och är full av knoppar. Sen har vi den där vinbärsbusken… Den ser ut som sju svåra år. Vilket fail. IMG_0477.JPG