Hemma hos reportage

IMG_5956I fredags besökte jag Martin (E-Type) Eriksson för en intervju, som förmodligen publiceras imorgon i artikelformat samt ett kortare webb-TV inslag. Film/foto och redigering skötte Calle Svärding som är en superduktig fotograf och klippare. Så jag tror det blir bra!

DSC00315

Riktigt roligt var det i alla fall. Dels för att Martin är en så otroligt ödmjuk och trevlig person och dels för att jag fick gosa med alla hans underbara djur! Däribland hans sociala och gosiga får Laila, som jag blev helt kär i.

IMG_5954

Lussebak

Igår var det andra advents och med det en härlig julstämning hemma. Tänka sig att till och med jag skulle kunna känna så – att det är just härligt med julstämning.

Julmusik strömmade ur högtalarna, doften av nybakta lussebullar fyllde rummens alla vrån och julbelysningen lyste upp vintermörkret. Det bakades en plåt med lussekatter och en plåt med saffran- och vaniljbullars, med vegansk margarin och sojamjölk. Som en liten adventssaga. Visst? 

img_6010-1.jpgimg_6013.jpg

Jag var en alien..

Jag har ett brett känsloregister och jag har väldigt nära till mina känslor. Ibland är de nästan utanpå kläderna. Så har det alltid varit och idag är det faktiskt min största tillgång. Det tog mig många år att komma fram till men när jag väl insåg och omfamna den egenskapen blev jag också stolt över den. Jag värnar därför om att behålla det så. Precis som jag värnar så starkt om att jag ska få vara precis den jag är. Visst utvecklas vi alla hela tiden och det välkomnar jag. Men den jag är som person vill jag förbli. Det ska jag också  förbli. Det är så viktigt att vi alla får vara oss själva och känna oss tillfreds med det. Jag känner mig till exempel alltid som ett ufo – eller okej inte i alla sammanhang, men som oftast. Fast en av de viktigaste sakerna jag har lärt mig är att det är helt OK att vara just ett UFO.

När jag var liten var jag övertygad om att så också var fallet – jag var en alien, utsänd på något mäktigt och viktigt uppdrag. Så måste det bara vara. Jag kunde inte hitta någon annan rimlig förklaring till att jag var så udda. Jag hade till och med ”listat ut” var UFO-t torde ha landat – i garderoben i mitt rum – var annars? 

Kampen från att försöka passa in, utan att egentligen veta varför, till att inse att det faktiskt är ganska ballt att vara som just jag är. It was no picknick I’ll tell ya – även om jag blev trygg i mig själv redan i sena tonår. Men jag tänker ofta på alla barn som tänker precis som jag en gång gjorde – att det är något fel på dem. Det gör mig så otroligt ledsen. Och sanningen är att dessa barn egentligen är så otroligt unika och balla. Precis som de är.

560810_3306731605496_1114128576_n

Armand Dommer

15194409_10154722207258497_1610778509107091039_o

Grattis Armand Dommer till omslaget för Lifestyle Wellnes! Armand är en Stockholmsbaserad frilansfotograf som har arbetat med allt från tidningen Frida till olika reklambyråer.

Vi har också fotat tidigare. Här är lite bilder som en liten Flashback friday:

 

199384_1475603468437_4541967_n

252866_1581600398294_7148549_n198072_1482707166025_216034_n

Webbtidning 

Oh lord. Sedan i onsdags har vi skrivit artiklar och lagt upp webb-tv för en hemsida. Materialet har tagits fram under morgonmötet för att en halvtimme senare sättas igång med. Vid lunchtid har de flesta artiklarna tv-inslagen varit uppe. Sedan är det bara att ge sig ut på nästa alternativt göra research. It is no picknick I’ll tell ya. Men roligt. Väldigt utmanande men roligt. Jag tror vi alla kommer sussa gott i helgen i alla fall, för jag tror ingen av oss har sovit ordentligt den här veckan. 

Apropå att sova – godnatt. 

Riktigt bra thrillers

Tips på bra thrillers!

Vill du se en grymt bra och gåtfull thriller? Då är ”The Loft” (2014) ett måste. Wentworth Miller och James Marsden i av huvudrollerna.

”Now you see me” (2013), går under thriller genren men jag skulle även kalla den actionkomedi. Jag är inte så mycket för magiker annars, men den här filmen är riktigt bra med balla effekter! Det finns även en uppföljare som gick på bio i somras.

”No Escape” är en intensiv thriller med Owen Wilson i huvudrollen. Helt klart sevärd!

Sen tänkte jag tipsa om en gammal film, nämligen min absoluta favoritfilm ”The departed” (2005). Ni har säkert redan sett den men om inte så är det ett måste. Min favoritregissör Martin Scorsese har regisserat den och Leonardo Di Caprio är bara ett av alla stora namn i detta mästerverk!

 

 

Podcast tips!

Om ni gillar podcasts som tar upp olika kriminalfall som till exempel Rättegångspodden och många P3-dokumentärer, så ska ni absolut lyssna på Spår. Producenter av podden är prisbelönta radiojournalisten Anton Berg och författaren Martin Johnson. Så här skriver de själva om Spår:

”I ett känt kriminalfall hittar vi det okända och följer spåren. Vi berättar om Sveriges mest omtvistade fall – där förtroendet för rättsväsendet urholkats. Spår skildrar okända platser och ljusskygga människor från Sveriges undre värld.”

Här är jag med Anton Berg för ett par veckor sedan när han och Martin höll i ett Spårevent.

img_5744.jpg

Kanye West snackade skit istället för att uppträda

Igår hade Kanye West konsert i Sacramento. Eller konsert och konsert – han skulle ha en konsert. Efter att ha låtit fansen vänta på honom i över en timme efter utsatt tid, kom han in och utförde bara ett par låtar. Istället började han prata skit om Beyonce och Jay-Z, Drake och en massa andra artister. Även Mark Zuckerberg fick sig en känga, precis som Hillary Clinton. ”Jag skulle ha röstat på Trump”, sa Kanye. Tillslut satt han sig för att knyta sina skosnören i ungefär fem minuter. Han tappar sen micken och väljer då att lämna scenen. Kvar stod besvikna och chockade fans 

kanye