Skola och sova

In my messy closet.

Den här dagen har verkligen varit helt händelselös. Jag har haft halvdag i skolan och sen hem och gjort absolut ingenting. Ändå superskönt.

Imorgon blir det lite sovmorgon. Sedan iväg på en föreläsning om frilans. Nu har ju jag frilansat i många år men aldrig i ett journalistiskt syfte så det ska bli superintressant och nyttigt!

Nej, nu blir det serier i sängen innan jag skallar kudden.

Hej hopp!

IMG_7724

En kanna kaffe och pitcha magasinidè

 

God morgon, hoppas du har haft/har/kommer ha en underbar start på dagen! Jag ska bege mig till skolan nu för att, tillsammans med två klasskompisar, pitcha en ide till ett tidningsmagasin. Det är min första riktiga pitch. Har varit involverad i att någon annan pitchar en ide där jag ska medverka men aldrig själv varit med på självaste ptichen. Det ska bli riktigt kul! Därför behövs det också en hel kanna kaffe denna morgon.

IMG_5860

Dokumentärserie

Jag slänger in ett litet dokumentärtips här på måndagskvällen. Nämligen på dokumentärserien Murder Files, som finns på Netflix. Serien är från 2013 och pusslar ihop olika mordfall där utgången inte har varit helt självklart. Fyra avsnitt finnes och, utan att spola några detaljer, kan jag säga att avsnitt fyra är det absolut mest intressanta.

fXnMn

En vecka i taget 

Den här veckan har jag varit riktigt duktig med träningen, både vad gäller kondition och styrka. Men det har verkligen varit lite varannan vecka senaste tiden och det märks direkt i hur mycket jag orkar. Nu ska jag försöka hålla det här tempot ett tag. 

Hundar och tofu?

Jag har alltid sagt att det är ungefär fem procent av mitt liv som jag delar med mig utav på bloggen och det stämmer fortfarande. Kanske att jag ska höja till tio procent? Jag funderade på vad jag bloggat mest om sedan jag började plugga i augusti och blev full i skratt när jag insåg läget. Jag bloggar ibland nästan uteslutande om fyra saker – scrambled tofu, vin, hundarna och skolan. HAHA! När det finns 95% av något annat att blogga om väljer jag ändå det om och om igen? Men inspirationen till bloggen har saknats. Förr kunde jag peppra med fem inlägg dag ut och dag in, utan problem.

Nej, det är dags att jag skärper mig *promise*.

Puss!

IMG_6160

Börjes utveckling

Varje sommar åker vi till Visingsö som ligger i Småland och är Vätterns största ö. Där badar hundarna i Vättern (jag badar bara om det är någorlunda varmt i vattnet..) och springer fritt på ängarna och de älskar det verkligen! Jag blir så glad av att se Börje så glad som på bilden nedan. Tänk att han darrade när han kom utanför dörren när vi fick hem honom. Det var en daglig kamp och otroligt frustrerande. Han vägrade helt enkelt gå ut och vi var tvungna att bära ut honom. Vi anlitande en certifierad hundpsykolog (ja, det finns sådana) men det gick inte.

Tillslut flyttade vi till hus och där började han äntligen läka ihop. Men han kommer alltid att vara reserverad och han kommer aldrig kunna bo eller vistas mitt i city. Det är bara att acceptera och göra det bästa utav situationen.

Tre saker har hjälpt oss otroligt mycket; huset, Jeanette (vår underbara hundvakt) och Stina, vår andra hund som är motsatsen till Börje och otroligt social. Trots att vi haft otur med hur pass rädd Börje är (efter mycket i bagaget sen innan oss) har vi haft sådan otrolig tur med hans underbara personlighet, bortsett från rädslan. Med de han känner är han världens underbaraste och snällaste hund. Även Stina är underbar, hon har precis allt jag vill ha i en hund.

IMG_4496IMG_4900