Sunday supper

Denna söndag blev till en helmysig dag med långpromenad med vovvarna följt av ett tufft träningspass på gymmet. Dagen avslutades med en smarrig middag till en film. Den filmen var dock sådär och får väl två, av fem möjliga, betyg av mig. ”Eden” heter filmen. 

IMG_6365

Underbara kvällar

Vad vi alltid gör när vi träffas – skrattar från början till slut. 

Igår blev det middag på Strandvägen 1 och sedan en kort sväng förbi Soap bar. En riktigt trevlig kväll med goda vänner. Både Bellos och Andreas fyller nämligen år i nästa vecka så det var ett perfekt tillfälle att förfira lite. 

Ett glas vitt för att knyta ihop dagen

 

Oj, ett glas vin har nog aldrig känts som ett så bra avslut på dagen som just idag. Morgonen började med att jag snoozade lite för länge, okej alldeles för länge. Stressade upp och ut med kissnödiga hundar som kutade runt på en lerig gräsmatta. Att temperaturen ute har stigit ett par grader och snön smält har nämligen lett till att tomten numera kan liknas vid en enda stor gyttjepöl. Så in for hundarna med leriga tassar och jag sprang efter med skurmoppen i högsta hugg. Efter dessa incidenter var jag om möjligt ännu mer stressad. – Vad kan jag hoppa över för att snabba på? Äta hela frukosten (blev en rostmacka och en halv kopp kaffe). – Vad mer? Jo, att fixa håret, behöver inte ens borsta det upp i en knut bara. På med kläder och lite ditkladdat smink i fejjan. Dags att dra på hundarna sina selar. – Nej Stina inte leka med gosseankan nu. Okej, du får ta med den i bilen. Ut i bilen och brum iväg till hundvakten. Lämna hundarna och så gasa mot skolan. Väl på plats i skolan visade det sig att ungefär hälften av det jobb som hela redaktionen hade gjort dagen innan blivit felaktigt sparat. Med andra ord – en dags arbete var förlorat. Så det var bara att börja om från början och kötta fram tills deadline.

Slutresultat ser dock ut att bli riktigt snyggt. Vissa saker blev inte som vi hade tänkt men vi har lärt oss så mycket och allra mest av de missar som gjorts. Jag tycker verkligen vi är ett riktigt grymt team, jag tycker alla är så duktiga. Vi jobbar ihop som en grupp och ser slutprodukten som något vi skapar tillsammans och inte bara till våra enskilda arbeten. Precis som en bra redaktion ska göra.

Nu har jag i alla fall hunnit äta middag och duschat, ska bara skriva ett par texter sen är jag done for the day. Imorgon kommer pressombudsmannen och håller en föreläsning och på kvällen blir det middag och drinkar med vänner, så jag behöver lite sömn. .

Hoppas ni haft en underbar torsdag!

IMG_7038

Det sunda idealet

Häromdagen när jag skummade igenom sajten till en kvällstidning så la jag märke till en annons om effektiv viktminskning. Jag vet egentligen inte varför, men jag klickade mig vidare. Väl inne på deras hemsida hittade jag ett test där jag fick fylla i längd, nuvarande vikt och målvikt. När jag sedan klickar på den gyllene ikonen som ska visa mig hur lång tid det kommer ta att gå ner dessa tre (!) kilon så får jag inget resultat utan istället en varningstext som lyder ”du har angett en målvikt som leder till ett för lågt BMI”. Jag plussar på ett kilo och får då fram att det kommer ta cirka tre veckor att nå målet. Men jag kunde inte släppa tanken om att mitt mål anses som undervikt. Har jag blivit så skadad? 

Jag har egentligen ingen tanke på att gå ner i vikt, mer än att bli lite mer fit. Sedan ett par månader tillbaka tränar jag fem, sex dagar i veckan för att jag vill bli både starkare och orka mer. Över julhelgen gick jag dock upp nästan två kilo (like the rest of us..) vilket jag nu jobbar bort och det kanske också var lite därför som jag faktiskt hamnade på en sida som tipsar om just viktminskning. Men jag kan ändå inte låta bli att fundera kring all rådande vikthets – tydligen även från mitt eget håll. Jag säger alltid att jag vill vara så sund och hälsosam, för jag vill helt enkelt leva länge och framför allt leva ett friskt liv. Men hur sunt är det att sträva efter ett BMI som ligger på gränsen till för lågt? Jag vet inte.
Visst är jag säkerligen yrkesskadad efter att ha jobbat som modell i större delen av mitt vuxna liv och såklart sitter den bilden som inristad. För när jag tänker på mina vänner så ser min bild av vad som är sunt ut på ett helt annat sätt än om jag utgår från mig själv. Visst är det underligt och lite sorgligt? All denna vikthets. Nästintill ouppnåeliga ideal som nästlat sig in i våra medvetanden sedan barnsben.

Så vad är ett sunt ideal, en sund vikt? Jag tänker att det är lite upp till var och en. Visst ska man röra på sig och undvika saker som för mycket skräpmat och socker, men man måste även trivas med sig själv. Den vikten man trivs i och mår bra av, är en sund vikt. Lite så tänker jag.

  • Note, när jag googlade runt lite om BMI så var varken mitt nuvarande eller mitt önskade BMI för lågt, utan mitt nuvarande ligger nästan i mitten på skalan och målet lite lägre men fortfarande inom ramen ”normalt BMI”. 

198072_1482707166025_216034_n

Vår första papperstidning

IMG_6873

Börjar dagen med en smarrig espresso och sen är det bara att dra iväg till redaktionen på skolan. Jag är redaktör för vårt första nummer av papperstidningen. Det innebär i princip att jag ansvarar för innehållet, enkelt förklarat. Det har varit lite rörigt i början då vi endast jobbat med webben innan samt vi har en (för oss) ny lärare inför detta. Men nu har allt rullat på bra och jag tycker vi är ett grymt team!

Sen har jag sedan förra veckan lärt mig mycket mer om att begära ut och läsa igenom offentliga handlingar – väldigt intressant!

Aja, vi höres under dagen!