Mitt i tvätten

Idag har jag en riktig fixardag hemma, jag passar på då det är min enda lediga dag på en vecka. I dagarna ska vi renovera tvättstugan så idag tvättar jag flera maskiner och städar. Jag har också en hel del jobb att göra hemifrån som jag ännu inte har tagit mig an, tänkte använda kvällen till det. Ska skriva en hel del och det gör jag som bäst på kvällen, det är då jag blir kreativ.

Det kan vara ganska skönt och nästan lite terapeutiskt med sådana här dagar, vilket alltid är skönt. Jag känner likadant när jag tränar, underbart. Brukar ni känna så?IMG_0007

När klumpigheten tar över

Att jag är klumpig är inte direkt en nyhet för någon. Det är någon som både jag och min omgivning har fått lära sig att leva med. Men idag har det verkligen varit extra påfrestande med just min klumpighet. 

Allt började när jag var ute på en promenad och samtidigt pratade i telefon med en kompis. Av absolut ingen anledning alls fick jag samtidigt för mig att hoppa bland några större stenar, det är sånt där jag gör på mina promenixar ni vet. Swosh säger det och jag halkar till mitt uppe på en stor sten. Precis när jag ska slå bakhuvudet rakt i stenen lyckas jag parera. 

Senare är det dags att laga middag. Jag kokar vanlig spagetti till Andreas och rårisspagetti till mig själv (jag försöker undvika gluten). När det är dags att hälla ut vattnet ur kastrullen tappar jag all min spagetti rakt i diskon. Nämnde jag att det var den sista rårisspagettin jag hade hemma? Jag får istället koka risnudlar till min bolognese. Kul. 

Så var det dags att smaka av såsen – hm, lite mer buljong behövs, tänkte jag och tar en sked torrbuljong varpå jag tappar ut hela buljongburken över spisen. En spis med alla plattor på, full av kastruller och stekpanna. Det fräste till bra på spisen kan jag säga. Buljongen åkte även rakt ner i den fyllda salladsskålen. Jättekul, verkligen. 

Vi sätter oss till bords och ska äta. – idag ska jag ta alkolfri päroncider till maten, säger jag och känner att det är jag verkligen värd. Vad tror ni händer när jag öppnar den 1,5 liters flaskan? Jo, den väller självklart över och jag får cider på hela min mat. 

Det var den fredagsmiddagen det, hur var det hos er?

Livet kom emellan

Hej, nu är jag tillbaka på bloggen efter att livet kom emellan under sommaren. Jag har helt enkelt levt och tagit tillvara på sommaren, som jag älskar så mycket. Jag har åkt fram och tillbaka mellan Stockholm och Visingsö och för några veckor har jag verkligen känt mig i nuet, något som jag ofta har svårt med. 

När jag har varit hemma i Stockholm har jag försökt hinna träffa så mycket vänner som möjligt och även jobba. Tiden däremellan på Visingsö har jag slappat och njutit med hundar och familj. Tagit dagarna  som de har kommit och bara mått bra. 

Nu är jag tilllbaka på bloggen och imorgon kommer ny uppdatering, både om vad jag har haft för mig senaste dagarna och även om hur saker och ting kan känns på insidan ibland. Sådant som jag vanligtvis inte delar med mig av i bloggen. Ha en fortsatt fantastisk sommar❤.

Visingsö round 2

I förra veckan åkte vi tillbaka till Visingsö för några dagars bad, sol och avkoppling. Andreas föräldrar firade sin 37e (!) bröllopsdag och var redan ute på ön. Då kändes det som ett perfekt tillfälle att joina. Vädret var magiskt denna gång och vi satt vid vattnet och drack cava när solen gick ner. När mörkret föll tände vi massor av värmeljus inomhus och drog fram Yatzy-tärningarna för några livade omgångar. Vistelsen blev helt enkelt underbar, även för Börje och Stina som älskar att bada.

ankorbörjesiluettefyr

Tisdagskväll på lummig innergård

Igår begav jag mig till Hallwylskas härliga innergård på Hamngatan. Där väntade en supertrevlig kväll med dessa donnor – Eneida och Amanda. Vi catchade upp om varandras sommar och självklart blev det en hel del journalistiksnack (vi går samma journalistutbildning, men jag inrikting tv och de radio). Kvällen blev verkligen fantastiskt trevlig och mysig med många skratt och intressanta samtal. 

Rekommenderar er ett besök till Hallwylska om ni inte redan har varit där! Härlig atmosfär, god mat och bra service. 

RIP iPhone 

Vet ni vad som hände här om dagen då? Jo sörrni, Malena var så duktig att hon drämde ner sin iPhone rakt i ett stengolv. Med displayen rakt ner i golvet. Smack sa det, sen var det bara kross kvar av skärmen. Och jag som har tappat den otaligt många gånger utan att den har fått en skråma. Dessutom är det min fjärde iPhone och jag har gjort så med dem alla utan någon repa.

Aja, jag ska byta glaset. Det går visst på en halvtimme att få det gjort. Men ändå. Ser typ inget på den nu. 

Sommarkvällar 

Det finns egentligen inget riktigt syfte med det här inlägget mer än att jag har lata semesterdagar just nu. Svärföräldrar skämmer bort mig med god mat och vinglaset fylls på innan jag hunnit reagera. Sköna sommardagar helt enkelt. (PS. Idag somnade jag under fotbollmacth i dam-em på tv och vaknade av att jag gav ifrån mig skräckinjagande ljud).