Långa dagar, långa nätter 

Den senaste veckan har verkligen bestått av några intensiva dagar. Vilket inte är så konstigt när vi har tv-inslag att bli klara med till galan. Samt att jag har hand om ett privat förmingel. 

Jag är ju ganska dålig på att sova också. I alla fall på natten, och så har det alltid varit. Ibland (okej ofta) kan avundas alla morgonmänniskor som somnar tidigt på kvällen och vaknar utan att snooza. Fast jag vaknar dock (nästan) alltid på bra humör, även om jag snoozat i trekvart. Älskar solsken på morgonen, blir på ett magiskt bra humör. 

Nattuggla. Sen är det, det här med att tröttheten slår om till någon sorts mirakulöst kreativ bubbla nattetid. Det är då jag är som mest idérik och kreativ. Men jag älskar ju natten. 

Nu säger jag godnatt! 

Goda och nyttiga frukostalternativ?

Vad äter ni till frukost? Jag har så svårt att få i mig bra frukost. Den enda typiska frukosten som jag tycker om och som faktiskt är nyttig, är scrambled tofu och det hinner jag sällan göra. Får jag bestämma äter jag gärna mackor med (vegansk) ost och smör varje morgon. Men det är ju inte speciellt nyttigt, för helst vill jag ju äta vitt bröd också.

Senaste dagarna har jag gjort havregrynsgröt och ätit med hjortronsylt och vaniljsojamjölk. Helt okej, men inte mer än så. Jag klarar helt enkelt inte av att stoppa i mig samma mat varje morgon om den bara är okej.. Gör ni det?

Om ni har något bra tips på nyttig vegansk frukost please share! img_5874.jpg

Regissördrömmar 

I fredags satt vi oss ner med fem timmars material från gårdagens inspelningen. Nu var det dags att planera in vart speakar ska in och hur många synk vi behöver. 

Jag satte direkt igång med redigeringen medan Amanda och Ibra spelade in speakar (det är alltså vad reporten säger i ett tv/radio-inslag emellan intervjuer, för att ta historien framåt). Flera timmars material skulle ner till tre minuter. Kill your darlings, som man säger på äkta journalistspråk. 

Jag har pillrat med detta i dagar nu och först sent ikväll blev jag klar med ett första utkast. Då saknas dock två speak, samt att ljudet behöva justeras på två ställen, två sekunder vardera. Sen ska jag lägga in sluttext, byline, logga, osv. Jag hoppas bara att jag lyckats fått ihop det till det fina resultatet vi ville och att det fantastiska projektet görs rättvisa. Men vi har varit ett grymt team; Amanda fotograf (filmare), Ibra reporter och jag redigerare. Jag som bygger ihop allt med olik ljudfiler och bilder med voice overs osv. Men det är kul. När vi filmade i torsdags fick jag regissera en del och jag blev ärligt talat chockad hur kul jag tyckte det var. Det var nästan så att en liten regissördröm togs till liv. Nästan bara. 

Skriver manus

Imorgon filmar jag och dessa två, Amanda och Ibbe, ett inslag som kommer visas på en välgörenhetsgala om två veckor. Inslaget handlar om ett välgörenhetsprojekt som har med integration att göra. Och idag skriver vi klart det sista i manus, samt går igenom all teknik. För inslaget är Ibbe reporter, Amanda fotograf (filmare) och jag redigerare. 

Det kommer bli en lång men förhoppningsvis intressant och spännande dag (och kväll) imorgon.

Veterinärbesök

Senaste tiden har Stina haft lite problem med huden, som lite mjälligt skulle jag säga. Idag åkte jag därför in med henne till veterinären för prover. Hon var så otroligt duktig som fick ge två fulla rör blod och en kortisonspruta i nacken. Gissa om hon var glad när vi skulle därifrån! Då passade hon på att kissa på golvet i receptionen he he. Hon spårade upp någon skvätt från någon annan hund och då kissar hon alltid över det. 

Först ledsen:

Men efter lite godis blev hon glad igen:


Skriva manus och redigera

Idag har jag och Amanda suttit på skolan och skrivit manus till ett inslag vi ska filma på torsdag. När jag kom hem från skolan blev det en 40 minuters promenad med vovvarna och sen hem och klippa en video. Den var bara för eget bruk för att förbättra mina redigeringsskills. 

Nu ska jag släcka lampan och sussa lite! 

Pussar!

Fixardag

IMG_7100

God Morgon peeps! Nu börjar min förkylning lägga sig. Inte helt, men någorlunda i varje fall. Idag blir det en riktig hemmapysslar dag. Måste köpa ny spegel till hallen, gardinstänger och gardiner. Sen ska det städas och fixas hemma. Även jag ska få mig en liten renovering i form av helkroppsskrubb, ansiktsmask och hårinpackning.

Slängde man ihop lite snabbt

Citronmuffins med citronglasyr och vanliga chokladmuffins. Gjorda på veganskt smör, sojamjölk och ”egg replacer”. Inga varor av animaliskt ursprung utan helt veganskt. 

Recept citronmuffins:

0.75 dl sojamjölk 

2 dl rörsocker 

3 dl vetemjöl 

2 tsk egg replacer utblandat med vatten

1 tsk bakpulver

1 tal vaniljsocker 

Citronskal från en riven citron

Citronsaft från en halv citron

150 gram veganskt margarin/smör

Glasyr:

Cirka 2 dl florsocker (jag kör på känsla här) 

Cirka 1 msk vatten. 

En skvätt rivet citronskal och en skvätt pressad citronsaft

MAGISKT GODA!