hemgjord korv

har du inte provat att göra korv egen korv så är det nog dags att göra det.

här har jag gjort två olika fläskorvar, båda på grovmalen karrè, den ena är typ chorizo med paprikapulver, vitlök och lite rökt pimento pulver, den andra är med citron, rosmarin och vitlök.

Anders@Hufvudsta Gård

helgrillad gris

Nu börjar man faktiskt se slutet på sommaren, men än är det inte slut på grillningen.

Passade på att köra en helgrillad gris…

helt magiskt, grisen vägde ca 10 kg, va lättrimmad, och sen penslade jag med god glaze lite då och då.

tog ca 4 timmar.

Anders@Hufvudsta Gård

Nu är hösten på intågande – äntligen!!!

Nu har vi öppnat upp efter sommaren och det känns ju fantastiskt att komma igång igen! Råvarusäsongen som vi kommer närmare är ju en personlig favorit med svamp, bär, vilt, svenska äpplen, en inspererande tid på året helt enkelt!

Detta var fjolårets skörd, och snart är det dags att ge sig ut i skogen igen…

/Fredrik @ Görvälns Slott

Inspirations resan…

Årets inspirations resa för Hufvudsta Gård & Görvälns Slott gick i år till den spännande staden Istanbul, där Asien och Europa möts. Vilken stad, jag säger bara ÅK! Tveka inte!

Här är en turk som kör lite schysst variant på fast food… Istället för korv med bröd som här hemma i Svedala, så tog man en nygrillad majskolv, som självklart var pinfärskt. En upplevelse minst sagt och självklart som rubriken lyder – inspiration…

/Robert @ Görvälns Slott

Semester!

Nu är det äntligen semester och igår blev det grillning!
Jag gjorde kycklingklubbor med BBQglaze, en härlig sommarsallad med sparris och tryffelmayonnaise. Till detta så dracks en mumsig Zinfandel från USA:

Artnr: 88541

Finns på beställningssortimentet. Värt att vänta på! 🙂

Emma@Hufvudsta

Äppeltarte

Gjorde en riktigt god och enkel äppeltarte idag. Jag skivade fasta röda äpplen och la om vartannat, pudrade på rejält med florsocker och lite kanel, penslade kanterna med äggula och sen in i ugnen på 220 grader ca 6min, sen äter jag med nygjord vaniljglass, gott med det varma mot den kalla glassen.

Anders@Hufvudsta Gård

Schysst fast food

Laga god mat snabbt är inte svårt, det gäller bara att ha lite fantasi och några bra råvaror.
Här har jag en tortilla på väg ner i stekpannan.
Blanda ihop färskost med citronzest, riven vitlök och hackad färsk salvia, stryk det på tortilla brödet, lägg på några skivor helstekt kött från gårdagen, själv hade jag lite kalvytterfile, salta och peppra, riv över rikligt med parmesan, lägg på ett till bröd som du strukigt färskost på, stek gyllenbruna i stekpannan och servera med en härlig sallad, snabbt och gott.

Anders@Hufvudsta Gård

Krokett på confit av pärlhöna med sallad och tryffel majjo

I fredags gjorde vi en förrätt med friterad krokett på pärlhöna som serverades med en blandad sallad bestående av bland annat lite serapta skott och spansk körvel, frisesalad, roman sallad dressad med tryffel majonäs och en syrlig champagne vinägrette.
Kroketten har vi gjort på bechamel grund , lök, timjan, vitlök, citronzest och confiterad pärlhöna lår. Doppad i dubbelpanering och Panko och friterad..

Mycket gott!

Kristian @ Hufvudsta

Kärlek på flaska…

Äntligen! Nu har det släppts på Systembolaget! Som jag har längtat…

Du får inte missa denna underbara nektar på flaska…. Ett sött vin gjort på bästa druvan Riesling och kommer från bästa området Mosel i Tyskland, från bästa producenten Dr. Loosen.

Druvorna har fått mogna länge i vingården och utöver det blivit angripna av svampen Botrytis Cinerea. Svamp? Japp! Den angriper druvorna och gör så att de skrumpnar ihop varpå allt överflödigt vatten sipprar ut och kvar blir en härlig koncentration av socker och smak. En annan benämning på denna svamp är Ädelröta. Och vilken ädel dryck du får i glaset! Kombinera ihop med fruktdesserter, vit choklad, grönmögelost eller kanske lite gåslever….  Det här är kärlek på flaska! Liten (18,75cl), men åååh så gott!

 

 

Värt varenda droppe! All you need is love…

 

Artnr:5364

99:-

 

Emma@Hufvudsta