Hälseneinflammation :(

Det är därför det inte det inte blivit så mycket skrivande sedan sist. Såklart att det händer så fort man börjar känna lite resultat på konditionspassen… MYCKET frustrerande när det framför allt är kondition och seghet jag tänkte köra i början för att komma igång. Det är en liten ömmande knöl mitt på hälsenan jag måste se till att bli av med så fort som möjligt. Då får jag helt enkelt rikta in mig enbart på styrketräning till senan läkt helt. Visserligen funkar det ju att köra superset för pulsens skull, men det är löpningen jag verkligen vill förbättra!

Har ju ett mål med löpningen men mer om träningsmålen i ett senare inlääg.
För att få lite hjälp på traven gick jag och fick akupunktur förra fredagen. 10 nålar i varje vad blev det och de blir möra som filéer dagen efter 😛 Till er som inte provat nålar och har diverse problem med spända muskler tycker jag verkligen att det är värt att prova. Det gör faktiskt inte ont, men det kan kännas väldigt konstigt och ganska obehagligt!

Bad naprapaten föreviga ögonblicket, det ser ganska illa ut, men det är det värt.


Får be om ursäkt för mitt förra inlägg…

Jag skiter ju fullständigt i vad som står på vågen egentligen. Däremot när brallorna inte längre passar och man drar fram några gamla tält ur garderoben man önskar var slängda sedan länge, och upptäcker att de är de enda byxor man kan ha, DÅ har det gått för långt! Därför ställde jag mig på vågen bara för att få en hint om vad jag har framför mig… Kilona som samlats på hög är verkligen inga träningskilon utan bara latmaskkilon som jag inte alls har någon nytta av. Däför kan ett bra delmål vara att bli av med den onödiga dödvikten, dvs ca 12 kg för tillfället. Skulle jag samtidigt bygga lite muskelmassa kanske vågen slutar på -10 kg men det skiter jag i så länge favvisjeansen lyckas komma längre upp än precis ovanför knäna.


Helgen var annars kanon, tränade styrka både freddag, lördag och söndag så jag tar det lite lugnt och läker idag istället. Träning bryter bara ner, det är vila och bra mat som bygger upp, inget annat! Sedan ska man väl inte vila för mycket, som många gör 😛
Men i allafall tycker jag folk ska skita fullständigt i vad som står på vågen, så länge de inte är kamportare och MÅSTE klara en gräns. Funktion och styrka är fasen så mycket mer värt en sketen siffra som inte säger någonting alls.
Ett toalettbesök och träningspass så är det ett par kilon borta på en gång, men inte passar mina förra brallor för det! Bilden är från 2012, det är 4 månader mellan bilderna, har man gjort det förut kan man göra det igen.

Over and out!-12 till sommaren!

Nej, nu jäklar är det dags att sparka igång träningen igen, och även bloggandet lite grand.Tänkte först ha ett mål i våras där jag skulle ner 10 pannor till valborg, men efter en segdragen förkylning och lite väl mycket “välmående” kommer målet istället vara -12 pannor till min 30-årsdag,  dvs 8:e juni.


Sådär, då var man igång igen då… För att sammanfatta uppehållet här så kan man väl säga att det riktiga livet just börjat 😛 I höstas avslutade jag mitt exjobb på utbildningen, fick anställning måndagen efter plus att man numer äger boendet. Där ligger det stora problemet till skrivuppehållet, vi har renoverat lägenheten HELA hösten och vintern!!! Kommer säkerligen dyka upp lite bilder från arbetet framöver.


På grund av renoveringen har träningen blivit rejält lidande och nu är det alltså dags att sparka igång på allvar. Upplägget kommer vara lite som förut fast med några annorlunda delmål framöver. Slutmålet håller jag på ett bra tag tills man ser om det funkar, men som första delmål blir att delta i “toughest” i Umeå den 17:e maj. Hoppas både på att bli av med en massa dödvikt samt att få igång fysiken rejält tills dess då det kan vara det absolut jobbigaste jag någonsin gett mig in på.
En liten motivationsbild kommer här nere, har jag sett ut så för 1,5 år sedan kan jag se ut så igen, fast förhoppningsvis inom en snarare framtid än 1,5 år från nu 😛
Nu kör vi så det ryker!

Glädjespridare och energislukare

Man ska skita totalt i den ena och bara se till att umgås med den andra sorten. Jag som varit lite nere och tjurig under våren har varit i kontakt med alldeles för många energislukare. De tar kraft från en utan att ens göra något, är man då redan lite nere behöver man kunna lägga energin på något vettigt istället för att bara få den dränerad av dåligt folk. 
Glädjespridare däremot, de där man inte nödvändigtvis behöver ha daglig kontakt med, men som vid varje tillfälle man hörs eller ses ger såååå mycket tillbaka. Vips kan man få helt ny gnista på alla fronter tack vare dessa. Visserligen är det självklart, men man ska banne mig inte lägga tid på sådana som bara tar energi, det är det inte värt! Ska bara försöka leva efter det själv framöver 😛

En av glädjespridarna jag återigen haft kontakt med de senaste veckorna är den superduktiga fotografen Ola Gäverth som verkligen fått mig på fötter igen. Vi har fotat två gånger på väldigt kort tid och det är kanonkul varje gång! Bilden här nere är från en av de senaste gångerna med honom. Tack för allt stöd och skoj Ola!

Sedan har jag fått frågor om hur jag kan vräka iväg mer än 2200 kcal på ETT träningspass. För det första var det personligt rekord just då så jag var bara tvungen att visa att det går! Sedan körde jag verkligen skiten ur mig så det var verkligen ett bra pass. Annars brukar mina förbränningspass ligga på omkring 1500-1800 kcal beroende på intensitet. De här passen brukar jag köra (5 min rodd, 5 min löpning, 10 min crosstrainer) X 3 varv. Alltså 60 minuters effektiv tid att flåsa på sedan följt av korrigerande magövingar för att kroppen ska funka bättre. Då jäklar blir det åka av i förbränningsmotorn, totalt dränerad på energi 😀

Ha dä!

Att komma in i rutiner

Det har gått segt på sista tiden med det mesta måste jag tyvärr säga, har inte haft tid att uppdatera här. Visserligen har det inte hänt något speciellt, lever ju ett väldigt enformigt liv just nu. Bara exjobb hemma och med lite tur ett och annat träningspass. MEN….
Så fort jag började se slutet på vissa saker, började söka lite ”riktiga” jobb och få in lite andra tankebanor släppte det på alla fronter! Helt plötsligt är träingen en del av den dagliga rutinen, det ska helt enkelt bara göras, vad som helst, lite fysisk ansträngning helt enkelt. Så fort något blir en rutin så är det ju inget märkvärdigt längre. Det har kommit en hel del persoer med stort massagebehov så jag har fått jobba i mitt företag en hel del och har fått massor med bra kritik, sommaren har kommit och vips mådde jag bättre fysiskt, det flöt på bättre med skolan och helt plötsligt känns det som att man är tillbaka på banan igen. 

Nu gäller det bara att få saker och ting gjorda, skaffa sig ett jobb så man håller sig flytande och planera lite för vad man ska hitta på framöver. Det där jag skrev med att träningen flyter på, ett bevis syns på bilden. Visserligen är det perrsonligt rekord på ETT pass men tänk om man kunde hålla ungefär samma tempo jämt!

Jodå, jag lever!

Även fast det kanske inte verkar så 😛 Vet inte om man kanske ska be om ursäkt eller så för att man inte skrivit, det är ju några som frågat varför jag inte skriver längre. Saken är den helt enkelt att jag åkte på ett bakslag med examensarbetet så jag tappade motivationen till det mesta… Tanken var att exjobbet skulle redovsas den 8:e april men när det skickades in till företagets handledare och universitetets ämnesgranskare blev svaren HELT skilda. 

Handledaren var jättenöjd för att vi hade löst problemet vi fått av dem, men med tillägget att vi hade lite onödigt mycket teori vilket inte är så konstigt eftersom universitetets intressen är skiljt från arbetsmarknadens. Däremot svaret från ämnesgranskaren var att vi inte hade någon teori som bar upp uppsatsen!!! Helt plötsligt var sex månaders jobb åt helvete och det var bara att kassera stora delar av det. Nu blev istället ämnesgranskaren projektbeställare och sedan dess har ALL tid gått åt till att försöka ändra och lägga till saker som ämnesgranskaren vill ha, men inte vi eller handledaren från företaget. Med helt ny inriktning på arbetet hoppades vi nu istället på att kunna redovisa innan sommaren men vår ämnesgranskare flyttar hela tiden målet och kommer med nya tankar och funderingar för varje möte vi har så det sket sig helt enkelt innan sommaren. Det var alltså en halv årslön missad på grund av olika viljor, känns sådär. 

De här bakslagen har alltså gjort att jag inte haft tid och lust med någontng egentligen, bara varit allmänt tjurig och grinig. Allt annat utöver plugget har blivit väldigt lidande av detta tyvärr, har inte kunna umgås med kompisar, tränat eller haft lust med att sköta kosten. Alltså en rejäl dipp!! Därför har det heller inte hänt något speciellt under tiden som är värt att tas upp, mest tjurighet. Men nu har jag börjat acceptera läget, har varit på några intressanta jobbintervjuer, träningen flyter på och jag har även fotat lite i helgen. Bilder kommer självklart så fort man får dem. Så om någon har lust att peppa lite extra, både gällande träning och annat så är det väldigt välkommmet 😛

Okej, världens tråkigaste inlägg, men var tvungen att förklara läget lite, från och med nu blir det lite mer alldagliga inlägg. Här är en bts-bild som Ola tjuvtog med sin telefon i ett ombyte i helgens fotografering. Nu kör vi så det ryker igen!

”Jag är för trött för att träna”

Slog hål på det påståendet igår! Höll på att säcka ihop totalt efter en intensiv dag med exjobb och en ny ekonomikurs på kvällen. Det går verkligen bara man vill, resultatet blev ungefär detsamma, även fast man blev betydligt tröttare än vanligt när man kom hem 😛 Alltså kan man inte ens skylla på att man är trött längre, eller ja, sömnig rättare sagt. Är man sliten i kroppen är det bättre med bra mat ocg vila.

Nu börjar exjobbet äntligen gå framåt så man kommer igång bättre med träningen, har varken haft tid med det eller bloggandet! Hoppas på att få lite flyt nu framöver så Ska även uppdatera hemsidan lite också, rensa bland bilder och så, men det är ju det här med tiden igen…

Har ju tyvärr inte så mycket nytt att rapportera då dagarna bara spenderas i köket hemma skrivandes på det där jäkla arbetet! Vi planerar att redovisa det i mars vilket känns såååå skönt. Kanske dags för arbetslivet snart?!

Har kommit ut lite nya bilder på facebooksidan, in och kika lite vet ja! www.facebook.com/PetJons
Här är ett exempel på en nygammal bild, ha dä! 

Mina första pengar i företaget

Jag är ju sedan 6 år tillbaka utbildad massör vilket jag körde hårt på till en början innan jag började plugga. Även fast man bara masserat väldigt sporadiskt under studietiden har tanken på att öka funnits hela tiden. Strax innan nyår registrerade jag återigen ett företag och kunderna har återigen börjat höra av sig. Riktigt skoj när de första slantarna kommer in till sitt egna företag, lite vuxenpoäng 😛 Så är det någon där ute som har väldiga besvär så är det bara att höra av sig. Jag kör enligt måttot ”smärta skall med smärta förgås” så det är inga sköna behandingar jag utför, men desto mer använbara och nyttiga.

På träningsfronten har jag börjat smyga igång så sakterliga igen, nu har alla typer av pass provats på och från och med nästa vecka är det totalt full sprutt, ihop med lite bättre mat…. Förbannade fikabröd!!!

Om 1,5 månad är det också dags att avsluta exjobbet, kan vara bäst på länge! Bara att se till att plocka någon rest också så är det sommarlov… Eller ska man våga chansa på sitt livs första semester?!

Rätt sätt att träna (varning för träningsvärk!)

Alla vet ju detta innerst inne, men hur många tänker egentligen på att det går ut på att aktivera muskeln så mycket som möjligt för att få effekt? Att rycka eller pressa iväg en tung vikt fort som fan och se om man orkar 6-8 repetitioner ger inte så himla mycket egentligen, dessutom ökar skaderisken. Det här känner de flesta till och visst fasen är det gött att kunna öka på vikterna och känna att man blivit ”starkare”! För min del älskar jag träningsvärk och får det alltmer sällan… Istället har jag nu provat att ett par gånger gått ner 10-15, kanske 20% i vikt, koncentrerat mig på korrekt teknik men framför allt pressa/dra vikten koncentrerat OCH istället för att släppa efter för att återhämta sig för nästa repetition: bromsa hela rörelsen på tillbakavägen! 

Inbromsningen drar oerhört mycket energi och aktiverar muskeln oerhört mycket mer. Pressa/dra 1/4 och bromsa tillbaka 3/4 av tiden för en repetition. Jag har nu provat detta för alla muskelgrupper och vips fick jag träningsvärk VARJE GÅNG!!! Alla kanske inte trivs med detta, men för er som fastnat lite så tycker jag att man skall anamma det ett par gånger bara för att känna skillnaden, varför inte varva den med tidigare upplägg? Mycket värt att prova.

Nu är jag i Kristinehamn och ska på födelsedagskalas, tyvärr blir det till att synda lite grand i ölens tecken. Får försöka kompensera under veckan! 

Nu har jag friskförklarat mig :P

Nu jäklar är det bara full fart framåt, inga ursäkter längre! Tyvär är det alltid svårt att ladda om när man inte längre har något fast mål, har varit krasslig eller har tappat mycket. Detta fick jag erfara idag när jag på kvällskvisten tog mig iväg till ett alldeles överfullt friskis. Det är så synd när man till slut tar sig iväg och lokalerna är så fulla med folk att man knappt KAN få något gjort… Den här veckan får jag helt enkelt klämma och känna lite på vikterna och prova pulshöjningar så gott som går, nästa vecka är det träningsprogram som gäller.

Fram tills dess blir det bra mat och en tripp till Kristinehamn för att komma på fötter igen. En liten tröst är ju i allafall att man redan ser skillnad på ljuset ute! Den här våren ska bli den bästa någonsin 🙂

bilden är från den senaste plåtningen med Super-Ola, men jag måste säga att det var i november, mycket har hänt sedan dess 😛