NIGHTMARES

Väntar på bussen till sjukhuset. Idag ska stomi läkaren komma och titta på Aaliyah. Det har varit kaos med hennes stomipåse på senaste. Den ramlar av exakt hela tiden. Jag längtar verkligen tills min lilla tjej blir av med den. I början funkade det hur bra som helst att sätta på henne den. Men nu vägrar den sitta kvar och jag blir så stressad varenda gång den ramlar av. Så det är bra ändå att läkaren ska komma idag. Igår hade jag en jobbig dag. Jag var bara hos Aaliyah i fyra timmar. Men hela min kropp sa ifrån igår. Jag kunde inte vara kvar längre även om jag gick därifrån med värsta ångesten. Riskerar att bli utbränd om jag inte lyssnar på hur jag känner. Jag har börjat drömma mardrömmar. Vaknade upp livrädd igår på kvällen. Jag är inne i en så orolig period igen. Drömde mardrömmar hela tiden när jag mådde som sämst under tonåren. Slogs, skrek, gnisslade tänder och grät alltid i sömnen då. När jag och Shiwan blev tillsammans kunde jag sova lugnare. Men nu har mardrömmarna börjat igen. Jag drömmer att jag blir jagad och det är så fucking läskigt i drömmarna. Blir livrädd när jag vaknar. Ska träffa psykologen halv två så tänkte ta upp det med henne. Nu är jag snart framme så vi hörs sen.
  

img_1200.jpg

YEES! AALIYAH FICK MATAS MED FLASKA I MINA ARMAR SOM EN RIKTIG BEBIS OCH FLYTTAS NÄSTA TORSDAG

Hej sweeties. Jag kom hem från sjukhuset för en liten stund sedan. Råkade sätta mig på fel buss igeeen. Reagerade inte förrän jag hade åkt förbi flera okända hållplatser. Rusade fram till busschauffören. ”Oj. Den här går inte till nordstan va?” Självklart ska han vara elak med sitt svar som om jag vore helt värdelös och dum i huvudet. Jag har alltid respekt för äldre. Jag är för snäll utav mig även då människor inte förtjänar det. Jag bara vände kinden till, sa ingenting fult tillbaka och hoppade av på soldatvägen som en liten krigare. Choose your battles. Men det är klart som fan att så fort jag går av tänkte jag på vad jag borde ha sagt. Jag önskar att jag sa ”Min lilla bebis är på sjukhuset, så ursäkta mig om jag inte kan tänka klart eftersom att jag är där hela dagarna omringad utav slangar. Tänk lite innan du lägger en nedlåtande kommentar igen och döm inte så snabbt.” Men jag fick inte ur mig det. För vissa människor är bara inte värda det. Jag var på så bra humör innan det. För det var en riktigt fin dag med Aaliyah.

  

Idag tittade jag på henne när hon låg över mig och verkligen insåg hur mycket hon har vuxit. Från 915 g till 2580 g. Från att födas i v 25 till att helt plötsligt vara i v 34. Hon ser ut som en vacker, nyfödd, prinsessa nu. Jag somnade djupt med henne. Drömde om sjukhuset och det var läskigt. Drömde att en man jagade mig och Aaliyah utanför sjukhuset. Han tog på hennes lår gång på gång. Jag sprang uppför en backe och det gick inte att springa snabbt. Mina ben var som gelé, men jag hann precis in till sjukhuset och stänga dörren om oss. Vaknade upp av att jag sa i sömnen ”Lås dörren!” Jag hann precis rädda oss och vaknade upp till trygghet med min lilla prinsessa över mig.

Hon har inte fått tillbud på tre dagar nu och jag är såå stolt. Hon har ju högflöde grimma. Bara sladden under näsan. Hon är inte svullen längre i ansiktet som hon blev utav cpap och hon är verkligen världens vackraste lilla tjej ser man nu. Jag åt lite mat och kom tillbaka sedan. Och idag fick jag hålla henne för första gången som en liten bebis. Hon låg i mina armar med sin fina lilla kiwi huvud och mjuka dockhår på min armveck och drack från flaska. Det kändes helt underbart.

Världens lyckligaste mamma. Titta vad sött hon tittar på mig. Hon har börjat le mycket nu och gråta

  
Jag kände mig sååå lycklig och Aaliyah blev så nöjd att hon somnade gott i mina armar som den lilla bebis prinsessan hon är. Hon dricker 10 ml mjölk varenda timme nu. Hon får dricka lite i början pga hennes stomipåse. Men Aaliyah är såååå duktig! Hon suger på flaskan perfekt och sväljer så bra. Värmer mitt mamma hjärta så eftersom att hon är så smart, stark och duktig. 

  
När hon låg i mina armar fick jag en så bra nyhet! Nästa torsdag blir vi förflyttade till kirurg avdelningen på barnsjukhuset intill. Nu har Aaliyah blivit tillräckligt stor för att lämna neonatalavdelningen! Hon kommer att vara i v. 35 nästa vecka. Så ingen liten bebis längre

img_1149-1.jpg

HEDRAD

  
Är hon mammas lilla babymunchin eller vad? Är det någonting jag är stolt över hos mig själv så är det mina tjocka läppar. Älskar att båda Adriano och Aaliyah har fått min mun. Det är så många som betalar för att få liknande läppar, men vi fick dem gratis. Belääääsh. Haha. Jag är så SEG. Kom hem för en stund sedan. Vår bil har fuckats ordentligt så under en veckas tid har jag tagit bussen fram och tillbaka till sjukhuset. Hela situationen med Aaliyah på sjukhuset ha gjort mig så stark. Har väldigt länge haft fobi för att åka buss eller spårvagn själv. Men nu är rädslan som bortblåst. Känner inte panikångest för skit saker längre. Flippar inte ur längre inuti, tack Gud. Jag har blivit tusen miljoner gånger starkare, modigare och helare. Jag har blivit snällare mot mig och besegrat så många inre demoner eftersom att Gud gav mig en ängel som får leva med mig nere på jorden. Med henne vid min sida blir jag världens starkaste kvinna och världens modigaste mamma. Min älskade lilla dotter är min inspiration. Så liten, men så tuff. Kan hon kämpa så hårt kan jag det med. Min alldeles egna lilla mini kopia. Den minsta men starkaste lilla människan jag känner. Jag är hedrad som får vara Aaliyahs starka mamma.

 Jag var hos henne i fem timmar idag och märkte hur mycket piggare hon har blivit. Hon tittar på mig länge med stora ögon. De har undersökt hennes ögon idag. Rutinkoll på prematur bebisar eftersom att deras näthinnor och blodkärl inte är färdigutvecklade. Det är 25% utav alla prematur bebisar före v 32 som har någon form utav näthinneförändringar. Finns från stadium 1-5. Jag hoppas av hela mitt hjärta att hon inte har stadium 5 för då går synen förlorad helt. Skulle hon ha det kommer de få använda laser på hennes ögon. Hennes ögon ska testas i två veckors tid. Så håll tummarna att min fina älskling har en bättre syn.

Tiden gick ganska långsamt där idag. Även om vi hade det hur gosigt som helst längtade jag ändå hem till min lilla älskade Adriano. Och nu när jag varit hemma en stund längtar jag tillbaka. Även om det känns som jag inte gör så mycket där förutom att gosa och så är det ändå psykiskt påfrestande att byta miljö från att vara omringad utav slangar och pipljud på sjukhuset till att komma hem till mitt förstfödda som också kräver mycket tid, uppmärksamhet och kärlek. Det känns typ som jag blir en hagga mot honom ibland. För jag är heeelt slut. Jag var så trött imorse att jag bara satte in en LINS i ögat. Kaos. Nu får jag leka MER med mr Adriano. Svär. Jag lever verkligen dubbelliv. Men jag är tacksam. 

Söt ny bild som hänger ovanför Aaliyahs säng. Så stora ögon och tjocka kinder nu

Börjar se ut som Dodo när han var liten

aaliyah4

VIDEO – AALIYAH DRICKER UR FLASKA FÖR FÖRSTA GÅNGEN <3

 

AALIYAH

 

Det har varit en helt underbar dag. Jag höll Aaliyah i två timmar. Blev så hungrig att jag blev tvungen att lägga tillbaka en stund för att gå och äta. Jag åt och sen tog jag upp lilla älsklingen igen. Denna gång kunde jag sova med finaste prinsessan över mig. Vi gosade i tre timmar. Jag vaknade upp då och då av att Aaliyah lyfte sin lilla, starka, kiwi huvud hela vägen upp till min mun och tittade på mig med stora ögon. Jag ba ”Awwww heeej Aaliyah!” Barnskötaren såg det och ba ”Men herreguuuuud, vad stark hon är! Det är helt otroligt!” Jag kände mig så stolt över min lilla övernaturliga mirakel till dotter och log som jag aldrig varit lyckligare. Pussade ihjäl hennes panna som världens stoltaste mamma. Min dotter är SPECIELL och jag säger inte det här bara för att jag är hennes mamma. Aaliyah är utöver det vanliga. Hon flippade över lite pga att cvk;n i halsen gör ont på henne, blev arg och vände på sitt lilla kiwi huvud. ”Hon är så söt och hon har temperament!”, sa en annan barnskötare. Mitt hjärta höll på explodera utav kärlek när en barnskötare sa ”Hon är såååå lik dig!” Jag har ändå känt typ att det är för tidigt att se vem hon är lik. ”Tycker du? Aw, jag ser inte. Men hennes läppar ser jag att hon har fått från mig”, sa jag. Det går inte att missa att hon fått min formen och fyllighet på läpparna. Mammas älskade dotter.

 

Det finaste på länge hände efter jag lagt tillbaka henne. Idag fick jag se Aaliyah dricka bröstmjölk från flaska för första gången. Hon fick smaka på två ml. Mitt hjärta SMÄLTE när hon sög på flaskan. Hon svalde så bra för att vara första gången. Det är vanligt att de hostar och slutar andas lite när de ska träna på att dricka från flaska. Men för att vara första gången skötte hon det PERFEKT. Det var så harmoniskt att se Aaliyahs stora steg. Jag fångade det åt er såklart på film så ni kan se hur söt och duktig min älskade lilla tjej är. Hon blev så nöjd efter för att hon är så van vid att få mjölk i en spruta genom näsan och bakom ansiktet. Inte det bekvämaste egentligen så det gick inte att missa hur nöjd hon blev av att träna på att dricka mjölk ur en flaska som en fin och stark bebis. Finaste händelsen på länge. Kände mig så överväldigad utav kärlek. Som att jag vore nykär. Jag är så förälskad i min lilla Aaliyah.

aaliyah3

aaliyah4

 

Jag berättade för Adriano att Aaliyah drack Nene för första gången idag. Han kallar flaska för nene. Han lös upp som en liten stjärna och sa ”Aaliyah låna min nene!” Jag visade honom videon och han sa ”Aaliyah dricker upp!” Min älskade son är så smart. Han såg att det var lite i flaskan hon drack på och sa att hon drack upp. ”Jaa! Aaliyah dricker lite nene. Du dricker mycket nene. Aaliyah är liten. Du är en stor kille!” Han älskar att bli kallad för stor kille. Och han växer mer och mer in i storebror rollen. ”Aaliyah dricker nene! Aaliyah är liten och SÖT!” Åh, jag smälter. Titta så gullig hon är! Jag är så stolt.

img_1101-1.jpg

ADRIANO <3

Mina älsklingar  

 Aw jag glömde berätta att efter ha varit här i torsdags åkte jag med min lilla syster och hennes tjocka prinsessa hem till mamma. Carmen har blivit så söööt. Men självklart hade jag ingen batteri att ta kort med. Hon är lika michelin som Adriano var när han var liten. Hon har valkar överallt på armen och benen. Och hennes favorit ord som hon säger hela tiden är ”Äta”. Hon låter som en hungrig, liten, pipig, creature när hon säger så. Jag höll på tappa det. Adriano fick det så roligt med lilla Carmen. De lekte gulligt med hans bilar. Carmen räckte bilar till mig och Adriano och sa ”Äta” hela tiden. 

Det roligaste hände när Nicki bytte blöja på Carmen. Adriano är ju van vid att ha en ding dong mellan benen så när Nicki tog av Carmens blöja blev han helt förskräckt och chockad. Helt plötsligt utbrister han ”Eww! Äckligt! Nenna har rumpa!” Han trodde på fullaste allvar att hon hade två rumpor. Jag, Nicki och mamma fick skrattanfall! Adriano tittade mellan benen på henne som hon vore missbildad som hade en rumpa mellan benen. Nicki la baby power i Adrianos hand och han tittade så äcklande på det att det inte gick att hålla sig för skratt. Fick förklara att hon var en flicka och att det inte var två rumpor som det såg ut som hon hade. 

Vi hade en jätte rolig och gosig natt. Det behövdes verkligen. Mona och Najma kom förbi en liten stund igår när jag var på sjukhuset. Adriano höll ett kort som barnskötarna tog på Aaliyah i förrgår, satt på byrån och sa till Mona ”Aaliyah är min syster.” Finaste Adriano.