THIS TIME OF NIGHT

   

Jag är galen. Sover inte än. Jag är nog en utav de få mammor som fortfarande håller sig vaken sent inpå natten. För natten är min. Jag kom hem från sjukhuset vid nio tiden. Hade en heeelt underbar morgon med min man, en heeelt underbar dag med min prinsessa och en heeelt underbar natt med min prins. Waah! Jag var så nära på att tappa min mobil nyss i ansiktet. HAHA, hade flippat över om jag inte räddat mitt ansikte i sista sekund. 

Det bränns i min mage jag är så hungrig. Har känt mig så mätt på kärlek idag att jag knappt ätit. Nått stadiet där jag är så hungrig att jag vill spy. HAHA, det kommer ändå sluta upp med att jag reser mig upp från sängen och till slut – väljer någonting att äta efter jag öppnat och stängt kylen och skafferiet ett X antal gånger. Jag orkar bara inte nu. Adriano vid köksbordet när vi åt kvällsmat ”Mamma. Kommer du ihåg jag var i din mage?” Det är klart älskling. ”Kommer du ihåg jag var i pappas mage?” Hahaha nä mitt hjärta. Pappa är en man! ”Näää pappa är pappa!” Älskling bara flickor har bebis i mage. ”Pappa är en flicka!” HAHAHA or nah. 

Ringde Aaliyah nyss för att höra så prinsessan mår bra. Hon heter Aaliyah på mobilen som om hon skulle svara. Vi har bytt avdelning så kom till förra. Sen kom jag till intensiven. Och sen äntligen fick jag tag på numret. HAHA kändes typ som jag busringde eller något för jag kom fel varenda gång och de bad mig att byta siffra i slutet på numret. HAHAHA! Min fina prinsessa sover i alla fall. Så då kan jag sova gott med. ”Hon mår jätte bra Alexandra. Sov så gott!” Det är bra! Tack,sov gott. Du med. Eller neeej. Wah. Sov inte!” Hahaha sååå trött. Pratar i nattmössan. Typ har verkligen en sån nätmössa på. HAHA, skum. Sover med en sån och randiga tå-strumpor. Men Åhhh panik. Find Waldo. HAHAHA, nä nu måste jag käka någonting och sova.

Godnatt sweeties

img_3780-1.jpg

HON BLIR BARA SÖTARE, STÖRRE OCH STARKARE

     
Jag spenderar dagen som vanligt med mitt älskade hjärta. Längesen som jag filmade henne. Går inte att ladda upp video på finest via mobilen; men här ser ni några skärmdumpar så länge. Min starka dotter har blivit den sötaste lilla flickan i hela världen! Jag förälskar mig mer och mer i henne för varenda dag som går. Aaliyah börjar allt mer påminna mig om Adriano när han var bebis. Samma stora ögon, lilla näsa, tjocka kinder och fylliga läppar. Jag och Shiwan har skapat två, helt, bedårande varelser. 

Älskar att jag får se mer och mer utav Aaliyahs personlighet. Hon är som sin familj upp i dagen. Väldigt söt, gosig, kärleksfull, stark och aggressiv. Aaliyah blir precis som mig när hon är hungrig. Hon får DAMP! Kan inte ens vänta utan att tappa tålamodet. Hon började gråta och sparkas. Believe it or not. Hon tog i så mycket med benen att lilla fröken hulk typ fucking KRÖP från min mage upp till min haka. Hahahaha, vår älskade dotter är övernaturligt stark. Så hett temperament också. Så kul att se. Så dramatisk när hon är hungrig. She’s mini-me!

Glömde berätta igår. Ögonläkarna kom förbi, tittade på älsklingens ögon och sa äntligen att det ser bra ut. Att Aaliyahs ögon såg bättre ut än alla andra bebisar som de tittade på. Så det känns bra att dr sa att de tyckte det såg bra ut. Nästa gång vi träffar dem blir om två månader för en uppföljning. Aaliyah är så med i blicken. Helt bedårande att se henne möta ens blick med hennes stora, fängslande ögon. Man blir heeeelt jävla kär. Och idag vägdes Aaliyah. Hon vägde ju fyra kg efter operationen pga svullnad men nu väger hon verkligen över fyra kg! Det är lilla älsklingens riktiga vikt nu. 4080 g.

Förkylningen verkar bli bättre. Två gånger om dagen får hon inhalera luft som vidgar hennes lungor. Har börjat själv hjälpa henne med det. Fick tvätta av min lilla älskling idag och sätta på henne en ny söt vit body med en rosa elefant på som hon fick igår av min mammas kusin. Hon flippade över och där märker man också att hon är som Adriano #Blottare. Haha. 

Älskar verkligen att vara med henne när det går bra för när det går framåt känns det som att sväva på lila moln. Min starka älskade dotter. Längtar såååå mycket tills du kan läsa allt detta när du är äldre och förstå vilken KRIGARE du är. Såååå himla stolt över dig prinsessan. Älskar att vara med dig. Älskar att du är min dotter. Älskar att jag är din mamma. 

   

LÄSARFRÅGA – INGEN FÖRSTÅR HUR JAG KÄNNER

Hej Alexandra! Jag har följt din blogg ett tag och jag måste bara säga att du är en bra förebild som inspirerar bl.a unga tjejer till att se sitt liv från ett annat perspektiv och en otrolig stark mamma efter allt du har gått igenom. Jag blev så glad över att höra att Aaliyah är på förbättringsvägen/mår bättre 😀 <3 Och jag förstår fullständigt att du tar din tid på att svara mig, du förtjänar att spendera all tid med din söta prinsessa 🙂 

Alexandra… Jag behöver din vägledning och litar på att du ger mig bra råd. Det känns som alla jag vänder mig till inte orkar höra på de jag berättar. (JAG HAR SVÅRT ATT FÖRKLARA MINA KÄNSLOR JUST NU OCH PLAGIERADE NÅGRA AV DINA LÄSARFRÅGOR SVAR FRÅN DIN BLOGG SOM BESKRIVER EXAKT MINA KÄNSLOR. Det slutar likadant varenda gång för mig. Denna eviga cirkeln av krossade förväntningar som skär rakt igenom mitt hjärta. All den smärta jag har upplevt har fått mig att tro att jag inte är mer värd än så. Den här känslan, denna tomhet, när de som man trodde var sina sanna vänner visade sig bara dela med sig av sin tid för egen vinning, och egentligen inte brydde sig så mycket om en. Men sådant händer. Vi öppnar upp våra hjärtan för människor som vi tycker är spännande och intressanta bara för att inse att det inte finns någon värre typ av ensamhet än den vi känner när någon vid vår sida knappt lägger märke till oss och inte har någon aning om hur han eller hon ska göra oss lyckliga. 

Jag är omgivna av människor – familj, ”vänner” och trots det känner jag oss ensamma. Jag har slutat att vänta på den stora dissen och börjat hitta en väg ut innan jag ännu en gång blir lämnad i sticket. Genom att satsa mer på sig själv bl.a plugga hårdare, nå den drömkroppen man inte orkat kämpa för mm. Det känns tryggare att isolera sig än att anstränga sig för att man orkar inte ta ett steg ur sitt comfort zone för man tänker på hur det förr har varit. Hur det är och hur det kommer bli och valde till slut mig själv för det känns skönare att softa än att försöka anpassa sig. Men samtidigt som man satsar på sig själv saknar jag sällskap. Ingen att prata med, umgås med, dela roliga minnen med från äventyrer o.s.v. Känner mig så ensam och att ingen förstår hur jag känner inombords. Jag önskar dig massor med kärlek och lycka, vackra Alexandra <3 Mvh En 16-årig tjej
  
Hej sweetie! Tack så mycket!! Någonting utav det värsta som finns är att känna sig ensam trots att man inte är det. Jag får också dagligen brottas med känslan om att jag är ensam trots att jag har familj och vänner som bryr sig om mig. När jag var lika gammal som du kände jag mig också så tom. Under tonåren känner man sig vilsen, missförstådd och ensam. Det är en svår period utav livet. Man lämnar barndomen bakom sig och märker under tonåren att livet är långt ifrån lika bra som det en gång i tiden var. Så många överväldigande, jobbiga och svåra känslor tar över och lämnar en med destruktiva, fula och smärtfyllda tankar som äter upp den man var. Jag förstår dig. Jag vet precis hur du känner dig. Du är inte ensam. 

Det är som att man lämnar sitt trygga liv, självförtroende och personlighet när man hamnar i tonåren. Livet känns helt plötsligt så annorlunda. Det är för att man håller på att formas och förvandlas. Många tonåringar lever galna liv och jag förstår att du känner på ett sätt att du missar ut på så många äventyr. Men jag kan säga såhär. När jag var sexton år utsatte jag mig för så mycket fara. Det är ett mirakel att jag står på mina två ben och lever idag efter allt skit jag gjorde under tonåren och utsatte mig själv för. Det finns så mycket jag skäms över. Så mycket jag ångrar just för att jag drack så mycket alkohol, använde mig utav droger och hängde i fel kretsar under tonåren. Det är bättre to ride solo än att hänga med falska personer som leker snälla när de egentligen vill en illa. 

  
Det är tråkigt att känna som du gör. Men jag kan också fortfarande känna så. När man blir mamma glider man typ ifrån vänner. Man slutar träffas lika ofta, det blir svårare att relatera till varandra och man pratar inte lika ofta för man är så upptagen. Jag har jätte få vänner. Jag kan räkna dem på en hand. Det är bättre att ha några få, äkta, vänner än många falska vänner. Det är jätte bra att du satsar på dig själv. Att du pluggar hårt kommer underlätta så för dig i framtiden. Bra betyg ger en bra karriär. Med det får du gott om pengar. Och med gott om pengar följer många äventyr!! Obegränsade äventyr.

Du är sexton år. Jag vet att du vill ha roligt. Du vill bara att ditt liv ska ta fart. Men det kommer när det är menat. Du är för smart och för bra för att göra bort dig som jag gjorde under tonåren. Var stolt över dig själv! Du är en smart, fin och bra tjej. När du verkligen har tid för vänner kommer du att få. Men först prioritera dig själv. Det är så lätt idag att få vänner. Gå med i tjejgrupper på Facebook som Honey and the bees och Pink Room. Jag kan garantera dig att du är långt ifrån den enda som känner som du gör. I feel U och det kommer att bli bättre. Just keep doing you så ska du se hur allt du vill ha snart faller på plats. 

  

PERMISSION SNART! 

Idag behövdes verkligen bra nyheter. Jag hade möte idag med läkarna och när jag frågade om permission sa de om cirka TRE VECKOR! Jag blev sååå glad när läkarna sa att de skulle skicka iväg en remiss till Sahlgrenska där vi ska få en utbildning om syrgas. Vi har väntat så länge på att få ta henne på permission. Vilken känsla det kommer att vara att få börja ta ut henne i barnvagn runt sjukhuset och få ta hem henne i ett par timmar om dagen. Skrämmande men ändå SÅ BRA att få slippa så överdrivet många slangar och få äntligen ta nästa stora steg.  

Nu får Aaliyah i sig 40% utav maten eftersom vi har fått sakta trappa upp så hennes tarmar orkat smälta det. Nästa vecka sa de att vi säkert är uppe i 60%. Och när Aaliyah äntligen är uppe i 100% kan de äntligen ta bort cvk;en som hon har i halsen. Då kommer vi få åka hem så fort den är borta. De förklarade läget om att de kommer att följa upp Aaliyah efter vi kommit hem. ”Ja som på BVC fast här!” Jag frågade ”Vart här?” Varpå hon svarar ”Nere i kk-huset.” 

Tro fan att jag började skaka av skratt. Så pinsamt att ha sån Dirty mind. ”Knullkompis huset” tänker jag såklart. Skakar av skratt och ler. Gör läkaren typ obekväm. Hon tittar på mig och inser varför jag skrattar och skakar som en skum människa och börjar att skratta lite själv. ”Ta med din bebis och hitta er en Kk i KK-huset. Som BVC, fast ändå verkligen inte!” HAHAHA, blev så glad utav nyheterna att jag blev helt flummig i huvudet. Sa det till min mamma när hon kom för att hälsa på mig och Aaliyah. ”Alex. She meant kvinnokliniken. Inte knullkompis huset.” HAHA, blev sååå jävla glad utav nyheterna idag!

 Åhhhh fattar ni min lycka?! Efter fyra månader på sjukhuset är vi äntligen snart klara här! Fortfarande på sjukhuset med min fina älskade tjej. Tar bara en paus med att dricka kaffe. Min fina mamma och fina Aaliyah idag. 

   
    
   

img_3604-1.jpg

RÄDSLA

  

Jag har varit rädd så länge. Inte ens när jag är hemma får jag känna mig trygg. Sett så många stora spindlar hos oss på senaste. Min fobi. Jag mötte min rädsla, närmade mig och fångade faktiskt den ena i ett glas med papper över.Shiwan fick slänga ut den. Helt plötsligt ser jag en till gigantisk krypandes på golvet. Den kröp under sängen. Hur ska jag våga sova därinne nu? Det känns riktigt tungt att behöva vara så rädd som jag är konstant. Jag är rädd på sjukhuset, rädd hemma och rädd ute. Jag blir inte någonsin fri från min rädsla. Den följer efter mig som världens mörkaste skugga. 

Varenda gång Aaliyahs maskin piper känner jag mig rädd. Jag får höra det här ljudet i timmar.Jag känner mig rädd varenda gång jag lämnar henne. När jag är hemma oroar jag mig så mycket så ni anar inte. Föreställer mig det allra värsta.Jag måste kolla till Adriano minst tjugo gånger per natt. Min panikångest skrämmer ihjäl mig. Alla läskiga tankar lämnar mig inte. Jag är alltid rädd. På hundgården kände jag mig livrädd idag. Vi kom i konflikt med en kvinna. Jag kände hur mitt hjärta höll på hoppa ur bröstet. Det var som att jag blev en vulkan. Hon kom för nära och provocerande. Slog bort hennes panna från mig. 

Jag fick så dåligt samvete trots att hon betedde sig riktigt illa. Jag gick en sväng, kom tillbaka med en ursäkt och började gråta. Förklarade att jag är utmattad för vi har en liten dotter på sjukhuset. Hon kramade om mig och sa ”Du är god. Du är en god kvinna.” Ser en motorcykel stanna intill och prata med henne. Tänkte det allra värsta. Varenda person som gick förbi hundgården eller körde upp i en bil skrämde ihjäl mig. Jag fick världens panikångest på hundgården att vi skulle bli mördade. 

Jag har fått brottats så länge med mina skrämmande tankar att de har blivit en del utav mig. Jag försöker övervinna min panikångest men varenda gång förlorar jag. Det är alltid någonting skrämmande som väntar på mig runt hörnet. Jag är så trött på att vara rädd. Så fucking trött på min panikångest som hemsökt mig i så många år. Jag vill bara bli fri. Såg den andra gigantiska spindeln på väggen. Shiwan släppte ut den. Han gör allt han kan för att rädda mig. Men ibland känns det som att ingen kan rädda mig. För ingen kan det. Ingen kan rädda mig från min panikångest. Panikångesten är min förbannelse.