Den lilla tid vi har är i morgon

Tröttare än tröttast, det är jag det! Fast än är jag vaken medan darlingen slocknat framför tvn.
Jodå, vi turas om han och jag. Allt rullar på som vanligt 🙂

Minisemester sticker vi iväg till på torsdagmorgon. När vi kommer hem är det dags att montera ihop granen.
Det tar nog sin lilla tid 😉

Vigulanta

Helvete… så bra min stackars tå har blivit! Nu kan jag göra allt som vanligt igen nästan 🙂
https://www.facebook.com/MarieClaireMexico/videos/1452935021412796/?hc_ref=ARQzA9256lYpT1kd1cSN2-1_82O3Y_4n_7ADHVPSKGUVfhGnubpX3Nwe4q4DBqeGWuA&pnref=story
Igår gjorde jag kolor och knäck – No problemo med att stå länge.

Idag blir det kanske tillverkat mer godis, om jag har lust sen. Och vill!
Kanske roligast att bara provsmaka kaloribomberna till sporten idag 🙂

Snöbollar

ca 5 1/2 dl kokosflingor (5 1/2 dl kokos motsvarar 200 g)
1 burk söt kondenserad mjölk (à 397 g)
2 msk kokosmjöl
Garnering
1 dl polkagrisar (1 dl karameller motsvarar ca 100 g)
1 1/2 dl kokosflingor (1 1/2 dl motsvarar ca 50 g)

Blanda kokos med kondenserad mjölk. Rör ner kokosmjölet.
Ställ smeten i kylen ca 10 minuter tills den stelnat, då går det lättare att rulla bollar.
Garnering:
Krossa polkagrisarna i en mortel till ett grovt pulver.
Blanda kokosen med polkakrosset.
Rulla små bollar av smeten, rulla dem i kokos- och polkakrosset. Låt stelna i kylen ca 30 minuter.

Knäck

3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
3 dl ljus sirap
3 msk margarin
1 1/2 dl mandel
1 1/2 krm bakpulver

Sätt ut ca 100 knäckformar på plåtar eller brickor med ganska bra mellanrum, så blir det lättare hantera om man kladdar bredvid.
Hacka mandeln smått.
Blanda i en stekgryta av gjutjärn grädde, socker, sirap och margarin.
Koka upp och sätt sedan genast ner värmen på lägsta värdet.
Låt sjuda under ständig omrörning tills knäcken blir klar (ca 50 minuter).
Du avgör om den är klar med hjälp av det s k kul-provet, som innebär att hälla någon sked av smeten i kallt vatten och då ska den kunna formas till en ”hårdare” kula.
Då tillsätter du mandel och bakpulver och tar grytan från värmen.
Häll sedan genast och snabbt upp i knäckformarna.

Gräddkola

3 dl vispgrädde 40 %
3 dl strösocker
50 g smör
1 1/2 dl ljus sirap
Ca 1 msk vaniljsocker

Blanda alla ingredienser i en vid tjockbottnad kastrull, gärna en traktörpanna. Smält på hög värme och rör om ordentligt. Koka kolasmeten (häftigt) tills den börjar tjockna, 15-30 min. Rör först då om i botten.

Kontrollera om kolan är klar genom att göra kulprovet: Häll några droppar av smeten i kallt vatten och rulla till en kula som ska vara seg och ganska fast. Häll upp smeten på smord plåt. Låt den svalna och stelna något i rumstemperatur. Skär eller klipp kolan i bitar. Linda in dem i plastfolie eller smörpapper. Förvara kolorna svalt.

Lakritsknäck

Ingredienser
10 karameller turkisk peppar
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker
2 msk smör

Krossa karamellerna fint i en mortel.

Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad vid kastrull.

Koka upp och koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 122°, rör om då och då.
Koktid 15–30 min.

Tillsätt karamellkross och smör. Fördela smeten i knäckformar.

Låt stelna. Förvara svalt.

Kulprovet:
Häll några droppar i iskallt vatten och rulla till en kula. Kulan ska bli fast till hård.

Healing = Fealing

Olycksdagen

Dag 3

Dag 6

Så här ser det alltså ut när man använder strumpor med glittertrådar, som smälter fast.
Jag ska försöka undvika kläder som inte är ren bomull eller linne…
Men snart är jag hel igen, och det ska dröja länge innan jag steker hamburgare igen 😉

WoW ett äkta par prank

Bästa pranket jag sett!
LoL!!!! Jag döööör!!! 🙂
https://www.facebook.com/expressen/videos/10154671442940345/?hc_ref=ART5rQ2RRQsP-FTjKS56opWaCcXqoJY3ycQZAaz4tblTmAWcj5PAuu95MapzmehaFvQ

Skrattar så jag gråter när darlingen kommer in och frågar varför jag garvar ihjäl mig för mig själv.
Och då dog jag totalt!! Hahhaaaaa =D

Medan skrattet satt kvar, som näratillbristningsgränsen berättade jag att en grannes lille kattkille försvunnit, frågade han hur katten såg ut. Jag svarade att den var brun med svarta ränder och han svarade ”brun med svarta händer”?
Då bröt jag ihop igen!!!

Denna dag blir en läkande dag för min stackars tå har jag på känn 🙂

Spikat o klart


Första advent är överstökad och här sitter jag och väntar på att Gävlebocken ska brinna,som ju blivit tradition även det.
Sen kommer Luciamorgon. I nästa vecka faktiskt. Gott med kaffe och lussebulle i ottan 🙂
https://www.facebook.com/oppetarkiv/videos/1632035983480599/?hc_ref=ARSm20WPaYNEYOu7bSuXIUOIwlPBR8YoATCDAHWWcCsbFv5k5-HSltjBoW_hKt1Y02w&pnref=story
Dagen efter blir det marknadsresa ner till Krakow. Vi bestämde att vi ska inte stressa, utan allt jag vill se ska vi ta i omgångar, för vi ska åka ner även på sommaren och titta oss omkring 🙂
När vi kommer hem är det dags att pyssla ihop julgranen. Det tar nog en stund. Ett evigt pussel!
Allt barr ska klistas på igen 😉

Näääääää…Skojar bara. Här blir fan i mig ingen gran =D