Angående retuschering

Ta en liten titt på dessa två bilder!

IMG_7549

unspecified

Ja, dem är ju fina kan man tycka. Och tycker jag till viss del. Det är jag på bilderna alltså och de är tagna av en fotograf i LA för ett par år sedan, några av bilderna blev publicerade i pin up magasin så jo de var ju uppskattade av andra också. Själv har jag dock aldrig lagt upp de här bilderna någonstans, eller jo den sista, men med varningstext. Det är nämligen något som skaver rätt rejält med de här bilderna.. Om du inte redan sett det så kommer en liten clue här:

retusch

Hade jag haft en midja SÅ smal hade jag haft ännu svårare att hitta kläder, samt eventuellt gått av på mitten om någon petade på mig. Hade jag haft SÅ stora bröst hade de definitivt inte fått plats i mina små bhar. Hade jag lidit av osäkerhet runt min kropp hade jag dessutom blivit ledsen över att någon försökte göra mig smalare än jag är och mer biggiboobed än vad jag är. Nu blev jag dock inte ledsen eftersom jag inte lider av denna osäkerhet, jag blev istället rätt arg. Jag har inget emot ALL retuschering, de flesta bilder jag tagit har retuscherats på något sätt, vissa mindre och vissa mer. Och kanske är det en sak som jag uppskattar med att vara pinuppa, att se ”perfekta” bilder på mig själv, där allt är jämt, lent, tillrättalagt och ja, perfekt. Det blir liksom en välbehövlig kontrats till ett ibland spretigt inre.

Men så finns det då de där som kroppsretuscherar till oigenkännlighet. Och det är så sjukt onödigt! Fixa till lite bara då, ändra inte. Jag vill inte vara en del i rådande kroppshets, jag vill inte vara en del i den stora massa som sprider konstiga ideal… Jag ser inte ut sådär. Och detta är då bara lilla jag, fotograferad av en pin up-fotograf. Tänk alla andra som fler ser! Tänk Britney:

vcViOGx

Tänk a.l.l.a  a.n.d.r.a i tidningar och överallt. Jag menar tänk alla selfies! Hur många använder inte redigeringsprogram till sina egna mobilbilder och fixar dem typ tusen varv? Jag sorgas ihjäl över att barn och ungdomar bara ser massa retuscherade bilder överallt och tror att man skall se ut så.  Jag sorgas ihjäl över att vuxna ser alla redigerade bilder och tror att alla andra ser ut så, men allt redigeras och fixas och görs till. Bara vet det.

 

Fortsätt läsa

Löneskillnader

e05355b150db0ac5da708322ab8d25d9

Hur himla konstigt är det inte att kvinnodominerade yrken är sämre betalda än mansdominerade sådana? Vård, omsorg och skola, är inte det de allra viktigaste yrkena som därmed borde vara högst betalda? Att bygga saker, sortera saker, sätta fast saker på andra saker, ja det behövs såklart också, men hur kan de vara högre betalda än just vård och omsorg? Visst hade det kunnat bli ett litet kaos om ingen anlade vägar men bara tänk kaoset som skulle uppstå om ingen jobbade i skolan eller på sjukhus!

Dubbelheten i att män inom omsorgsyrken får högre betalt eftersom de är eftertraktade för att jämna ut könsbalansen… Självklart behövs det män inom dessa yrken också, det är inget inneboende i kvinnor som gör att just vi är bättre på att lära barn saker eller ta hand om gamla människor, självfallet klarar andra det också, och självfallet skall de in i yrkena för att kommande generationer skall se att det är möjligt, men att de skall behöva få mer betalt än kvinnor för samma jobb bara för att det är så bra att ha en man i förskolan? Det skaver och gör ont tycker jag. Vart är kvinnan som får högre betalt som väktare just för att hon är kvinna?

Jag har en teori. Som det ser ut nu utbildar sig kvinnor högre än män, detta skulle kunna leda till att män blir den nya underklassen. De kommer då få ta jobb som inte kräver någon utbildning vilket till exempel är som vikarie inom vård, omsorg och skola. Då kommer fler män komma in i dessa yrken och kanske blir de till slut till och med mansdominerade. I samband med detta tror jag att pendeln kommer att svänga och folk i allmänhet och uppåt kommer inse att det är just yrken inom vård, omsorg och skola som är de viktiga och att dessa därmed kommer betalas på det sätt som sig bör; de kommer alltså att bli de nya högavlönade yrkena och vilka finner vi då på dessa positioner? Män. Och så är vi där igen. Obehaglig men sannolik teori.

Fortsätt läsa

I love musicals

FullSizeRender (2)

Igår var Carro, Carros syster Camilla och jag och såg på I love musicals på Ullevi! Carro fick detta i födelsedagspresent för ett par månader sedan och igår var det alltså dags att gå på denna show med Helen Sjöholm, Peter Jöback och Tommy Körberg. Kanske borde man loves ALLA musikaler för att ha uppskattat det fullt ut men nu do I love några iallafall och det räckte finfint för mig! Showen höll på i typ fyra timmar så blev en hel del musik… Och en del av världens typ dyraste folköl..

FullSizeRender (3)

Helt klart bäst på scenen var Du måste finnas med Helen Sjöholm. Vi bröt ihop alla tre.

FullSizeRender (4)

Även The music of the night med Peter Jöback, från Fantomen på operan var sjukligt bra. Vi satt rätt långt bak som synes, syns här ännu mer (det gör även Peter Jöback).

FullSizeRender (5)

Såg dock väldigt bra ändå, var rätt många trappor att ramla ner för när det var dags att röra på sig lite då och då bara hehe… Vi snubblade över samma person totalt fyra gånger^^

Skulle vilja att det fanns en sådan här show som tog upp musikaler som Rocky Horror Picture Show, Hedwig and the angry inch, Meet the feebles och Priscilla – queen of the desert, också. Då hade jag LÄTT gått och uppskattat varenda minut! Så får någon en bra idé av att sätta upp en sådan show – count me in!

Fortsätt läsa

Pin up och burlesque skryt!

Som jag sa på scen när jag var konferencier på West Pride; att skryta och vara egenkär har alltid legat mig nära hjärtat! Detta sa jag halvt på skämt men det tror jag varken publiken eller jag själv uppfattade eftersom vad som följde på detta var en hel del skryt. Med detta sagt; dags att skryta vidare! Denna lördag tänkte jag fira med lite burlesque och pin up skryt och helt enkelt dela med mig av saker som jag är lite extra stolt över att ha åstadkommit inom dessa genrer! För att dubbelskryta kan jag säga att jag är stolt över en hel del till saker, har helt enkelt gjort mycket grymt. Men! Utom rangordning kommer här några saker som jag är lite extra stolt över, enjoy!

1391903_618949361495710_1133442286_n

Jag är väldigt stolt över att ha uppträtt i Hollywood ett flertal gånger, kanske totalt sex gånger genom åren? Lika stolt för varje gång iallafall!

575279_373732449350737_301249834_n

2011 var jag med i Musikhjälpen och lärde Kodjo att tassletwirla (alltså snurra på brösttofsar). Detta kommenterades bland annat på Sveriges Radios hemsida med ”är det det här som våra tv-licenspengar går till?”, mycket roligt tycker jag haha. Dessutom var det en tv-kvinna backstage som sa ”alltså jag känner igen din rumpa, visst har du varit med någonstans innan va? Var det P3-guldgalan förra året?” Vilket det var, men väldigt roligt att hon kände igen mig på grund av min rumpa hehe.

stm_142-639x639

2015 var jag på omslaget och i Scandinavian Tattoo Magazine! Var mycket roligt att se sitt eget ansikte titta tillbaka på en från tidningshyllorna.

10665223_796923527031625_8408517441261928907_n

2014 gjorde jag det extremt konstiga och lät mig övertalas (av kvinnan på bilden, Miranna) att vara med i en pin up-tävling, Miss Pinup Scandinavia. Jag vann tävlingen och gick då vidare till att vara med i Miss Pinup International som hölls i London, och vann! Jag tog det hela som ett skämt och gör det ännu, men är ändå glad att jag vann:) Kommer aldrig ställa upp i en sådan här tävling igen dock, och hade aldrig tänkt mig tanken innan heller hehe.

17553712_1449805248410113_2385027322947084822_n

Jag har varit kär i den här Barbie latex outfiten från Pandora Deluxe sedan jag första gången såg den så när jag fick modella den blev jag lite extra stolt! Foto av Belinda Bärtzner.

Mm sedan har jag tackat nej till Talang och Outsiders några gånger också, alltid en rolig sak att dra till med ibland höhö!

Ja, det var dagens skryt det.

Fortsätt läsa

Boktips: Befrielsen av Maria Sveland

Befrielsen

Maria Sveland. Alltså herregud, ALLT hon har skrivit är superbra! Denna bok, Befrielsen är väl det närmsta jag kommit att läsa en deckare någonsin (förutom ett halvhjärtat Agatha Christie försök för flera år sedan). Det är dock ingen deckare. Det är en roman, fast med deckiga inslag kanske man kan säga. Husomhelst! Befrielsen utspelar sig i Örebro där en våldtäktsman härjar om nätterna, han blir alltmer aggressiv och kvinnorna i staden blir alltmer uppskrämda. Kvinnorna i staden börjar gå omvägar runt parker, tänka på hur när var de rör sig. Mm sådär som kvinnor tvingas tänka så länge våldtäktsmän härjar fritt. Alltså jämt. Vi får följa flera olika livsöden som vävs in i varandra på finurliga vis.

Medan de flesta kvinnor är rädda bestämmer sig några kvinnor för att slå tillbaka. De bildar en grupp som om nätterna ger sig ut och misshandlar på måfå utvalda män. Detta säger de i pressmeddelanden att de kommer fortsätta med tills våldtäktsmannen är infångad av polisen. Alltså tanken är så briljant! Är det en sådan sak som skulle behövas för att våldtäktsutredningarna skall få lite fart? I Befrielsen går de iallafall från ord till handling och sätter planen i verk.

I Befrielsen skildras kvinnohat inom många olika vis, både genom våldtäkterna såklart men också vad de olika kvinnorna vi får följa har varit med om och vad som händer dem under bokens gång. Samtidigt är det en peppig bok och likt alla Maria Svelands böcker, så sjukt läsvärd och typ ett måste att ha läst senast innan sommaren är över!

Fortsätt läsa

West Pride 2017!

Förra veckan var det West Pride, alltså Göteborgs egna Pride! Jag önskar att jag hade gått på tusen föreläsningar, tusen fester och självklart gått i Pride-tåget, men nej. Det har jag inte gjort. Vad jag däremot har gjort är flaggor med alla barnen i skolan, jag har skapande och bild med 6-åringar, 8-åringar, samt 10-åringar. Så hann bli en del flaggor!

Har inga problem med att stå på en scen framför en folksamling men desto svårare för att vara en liten del i en stor folksamling. Vet inte om det handlar om hävdelsebehov eller folkskygghet haha. Men därav ingen parad för min del.
Utöver flaggskapande med en hel del barn har jag såklart tagit del av Pride ändå. Jag hade nämligen den stora äran att bli tillfrågad att vara konferencier en av dagarna! Torsdagen var min dag och därmed världens typ stressigaste dag; gå tidigare från jobbet, rasa in till stan och min kompis butik, byta om där, sminka mig, klunka lite champagne, se att klockan var för mycket; ila till regnbågsparken och upp på scen med andan i halsen. Helt stressy och vet inte ens vad jag sa, glömde att säga vad jag hette iaf haha. Men nästa gång och framåt gick det bättre, trivs löjligt bra på en scen alltså!

IMG_8055

Jag varvade presentationerna av dagens och kvällens artister med små minital om feminism och lesbianism:P Borde väl haft med mig en engagerad fotograf som kunde förevigat det här på ett proffsigt sätt men istället hade jag mitt lilla fanclub-crew i öltältet så bilderna blev långt ifrån och från sniskan. MEN här är iaf en bild som fotobevis på att jag faktiskt stod där en hel del hehe… Här presenterar jag Maxida Märak tror jag minsann, mycket bra spelning!

FullSizeRender (1)

Mellan akterna varvade jag mitt backstage-häng med öltältet på området. Här är jag till exempel i det sistnämnda med min snyggo-flickvän<3

FullSizeRender

Det var jättekul att vara konferencier en av Pride-dagarna! Jag lyckades hålla mig från olämpliga skämt som spårar ur mer och mer i en neverending spiral (annars en klassiker hos mig…) och fick till och med sagt en hel del vettiga saker om både feminism och hur stolt jag är över att vara lesbisk, nöjd!

På fredagen återvände jag till brottsplatsen och hängde runt i regnbågsparken med mitt bonusbarn, fick lite gratis regnbågsfärgade nyckelband, gnuggistatueringar and more, köpte en regnbågsfärgad bandana och åt bjudgodis, DET var min del av Pride det! Nästa år skall jag försöka mig på paraden… Har lyckats gå den en gång så borde klara det igen! I nödfall får jag väl ha med en liten miniscen som någon får dra runt mig på, så kanske det går bättre.

Fortsätt läsa

Feministtoppar, do or dont?

feministtops

  1. gina tricot 299:-, 2. lookhuman.com $21.99, 3. H&M 79.90:-, 4. faggotapparel.com 250:-, 5.  feministapparel.com 262:-, 6. shirtstore.se 179:-, 7. fckh8.com $14.99

 

Vill man hitta en feministtröja nu för tiden behöver man inte anstränga sig riiiiktigt lika mycket som för ett par år sedan, det räcker med att gå in hos någon av de stora kedjorna och spana lite snabbt för att se girl power, feminist och girls unite åt alla håll. Det är ju helt sjukt grymt! Att feminism blivit en trend liksom, och att det därmed går att hitta merch typ överallt.

But I cant help but wonder… (för att citera min least favourite Carrie i Sex & the city) (mm, känns som att hon skulle säga så iaf) har feministtröjorna blivit vad bandtröjorna varit ett tag nu? Alltså iaf de bandtröjor man hittar hos de större kedjorna såsom H&M. Alltså inte längre något som står för något utan mer som vilket brand eller symbol som helst som inte betyder något utan bara är just ett snyggt motiv?

Men å andra sidan, spelar det någon roll? I slutändan så är det fortfarande så att tack vare trenden spankulerar det fullt med personer runt med feministisk propaganda på gatorna, vare sig det för dem är vilken symbol som helst eller en brinnande politisk fråga de bär på bröstet. Och kanske borde jag tro mer på människor och tro att de som bär tröjorna faktiskt också allihopa fattar precis vad de klär sig i och står för vad trycket säger.

SÅ i feministtopparnas do’s or dont’s säger jag helt klart do! Men leta gärna lite djupare än bland H&M’s galgar för att hitta toppar som inte bara har ett grymt tryck utan även garanterat är tillverkade på ett rättvist sätt. Dessutom är det bra att stödja mindre märken, så do, do!

Fortsätt läsa

Hej!

18893209_1536241479766489_2540385718253337068_n

HÄR slår jag mig till ro nu ett tag och sprider min rosaskimrande visdom.
Kanske är det inte bara mina kära gamla bloggläsare som läser det här utan även några som inte har någon som helst aning om vem jag är? Ja, i sådana fall drar jag till med en liten presentation!
1. Jag heter Anna-Karin, eller Candy. Eller nej, och Candy. Jag heter båda namnen, ett i förnamn och ett i andranamn, vissa kalla mig det ena, vissa det andra, jag lystrar till dem båda och presenterar mig också med lite allt eftersom, beroende på person och situation. Mitt alter ego är Kandi von Kane och för mer av denna lilla persona; kolla gärna in min facebooksida HÄR. Mitt efternamn är Dollheart och ja, jag heter det på riktigt.
2. Jag bor i Göteborg i ett hus med min allra käraste flickvän, mitt sötaste bonusbarn (som jag antagligen kommer bespara att synas här i blogg) och världens finaste katt, Trulsa (som däremot lär dyka upp).
3. Jag har för mig så vitt skilda saker som att arbeta i skolan samt vara pinuppa. Tidigare har burlesque varit en stor del av min värld och jag bloggar även på burlesk.se, men burlesque har liksom tappat sin stjärnglans för mig på senare tid och jag drar mig alltmer tillbaka från den scenen.
4. Jag är deep down into feminism, kallar mig själv för radikalfeminist eftersom jag efter att ha undrat vad folk egentligen menar när de säger radikalfeminist insett att ah! de menar någon som tycker som jag.
5. Jag älskar att skriva, , att läsa, att ge mig av på äventyr. Jag älskar enhörningar, glitter, färgkombinationen turkos och rosa, rödvin, djurungar, regnbågsflaggan, vårt lilla hus på landet, biblioteket, tapirer, mina närmaste och käraste. Allt annat hatar jag. Eller nej, kanske inte riktigt allt.

Men ja, allt det där kommer ni ju märka mer av när ni fortsätter läsa! Jag tänker mig även att jag här kommer skriva en hel del tips om de bästa böckerna, filmerna, seriererna, kläderna.. Mm, de där sakerna som gör allt lite mjukare och finare i en ack så hård värld liksom. Kommer dock skriva om den där hårda världen också. Det är liksom framförallt därför jag startar denna blogg nu. Säkerligen kommer här säkert också dyka upp saker från skolans värld. Lär bli en hel del feminism. Och pinup. Och gay stuff. En mix helt enkelt. Jag har ett gravt behov av att uttrycka vad jag känner och tycker. Och jag känner och tycker en hel del.

Skulle jag varit lite mer med min tid och  mer modern hade jag väl startat en Youtube-kanal eller en pod men nein, jag gillar det skrivna ordet och jag orkar inte fixa ordning mig så fort andan faller på att få säga något, vare sig det är litet eller stort. För tro mig, här kommer det mixas; högt med lågt, billigt med dyrt, politiskt med opolitisk, logiskt med ologiskt, moget med omoget. Oh äntligen äntligen, äntligen har jag en ny blogg!

Fortsätt läsa