Svar på frågestund

Tja.

Nu tänkte jag svara på frågorna jag fick till frågestunden.

1. Ser du fram emot att få börja på testosteron?         – ja det gör jag verkligen, att äntligen få börja bli den jag är eftersom testosteron gör så man förändras mest som t.ex röst, hårtillväxt, muskelbyggnaden och massa mer.
2. Vad vill du byta till i mellan namn eller har du redan gjort det?                                                                  – nej jag har inte hunnit det än, men ska försöka göra det så snart som möjligt efter jag har kommit igång med testo sprutorna. Jag vill byta till Linus.
3. Favorit mat?                                                                    – ingen aning, tycker om det mesta, men måste jag välja en så blir det väll potatisgratäng med kassler.
4. Hur känns det när människor i din omgivning råka säga ditt gamla namn?                                            – det känns förjävligt eftersom jag har varit ute i 1 år ungefär nu, så tycker jag att man borde ha lärt sig att det är Alex som gäller. Folk säger mer fel på pronomenet och självklart blir jag besviken och ledsen av att höra det jag inte är.
5. Om du får en fråga om kön av ett barn, vad svarar du?                                                                                           – är det ett barn så tar jag inte lika mycket ansvar över att den ska säga rätt, men självklart så säger jag som det är till barnet och oftast då förstår barn, men samtidigt är det jobbigt att berätta för varje person hur det ligger till. Men oftast är det barn som lär sig fortast och lättare.
6. Hur gammal var du när du insåg att du var född i fel kropp?                                                                            – jag var runt 2 år då jag trodde det var något fel på mig eftersom jag lekte med bilar, var bara med pojkar osv, men runt 5-6 års åldern så började jag kolla på killkläder i kataloger och insåg att jag är inte som alla andra tjejer i min klass och att jag inte trivs i min kropp.
7. Vad är din största längtan nu innan du börjar med testo?                                                                           – Bortsett ifrån testo så vill jag framför allt byta mellan namn, operera bort brösten och byta personnummer. Om det var så du menade haha
8. Om du skulle få vara en kändis för en dag, vem skulle du vilja vara då?                                                      – jag skulle helt klart vilja vara Samir badran då eftersom han verkar sjukt skön, rolig, reser mycket utomlands, har ett skönt jobb som bloggare, skapar nya låtar, turnerar osv.
9. Favorit ämne i skolan?                                                   – idrott för att jag gillar inte att sitta still och vill nästan hela tiden röra mig och göra något. Men samtidigt data lektionerna.
10. Vilken skola går du i?                                                   – jag går andra året på stenstansgymnasiet.

Tack till er som frågade och hoppas ni fick svar på era frågor.

Jag har funderar på att skaffa en ny bloggportal eftersom jag förstår inte riktigt med den här, så tänkte skaffa en ny och fixa lite på den, kolla så jag får in alla mina inlägg här, på den andra bloggportalen, så när allt är klart så länkar jag bloggen här till den nya.

Http://nouw.com/allebergstrom

Hoppas alla har haft en bra dag!

Vann rätt?

Tja.

Igår var det final i Melodifestivalen. Jag hejade på Samir & Viktor, molly sanden och Frans. Frans tog hem Melodifestivalen med låten, if i were sorry.

Tyckte ni att rätt person vann och vilka hejade ni på?

Glöm inte bort frågestunden på bloggen så ställ frågor!

image

Frågestund!

Tja!

eftersom det inte har hänt så mycket som jag kan skriva om så tänkte jag att jag testar köra en frågestund igen, så kommentera så svarar jag på frågorna på onsdag eller torsdag. Får jag inga frågor så tar jag bort inlägget.

Hoppas alla får en underbar helg! 🙂

image

Shopping

Tja.

Idag har jag varit och shoppat med Bella, hittade riktigt snygga kläder och två par nya skor som jag köpte, så nu har jag lite nytt inför våren/sommaren så det blir Nice.

Är det något ni undrar över så är det bara att kommentera, som vanligt. 😉

följ mig på instagram: alexxbergstrom_

Snapchat: alexbergstrom96

image

2 år med flickvännen

Tja.

idag har jag och min flickvän 2 år tillsammans, vi firade med att äta på stekhuset som var riktigt gott efter det kollade vi på bio som jag fick välja för första gången typ haha, vi såg 13 houres som också var riktigt bra eftersom jag gillar militär filmer, så gillar ni militär filmer så tycker jag att ni ska se den!

2 år med älskling och mer hoppas jag att det blir, vi har varit med om mycket men ingen stoppar vår kärlek, du är den rätta för mig och vill tillbringa hela livet med dig, vill ha en framtid med hundar, barn och hus med dig för jag älskar dig så!

image

Barn och framtid

Tja alla läsare.

Idag tänkte jag ta upp lite om vad som har hänt på mötena och lite om framtiden.

Det vi har pratat om på mötena är om jag vill spara mina ägg eller inte, jag valde att inte spara mina ägg och det menas med att jag inte kommer kunna få biologiska barn i framtiden. För mig spelar det ingen roll om jag får biologiska barn eller inte, för mig är barn lika mycket värda iallafall oavsett om barnet har likadana ögon som B eller om den har likadant humör som jag osv. Känslan att kunna hjälpa ett barn istället som har föräldrar som inte klarar av att ta hand om barnet, föräldrar som missbrukar eller ett barn som upplever krig varje dag och kämpar för att överleva som inte har några föräldrar alls. Då känner jag att det hade varit skönt att kunna hjälpa det barnet, ge barnet mat på bordet, tak över huvudet, kunna gå i skolan, få göra det den vill göra i framtiden, få barnet att må bra och känna sig trygg i livet.
Både jag och B känner likadant så vi har pratat om det hur vi vill göra och kommit överens om samma sak. Sen senare i livet kanske vi inte ens vill ha barn utan bara ha hund eller hundar att ha som familj för det är lika mycket familj som att ha barn.

I framtiden så hoppas jag på att jag kommer få vara den jag är på insidan som utsidan, ha en lägenhet eller hus som jag och B ska leva i, med en hund eller 2 hundar, ett bra jobb med bra betalt så jag kan försörja familjen och i framtiden hoppas jag att jag bor nära en sjö på landet här i Sverige eller kanske utomlands, det hade varit fett nice och jävligt skönt. För jag är en sån människa som älskar sommaren, då man kan fiska, sola och bara vara, gillar att bara chilla.

Hoppas alla har haft en skön helg!

12733438_236717243330025_1873075065568484502_n _DSC0096

Förlåt för dålig uppdateran

Tja.

Igår var jag på mitt andra möte och mötet gick hur bra som helst. Inom 3 månader ska jag träffa en logoped och ta blodprover, visa blodproven bra så får jag börja på testo. Äntligen börjar utsidan bli exakt som insidan. Detta har jag väntat på länge nu så nu hoppas vi på att detta går fort också.

Idag är det min födelsedag, 20 år. Idag har bara jag och min flickvän myst med varandra och hon har lagat mat till mig. Blev potatisgratäng och kött. Idag fick jag en parfym, presentkort till körkortet, snaps glas, en läpp piercing och en tavla.

Förlåt att jag inte har uppdaterat på ett tag, har varit rätt mycket nu på sista tiden, men ska försöka bättra mig. Har ni några frågor eller tips på vad ni vill att jag ska blogga om så är det bara att kommentera.

Hoppas alla får en underbar dag!

Sjukt samhälle vi lever i

Tja.

vad är det för samhälle vi lever i? varför får alla människor inte bara vara sig själva, följa sina drömmar och mål.

När jag och B satt på stationen och väntade på bussen, så satt det en annan transsexuell där (MTF) mitt i mot henne så satt det 2 stycken som drack, dom kollade på henne och viskade med varandra, sen sa en av dom Shemale och sa att hon har en snopp mellan benen och kommer aldrig bli en riktig kvinna osv.

Om man har åsikter så kan man hålla dom för sig själva, tror alla dom som har fördomar att vi har valt att ha det såhär? Fyfan blir så jävla irriterad.

Har även köpt lite idag som t.ex. en morgonrock, ansiktskrämer, ken ring – livet pocket och pennor.

 

Mobil inlägg

Tja.

Just nu sitter jag på ett tåg till Småland, där jag och min flickvän ska fira jul, mammas födelsedag och nyår tillsammans. Känns rätt skönt att äntligen få umgås med mamma och min lillasyster, skillnaden på Sundsvall och där mamma bor är att där mamma bor är mycket mindre och det är typ aldrig någon ute. Vi ska även få se mammas nya lägenhet, dock har vi redan sett den när mamma skulle på visning, men det blir en annan sak när mamma bor där eftersom det är annan möblering.

Igår så åkte jag till Umeå för att ha ett möte, vilket känns som en lättnad, äntligen är det på gång, fick hem hur många papper som helst och hur många frågor som helst som jag ska fylla i till nästa möte, haha har jävligt dåligt koll på papper, men det löser jag nog haha. Känns skönt att ha många som accepterar en och stöttar en i en sån här process.

image

Näthat och mobbning

Tja.

Ni kan ta och lyssna på den här medans ni läser, för blir ett långt inlägg
Ett sista glas – Miriam Bryant

Tänkte ta upp vad jag tycker om näthat och mobbning, jag tycker det är för jävligt, hur kan man gå så långt att man mobbar en annan människa och hur kan man leva på ens samvete att man just fick en person att ta livet av sig?

Jag själv har blivit mobbad, vilket jag inte tänker gå in på i detaljer, men jag vände mig till lärare, rektorn och många fler men dom bara skickade runt det, hur kan man göra så på en skola när det står att dom inte tolererar mobbning? Men ändå är det ingen som bryr sig, fine vissa skolor bryr sig och tar tag i det, men inte den skolan jag gick på, nu kanske dom gör det men då gjorde dom inte det.

Idag bryr jag mig inte vad folk säger eller tycker om mig, för idag gör det mig starkare, eftersom jag har några runt om kring mig som bryr sig om mig, accepterar mig, stöttar mig och finns där för mig, utan dom hade jag nog aldrig blivit starkare utav det.
På min instagram har jag fått onödiga kommentarer som ”hur kan du bli pappa till dina barn? Han kan operera sig till en kille men han kommer aldrig kunna göra dig med barn” och av en annan person fick jag ”Fast du är ju tjej, som har gjort så att hon ska se ut som en kille. Har man ett kvinnligt könsorgan är man en kvinna, men om du vill vara en kille fine men du är liksom fortfarande född som en kvinna och sånt kan man inte ändra på”

Visst jag vet det, jag kan inte göra någon gravid som andra kan, men det finns så mycket hjälp medel nu och fler lär det komma, sen oavsett om man adopterar så kommer man ändå älska barnet oavsett om det är biologiskt eller inte, iallafall jag och min flickvän, för ingen vet hur jag och min flickvän har planerat och det behöver ingen veta heller förutom hon och jag.
Sen har man kvinnligt eller manligt könsorgan så spelar det ingen roll, för är du transsexuell kille så är du lika mycket kille som vem som helst och är du transsexuell tjej så är du lika mycket tjej för det.

2013 tog ungefär 1600 personer livet av sig, för mig är det en väldigt hög siffra, varför ska en person behöva ta livet av sig? Varför kan inte alla bara acceptera en person som den är, man behöver inte gilla/älska en person men man ska respektera alla precis som dom är.

Ibland funderar jag på vart samhället är på väg och vilket årtal vi faktiskt är i, ibland känns det som vi lever på 1800 talet och inte 2015.
Varför tycker jag det?
Jo i dagens samhälle mobbar man, trycker ner någon eller skriver hat på internet gör man för det minsta lilla, bara för en person inte är pinn smal som alla modeller, har en annan läggning, hudfärg eller i princip vad som helst. Varför kasta ut så onödiga kommentarer för det minsta lilla, hur skulle det se ut om alla såg lika dana ut? Jag hade inte tyckt det var så kul om alla såg likadana ut, hade på sig likadana kläder och gillade likadana saker. Låt alla vara den dom är och sluta hacka ner folk.

Sprid kärlek i stället och sluta hata!!

201528214710380853472_sbig

2013-12-04-1819_529f640ce087c37064dfac09