En sjuk människa som vägrar lämna mig ifred

Jag har haft många stalkers genom åren men den som skrämmer mig mest är Alexandra Telluselle (även kallad Hannah Telluselle. Framför allt därför att hon, trots att jag bett henne sluta kontakta mig, kliver fram till mig i en mataffär för något år sen. Sjukt obehagligt när någon som stalkat dig kommer så nära. Och liksom inte vare sig förstår innebörden av eller respekterar orden ‘KAN DU SNÄLLA SLUTA KONTAKTA MIG’ 

Jag har blockat henne från twitter och facebook men mail får jag fortfarande med jämna mellanrum. Första gången var för 7-8 år en och hon håller fortfarande på. Plötsligt kommer det ett. I morse kom ännu ett mail som är mer förvirrat än någonsin. Dessa mail kommer helt oprovocerat. Samma kvinna har bl.a jagat en känd svensk kvinna (som jag av respekt för henne håller anonym) och påstått att denna stulit hennes texter och gjort bok av dem. Hon tror också att det är hon som ligger bakom Gabriel Forss framgång med sin kända kör. Idéen till Orange is the new black. Och hon tror att jag saboterar för henne i kulisserna. Att det var jag som såg till att hon inte kom vidare i talang 2007?!?

Jag känner inte den här kvinnan men hennes ord skrämmer mig. Något enormt. Det är ett sådant enormt hat mot en person (jag) man inte känner och endast följt via nätet. Hur kan en främling avsky mig något så enormt? Och vad ska det här hatet sluta med? Och vad gör man? Jag kommer lägga ut alla mail du skickar till mig. Det betyder att det framöver blir du själv som orsakar att ditt namn blir synonymt med galenskaper, inte jag. 

INKOMMET MAIL (20150630)

Vem var det som rekommenderade Jonas Hedqvist till att börja jobba på Forum för kropp och själ 2004?

Vem var det som öppnade dörren för Gabriel Forss ”Du kan sjunga gospel”-kören i Johanneskyrkan i Malmö?
Vems historia är det som ligger bakom succen ”Orange is the New Black”? Jag gissar att den inte har tillräckligt många likes för dig att prata om, eller?
Var det du som bad Daniel Andersson att förfölja mig efter att ha förstört mitt framträdande på Talang 2007, liksom mina fortsatta studier på Hawaii Pacific University i Honolulu 2010-11 och mina relationer där? Vad har du med dem att göra?
Jag gissar att du blev våldtagen själv och att din första pojkvän egentligen var en stalker som du projicerar vidare på andra. Sök hjälp.
/Alexandra Telluselle
hzxrsk3zv0vhow1eh0hi

Sur gubbe

Fick inte mycket sömn igår. Sverige tog EM-guld i fotboll. Och det hördes. Fram till 01.00 inatt. Jag tycker såklart att det är kul att Sverige är framträdande i både sport och sång. Det är ett riktigt guldår för oss som nation. Men samtidigt så tycker jag det är sjukt irriterande att folk gapar och skriker till långt in på natten. Hörde flera i mitt bostadsområde gå ut på sina balkonger och skrika åt folk att hålla käften. Det hjälpte inte mycket. Det visste jag och därför pallade jag inte göra den grejen.

Istället låg jag i min säng och surade för att min viktiga sömn var tre timmar försenad. Jag hade både öronproppar och stängt fönster men det hjälpte inte mycket. När någon började köra runt runt kvarteret med bil och tuta och fyrverkerier drog igång, trodde jag på riktigt att det var ett skämt. Jag är inte ett dugg intresserad av fotboll men kan acceptera att idrotten kan ha en helt annan betydelse för andra. Det jag däremot inte kan acceptera är att alla andra (som inte bryr sig eller bara är lite mindre glada) ska få sin vardag sabbad. Vanligt hyfs i vardagen måste ju fortfarande gälla…eller?

I Sverige så blir vi också jätteglada om vi får en anledning att supa till. Och det är inga nyktra människor som springer runt i ett bostadsområde och skriker för att vi fått EM-guld i fotboll, till 01.30 på natten. Det kan jag svära på. Tjejerna är ju värst med sina gälla skrik. Fan vad jag börjar avsky för packade människor. Kanske beror på att jag själv inte dricker, alls för närvarande. Nog om det här. Nu äter jag en bra frukost så kanske den här ‘sura gubben’ som jag tydligen är, blir lite gladare.

frulle

Gymträna gratis

Nu tycker jag personligen att det är ganska nice att träna på gym. Även under sommaren. Jag blir sporrad av andra människor som kör järnet och jag gillar att duscha länge efter ett hårt pass. Och har fobi för att färdas i kommunaltrafik när jag är svettig. Har ju som bekant inget körkort och vill bespara folk mitt fuktiga jag. Därför är jag inte direkt utegym-typen. Har för mycket issues helt enkelt. Haha. För närvarande har jag två gymkort. Ett på Delta vid Odenplan och ett på sats innerstan. För att alltid ha ett gym i närheten om jag blir sugen. Och det blir jag rätt ofta nu för tiden. 

För den som inte vill lägga pengar på ett gymkort och känner sig fullt bekväm med att träna på ett utegym i sommar, finns det gott om såna i Stockholm. Tänkte tipsa om var du hittar ditt närmaste utegym. Se listan här >>

PS: vill du ha tips på övningar som du kan köra i utegymmet så har finestbloggaren och kvinnliga boxaren Juliana Söderström stolpat upp några riktigt bra i sin blogg >>

Från Eriksdals utegym

utegym

Bring it on

Den 13 juni bjuder UIP in till minigala för Ted 2 – min typ av humor. (trailer nedan) Ska bli riktigt roligt. Rätt vågat att premiärvisa film mitt i sommaren. Kanske därför de kallar det minigala och inte ‘grand opening’. Vi har i och för sig också en visning den 9 juni av Self/less. Våra förhandsvisningsbesökare är i och för sig helt galna i film, så det blir alltid fullt. På sex minuter när vi lägger ut osa, för att vara exakt. Den här sommaren har ju inte direkt visat sig vara nån höjdare. Ska tydligen bli sämsta sommaren någonsin. Kanske tvärtom är en utmärkt sommar att förhandsvisa/premiärvisa film med andra ord. Bring it on.

Är det här verkligen nyttigt?

Lägger jag ut bilder på min frukost får jag minst en person som frågar om det är nyttigt/rätt/ens gott att trycka i sig fem ägg på morgonen. På frågan om det är gott…nja. De två sista har jag svårt att få ner. Rätt? Ja, om man är en kille på 90 kilo, 183 lång och som bygger muskler flera gånger i veckan – ja, då är det en viktig proteinkälla. 

Egentligen så gör jag bara som min PT Sör James på Bodytime säger åt mig. Och det har funkat riktigt bra sen vi drog igång. Jag växer, blir starkare och ser helt ärligt bättre ut. 

Jobbiga veckor framför mig, Har helt skippat bröd och äter så lite carbs som möjligt. Jag har en del småfett som jag vill bli av med, framför allt runt magen/midjan och på ryggen. Sista stöten innan semestern i spanien den 15 juli. 

Ja, det är min frukost och mina bilder. 

bilder

A SHOOT FOR SNOOT

Idag gör finest.se en modeplåtning tillsammans med vår kund Snoot. Så jag sitter och jobbar i anslutningen till studion på Stockholm Stylisterna. Vi gör en massa saker med Snoot i ett stort samarbete sedan ett år tillbaka. Peter Blom (grundare Snoot) är själv på plats för att se till att allt blir i rätt anda. Bakom kameran står fotografen Ivan Da Silva och framför modellen och Robinson-deltagaren Paulina Brodd. Hon är snygg och säker framför kameran. Lite senare idag kommer en modell som heter Felix och ska fotas för herrkollektionen. 

snoot1 snoot2 snoot3 snoot4

 

 

 

Leila K och Roxette är tillbaka

Det är ett riktigt comeback-år verkar det som. Leila K är ute på turné igen med Rob’n’Raz. Det är något av ett samtalsämne i stan. Speciellt bland bögar. Har ingen bra förklaring till varför Leila K är en sån gayikon. Det känns liksom inte lika självklart som att Shirley Clamp är det. Men jag ifrågasätter det inte. Leila må ha varit en riktig strulmaja i många år men scennärvaron, karisman och den musikaliska talangen är odiskutabel.

Jag har längtat efter den här comebacken. Inte bara för att Leila hör hemma i musikens värld. Utan också för att jag önskar att hon ska lyckas nysta upp den trassliga trådboll till liv hon haft. Utan att känna henne så kan jag säga att hon säkerligen förtjänar ett bra liv. Vad vi än har gjort för val i livet så förtjänar vi alla lycka, harmoni och balans. Vi ska inte vara så dömande. Det är lätt att sitta på sin egen kammare och tycka till om andra. Vi måste försöka inse att vi aldrig till fullo kan känna vad andra känner. Att vi omöjligt kan sätta oss in i varför människor gör val som kan te sig märkliga, ologiska och absurda för oss. Att ha respekt och förståelse handlar om just detta. Att betrakta varje människa med öppna ögon. Istället för att jämföra dem med oss och sen tala om för dem hur de ska leva sina liv eller agera. Vad som är rätt och logiskt. Vi har aldrig gått i deras skor så vi vet ingenting om hur deras fötter känns. Metafor. Bara för ordningens skull. Jag är glad för att Leila K är tillbaka. Det ligger inte i min natur att sitta och skadeglatt vänta på att hon ska sticka iväg, fucka upp, ställa till det. Kanske kan vi alla minimera risken för det genom att visa glädje för att någon annan får en till chans. Det är det mest mänskliga vi kan göra. 

Två andra som också är idoler från min ungdom är Roxette. Nu gör Marie Fredriksson och Per Gessle en nyversion av The Look för Kappahl. Låten kommer att vara signatur för Kappahls modekampanj. 

– Att göra en helt ny inspelning av “The Look” kändes lockande men var samtidigt en storutmaning. Det känns extra kul att göra ett unikt samarbete med just KappAhl, som är ett svenskt företag som vi båda respekterar och gillar. Popmusik och mode går hand i hand. Det handlar om uttryck och känslor, att våga och att bry sig, säger Per Gessle.

Jag går nostalgiskt vidare med min dag. Den började bra. Jag tränade, åt en bra frukost och har ytterligare ett träningspass inbokat med Sör James. Har också något som jag vill berätta för er alla men jag ska samla lite mod först.

roxette