Spraytan för 200 kronor

Jag är dömd till ett liv som blek. Ska helst inte vara i solen så mycket eftersom jag har pigmentfläckar på mitt ena ben. Och som nordisk och lätt rödhårig i mitt skägg ska man generellt vara försiktig. Åker jag till ett varmt land så bränner jag mig på två dagar. Ibland första dagen. Det är kul när man är på en tre veckors semester.

Inte heller får jag spraytanna mig. Eller får och får, jag väljer att låta bli. Min kille tycker inte att det är snyggt på mig och att det luktar. Men han är från Schweiz och där spraytannar man sig inte supermycket som kille. Man gör inte så mycket alls utan det får växa och frodas fritt, lite allt möjligt. Det är ett land av hipstersnubbar. BCSS. Blek, creddig, svartklädd och skäggig. En stil jag själv lärt mig att älska. Saknar inte ens min gamla blondering som jag inte haft på två år. I min killes speglande av hur jag bäst ser ut hittade jag hur jag bäst trivs. Märkligt det där. Det där creddiga är väl det som tar mest tid att föverkliga. 

Lång utläggning egentligen för att tala om att du som gillar spraytan kan göra detta för 200 kronor under juli månad. Just nu, i Stockholm, ja vänner, detta händer på riktigt >>

 

Trött på folk som är trötta 

Los Angeles? Nope. Stockholm – Kungsholmen. Sjukt härlig dag. Har ledigt från jobbet för att fixa lite sånt som man aldrig hinner annars. Hörde precis nån förbipasserande främling klaga över värmen. Är svensken aldrig riktigt nöjd? ‘Jag är så trött på värmen’. Ville stanna hen och kontra; ‘är så trött på folk som klagar på vädret’

  

Kolla ådrorna

Träningen med Sör James (Bodytime) Delta Gym går sjukt bra. Jag tror att jag har världens bästa tränare. Han får mig att köra skiten ur mig själv tre dar i veckan på gymmet. Dessutom så ger han mig kostråd och tips i vardagen. Vi har kontakt flera gånger om dagen och jag känner att han verkligen bryr sig om mina mål och är mån om att jag ska nå dem.  Som en tränare ska vara tycker jag. Min kunskap om min kropp och om träning har tredubblats de senaste två månaderna. Jag är sjukt nöjd med hur min kropp börjar se ut och kan verkligen se att den där drömkroppen inte ligger så långt fram i tiden. 

Igår körde vi rygg, biceps och triceps. Till och med Philip Lailani (som är PT på Delta) berömde mina framsteg, och vener. Betyder mycket att få ett erkännande av nån så duktig som Philip. 

När jag inte kör med James så kör jag själv två- tre gånger i veckan. Mitt liv handlar just nu om mat (bra sån), träning, jobb, sova och harmoni. Och det känns som att jag börjar hitta mig själv. Finally. 

träna3 träna2 träna1

En sjuk människa som vägrar lämna mig ifred

Jag har haft många stalkers genom åren men den som skrämmer mig mest är Alexandra Telluselle (även kallad Hannah Telluselle. Framför allt därför att hon, trots att jag bett henne sluta kontakta mig, kliver fram till mig i en mataffär för något år sen. Sjukt obehagligt när någon som stalkat dig kommer så nära. Och liksom inte vare sig förstår innebörden av eller respekterar orden ‘KAN DU SNÄLLA SLUTA KONTAKTA MIG’ 

Jag har blockat henne från twitter och facebook men mail får jag fortfarande med jämna mellanrum. Första gången var för 7-8 år en och hon håller fortfarande på. Plötsligt kommer det ett. I morse kom ännu ett mail som är mer förvirrat än någonsin. Dessa mail kommer helt oprovocerat. Samma kvinna har bl.a jagat en känd svensk kvinna (som jag av respekt för henne håller anonym) och påstått att denna stulit hennes texter och gjort bok av dem. Hon tror också att det är hon som ligger bakom Gabriel Forss framgång med sin kända kör. Idéen till Orange is the new black. Och hon tror att jag saboterar för henne i kulisserna. Att det var jag som såg till att hon inte kom vidare i talang 2007?!?

Jag känner inte den här kvinnan men hennes ord skrämmer mig. Något enormt. Det är ett sådant enormt hat mot en person (jag) man inte känner och endast följt via nätet. Hur kan en främling avsky mig något så enormt? Och vad ska det här hatet sluta med? Och vad gör man? Jag kommer lägga ut alla mail du skickar till mig. Det betyder att det framöver blir du själv som orsakar att ditt namn blir synonymt med galenskaper, inte jag. 

INKOMMET MAIL (20150630)

Vem var det som rekommenderade Jonas Hedqvist till att börja jobba på Forum för kropp och själ 2004?

Vem var det som öppnade dörren för Gabriel Forss ”Du kan sjunga gospel”-kören i Johanneskyrkan i Malmö?
Vems historia är det som ligger bakom succen ”Orange is the New Black”? Jag gissar att den inte har tillräckligt många likes för dig att prata om, eller?
Var det du som bad Daniel Andersson att förfölja mig efter att ha förstört mitt framträdande på Talang 2007, liksom mina fortsatta studier på Hawaii Pacific University i Honolulu 2010-11 och mina relationer där? Vad har du med dem att göra?
Jag gissar att du blev våldtagen själv och att din första pojkvän egentligen var en stalker som du projicerar vidare på andra. Sök hjälp.
/Alexandra Telluselle
hzxrsk3zv0vhow1eh0hi

Sur gubbe

Fick inte mycket sömn igår. Sverige tog EM-guld i fotboll. Och det hördes. Fram till 01.00 inatt. Jag tycker såklart att det är kul att Sverige är framträdande i både sport och sång. Det är ett riktigt guldår för oss som nation. Men samtidigt så tycker jag det är sjukt irriterande att folk gapar och skriker till långt in på natten. Hörde flera i mitt bostadsområde gå ut på sina balkonger och skrika åt folk att hålla käften. Det hjälpte inte mycket. Det visste jag och därför pallade jag inte göra den grejen.

Istället låg jag i min säng och surade för att min viktiga sömn var tre timmar försenad. Jag hade både öronproppar och stängt fönster men det hjälpte inte mycket. När någon började köra runt runt kvarteret med bil och tuta och fyrverkerier drog igång, trodde jag på riktigt att det var ett skämt. Jag är inte ett dugg intresserad av fotboll men kan acceptera att idrotten kan ha en helt annan betydelse för andra. Det jag däremot inte kan acceptera är att alla andra (som inte bryr sig eller bara är lite mindre glada) ska få sin vardag sabbad. Vanligt hyfs i vardagen måste ju fortfarande gälla…eller?

I Sverige så blir vi också jätteglada om vi får en anledning att supa till. Och det är inga nyktra människor som springer runt i ett bostadsområde och skriker för att vi fått EM-guld i fotboll, till 01.30 på natten. Det kan jag svära på. Tjejerna är ju värst med sina gälla skrik. Fan vad jag börjar avsky för packade människor. Kanske beror på att jag själv inte dricker, alls för närvarande. Nog om det här. Nu äter jag en bra frukost så kanske den här ‘sura gubben’ som jag tydligen är, blir lite gladare.

frulle

Gymträna gratis

Nu tycker jag personligen att det är ganska nice att träna på gym. Även under sommaren. Jag blir sporrad av andra människor som kör järnet och jag gillar att duscha länge efter ett hårt pass. Och har fobi för att färdas i kommunaltrafik när jag är svettig. Har ju som bekant inget körkort och vill bespara folk mitt fuktiga jag. Därför är jag inte direkt utegym-typen. Har för mycket issues helt enkelt. Haha. För närvarande har jag två gymkort. Ett på Delta vid Odenplan och ett på sats innerstan. För att alltid ha ett gym i närheten om jag blir sugen. Och det blir jag rätt ofta nu för tiden. 

För den som inte vill lägga pengar på ett gymkort och känner sig fullt bekväm med att träna på ett utegym i sommar, finns det gott om såna i Stockholm. Tänkte tipsa om var du hittar ditt närmaste utegym. Se listan här >>

PS: vill du ha tips på övningar som du kan köra i utegymmet så har finestbloggaren och kvinnliga boxaren Juliana Söderström stolpat upp några riktigt bra i sin blogg >>

Från Eriksdals utegym

utegym

Bring it on

Den 13 juni bjuder UIP in till minigala för Ted 2 – min typ av humor. (trailer nedan) Ska bli riktigt roligt. Rätt vågat att premiärvisa film mitt i sommaren. Kanske därför de kallar det minigala och inte ‘grand opening’. Vi har i och för sig också en visning den 9 juni av Self/less. Våra förhandsvisningsbesökare är i och för sig helt galna i film, så det blir alltid fullt. På sex minuter när vi lägger ut osa, för att vara exakt. Den här sommaren har ju inte direkt visat sig vara nån höjdare. Ska tydligen bli sämsta sommaren någonsin. Kanske tvärtom är en utmärkt sommar att förhandsvisa/premiärvisa film med andra ord. Bring it on.