Resdons to go to Nytorget 6

1. Gunn Lundemo spelar där rätt ofta

2. Maten

3. Personalen

4. Alla snygga hipstermän som hänger där. Vem sa att skägget var på väg bort? 

5. Restaurangen heter som adressen. Lätt att komma ihåg. Även efter en flaska Cava. 

Bilder från gårdagens häng på nytorget 6. 

 

    

   

Hitta Babsan på systembolaget

Inte i kassan alltså, utan i hyllorna. Nu släpper Lars Åke ‘Babsan’ Wilhelmsson två sorters bubbel i eget namn. En Rosé (Premier cru) och en Premier cru brilliant. Jag sprang förbi Italiano på eftermiddagen där Johan Petré och Petré event bjudit in till ett mingel för att fira lanseringen. Precis när jag skulle gå så kom hollywoodfrun Agnes Nicole Winter med sin snygga son.

Nu blir det en dryg timmes jobb till, och sen ska jag iväg till Eken Bar & matsal som öppnar sin terrass. Sen Nytorget 6 där jag ska käka med Gunn Lundemo och spela lite med henne. Känns som jag har en riktigt bra fredagkväll framför mig. Hoppas ni får detsamma.

savet

 

Trendspaning: Slipp fläckar på vita sommarkläder

Sug säkert i dig den läskande sommardrycken. Fler och fler krogar börjar ersätta sina vanliga dricksglas med glasburkar, eller drinking Jar som de kallas. Klart du ska ha såna hemma också. Just de här sköna retroburkarna kommer från Köksprodukter.se och kostar 219:- för fyra burkar med sugrör. En spill-fri och trendig sommar i parken eller på verandan. 

2015-04-12_11.14.42-3

Ett enda tips – piggare direkt

Hade en riktigt sugig start på veckan. Bör icke misstolkas. Kände mig trött, ofokuserad, småirriterad och sov dåligt. En väldigt märklig kontrast till hur jag annars mår. Vilket är fantastiskt för det mesta. Tänkte först att det kanske är pollen som varenda jäkel verkar lida av. Eller om det bara är konsekvenser av ålder. Klimakteriet?

Sen började jag tänka på vad jag gjort annorlunda de senaste sju dagarna. Då insåg jag att jag inte tränat speciellt mycket. Vi har haft en del event, mycket på jobbet och tiden har inte räckt till helt enkelt. Inte ens jag har de där 20 minuterna som jag förespråkar att alla har.  Snacka om att man får äta upp sina egna ord.

Att alltid hålla igång oavsett om jag har möjlighet att gå till ett gym eller inte, är en ständig kamp. Jag påstår inte att det är enkelt. I morse slet jag mig själv upp ur sängen vid 06.00 så jag kunde vara på gymmet 07.00. Det tar mig typ en halvtimme att ens komma iväg hemifrån. Är så seg på morgonen att jag skulle behöva en personlig assistent som klär på mig.

Körde ett bra överkroppspass med en massa andra morgonpigga på Balance. Bara efter ett träningspass så känner jag mig redan piggare. Som att man först kommer igång när man rör på sig. Jag måste bara inse att jag behöver det här. Konstant.

Lite hälsomat då. Just nu har jag snöat in lite på Superfruits produkter. Specialiserade på RAW-food. Det finns proteinpulver, bars, ingredienser till härliga smoothies och de grymma påsarna (på bild nedan) som man alltid ska ha vid skrivbordet. Energy superfruit och protein superfruit. Jag som numera är vegetarian ska framför allt få i mig framför allt lite mer proteiner så jag håller balansen.

Kolla in Superfruits hemsida som är en orgie i nyttigheter. Finns massa sköna recept också.

www.superfruit.com/

safe

Fan vad bra – the power of social media

Praktiskt när en låt heter som man skulle vilja recensera den. Jag är nog inte riktigt den målgrupp som man tror att 20-åriga debutanten Jakob Karlberg ska attrahera musikaliskt. Men jag har ju alltid varit lite pubertal i min smak. ‘Fan vad bra’ är en riktigt skön sommarlåt som vi lär få höra mycket av de kommande månaderna. Låten handlar om att chansa fast man är osäker. Låter som låten om mitt liv. Jag hoppar fritt fall hela tiden känns det som, i okända luftrum. Men brukar alltid landa på fötterna.

Bakom det musikaliska arbetet med låten ligger Jakob själv men också Simon Strömstedt och Kretsen som ligger bakom Norlie & KKV. Det som är coolt med Jakob är att han likt väldigt många andra musikdebutanter som skivbolagen satsar på idag, började med musik på sin Youtube-kanal. Hans covers på andra artisters verk har gett totalt en miljon visningar. Jag tycker att det är häftigt att unga begåvade artister hittat en ny väg till skivkontrakt. Och att alla som faktiskt har talang och en mobilkamera kan göra det.

Lyssna på Jakob Karlbergs ‘Fan vad bra’ på SPOTIFY >>

fanvadbra

unnamed

Mina barn kommer inte…

…att bjudas på godis av mig under sin barndom. Detta är en väldigt laddad sak att säga, speciellt bland föräldrar. Det är som att man attackerar dem och deras föräldraskap på nåt sätt. Men det gör jag ju inte. Jag säger bara att jag inte kommer uppmuntra mina barn att äta godis. För mig är det helt solklart att rent socker är en av de största hälsofarorna för mänskligheten. Varför skulle jag, med den vetskapen utsätta mina barn för några som helst risker? Jag vet ju själv vilka problem jag haft med sockersug och tandproblem på grund av att jag ätit för mycket godis under hela mitt liv. Något jag verkligen försökt sluta med. Som jag tidigare uppmärksammat så har jag inte helt lyckats. Det är nån sorts ständig kamp.

Jag är verkligen ingen förebild på alla plan. Men jag strävar efter att bli. Och den dagen jag blir förälder så måste jag leva som jag lär. Synkroniserad med mina barn. Det kommer inte bli några pappa får för att han är vuxen och ‘en dag kommer du förstå’. Du blir antingen det du ser som barn. Eller så lever du helt i apart från det dina föräldrar var, men med en viss distans och bristande respekt för dem. En barndom måste vara logisk, det är oerhört förvirrande att växa upp med föräldrar som gör en sak, men vill att du ska göra en annan.

När man pratar om godisförbud med föräldrar så går de i defensiv som att det vore en mänsklig rättighet att få äta godis. Som att barnen lider för att de andra barnen i skolan får göra nåt hemma, som de inte får. Vad är det för trams? När barnen är vuxna kommer de istället tacka den förälder som ledde dem in på ett hälsosamt spår, och de kommer helt naturligt passa det vidare till sina barn, och så vidare.

Naken, rädd, exposed

Hela grejen med att använda en massa # på instagram är just att andra, intresserade av samma ämne, ska uppmärksammas. Ändå så skäms jag ibland för hur jag fläker ut mig, även om det är i syfte att inspirera andra. Visa att det går fint med träningen och att det inte alls behöver vara en enorm uppförsbacke efter 30. Iallafall ingen omöjlig uppgift, att med hårt arbete, komma nån vart.

Jag använder mig flitigt av taggen #thefitnessinternet på instagram. Har fått en del hjälp med kost och träningsprogram av Staffan BergstenThefitnessinternet.com och vill ge dem lite credd. Ser att de tagit med en av mina taggade bilder i sitt senaste nyhetsbrev. Inga problem. Bara kul. Men jag känner mig ändå lite naken, rädd, exposed. Bjuder på det!

thefitnessinternet

Det är ingen fas, jag lovar

Jag måste ha gett ett väldigt trovärdigt intryck på min omgivning. Två veckor in i mitt nya vegetariska liv så är det fortfarande ingen som tror att det här är något annat än en fas. Inte ens min kille tror att jag kommer fullfölja; ‘Det blir väl som ditt ‘jag ska aldrig mer äta godis’. Det han säger är ju inte helt osant. Jag har börjat slutat med många saker. Och sen börjat igen. Just det här känns inte som ett infall. Jag trivs superbra. Nu finns det säkert likasinnade som tycker att jag fuskar som äter lax och tonfisk. Det är ju också djur, om än kanske lite mindre värda i mina ögon. Det måste jag tyvärr erkänna att jag känner. Jag skulle däremot aldrig äta delfin eller hajfensoppa. Märkligt det där. Torsk går liksom bra och ska jag vara helt ärlig vet jag inte på rak arm hur en lax ser ut, alive and kicking, än mindre tonfisk. Det är svårt att ha sympati med så bristfällig allmänbildning.

För det mesta blir det inga djur alls på min tallrik. När matpaniken slår till som värst så köper jag en platta gravad lax och trycker i mig, som om JAG vore ett. För det mesta går det bra med lite planering att hålla sig helt till veggomat. Ibland irrar jag omkring som en dement person i butiken och undrar vad fasiken jag ska handla. Allt verkar en gång ha haft puls. Som jag en gång lyfte på facebook så är jag så förvirrad ibland att jag står vid äggdisken och tänker om det är rätt eller fel. De första veckorna blir man lite corny, minst sagt.

Tacka vet jag Quorn. Har gått och blivit lite småförälskad i det. Bäst hittills är ‘bullar’. Filéerna som ska föreställa kyckling är däremot ingen höjdade. Gjorde en egen liten gryta idag med Quorn-bullar, Chunky salsa, bönor och creme fraiche. Med en bra sallad till. Till och med en köttätare skulle gilla det här. Imorgon testar jag korven.

finish