Hotat honom på alla sätt möjliga…

Annica Englund fick i lördags uppleva det som fick min pojkvän att skratta högt på Six flags i USA. Jag kanske gör mitt yttersta för att se tuff ut men när det är dags för åkattraktioner av den läskiga sorten så kommer mina true colours fram kan man säga. Och de färgerna är lätt rosa.

I lördags var jag och Annica på öppningen av Gröna Lund. Zap Events stod för kalaset och kön med kändisar ringlade sig lång. Jag och Annica hann väl med en 4-5 attraktioner innan parken öppnade för allmänheten, och jag skrek mig igenom dem alla. Ser ut som Tarzan, skriker som Jane. Några filmer får ni inte. Min kille har en del från Six flags men jag har hotat honom på alla sätt möjliga om de någonsin blir publika.

Foto: Finest.se

611A9468

Foto: www.finest.se/annicaenglund

grönan

Reasons to go to Nytorget 6

1. Gunn Lundemo spelar där rätt ofta

2. Maten

3. Personalen

4. Alla snygga hipstermän som hänger där. Vem sa att skägget var på väg bort? 

5. Restaurangen heter som adressen. Lätt att komma ihåg. Även efter en flaska Cava. 

Bilder från gårdagens häng på nytorget 6. 

 

    

   

Hitta Babsan på systembolaget

Inte i kassan alltså, utan i hyllorna. Nu släpper Lars Åke ‘Babsan’ Wilhelmsson två sorters bubbel i eget namn. En Rosé (Premier cru) och en Premier cru brilliant. Jag sprang förbi Italiano på eftermiddagen där Johan Petré och Petré event bjudit in till ett mingel för att fira lanseringen. Precis när jag skulle gå så kom hollywoodfrun Agnes Nicole Winter med sin snygga son.

Nu blir det en dryg timmes jobb till, och sen ska jag iväg till Eken Bar & matsal som öppnar sin terrass. Sen Nytorget 6 där jag ska käka med Gunn Lundemo och spela lite med henne. Känns som jag har en riktigt bra fredagkväll framför mig. Hoppas ni får detsamma.

savet

 

Trendspaning: Slipp fläckar på vita sommarkläder

Sug säkert i dig den läskande sommardrycken. Fler och fler krogar börjar ersätta sina vanliga dricksglas med glasburkar, eller drinking Jar som de kallas. Klart du ska ha såna hemma också. Just de här sköna retroburkarna kommer från Köksprodukter.se och kostar 219:- för fyra burkar med sugrör. En spill-fri och trendig sommar i parken eller på verandan. 

2015-04-12_11.14.42-3

Ett enda tips – piggare direkt

Hade en riktigt sugig start på veckan. Bör icke misstolkas. Kände mig trött, ofokuserad, småirriterad och sov dåligt. En väldigt märklig kontrast till hur jag annars mår. Vilket är fantastiskt för det mesta. Tänkte först att det kanske är pollen som varenda jäkel verkar lida av. Eller om det bara är konsekvenser av ålder. Klimakteriet?

Sen började jag tänka på vad jag gjort annorlunda de senaste sju dagarna. Då insåg jag att jag inte tränat speciellt mycket. Vi har haft en del event, mycket på jobbet och tiden har inte räckt till helt enkelt. Inte ens jag har de där 20 minuterna som jag förespråkar att alla har.  Snacka om att man får äta upp sina egna ord.

Att alltid hålla igång oavsett om jag har möjlighet att gå till ett gym eller inte, är en ständig kamp. Jag påstår inte att det är enkelt. I morse slet jag mig själv upp ur sängen vid 06.00 så jag kunde vara på gymmet 07.00. Det tar mig typ en halvtimme att ens komma iväg hemifrån. Är så seg på morgonen att jag skulle behöva en personlig assistent som klär på mig.

Körde ett bra överkroppspass med en massa andra morgonpigga på Balance. Bara efter ett träningspass så känner jag mig redan piggare. Som att man först kommer igång när man rör på sig. Jag måste bara inse att jag behöver det här. Konstant.

Lite hälsomat då. Just nu har jag snöat in lite på Superfruits produkter. Specialiserade på RAW-food. Det finns proteinpulver, bars, ingredienser till härliga smoothies och de grymma påsarna (på bild nedan) som man alltid ska ha vid skrivbordet. Energy superfruit och protein superfruit. Jag som numera är vegetarian ska framför allt få i mig framför allt lite mer proteiner så jag håller balansen.

Kolla in Superfruits hemsida som är en orgie i nyttigheter. Finns massa sköna recept också.

www.superfruit.com/

safe

Fan vad bra – the power of social media

Praktiskt när en låt heter som man skulle vilja recensera den. Jag är nog inte riktigt den målgrupp som man tror att 20-åriga debutanten Jakob Karlberg ska attrahera musikaliskt. Men jag har ju alltid varit lite pubertal i min smak. ‘Fan vad bra’ är en riktigt skön sommarlåt som vi lär få höra mycket av de kommande månaderna. Låten handlar om att chansa fast man är osäker. Låter som låten om mitt liv. Jag hoppar fritt fall hela tiden känns det som, i okända luftrum. Men brukar alltid landa på fötterna.

Bakom det musikaliska arbetet med låten ligger Jakob själv men också Simon Strömstedt och Kretsen som ligger bakom Norlie & KKV. Det som är coolt med Jakob är att han likt väldigt många andra musikdebutanter som skivbolagen satsar på idag, började med musik på sin Youtube-kanal. Hans covers på andra artisters verk har gett totalt en miljon visningar. Jag tycker att det är häftigt att unga begåvade artister hittat en ny väg till skivkontrakt. Och att alla som faktiskt har talang och en mobilkamera kan göra det.

Lyssna på Jakob Karlbergs ‘Fan vad bra’ på SPOTIFY >>

fanvadbra

unnamed

Mina barn kommer inte…

…att bjudas på godis av mig under sin barndom. Detta är en väldigt laddad sak att säga, speciellt bland föräldrar. Det är som att man attackerar dem och deras föräldraskap på nåt sätt. Men det gör jag ju inte. Jag säger bara att jag inte kommer uppmuntra mina barn att äta godis. För mig är det helt solklart att rent socker är en av de största hälsofarorna för mänskligheten. Varför skulle jag, med den vetskapen utsätta mina barn för några som helst risker? Jag vet ju själv vilka problem jag haft med sockersug och tandproblem på grund av att jag ätit för mycket godis under hela mitt liv. Något jag verkligen försökt sluta med. Som jag tidigare uppmärksammat så har jag inte helt lyckats. Det är nån sorts ständig kamp.

Jag är verkligen ingen förebild på alla plan. Men jag strävar efter att bli. Och den dagen jag blir förälder så måste jag leva som jag lär. Synkroniserad med mina barn. Det kommer inte bli några pappa får för att han är vuxen och ‘en dag kommer du förstå’. Du blir antingen det du ser som barn. Eller så lever du helt i apart från det dina föräldrar var, men med en viss distans och bristande respekt för dem. En barndom måste vara logisk, det är oerhört förvirrande att växa upp med föräldrar som gör en sak, men vill att du ska göra en annan.

När man pratar om godisförbud med föräldrar så går de i defensiv som att det vore en mänsklig rättighet att få äta godis. Som att barnen lider för att de andra barnen i skolan får göra nåt hemma, som de inte får. Vad är det för trams? När barnen är vuxna kommer de istället tacka den förälder som ledde dem in på ett hälsosamt spår, och de kommer helt naturligt passa det vidare till sina barn, och så vidare.