Snapshot: Salong Betong Arlanda

Om du är på terminal 5 Arlanda tycker jag du ska ta en kaffe på Salong Betong. 

Du kanske inte är redo för en tatuering, men sitt här och låt det smälta in. Kaffet är gott, musiken nice och personalen skön.  

Jag sa alltid nej till tatueringar i många år. Sen följde jag med en kompis som skulle tatuera sig ut till Högdalen och blev kär i hela konceptet Salong Betong. Och idéen med en tatuering kändes plötsligt så självklar. Man ville göra den för att man gillade Danne och Bleckan. Så den blev orden ‘jag ska hitta min väg eller skapa den’ på latin, på ena armen. 

Det var många år sen. Det är häftigt att få se den här utvecklingen. Och att få ha varit med som betraktare från början. Tro, hopp och kaffe! 
  

WONK 

Förra helgen blev det ett besök på WONK med min kompis Robert. Länge sen jag var där. Kul att träffa fotografen och Finestbloggaren Fabian i vimlet, som annars bor i Tel Aviv. En liten bild blev det också, där jag ser ut som en daddy. Det är inte Robert som är liten, det är jag som är stor!

  

Han kommer tacka mig sen

Blev så trött på mitt kliande skägg igår att jag rakade av nästan allting imorse. På lunchen idag blev det ett besök hos min frisör NumanStockholm Stylisterna för lite styling av skäggstubb och raka sidorna på håret. Jag gillar att bli servad och det blir man hos min frisör. De här detaljerna som man själv inte orkar med. Han fixar det.  

Ikväll sticker jag till Zurich för att hänga en helg med min man. Det var tre veckor sen vi sist sågs. Det är alldeles för länge. Ni förstår nog att det kan vara riktigt plågsamt med långdistans. Det ska bli så skönt att bara få hänga med honom en helg. Framför allt saknar jag att sitta och snacka i timmar. Det blir liksom inte riktigt samma sak över skype.

Min kille blev väl inte helt förtjust i att jag frågade om vi kunde träna någon gång under helgen. Lika förtjust som han blev när jag hade tagit med mig ett träningsprogram på vår USA-resa förra året. Det röstades dock ner brutalt. Så det blev ingen träning alls då. Han tränar också men det var väl inte riktigt vad han tänker sig att vi ska göra den lilla tid vi ses. Jag kan väl hålla med om att det inte är det viktigaste i livet. Men min PT Sör James har däremot gett mig tydliga order om att inte vila mer än tre dar. Så nånstans under helgen får det bli ett pass på ett gym i Zurich. Numera kompromissar jag aldrig med träningen. Min kille tycker jag är jobbig nu, men han kommer tacka mig sen. Och James. 

www.bodytime.se

numan1

Blev ditt hjärta kvar i Paris?

Om du känner att ditt hjärta blev kvar i Paris efter en weekend, eller längtar till att en gång få stå uppe i Eifeltornet och blicka ut över Seine, då kanske du blir sugen på den här tapeten från Maison Amelie. Den kostar cirka 3135 sek för en vägg. Decor Maison är en hel kollektion tapeter på tema möte mellan svensk och fransk kultur. Voila!

eifel

De Vet Du tolkar ‘Orka lite till’

De Vet Du frontar en kampanj för Cloettas ‘Powerbreak’. De här killarna är sjukt roliga. Jag tycker det även om jag är 15 år äldre än deras genomsnittlige follower.

Bandet har fått fria tyglar att tolka Powerbreaks slogan ‘orka lite till’. Normalt sett skriver jag inte om godis längre eftersom jag numera är en hälsoperson. Men varför jag gör det, De Vet Du.

Läs också min intervju med De Vet Du som publicerades igår >>

Det händer grejer

Min kropp reagerar kraftigt. Jag växer. På ett sätt som jag aldrig gjort tidigare. Sedan en dryg vecka tillbaka så kör jag personlig träning med Sör James på Bodytime.se. Vi har känt varandra ett tag och pratat om det här sedan förra sommaren. Det blev inte riktigt läge för mig förrän nu. Dessutom har jag ett specifikt mål den här gången. Ska vara i riktigt bra form till den 15 juli när jag sticker på tre veckors semester i spanien med min kille. Jag är inte ett dugg tveksam till om det kommer bli verklighet. 

Att träna med James är som att lära sig allting på nytt igen. Mycket av det jag trodde att jag visste, är fel. Små små saker som gör enorm skillnad. Det känns som att ha hittat en religion. Min kropp värker precis överallt och ändå så längtar jag tills ikväll när det är dags för nästa pass. 

Byte av gym gjorde sitt också. Har tränat på Balance i sex år men numera hittar ni mig bland old school-maskinerna på Delta Gym. Det är en helt annan mentalitet där. Folk där tränar verkligen för att få resultat. Man blir inspirerad och peppad direkt när man kliver in i lokalen. Väldigt lite vardagsmotionärer som går till gymmet bara för att ha det gjort. Jag känner mig i och för sig som en sån rookie med mina i jämförelse lätta vikter men alla är väldigt trevliga och välkomnande. Familjärt skulle jag säga. Visst saknar jag alla trevliga från balance som man lärt känna och vant sig vid. Men det här kommer bli bra. Känns som jag hittat ett nytt träningshem. Där jag med säkerhet kommer att stanna ett tag. 

Mest nöjd är jag med kosten faktiskt. Blir en hel del ägg. Vaknar ibland på nätterna och känner en mindre trevlig doft; jaha, det var bara min egen fis. Sånt man får leva med helt enkelt. Frågan är vad min kille säger till helgen. Får kompensera genom att vara extra gullig eller nåt. 

form

body1

Just nu: legday@Delta Gym 

sjukt skönt att träna här. Här kör folk på riktigt kan man säga. En riktigt inspirerande miljö för den som vill komma nån vart med sin träning. Man ser sig omkring och känner sig lite svag bara; ‘hej hej, jag är lite ny här, men vänta några månader bara. Då ska jag också lyfta tungt’