Olika alternativ

På marknaden förekommer det många varierande typer av förlängningar för hår.  Clip-ins är en utmärkt provisorisk variant, eller så kan du sy eller fläta förlängningar om du är ute efter något mer hållbart.  För de dagar då du behöver en provisorisk förbättring, som bröllopet eller festen, är Clip-ins perfekt.  Flätad/Bunden förlängning är ett lämpligare alternativ för dig som har svårhanterat klent hår och är ute efter en vardagslösning.  De positiva och negativa synvinklarna med flätat hår, tex att det kan försämra tunt hår, är något som alla personer borde upplysas om innan de går vidare.

Var kommer håret ifrån?

Löshåret som används för att producera förlängningar kommer från hela världen. För att försörja sig själva och sina närstående finns det unga kvinnor, majoriteten från Asien, som säljer sitt hår. För att håret bli lent och glansigt så prepareras det vanligen med preparat och silikon, eftersom dess äkta skick är mörkt och grovt. En annan betydelsefull utgångspunkt är Indien. I Indien doneras mycket hår till Guden Vishnu av unga tempelmän- och kvinnor som rakar av sig sitt hår.

Hitta rätt i djungeln!

Med ett nivåsystem för färgnyanser märks hårförlängningens nyans från mörk till ljus. Du räknar ut i cm hur mycket längd som du vill använda. Konsistens och kvaliteten på hårförlängningen som du vill jobba med är det du behöver ta beslut om. Om din kund vill nyttja löshåret varje dag ska du välja hår av mer slitstark kvalitet annars kan du välja en mellanklass kvalité. Att limma eller sy i träns framkallar oftast bästa resultatet för extensions. . Sätt hela träns istället för att sätta löshår var för sig för att undgå små knutar. Behöver du mer hjälp? Fler info och upplysningar om extensions finner du här.

Allt om hår

Jag känner frisörer som har fyrdubblats sina inkomster genom att erbjuda hårförlängningstjänster. Att ha kunskap om allt som rör hårförlängningar kan vara svårt för en debutant. För att du ska kunna påbörja din resa med långt och läckert hår får du här lite information om hur du lämpligast manövrerar extensions. På en blogg om hårförlängningar kan du läsa mer om en rekommenderad butik; Eleven.se som har mängder med löshår, extensions, clip-ons, tillbehör men även information om hur du ska sköta löshåret på bästa sätt.