Sommarhäng på strandbryggan

Skål på er, haha!

Va och luncha med en kompis på Strandbryggan, vilket är ett sjukt mysigt ställe! Vi satte oss nere vid sofforna mot båtarna och åt, vilket jag tycker är den bästa delen på bryggan:) Kändes dock lite som att semestern för många är över, inte jätte hårt tryck som det är på högsommar dagar. Rätt skönt ändå, att det är lite lugnare! Älskar att luncha på olika ställen, så mysigt!<3

Hoppas ni alla får en toppen kväll!

Pussar och kramar

IMG_1837IMG_1838IMG_1836

6 Kommentarer

Stridsbåt 90 & kapprodd

Hej på er finisar!

Nu är jag här med mer från militärlägret! Denna gång med mer från fält, från familjedagen samt besök på stridsbåt 90!!

Tänkte börja med att avsluta min lilla historia från fält. Stunden av de mäktigaste ögonblicket i mitt liv. Detta var i bergrummet i Muskö. Mitt i natten under soluppgången första timmar, rodde vi in i det mäktiga rum som dolt bara fanns där. Vattnet var alldeles stilla och jag rodde i den första av våra fyra valbåtar. Där ekade spektakulär musik i hela bergrummet och marschaller var utsatta längst kanterna. Endast plasken från årorna och musiken var det som hördes. Längst där inne fick stod ett befäl, som berättade lite historia för oss.

Kändes som vi alla fick mer energi efter denna annorlunda upplevelse, så där rodde vi vidare med sjungande takt visor! Vi rodde fram till Vitsgarn, där vi sedan fick marschera i tät terräng i någon timme till öns andra kant. Därefter var vi tvungna att simma över med all våran packning till Märsgarn för att sedan ta oss hem igen! Var sjukt skönt att komma tillbaka till vår halvsunkiga barack, som efter detta kändes som ett lyxhotell!

Här nere ser ni lite bland annat lite glada bilder från familjedagen. Den lugnaste dagen på lägret. Under dagen anordnades det årliga kapprodden! Där ett lag från varje kurs på Märsgarn, föräldrarna och befälen tävlade mot varandra. Jag var med i Grundkursens lag med ett härligt team. Vi vann över alla elever på skolan, vilket vi var nöjda med!

Ni ser också en bild efter en tur på stridsbåt 90! Vilket var sjukt kul! De manövrerade och svängde hej vilt ute på havet:) Detta är enda bilden där jag har vår mest använda uniform på oss!

Väl hemma känns det som man har lärt sig och utvecklats mycket under dessa veckor. Man har lärt sig att uppskatta vanlig mat (då man levt på 24h-påsar under fält), en riktig säng och sömn!

och till er alla där ute, man klarar mer en vad man tror!

Pussar!

 

IMG_1726IMG_1725IMG_1720IMG_1727IMG_1722

IMG_1721FullSizeRender

40 Kommentarer

Middag på Hemma hos kaj

Hej på er alla vackra därute!

Häromdagen var jag på Hemma hos kaj vid Hammarby Sjöstad och åt en middag! Supermysigt ställe, precis beläget vid vattnet. Det var faktiskt efter jag varit inne och kollat på Pride festivalen i Stockholm, jag drog till restaurangen! Tycker det är mycket härligt att det finns så pass många olika typer av människor i världen och att man under denna dag låter alla vara precis som dem är. Vilket egentligen alltid ska vara en självklar sak!

Hur som helst så åt jag en helt underbar middag och hade det mysigt. Till efterrätt tog jag en Gino med sorbet, vilket blev en riktig höjdare!

Pussar till er

IMG_1914 IMG_1915 IMG_1911IMG_1913IMG_1908 IMG_1912 IMG_1910

47 Kommentarer

Modellfotografering på Ekerö

Hej på er finisar!

Här kommer lite bilder från en modellfotografering på Ekerö! En väldigt lyckad photoshoot, med fint väder och en proffsig fotograf. Tycker verkligen sånt här är så kul:) Fler modellfotograferingar är redan inbokade, vilket känns bra. I helgen vankas det bröllop, hur mysigt? Älskar stämningen på sådana tillställningar, att se alla så lyckliga<3 Men innan dess ska jag luncha med lite kompisar. Gäller att ta vara på de sista dagarna av sommarlovet nu, börjar skolan om 7 dagar?! Sjukt spännande haha!

Puss på er älsklingar!

image1 DSC04361  DSC04414DSC04300

 

40 Kommentarer

Nattrodd & fältdygn

Är hemma från de tre sjukaste veckorna i mitt liv. Tre veckor av sömnbrist, fält, segling, tidsbestämmelser, rodd mm. Har fått uppleva saker som jag aldrig skulle få möjligheten att ens komma i kontakt med annars, minnen för livet. Att komma in i en miljö där hela ön består av olika befäl iklädda uniform och militärbåtar som ligger förtöjda runt bryggorna var mycket märkligt. Att man plötligt skulle marschera i takt och gå upp 05.30 på morgonen var ovant men ack så spännande!

Jag och min grupp bodde tjejer och killar tillsammans i en barack, där vi tillsammans sov i en sal. Tänkte berätta om ett litet äventyr vi var med om,

05.00 väcktes hela baracken av befäl som skrek att vi om 5 minuter skulle stå nere iklädda motoroverall och packning på. Alla förstod att vi nu skulle ut i fält. Okänt antal dagar eller destination, sådant får man aldrig veta. ”Den som lever får se” brukar befälen säga. Så där stod vi alla lite spända och förvirrade tidigt på morgonen, för att sedan börja ro valbåtar till en ö. Vi rodde i ungefär två timmar till Vitsgarn, där slog vi upp tält, kokade mat i kokgropar, byggde observatorie platser för att kontrollera området osv. Vi hade även eldvakt och observatorie-plats, två timmar under nattens gång.

Nästa dag blev vi beordrade att packa ner allt och ro till en annan destination, denna gång en ö på militärt område, förbjuden för de civila att tillträda. Där byggde vi bland annat bivacker och sov under granris. Befälen sa att vi under denna natt skulle få sova till klockan 6.00, men tror ni det? Nej, vi blev väckta 02.30 för utförandet av nattrodd. Där vi fram till klockan 12 på dagen rodde hem till Märsgarn igen. Under natten så rodde vi in i ett bergrum på Muskö, vilket var det mäktigaste ögonblicket i mitt liv! Mer om det nästa inlägg!

Här kommer lite bilder från rodden och bilder från ön vid andra tillfällen:)IMG_1673IMG_1670

Denna uniform (c1an) har man på sig vid finare tillfällen, denna gång efter besök på militärbåtar inne i Berga.IMG_1668

Fina vänner, sista dagen!IMG_1666IMG_1672

G-båtar, sjukt roliga att åka!IMG_1671

82 Kommentarer

Glassig båttur till Söderköping och militärläger

Kära vänner!

Här har ni ännu en härlig dag som jag tänker dela med mig av till er! Nämligen båtutflykt till det COOLASTE glasstället jag besökt, Smultronstället i Söderköping. Vi tog oss dit med båt, vilket tog lite över en timme men oj så härligt det var! En supersöt liten stad, precis intill Göta kanal. Har faktiskt varken varit i Söderköping eller Göta kanal, så det var lite historiskt för min del haha! Glasstället vi åt på hade en meny som nästan var lika tjock som en bok, med massor av olika glassar att välja bland. Jag tog en med sorbet och färska frukter och bär, mums! Recomend!

Är fortfarande på Märsgarn, militärlägret och jag trivs faktiskt mycket bra! Har varit har i ungefär två veckor nu och beger mig hemåt på fredag. Har varit med om extremt mycket spännande och saker utöver det vanliga. Först och främst har vi nästan ingen fritid och tighta tider att hålla konstant, därav en ekande blogg.

Vi går upp varje morgon kl 5.30 och kör  morgonfys, därefter kör vi ett stenhårt schema fram till ungefär 20.00:) Vi har bland annat varit ute i fält, vilket var en grym upplevelse med minnen för livet! Tänkte ta och berätta om det äventyret i ett separat inlägg lite senare;)) Känner mig som en riktig militär nu, man har liksom kommit in i rutinerna. Att machera i takt, bädda sängarna så det blir snyggt och snärtigt, och ständigt utsättas för fysiskt och phsykiskt prövning känns vardag nu.

Delar med mig av bilder från Söderköping och en bild här ifrån, så länge:)

puusssar!!image

IMG_1286 IMG_1288 IMG_1284 IMG_1287IMG_1285IMG_1283

9 Kommentarer

Sena tenniskvällar

Hej på er alla fina!

Hoppas allt är toppen med er, själv är allt bra! Just nu befinner jag mig på Märsgarn, fyra dagar har passerat och vi har fått gjort massor. Hård träning, stress och disciplin!

För ungefär en vecka sedan var jag som sagt på min kompis landställe. En kväll bestämde vi oss för att dra in till Arkösund för en tennisrunda. Solen var påväg ner och det var en riktigt behaglig temperatur ute! rätt ovanligt varmt haha! Tror att klockan var runt 21 på kvällen, så det var ett riktigt mysigt. En sann sommarkväll helt enkelt! Och att åka båt får mig alltid att bli sjukt lycklig!

Lots of love<3

IMG_1266 IMG_1269 IMG_1268 IMG_1267IMG_1265

3 Kommentarer

Sommarfrukost i skärgården

Hej på er finisar!

Kom nyss hem från min kära kompis landställe där jag har varit i ett antal dagar, och kan inte säga något annat en att jag har haft det grymt kul! Vi har gjort så mycket roligt, som jag ska dela med mig av till er i ett antal olika inlägg. Här kommer lite bilder från en himmelsk god frukost vi åt, avakodomackor! Mums<33 Landet ligger så fint beläget och är supermysig, som en skärgård idyll.

Imorgon åker jag iväg på militärlägret i 3 veckor. iiii, så spännade!! Är supertaggad men en aning nervös också;)) Wish me good luck!

Vi hörs, puss älsklingar!

IMG_1259FullSizeRender IMG_1263IMG_1261

25 Kommentarer

Foodie & mig som cowboy?

Doften av en nygräddad pizza är svårslaget, och i en vacker miljö blir det bara bättre. Åå MUMS vad gott det var! Är lite av en matfantast och älskar mat med god kvalité. Pizzor brukar ofta va rätt sunkiga enligt mig, men jag gled in på ”1889 fast fine” vilket faktiskt var väldigt bra. (bra pris och väldig snabb servis) Har mina smultronställen sedan innan, men detta läggs helt klart på listan! Att äta god mat är faktiskt lite av mitt intresse, och skulle jag få så skulle jag åkt runt och äta bra mat på restauranger hela dagarna;))

Igår var jag på en modellfotografering, vilket gick bra! Jag fotograferades i en väldigt fin och härlig miljö. Ni ska självklart få se resultatet inom en snar framtid, stay tuned! Så länge får ni lite bilder från min ”cowboy” photoshoot

puss älsklingar   IMG_0612IMG_0614IMG_0624IMG_0623IMG_0626IMG_0625

64 Kommentarer

Motiverad till max

Klockan är strax före 22, det är en sommarkväll och vinden är nästan obefintlig. Det starka solsken som tidigare stått som en ljuspelare för oss är påväg att växla om till mörker. Trots att det är en sommarkväll är kylan i luften mycket påtaglig, men den kalla luften förvandlas rätt snabbt till något positivt efter några kilometer längst strandkanten. Tänk dig det träningspass som ger mer energi en vad den tar, det träningspass som får en att ändra sinnesstämning helt! hur härligt är inte ett sådant pass?

Dessa kvällar blir allt fler ju närmare militärlägrets gång. Har aldrig varit ett stort fan av löpning eller sätt tjusningen i det hela, men nu efter ett antal gånger så börjar jag både få upp motivationen och tekniken:) tror att det är ett stort plus nu när man ska in i militärbubblan, haha! Ska alldeles snart ut för kvällens runda.

Puss my loves! IMG_0450IMG_0449FullSizeRenderIMG_0445IMG_0448

57 Kommentarer