Mot 2018

Sorry för tystnad i en vecka. Men valnatten var en katastrof på så många sätt att jag fan fick ångest av tanken på livet. Nu har jag återhämtat mig. Sossarna gräver ju sin egen grav snabbare än vad vi gjort åt dem på 8 år. 

10 anledningar att inte rösta på oppositionen

1) Ett skämt till regering. Eftersom att Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Sossarna inte sagt att de ska samarbeta ihop, inte går till val på gemensamma mål eller gemensam politk så blir det jäkligt spretigt när dessa tre ska sitta i regeringen ihop (och ännu värre om Gudrun kraschar festen). Lite som om Moderaterna, Miljöpartiet, Djurens parti och Fi skulle bilda regering – DET HADE BLIVIT ÅT HELVETE. Man måste vara överens innan man blir team, eller hur? Ja, och de rödgröna är långt ifrån överens.



2) Ett osäkert Sverige.När läget är så ostabilt i riksdagen som det kan komma att bli om folk ska hålla på och kryssa Feministisk initiativ (vars största politiska mål är att förstöra Sveriges ekonomi) osv, ja när läget är så då blir marknaden osäker. Då går räntan åt HELVETE. Exempel: Ny demokrati på 90talet. Ekonomisk stabilitet är svenskarna uppenbart bortskämda med efter många år med Anders Borg, men for god sake låt oss inte påminnas om hur instabilitet i offentliga finanser känns sen när Magdalena Andersson(=såssarnas svar på Anders Borg. Lol) ska dra i spakarna efter att osäkra beslut har fattats i riksdagen. Asså NEJ.



3) Jag vill inte ha sparken?!Om jag har 20 spänn och en kaka kostar 10 kronor, ja då kan jag köpa två stycken. Kostar kakan istället 20 kronor kan jag bara köpa en – ganska lätt, eller hur? Dubblar man arbetsgivaravgiften för människor under 26 kommer man inte kunna ha lika många under 26 anställda, lika enkelt är det väl att förstå det då? Och det är ju inte så bra? Nä, precis. Rösta inte på någon som vill göra så då. Även det var väl ganska lätt att förstå.



4) Jag vill ha min cheseburgare?!Ja att slakta jobbskatteavdraget som gjorde det billigare för oss att äta på resturang är ju också en dum grej. Är det billigare kan fler äta, kan fler äta behöver fler jobba, då blir väl fler anställda? Alltså jag orkar inte ens tjafsa om jobbskatteavdraget för det är redan konstaterat att resturangkedjor kommer behöva sparka folk – och det är så jäkla tragiskt om just Du går och röstar för att unga människor inte bara ska få det svårare att få ett jobb – utan du kommer även rösta för att de som har ett jobb ska få se det gå upp i rök på samma sjuka sätt som 100 lax går upp i rök när Gudrun Skyman håller i dem. 

5) Med Miljöpartiet i regeringen får vi ett Sverige för Stockholmare. Ja höjd bensinskatt drabbar ju inte mig som kan åka bussen till jobbet, 6ans buss här i Malmö den går ju var sjunde minut så jag tjänar ju ingenting på att ha bil. Men om Åsa och Fridde hade pallat åka upp till norrland, där jag själv varit, så hade de mött samhällen som har 25 mil till närmsta sjukhus. Samhällen där det inte finns mer än en matbutik, en grundskola och en bensinmack. Det är mot dessa människor höjd bensinskatt slår som allra allra hårdast. De människor som inte ens har ett val. LOW LOW LOW Fridolin. Thats was low. 

 

6) Högre skatt = sämre företagsklimat.Att höja skatten i Sverige främjar inte företagsklimatet. Jag vill se fler företag i Sverige, inte färre. Med fler företag kommer fler arbeten och med fler människor i arbete – ju mer pengar inkommer till staten, ju bättre blir välfärden. CIRCLE OF LIFE!!!!!

7) Stäng inte min friskola.
Oppositionen har delade uppfattningar om friskolor. Vänsterpartiet hade npg gärna eldat upp friskolor som Gudrun Skyman eldar pengar om de fick. Sossarna vågar inte säga något och MP vill ha dem. men hur blir det när dessa ska komma överens? Kommer min eller din friskola att stängas då? Jag pendlade 5 mil varje dag till skolan för att läsa en utbildning som fanns i min kommun. Men jag ville gå på JENSEN. Konceptet med JENSEN passade mig som människa. Hade vänstern fått bestämma hade JENSEN aldrig funnits, och då hade jag nog aldrig fått uppleva en student.  

8) Feministiskt initativ – större skojare än Ny demokrati.
Ja är ett ett parti jag hoppas hamnar under 4% så är det ta mig fan Fi. Alltså jag tror inte deras väljare förstår att Fi är ett skämt. De har ingen seriös politik. Det som Fi har är uppfattning om en orättvisa i vårt samhälle, en uppfattning jag delar, men deras lösning på problemet är ju varken seriös eller praktiskt genomförbar. OM man röstar på Fi för att ”Lyfta en vitkig fråga” så kan jag meddla att man redan lyckats. De behöver inte sitta i riksdagen och ta upp plats. 

9) Det ska löna sig att arbeta
En sak som de rödgröna iaf är överens om är att de vill höja skatten på inkomnster. Vänstern vill höja från 30.000 kr. Dvs de som jobbar ska få mindre i plånboken. Samtidigt vill man höja bidragen. De som inte jobbar får mer i plånboken. För mig är detta HELT ologiskt? Va? Alltså. Ska jag tjäna på att inte jobba? Aha varför skulle man ens överväga att skaffa sig ett jobb då? Ologiskt – ja. Dåligt för Sverige? Ja.
 

 10) Jag vill ha ett öppet Sverige.
Sossarna och vänstern spelar SD i händerna och är emot arbetskraftsinvandring. Jag vill ha rätt person på rätt jobb, oavsett om man kommer från Sverige eller Tjeckien. Med S i regeringen gör vi Sverige mer slutet än vad det är idag. 

Thomas Sabo

Visste ni att Thomas Sabo börjat göra armband i rosé?? Alltså jag är löjligt kär i dessa armband! Jag har ju redan ett i silver sen flera flera år tillbaka, som är proppat med berlocker. Jag köpte kedjan och 5 berlocker när jag gick i åttan på högstadiet så det där armbandet har ju hängt med kan man säga. Skulle verkligen vilja ha ett i rosé också. Kul att variera sig och kul att få börja se sig om efter berlocker igen. Detta armband står mycket högt på min önskelista inför min födelsedag!

6 dagar kvar

Nu blev de här bilden så förminskad att den blev ful men jaja sak samma. Ännu en dag som bestått av jobb, kansliet och migrän. Nu, skriva CV och sova i världens skönaste säng som jag älskar så mycket att jag skulle kunna spendera en hel semester i den. Men det får nog bli först näst vecka! Idag kom det ju glädjande opinionssiffror från Novus. Ingen rast ingen ro, det här valet har inte fått sig en vinnare än. Dags att lägga i högsta växeln!  

Beauty-maniac!

Den här månaden har jag köpt en hel del smink och beauty-grejer! Tänkte att jag lägger in allt i ett inlägg istället för att strö ut det (och då förmodligen missa något!) 

Primer: Alltid hör mycket gott om Smashbox’s primer Photo finish. Så bestämde mig för att testa nu när det avr dags att köpa ny primer. Tycker absolut den lever upp till sina goda rekomendationer. 295 kr!

Foundation: Jag fortsätter med storfavoriten från Make up forver. Den är så jäkla bra. Bor ni i en stad med Sephora borde ni absolut testa den! Tror den kostar 385 kr men kan ha fel. Mellan 300-400 kr får man betala i vart fall.

Concealer: Den bästa bästa bästa bästa ever. Jag har haft en förr men ändå envisats med att prova andra märken bara för att se om det ändå går att hitta något ännu bättre. Svaret är nej nej nej. Den bästa Concealern kommer från MAC, heter Studio Finish och kostar typ 180 kronor. Den räcker säkert ett halvår om man använder mycket. Det är pure magic att använda den i kombo med primern från Smashbox (tips från coachen!).

Mascara: Jag brukar inte gilla Loreals grejer men deras mascaror är faktiskt ganska bra. I vanliga fall använder jag den svarta Millions lashes extra black (hur nu något kan vara extra black men jaja). Tänkte att jag skulle testa något nytt så tog nu den som heter Million lashes excess. KANON! Snäppet vassare än den svarta då borsten är böjd och inte rak. 120-170 kr!

Parfym: Ja jag blev kär i Prada Candy Florale i början av sommaren. Har haft en liten 30 ml flaska med mig överallt och den är nu slut så jag köpte en 50 ml som jag parkerade i badrumsskåpet. Är kär. Så pass kär att jag låter min Miss Dior Cherie stå och damma. En halv förmögenhet fick man offra, typ 800 kr. 

Vattenlinjen: Jag köpte en vit kolpenna på Sephora i november förra håret som jag använder i undre vattenlinjen varje dag. Så jag köpte en i svart också som man kan lägga när man ska göra sotningar eller lite mer satsiga sminkningar. Framförallt är den lättare att lägga innanför fransraden än min vatten-eyeliner. Dessa pennor räcker så sjukt länge (Haft min vita i nästan ett år och kört den dagligen – har typ lyckats använda hälften), och de kostar bara 70 kr! 

Bryn: Jag har färgat och noppat mina ögonbryn hos världens bästa och mest skickliga människa i hela Sverige (Annika på Sigtunakliniken). Jag behöver inte fylla i och hålla på något nu. Men att hålla brynen på plats är välkommet. Så då införskaffades Benefits Speed brow. Hört mycket gott om den på Youtube och framförallt så hade jag inget från Benefit! 175 kr och den är väldigt bra! Dock inte värd 175 kr. Flaskan var så mini mini.

Läppar. Make up Stores Lip Care Mix. Ett läpp-skrubb, en läpp-inpackning och så lite glans och färg på det. Liten smidig färpackning som är drömmen att ha med sig när det börjar bränna till på läpparna! 175 kr men köpte min på taxfree så den var säkert billigare. Minns inte! 🙂
 

OXIE, är ni redo?!

Ingen rast ingen ro när ett riksdagsval ska vinnas! Nu är det dags för trappstuds (när man låtsas att man är brevbärare alltså) ute i Oxie. Sen blir det att trycka upp affischer runt om i Malmö. Det finns typ fem ställen man får sätta upp affischer på i Malmö, vilket är fett lame. I Stockholm är det ju valaffischer överallt. Här är känslan av val mycket svagare om man säger så. Men jaja, KBK!