Responsiv webbdesign Wordpress av Monroe Design i Stockholm

Hemsida, logo, skivomslag och foto åt Johan Häglerud

Musikern, sångaren och musikproducenten Johan Häglerud behövde paketera sig som ett varumärke och hörde av sig till Monroe Design. Logotypen, hemsidan, fotografierna och skivomslaget skulle kännas lika genuina och tidlösa som hans musik. På den mobilanpassade, sökmotorvänliga och lättnavigerade hemsidan kan man lyssna på Johans musik, läsa om hans bakgrund och se spelschemat, vilket han lärt sig att själv uppdatera.

Se bilder från behind the scenes av plåtningen till hemsidan och skivomslaget här.Design av skivomslag åt artisten Johan Häglerud i Stockholm - MONROE DESIGN

Webbyrå i Stockholm som gjort StikkiNikkis webbsida - Monroe Design

Mobilanpassad webbdesign och butiksinredning åt StikkiNikki

Stockholms mest älskade glasseria – StikkiNikki – har på 7 år växt från en liten kiosk till hela 5 butiker med hardcore-fans som troget återkommer varje sommar. En omfattande uppdatering av varumärkets visuella kommunikation behövdes och Monroe Design fick äran att gå loss! Webbdesign, väggdekor, skyltfönsterdekor, trycksaker och uppdatering av logotyp gjordes. Se fler bilder från hur det gick till här.

Butiksinredning väggar åt StikkiNikki i Stockholm av Monroe Design

Mobilanpassad webbdesign åt naprapatklinik i Stockholm

Stockholms bästa naprapater behövde omfattande hjälp med att synas både på nätet och genom sina skyltfönster – ett perfekt jobb för Monroe Design, med andra ord! Södra Stations Naprapatkliniks nya hemsida marknadsför både själva kliniken och ger ett personligt porträtt av naprapaterna som arbetar där. Att Amalie, Christoffer och Daniel ser det som sitt kall att hjälpa sina patienter är det primära budskapet, vilket framgår på ett fint sätt med hjärtat och de behandlande händerna på landningssidan.

Webbyrå Stockholm - Mobilanpassad WordPress - Monroe DesignVi skapade en varmt välkomnande, fräsch, lättnavigerad och förtroendeingivande sida i responsiv WordPress, vilken anpassar sig automatiskt till mobil och padda. Vår webbdesign är inte bara snygg, utan även sökmotoranpassad för ranking på Google. Läs vidare och se ”behind the scenes” bilder från detta projekt här >

 

Skyltar till omklädningsrum i simhall

Varför har inte simhallars omklädningsrum lite roligare symbolfigurer i badkläder, tänkte jag när Bro Simhall hörde av sig till Monroe Design för väggdekaler till män och kvinnors duschrum.

770_bro_simhall_angela_monroe

Sagt och gjort! Jag fick fria händer att gå loss med både storlek och design. Symboliska badkläder med retro ränder formgavs och så här såg det ut när jag monterade upp dem.

1170x660_port_brosim_sma_skylt

Lite roligare än de vanliga skyltarna i simhallar, eller hur?

1170x660_port_brosim_man_kvinna_skylt

Retro Marilyn Monroe som väggdekor

En tavla med den klassiska filmstjärnan Marilyn Monroe är det nog många som skulle gilla att pimpa sin heminredning med. Monroe Design tyckte att det var på tiden att vi som ändå fått en del PR-skjuts tack vare det gemensamma namnet, gjorde en grafiskt stilistisk version av henne som självhäftande väggdekor.

1130x782_walldecal_monroedesign.se_marilyn_monroe_env

Nu finns väggdekalen Marilyn Monroe att beställa i tre storlekar samt i nitton olika färger på vår webbshop. Färgen i bilden är bronsmetall.

330_colorbar_walldecals_clear

 

770_marilyn_monroe_decal_monroedesign.se_montage1770_marilyn_monroe_decal_monroedesign.se_montage2

Så här såg det förresten ut när jag monterade Marilyn i ett sovrum. Visst blev det fint?

770_marilyn_monroe_decal_monroedesign.se_montage3

Vinnare på Årets Rum 2015

Tidskriften Rum delade med påkostad pompa och ståt ut sina årliga priser för bästa nykomling, möbel, inredningsdetalj och arkitektur igår på Grand Hotel. Monroe Design var där och inspirerades av all samlad kreativitet i salen. Konferencier var Lotta Lungren från mitt favoritprogram på TV, Historieätarna.

770_aretsrum2015_mobel_stenberg Årets Möbel

Mattias Stenberg-Bistro (- Olby Design)

Min kommentar: Stilren och tidlös design i kul färg. Mer gult åt folket!

Juryns motivering:

”Med en sällsynt kombination av form, elegans och nätthet, som är ovanlig i vår del av världen, kunde denna möbel ha varit japansk. Dess luftighet i formen gör den också lättplacerad i både hem och offentlig miljö. Den är förhoppningsvis tidlös, inte historielös, och ändå nutida. En väldigt fin stol.”

770_aretsrum2015_glas_herms_pallinaÅrets Inredningsdetalj

Olivia Herms-Pallina (- Skultuna)

Min kommentar: Vacker form. Jag vet inte när jag skulle behöva ett förstoringsglas men om jag gjorde det skulle jag gärna använda detta konstverk.

Juryns motivering:

”Redan på 1200-talet nyttjades innovationen förstoringsglaset för första gången. Idag används det kanske mest som digital symbol för zoomning. Olivia Herms har, i både form- och materialval, lyckats uppdatera ett föråldrat ting till en tidlös vill-ha-produkt. Ett funktionellt smycke för hemmet med evig livslängd. Bravo!”

770_aretsrum2015_sjofartsmuseet_big_monroedesignÅrets Arkitektur

Sjöfartsmuseet av BIG (Maritim Museums Byg Aps)

Min kommentar: Min pappa var arkitekt och jag tror verkligen att han skulle ha gillat Sjöfartsmuseets fyndiga form av en skeppsdocka och mixen av olika sorters material. Det gör i alla fall jag.

Juryns motivering:

”Årets vinnare i kategorin Arkitektur visar prov på hur långt man kan nå med stort mod hos både arkitekt och byggherre. Genom att utmana tävlingsprogrammet och tänka långt utanför bekvämlighetszonen har man lyckats skapa en hemlig värld och något så ovanligt som en ”osynlig” arkitektur. Ett tomrum som symbol och kongenial spegling av verksamheten.”

aretsrum2015_angela_peter_claes

Jag hade finfint sällskap på tillställningen i form av mysiga Peter Englund och Claes Ottosson. Peter kanske ni känner igen som artist och kostymör från landets bästa dragshowgrupp, Diamond Dogs? Claes jobbar med hälsa men är en utbildad möbeldesigner som jag hoppas tänker börja fila på nya kreativa projekt snart!

Tack till eventföretaget Subito för inbjudan!

Att måla stans ballaste Pippi Långstrump-cykel

Det började som en kul idé för att slippa få en ny mountainbike stulen och det slutade med en riktig Pippi Långstrump-cykel! Så här målades stans personligaste hoj, Monroe Designs Lobsterass bad nuh rass:

770_rastapippi_inspo

Eftersom jag liksom Pippi gillar att vara stark, bara göra roliga jobb och bestämt vägrar att ”bliva stur”, ville jag att cykeln skulle kännas som något hon skulle glida runt på.

”Hur skulle Pippi ha pimpat sin mountainbike medan hon lyssnade på härligt positiv reggae, frågade jag mig.”

770_monroedesign_custom_bike_beforepaint

Jag kom fram till att Pippi skulle ha valt sprayfärg i knallgult och lime från Montana. Jag köpte färg och lack av den hjälpsamma och mycket trevliga personalen på Hilites. Cykeln plockades isär så mycket som vi orkade. Sladdar och små komponenter som var svåra att ta bort skyddades med målartejp. Hela ramen ruggades upp med fint sandpapper och torkades sedan av med en trasa dränkt i avfettande T-röd. Om jag skulle göra om detta, hade jag slipat ännu mer och använt grundfärg innan den riktiga färgen. Oftast sitter färgen rätt bra ändå nu men när ramen får en riktig smäll, ramlar ibland en liten flisa färg bort. Jag fixar detta genom att bättra på lite då och då.

770_monroedesign_custom_bike_paint

Skurborsten fick plötsligt ett helt nytt användningsområde och design! Jag grundade hela cykeln med två lager gult och sedan fortsatte jag med lime och lite mer gult, för att få fram något jag i brist på bättre beskrivning skulle kalla rå grafitti-känsla.

770_monroedesign_custom_bike_back

Eftersom cykeln ska kunna frakta rullar av vinyl med mera, införskaffades en pakethållare. Givetvis Pippi-pimpades den med!

770_monroedesign_custom_bike_shocks

Aldrig har någon hoj haft så snygga stötdämpare från Rock Shox.

770_monroedesign_custom_bike_vinyl

För att få till den slutgiltiga ”knorren” formgav jag något av en logotyp till ramen. LOBSTERASS är ett gammalt roligt smeknamn en rasta gav mig på en resa till Jamaica år 2005. BAD NUH RASS är patois eller patwa, vilket är ett kreolspråk som har sina rötter i den engelska vilken de slavar som bortfördes från Västafrika – med olika modersmål – började tala på Jamaica.

770_monroedesign_custom_bike_stripe_mount

LOBSTERASS bad nuh rass betyder grovt översatt Lobsterass den suveräna. Kaxigt va? Jag tror att Pippi skulle gilla denna positiva affirmation på sitt vrålåk!

770_monroedesign_custom_bike_horn

Självklart hade Pippi valt en matchad tuta. Den är ju praktisk när man ska flytta på Lilla Gubben och annat löst folk som råkar stå i vägen.

770_monroedesign_custom_bike_lobsterass

770_monroedesign_custom_bike_angela

Naturligtvis cyklar jag ingenstans utan att matcha klädseln med vrålåket.

Design av användarhandbok för ljusgran till flaggstång

770_ljusgran_montejaur_monroedesign Svenska MonteJaur är världsledande inom LED-belysning som enkelt förvandlar en flaggstång till en vackert stämningsfull julgran. Tack vare den unika designen av ljusslingorna, tar det bara 10 minuter för en person att hissa upp belysningen. Detta samt produktens skötselråd ville MonteJaur informera om med tekniska illustrationer i en användarhandbok. Monroe Design formgav den och nu är den tryckt och klar! 770_montejaur_ljusslinga_julgran_flaggstang Om ni funderar på att köpa en ljusgran till er flaggstång så tycker jag ni ska kolla in bilden ovan. MonteJaurs konkurrent säljer en lite billigare men betydligt mer svårmonterad variant. Tydligen är den rena mardrömmen att montera. Man behöver vara flera personer och hur mycket man än försöker få slingorna att hänga jämnt och snyggt, så verkar det aldrig bli bra. MonteJaurs ljusslingor finns för flaggstänger på 4-12 meter och kan beställs här >

Branding av ett fiktivt varumärke som blev på riktigt

Monroe Design har hittat en afrobeat-spellista av Major Lazer, Fully Focus och Walshy Fire som går på oavbruten repeat i studion. Africa Is The Future heter den och är del av det numera världskända marknadsföringsprojektet med samma namn. AITF började 2004 som ett kontnärligt initiativ med syftet att utmana mainstream medias bild av Afrika och världen, rent generellt. Det fiktiva varumärket AITF skapades för att med dess branding få oss att ifrågsätta hur världen är uppbggd och utmana oss till att ifrågasätta varumärken, media, budskap och makt. Visst är det ett ballt projekt värt att stödja? Läs mer om hur du kan hjälpa till här.

Ladda ner gratis och försök sedan att sitta still. Omöjligt! aitf major lazer mixtape monroedesign blogg aitf major lazer mixtape monroedesign blogg

Project Playground ställer ut gatukonst av Sahia Dahan

Den amerikanska gatukonstnären Shai Dahan ställer just nu ut på Hotel Skeppsholmen. Utställningen Recollection är ett samarbete med Project Playground, som jobbar med att erbjuda barn i sydafrikanska kåkstäder aktiviteter som gör att de får ”vara barn på riktigt”. Monroe Design var där på dagens presslunch.

Så här berättade en av Project Playgrounds två grundare, Sofia Hellqvist, om samarbetet med Shai Dahan.

paintining_shai_dahan_monroedesign_blogg

Det här expressionistiska porträttet gillade jag.

Project_playground_shai_dahan_monroedesign_blogg

Det häftigaste med Shais konstverk tycker jag är att han skapat dem direkt på material som barnen hjälpt till att samla in. Pojken som använder sprayburken för första gången och gör ett hjärta är ju fantastisk! Detta var också konstnärens personliga favorit.

paintining_boy_shai_dahan_monroedesign_blogg

Barnen fick vara med och skapa.

mural_tiger_shai_dahan_monroedesign_blogg

Alla målningar i Recollection bygger på foton som Shai tagit under sin resa till Sydafrika.

paintining_tiger_shai_dahan_monroedesign_blogg

mural_project_playground_shai_dahan_monroedesign_blogg

Project Playgrounds lekplats och fotbollsplan ser nu så här fin ut. Rolig koppling mellan svensk dalahäst och afrikansk zebra!

paintining_metal_shai_dahan_monroedesign_blogg

Intressant val av material, eller hur?