Dåligt med uppdatering

Har inte bloggat på en vecka drygt, har varit fullt upp med tjejernas skolstart och att få ihop vardagen…

Träningen har blivit lite lidande pga en öm höft som krånglar och den lev inte bättre av att jag ramlade nere i källaren i helgen och drog till nåt bak i ryggen så jag har haft rejält ont några dagar men jag hoppas att det snart ger med sig…

På måndag är det dags för återbesök på ryggkliniken, då ska ryggen röntgas igen för att se om skruvar å stag sitter där de ska och att läkningen går framåt, hoppas hoppas på bra besked! Vill inte göra en treddje ryggoperation men vet att risken att jag får höra att det behövs finns…. Börjar bli nervös…

Lev väl!

 

Skolstart och strandhäng!

Idag började mina sessor skolan igen och det verkar ha gått bra : ) Två glada tjejer kom hem iaf och en tredje fick jag på köpet : ) Den stora hade en kompis med sig hem å vi drog till stranden nästan på stört och har spenderat hela eftermiddagen där. Tjejerna har badat å lekt, jag har kört strandad säl-stilen å legat å gottat mig i solen helt enkelt, underbart!

Träning har jag skött oxå, i morses när ja skickat iväg tjejerna gicks en promenix med stavarna följt av det vanliga sjukgymnastikprogrammet.

Nu blir det till att heja på sverige o matchen på tv´n strax, go kväll på er : )

Sista sommarlovsdagen för sessorna

I morgon börjar allvaret igen för de ”små” liven… känns både skönt å trist, denna sommar har ju inte vart som den skulle direkt å vädret har svikit rejält! Men men, skönt att komma in i vardagslunken oxå faktiskt…. eller lunk å lunk, men ja..

Idag ”firade” vi av sista sommarlovsdagen med köpemat, sushi till mig å lillsessan å pizza till storsessan, göttans… I övrigt en lugn dag, dagens träning bestod av promenix 4 km på förmiddagen men idag har jag ont…. så ja ska ta det lite lugnt nu…

I morgon kommer äntligen mina pengar från FK å idag har jag fått en ny handläggare, fortsättning lär följa…

Lev väl!

Kan det va så att jag har en bra dag?

Jo, det känns faktiskt så : ) Å jag försöker njuta av det å mota bort tankarna på hur länge det kan hålla, när brakar jag idag? 

Inte sovit så bra i natt, vaknade 5 å inväntade nyhetsmorgon.. sen kom lillsessan vid 6.30 så det blev morgonmys med henne fram tills sommalov började å storsessan väcktes.  .

Kände mig på bra humör och hade lite ork så idag har vi städat här hemma och nu har jag jäkligt ont men känner mig fortfarande rätt ok. 

En vän ska komma med mina bungy pump-stavar idag (hon har lånat dem när jag ändå inte kunnat använda dem) så dagens träning blir att testa hur det känns med dessa nu efter denna operationen, inte vågat testa än utan har gått med vanliga stavar fram tills nu hoppas jag : )

Även fått tummen ur att ringa till CSN ang hösten men vet inte om jag vart klokare. Ska även beställa en ny tvättmaskin idag eftersom min är… hm… trasig… så jag kollar runt lite på nätet å tror jag hittat en men inte beställt än.. måste fundera lite till : ) 

Hoppas dagen fortsätter såhär, vore ljuvligt!

Får starta om…

Den senaste tiden har inte alls varit som jag hade önskat. Inte alls, inte på långa vägar.. varken fysiskt eller psykiskt och det hela har skenat på å måendet blivit sämre å sämre vilket i sin tur ledit till saker som gjort den hela ännu värre… å så har det hållt på i princip hela tiden sedan min senaste operation…

Droppen som fick bägaren att rinna över var nu förra veckan då jag å min hjärtevän var iväg på tu man hand och skulle rå om varandra… det slutade i kaos med mig i en ambulans med blåljus och trubbel med andningen och hotellnatten med spa och go mat blev inte alls vad vi tänkt oss. Detta fick oss båda att vakna upp, på många sätt. Nu får det vara nog. Nu måste det vända!

Jag har bestämt mig för att kämpa, trots att orken tryter och allt går fel, men det MÅSTE vända nu! Det räcker nu! Här ska fortsättas rehabträna för att bli så bra som jag bara kan och förhoppningsvis löser sig annat oxå längst vägen… 

Nu blir det dagens träningsrunda med de två finaste man kan tänka sig.

Man måste va frisk för att orka vara sjuk

Detta är ngt man hör ofta, men det ligger mycket i detta! 

Nu befinner jag mig i den situationen själv där jag inte längre orkar ta tag i alla saker som måste fixas med … det är tjafs med försäkringskassa, det är annat som jag halkat efter med, det är praktiska saker osm måste redas ut och jag har ondare än på länge… visst, det är pga konserten i helgen men det hjälps inte.. det gör ont ändå! Å idag skulle samtal ringas till försäkringskassan ang mina pengar som ännu inte kommit (var ju i maj jag operererades)…. Fick brev i fredags om att de krävde in fler intyg från min arbetsgivare samt ett papper där det står alla dagar jag skulle arbetat under sommaren.. Ringde jobbet å ville prata med den personens som sköter detta, hon har givetvis semester till 6/8 och dessa intyg måste in innan 3/8… Pratade med en människa på FK och förklarade problemet, hon förstod och beklagade… fick uppskov till nästa vecka men kan inte få en krona innan dess… Jag blir så trött! Jag har inte gjort ngt fel! Jag har arbetat sen jag var 14 år, aldrig varit arbetslös, skött mitt jobb, hus , hem och barn som ensamstående mamma men hade oturen att drabbas av en sjukdom i ryggen och har alltså sedan gått igenom 2 stora ryggoperationer å ändå ska man behöva försvara sig inför försäkringskassa och andra myndigheter… jag har ite valt det här. INGEN vore gladare än jag om jag hade sluppit detta! 

Orken är bortblåst….. 

ryggläge

Här råder ryggläge, min kropp är arg! Jag förstår den…. var nämligen på Bruce Springsteen i fredags på Ullevi…. drygt fyra timmar i stående läge bland sisådär 66000 andra kanske inte är det bästa med en hyfsat nyopererad rygg…. fick ligga ner i sjukvårdstältet en stund, fick sån kramp som vägradde släppa… blev buren till bilen efteråt å sen dess är kroppen riktigt förbannad på mig… så.. ja… ja får vila ett par dagar! 

Underbar värme, stanna länge!

Visst är det härligt att vi äntligen fått se lite av sommaren? Jag njuter sp gott jag kan av värmen vi fått.

Har varit i Gränna i två dagar med mina döttrar, solat , badat , umgåtts med vänner, ätit gott å druckit gott… Var även över till Visingsö en sväng idag innan vi åkte hem… å jag har kört! Kanske typ 10 mil, det var längesen.. men det gick.. men nu känns det!

Träningen blev dock lidande både igår å idag så jag fåt försöka köra lite sjukgymnastik nu ikväll när sessorna slocknat å sen ge mig ut med stavarna i morgon. 

 

När stark blir svag

Hej på er.

Blev en dålig start på mitt bloggskrivande men det har sina skäl. Fröken mår inte helt prima för tillfället. Allt har kommit ifatt mig och jag kan inte längre fly från allt vilket tidigare varit min taktik i alla lägen… 

År av sömnlösa nätter pga smärta, två stora ryggoperationer på ett år, all ovisshet ang ekonomin, kommer försäkringskassan ge mig några pengar eller ska det krånglas även denna gång liksom förra sommaren? Kommer jag orka ta mig igenom denna rehabresan en gång till? Kommer jag kunna börja plugga i höst igen? Om inte, vad händer då? Blir jag nånsin bra?

Dessa tankar, plus ett par hundra till mal i mitt huvud dygnet runt just nu och jag känner att jag tappat fotfästet en aning…. har hela tiden fått höra av nära och kära och andra runtomkring att jag är otroligt stark som klarar detta, men vad har man för val? Jag är ensam med mina barn och jag måste kämpa för deras skull framförallt.. Å visst, jag kan se stark ut, utåt… men få vet vad som försigår inom mig, det är inget jag visar utåt, på gott och ont kanske… 

Nu ska jag på doktorns order försöka ta hand om mig själv lite bättre för att återfå kraften att kämpa mig igenom även denna rehabresa och förhoppningsvis snart få må lite bättre… fram tills dess kämpar jag på med mina små övningar från sjukgymnasten och mina dagliga promenader med stavarna som går riktigt bra. Dagens runda, 6 km… 

 

Ta hand om er och varandra!

Historien bakom….

För snart tre år sedan var jag uppe i Sthlm och sprang tjejmilen tillsammans med en kollega. Kände att benen inte bar som vanligt men antog att jag var för otränad. Dagarna efter detta blev jag bara svagare och svagare och efter ytterligare ngn dag tappade jag helt känseln i höger kroppshalva… benet släpade och kroppen lydde inte alls.

Många sjukhusbesök senare och utredningar hittade man ”bara” ett diskbråck” i nacken och skickade hem mig utan att egentligen ngn visste vart felet satt… jag var ff svag i höger sida men blev tillsagt att träna upp denna sen va det tack och hej…

Det gick ju sådär… fick tillslut rådet av en läkare att söka mig till Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs för att få en bedömning. Fick där äntligen en diagnos, SRS (Segmentell Rörelse Smärta) och enda ”botemedlet” för denna åkomma är att steloperera. Detta gjordes ett par månader senare ( feb-11) och därefter följde en jobbig tid som nyopererad ensamstående tvåbarnsmor som nu skulle orka med både sig själv, rehabilitering och hus och barn . Det gick sakta men säkert framår och i september -11 återupptog jag studierna trots att jag egentligen inte va så bra men ville så gärna…. kunde inte sitta på föreläsningarna osv men löste det genom att stå.. vill man så går det : ) Ett tag….. 

Hösten 2011 kom ett kraftigt bakslag, smärtorna var tillbaka som innan operationen och blev sämre och sämre. Fick åka tillbaka till Strängnäs och man misstänkte då att nivåerna ovanför oxå var drabbade vilken man sen kunde konstatera så nu i maj 2012 gjordes ytterligare en steloperation….

Det är nu drygt två månader sedan min senaste operation och dagarna ägnas åt rehabträning så gott jag kan. Har ett sjukgymnastikprogram som jag kör 2 ggr per dag och är ute och går med stavar dagligen och det går framåt. Idag kunde jag gå 6 km vilket inte är så illa med tanke på vad som gjorts även om jag nog aldrig kommer bli nöjd… vill springa! Men om jag nu sköter denna rehabilitering hoppas jag någon vacker dag framöver kunna knyta på mig löpardojjorna igen och ge mig ut i skogen utan stavar och kunna ta några löpsteg igen!  Fram tills dess får jag ”nöja” mig med sjukgymnastik och stavgång…. utan stavar håller jag knappt styrfart än så länge när jag går, men med stavar kan jag äntligen få upp lite flås vilket känns oerhört skönt..

I denna blogg kommer jag skriva om hur träningen går och annats som rör min rehabilitering mot ett liv utan smärta!

Ta hand om er och var rädda om varandra!