Jennifer Åkerman: Jag följer mitt eget hjärta
Skribent: Hanna Nilsson

Jennifer Åkerman: Jag följer mitt eget hjärta

Hon lämnade Sverige efter studenten för att pröva vingarna i Californien. Nu är Jennifer Åkerman både en välanlitad modell och artist. Med en världskänd storasyster och ett sju-helsikes självförtroende, är nu Jennifer snart lika het på marknaden som sin syster Malin Åkerman. Finest fick en intervju med tjejen som bubblar av ideér!

Publicerad: 2012-07-16, 14:00

Hej Jennifer! Du släppte din första singel "Silent Killer", som är inspelad på en strand. Vi är många som undrar varifrån du hämtade inspiration till videon?
– "Bell Soto", som jag gjorde videon tillsammans med, är en mycket begåvad modefotograf som plåtat för stora märken och modetidningar, och under den senaste tiden så har han även börjat göra fler videos. Från första gången vi träffades i LA har vi alltid velat jobba tillsammans, och när jag berättade om min låt "Silent Killer" blev vi väldigt exalterade av att göra en musikvideo.
Konceptet var egentligen helt annorlunda, men under tiden hade vi inte budget till våran första idé. Vi fick tänka om och blev då väldigt inspirerade av de klassiska filmerna som "La Dolce Vita" , och "Bridget Bardot", som är en stor förebild till mig. Hon var bara sig själv och det gjorde henne så unik och framgångsrik. Även om vi spelade in videon i februari, så ville vi såklart att låten och videon skulle släppas lagom till sommaren, så då tyckte vi att beachen passade perfekt.

Du verkar vara en fashionista. Hur stor roll spelar kläder och utseende för dig?
– Allvarligt talat så spelar det inte så stor roll, och jag har aldrig haft riktigt koll på vad som är inne och ute inom modevärlden. Jag tror att jag har en ganska stark personlig stil som jag gillar att hålla, vilket är ganska avslappnat med shorts och t-shirts. Smycken, läderjackor och boots kan jag inte vara utan! När det däremot handlar om uppträdanden, events och så, brukar jag få hjälp av stylister för att sätta pricken över iet, och att plocka plagg. Jag shoppar inte så ofta. Längre...haha.

Som person verkar du, precis som din syster Malin, vara väldigt ödmjuk. Hur vill du att din image ska framstå?
– Som jag tidigare nämnde så tycker jag verkligen att man ska vara sig själv så mycket som möjligt, speciellt som artist. Det gäller att presentera sig själv så att ens (vad det nu än kan vara) läsare, lyssnare eller tittare känner igen sig och kan ha något att relatera till. Där finner jag också mycket inspiration till min musik! När det handlar om att bygga sin image så kan jag säga att det inte är helt lätt och satan vad folk har tjatat om det.
"So Jennifer what are you now?" "What do you really wanna be? Model, singer, actress?" "What's your image as an artist?" och nästan aldrig har jag kunnat svara på de där frågorna. Jag valde att ta tid med att bygga en karriär och med vad jag ville göra. Jag tog möjligheterna och tog dem en dag i taget. Sedan satte jag upp mål och jobbade hårt. Det gör jag fortfarande och hoppas att jag kommer få göra det inom en lång framtid.

Att du har en känd syster vet hela Sverige och världen om, vilka nackdelar finns det med att ha en så stor offentlig syster?
– För mig finns det verkligen inga nackdelar alls! Både mina systrar är underbara och otroligt talangfulla med vad dem sysslar med. Vi alla tre är väldigt tighta och supportrar varandra. Fördelen för mig att ha en syster som Malin är att jag verkligen kan lita på hennes ord!

Vår toppbloggare Ellen Bergström befinner sig just nu i L.A och ni festade ihop. Hur kom det sig att ni valde att hänga?
– Jo för jag och Ellen träffades under inspelningen av "Elsas Värld". Jag hade också gjort audition för rollen som Elsa, men det slutade med att Ellen fick den, vilket jag absolut tyckte var rätt val! Jag hade inte kunnat göra det bättre själv. Istället fick jag rollen som "Modell-Isa" som i slutändan blev rollen som mig själv.

Vad för mål har du med livet, och trivs du där du är idag?
– Idag bor jag i Los Angeles med min pojkvän Nic och trivs mycket bra. Efter nästan fyra år, så känns det äntligen som att livet har börjat, och det är inte förrän nu som jag har kunnat försörja mig på att jobba som modell och artist. I våras var jag i New York med min manager från LA och fick ett kontrakt med agenturen Wilhelmina Models & Artist, vilket är väldigt spännande! Jag älskar att jobba inom nöjesbranschen och att producera allt ifrån photoshoots, musik och musikvideos. En dag vill jag kunna starta mitt eget produktionsbolag.

Nu kommer du att släppa ytterligare en singel, "Kiss Master". Är det sångerska du vill satsa på eller brinner du lika mycket för modellandet?
– Enda sedan jag var liten har jag, som säkert många andra, drömt om att stå på scen. Jag dansade mycket som barn och tonåring, så när jag tog studenten 2008 flyttade jag till Californien för att både studera och lära mig allt inom den här branschen. Inget kunde stoppa mig! "Kiss Master" ser jag mycket fram emot. Låten är skriven av mig och "Lorenzo Jansson Kilman" som är en god vän och en enormt talangfull songwriter. Many more to come!

Om vi snackar modellandet, för let's face it, du kan modella tjejen! Tänker du mycket på din vikt och vad du får och inte får äta?
– Haha tack så mycket! Att jobba som modell har absolut varit och är ett nöje för mig, men självklart är det inte en dans på rosor. Det gäller att hålla sig i form, men mest av allt att må bra! Jag har alltid varit relativt mån om vad jag äter och rört på mig en hel del. Men inför vissa plåtningar ser jag till att äta och röra mig följt av ett schema. Inför en baddräkts plåtning i Miami tränade jag två gånger om dagen i en vecka. Då gäller det mest att man ska kunna lägga ner tid på träningen, vilket ofta är mitt största problem.

Var ser vi dig härnäst?
– Jag har en del projekt på gång som jag tyvärr inte kan prata om än, och ett par houselåtar som jag jobbar på med några DJ:s. En av dem är "Marcus Prime" som är en gammal vän. Låten vi håller på med just nu ser jag fram emot att få klar och så får vi se vad som händer. Musikvideon till "Kiss Master" kommer snart ut, och precis som min singel "Silent Killer", så är den också regisserad av Bell Soto. Vi valde att fortsätta samarbetet så att vi ständigt kan göra nya videos efter varje singel. Desto mer man jobbar ihop, desto bättre blir resultatet.

Till sist. Vad är det bästa med att just vara Jennifer Åkerman?
– Då måste jag säga att det bästa är nog att jag är så lycklig lottad att jag har den familj, vänner och stöd som jag har. Sedan att jag är envis och inte rädd för vad folk tycker och tänker så mycket är också skönt. Jag följer mitt eget hjärta!

Vill ni kolla in Jennifer's singel "Silent Killer"? Gör det HÄR!

Reporter: Hanna Nilsson
Alias: hannanilsson (K)

Kommentarer (0)


1024 tecken

Inga kommentarer än