Bloggkollen: Vem är du ens?
Skribent: anita bengtsson

Bloggkollen: Vem är du ens?

I veckans bloggkoll tar jag än en gång upp ämnet "mobbning i bloggvärlden" samt frågar några bloggare vem dom är ens.

Publicerad: 2012-07-27, 12:00

Bloggarna går utanför sin trygghetszon

Det är ingen nyhet att många bloggare både twittrar, tumblar och instagrammar. Ord som inte ens finns i Word än. Nu har Daniel Paris äntligen krupit ur sin lilla Instagram-bubbla och skaffat Twitter under nicket ”IamDanielParis”. Medan Daniel skaffar Twitter, skaffar Angela Monroe ett konto på instagram. Följ henne på @angelamonroe.

”Jaha, men varför ska man twittra och instagramma om man bloggar?” Eller ”varför ska man läsa bloggar om de har twitter och instagram?” tänker och frågar många. Mitt svar är detta: För att det är så.

Bloggare mot mobbning

Jag har många gånger förut tagit upp det här med mobbning i bloggvärlden. Det värsta med det hela är att det nästan börja falla sig naturligt att bloggare mobbar varandra. ”Hon är bloggare och får helt enkelt acceptera att bli brutalt sågad dag ut och dag in” skriver Amir Akrouti om Isabelle Strömberg i syfte att ta hennes parti. ”Sen kan vi vända oss till allas favorit Kissie. Så fort hon nämner ett minsta lilla ord om Blondinbellas vikt så blir hon anklagad för vikthets, mobbning, personligt påhopp och ja… gud vet vad. Vi bloggare blir psykiskt mobbade varje dag utan att någon bryr sig, men när vi själva nämner minsta lilla om någon annan… ja då är vi djävulens barn som förtjänar allt det onda livet kan erbjuda” fortsätter han.

För visst är det så. Att vi som bloggare, instagrammare och Facebookare bara ska ta skiten? Absolut inte. Vad tycker ni? Är det okej att klanka ner på någon bara för att denne finns på internet och du kan vara anonym? Och vad händer när ord blir handling och mobbarna visar sig utanför kommentarsfält och anonyma instagramanvändare?

Jag skrev ett blogginlägg i dagarna om hur jag blev kallad för ”äckel” av en kille på krogen i helgen för att jag tydligen är ”för smal”. Nu är det ju fantastiskt att jag inte tar åt mig av detta, men tänk om jag var en anorektiker som slogs med min vikt dagligen? Tänk om jag kämpat mig upp till den vikten jag är idag? Tänk om jag hade brytt mig? Det hade kunnat få konsekvenser utan dess like.

Var snälla gott folk. Ni tjänar ingenting på att vara elaka mot varandra. Ni kan ju alltid inspireras av Denise Lopez och Daniel Possman.

Vem är du ens?

Eftersom att det är ganska lugnt på bloggfronten nu och alla ändå bara är ute och desperat försöker bli bruna och grilla med engångsgrillar så tänkte jag passa på att fråga några bloggare och twittrare lite frågor i ämnet.

Amelie Håkansson
Blogg: ameliehakansson.se
Twitter: @ameliehakansson

Vart tillbringar du helst en varm sommardag?
- På en båt någonstans utanför Västkusten.

Vart spenderar du de resterande dagarna,
alltså cirka alla?

- Om jag är ledig flanerar jag mer än gärna i stans ”second hand”-butiker. Är det ett stilla sommarregn tycker jag om att sitta och dricka rödtjut under ett parasoll.

Vart dricker du rosé?
- Anglais takterass är ett riktigt guldkorn mitt i stan.

Om du måste spendera resterande delen av sommaren med en bloggare, vilken som helst, vem väljer
du och varför?

- Valfri träningsbloggare, som skulle få min rumpa att slå i taket lagom till höstens början.

Vem är du ens?
- Någon del i mig jag inte visste fanns fick mig just på riktigt att köpa en aprikosfärgad bikini med rosetter på. Vem fan är jag ens?

Kicki Norman
Blogg: daisybeauty.com/web/kicki
Twitter: @kickinorman

Vart tillbringar du helst en varm sommardag?
- Jämnt skägg mellan strandklubben i Andratx, Mallorca - både saltvattenpool, klippig havsvik och läcker mat - och under en baldakin på hotell Pan Dei Palais i St Tropez, där jag kyler mig med lokalt, ultraljust rosévin. Pan Dei har förutom en personlig atmosfär också delikat, raffinerad asiatisk mat.

Vart spenderar du de resterande dagarna,
alltså cirka alla?

- Med god mat och gott vin på uteservering under tak, exempelvis Clas på hörnet, Mälarpaviljongen eller min egen innergård i Vasastan. Jag grillar på gården; slänger en sirloin på grillen tillsammans med vitlökssmörsfyllda champinjoner. Den sanna anledningen att män paxar grillen och blir självutnämnda grillmästare är att grill är den enklaste typen av matlagning. Du ska vara jäkligt full för att misslyckas.

Vart dricker du rosé?
- Spelar ingen roll så länge jag får dricka favoriten Domaine de Collavery. Ljust, lätt och endast 79 kr på Systembolaget.

Om du måste spendera resterande delen av sommaren med en bloggare, vilken som helst, vem väljer
du och varför?

- Det måste vara en partypingla som liksom jag gärna går hem sist från festen. Sofi Fahrman och Charlotta Flinkenberg kanske? Då kan vi prata mode, skönhet, trender (mörka läppar! stram hästsvans! senapsgult!) och dricka hotshots. Och så är jag väldigt förtjust i Finest-bloggarna Citty och Ellen Bergström. Båda är en kul, smart kombination av laglös rövare och duktig flicka.

Vem är du ens?
- Någon som idag är lite mer än hon var igår och som ännu inte är hälften av vad hon är imorgon.

Reporter: anita bengtsson
Alias: Annaislercelik (K)

Kommentarer (0)


1024 tecken

Inga kommentarer än