Bengtzing viker ut sig
Skribent: Hanna Nilsson

Bengtzing viker ut sig

Hon är kanske en av Sveriges spralligaste sångerskor, och som lyckats göra schlagerhit efter hit. Nu är vår allas Linda Bengtzing aktuell med både det ena och andra. Med en turné ridandes på hästar, och ett utvik på gång, visar Linda att hon fortfarande är med i svängarna -trots sin mammaroll. Finest fick en intervju med solstrålen!

Publicerad: 2012-07-27, 13:00

Du är nu aktuell med hovturnén som ska hållas nere i Skåne, vad ser du mest fram emot med den?
– Åh, jag längtar som bara den! Det blir ju som ett slags kollo för vi ska ju få rida samtidigt som vi ska sjunga. När jag kom hem idag så hade jag fått fem sms och ett var från Christer Sandelin där han skrev att han var peppad. Vi alla är superpeppade för det här! Den här turnén går inte att jämföra med Diggiloo som jag tidigare varit med i, här litar alla på ens talang. Så jag ser fram emot allt med hovturnén och den kommer att pågå i åtta dagar.

På senare tid har du intagit mammarollen, hur är det att ha just den rollen nu?
– Den är bara sjukt naturlig, och jag är precis som jag var förut. Det gäller att ta vara på sig själv, vara en fräsch och bra mamma. Och det är jag!

Är musik något som du alltid kommer att ägna tid åt, trots att du nu blivit mamma?
– Oh ja, annars skulle jag inte vara något rolig alls kan jag säga. Jag skulle vara sur och bitter på alla andra kollegor som får syssla med musik. Dessutom hade min omgivning absolut märkt skillnad på mig som person. Så musik kommer jag alltid att ägna mig åt.

Så länge som man sett dig på tv, har du alltid haft ett härligt humör. Hur bär du dig åt?
– Det är hur lätt som helst! Jag har alltid varit så, och jag har frågat några av de jag gick ihop med på gymnasiet och de säger likadant, jag var alltid glad. Jag tror jag har gåvan, sedan gillar jag att vara lite galen också! Folk i min bransch är så jäkla präktiga och jag gillar inte det. Nu är jag 38 år och jag har till exempel inte gjort ett enda ingrepp, som många andra gjort. Det är inget som intresserat mig, men däremot så har jag nu gjort mitt första utvik, haha. Jag ville nog provocera lite. Jag tänker inte säga var det kommer hamna, men ni kommer märka det snart!

Vad spännande! Men om vi återgår till musiken. Du har i princip gjort bra ifrån dig med allt som du tagit dig an, för att inte tala om alla radiohitar. Vad för relation har du till dina låtar idag?
– Jag har faktiskt bara bra relationer till mina låtar och känner mig nyförälskad i dem. Jag vet att det är många som kräks över sina schlagerlåtar, men inte jag. Låtarna har aldrig varit några självupplevde saker som jag sjungt om, utan det är i så fall bara låten "E det fel på mig" som är det.

Finest önskar Linda Bengtzing ett stort lycka till nere i Skåne i sommar!

Reporter: Hanna Nilsson
Alias: hannanilsson (K)

Kommentarer (0)


1024 tecken

Inga kommentarer än