Beautykoll med Kristina
Skribent: anita bengtsson

Beautykoll med Kristina

Kvinnan med skönhetskollen, Kristina Norman.

Publicerad: 2012-07-31, 14:00

Du är ny skönhetsbloggare på Finest, hur länge har du bloggat om skönhet och vart började det hela?
- Jag är då en enkel skönhetsnörd från Norrlands inland som på via en dröm och utbildning hamnade i Stockholm. Efter allehanda olika jobb inom journalistik, film och media kom jag för tre år sedan in på en skönhetssajt som chefredaktör. Där började jag driva en blogg som sedan flyttades till expressen.se och nu har jag fått en ny, fin bloggfamilj här på finest.se!

Du har ju koll på skönhetsbranschen. Vilken är den största missen de flesta gör när de handlar produkter, enligt dig?
- Förutom det mest uppenbara svaret som är "fel färg på sin foundation" så tycker jag att en stor miss är att slentrianhandla. Istället för att leta upp godbitar och personligt anpassad kosmetik så köper man produkter som tvingas på oss. Det är absolut inget fel på budgetprodukter, jag har flera sådana som mina favoriter, men när man drunknar i reklam för till exempel en ansiktskräm så kan man ju ifrågasätta om hur mycket energi och pengar som har gått till att faktiskt göra krämen riktigt bra, och vad som har lagts på marknadsföringskampanjen.

Vilken produkt bör man investera i nu till sensommaren?
- Efter att ha intervjuat allehanda frisörer så inser jag att de enda de får göra inför hösten är att rädda hår, istället för att klippa coola frisyrer. Så det är någonting jag tycker att man ska se till att göra själv. Köp bra hårvårdsserier som passar ditt hår och din hårbotten. Lägg sköna hårinpackningar och belöna ditt torra sommarhår med en bra hårolja. En rolig produkt som verkligen är en lyxgrej, men som fungerar alldeles förträffligt, är SACHAJUAN ”Over Night Hair Repair”. En inpackning som bygger upp styrka och glans i håret över natten.

Vilken var den senaste produkten du införskaffade?
- Oj. Eftersom jag utvärderar mycket produkter i mitt jobb så väljer jag att inte räkna med dem. Den senaste produkt som jag betalade för är en fantastisk färgbooster från Revlon. Nutri Color Creme är en inpackning som innehåller pigment och man får nästan en helt ny hårfärg efter bara tre minuter. Perfekt för mig nu när jag är rödhårig.

Vilken produkt var den senaste du slängde?
- Det är sällan jag slänger produkter som jag inte gillar, jag ger bort dem istället till någon annan som de kanske passar bättre för. Men den senaste produkten jag slängde för att den var SLUT är en helt otrolig ”After Sun Lotion” från ett av mina favoritmärken La Roche-Posay. Det enda som är krångligt är namnet: La Roche-Posay Posthelios Hydrating After-sun Moisturizer. Men lika långt som namnet är, lika suverän är produkten.

Du byter ofta look och har sällan samma lagda trygga makeup lagd när jag träffar dig. Vart finner du inspiration?
- Haha, ja, folk säger det. Jag har ingen annan inspirationskälla än tristess. Jag blir så otroligt trött på mitt utseende snabbt och vill därför förändra mig, ja, nästan från dag till dag. Rocker, BoChic, regnbåge, romantisk, 50-tal, röda läppar ALLT är roligt och allt funkar så länge man bär upp det med stolthet. Jag tycker oftast att tjejer kan dra upp volymen lite och inte köra så himla "safe". Tänk att ansiktet är din palett och du är Picasso. Varje dag!

Vilken typ av blogg vågar man lita på i dagsläget, med all denna produktplacering som cirkulerar i bloggvärlden?
- Hm, den är ganska svårt att svara på. Ju mer produktplacering som cirkulerar desto bättre tror jag läsaren blir på att faktiskt genomskåda bloggaren i fråga. Jag har aldrig fått pengar för att skriva om en produkt, jag har fått erbjudanden men tackat nej. Däremot har jag ju fått produkter, men av alla hundratals produkter som skickas till en redaktion så kanske man lyfter fram tio i bloggen. Om det helt plötsligt börjas mata inlägg om hörlurar eller mobilskal från en skönhetsbloggare, då tror jag nog att man ska läsa med en nypa salt. Allt är business idag och bloggarna är ett fenomenalt verktyg.
Läs med ett kritiskt öga.

Sist men inte minst: Ditt bästa tips. Någonsin.
- Oj. Vad skönt att du inte ställer en svår fråga… Jag kör på "Fake it, till you make it". Det är ingen som vet om du är osäker och blyg inombords så länge du tar för dig och utstrålar självförtroende. Sedan blir man mer bekväm och en dag kommer självförtroendet naturligt. Fast, du kanske menar typ bästa skönhetstipset? Hm, ja "drick vatten" är ju skittrist att svara, även fast det är så bra, så jag får väl säga... använd solskydd. Jättetrist det också, men jag har lärt mig den hårda vägen att skyddar man inte huden när man är ung så får man fläckar och rynkor när man blir äldre. En fin hy är ju ändå väldigt vackert oavsett om den är blek eller brun. Och skyddar man huden får man även hålla den fin längre. Det är så värt det.

Några sista ord till nationen: Tack Citty och Alex för att jag får vara en del av er fina familj!

Gå till Kristinas blogg här >>

Foto: Modelhouse

Reporter: anita bengtsson
Alias: Annaislercelik (K)

Kommentarer (0)


1024 tecken

Inga kommentarer än