Wearing purple earrings today.

Dessa örhängen köpte jag sisst jag var i Polen. Nästa månad åker vi dit igen.. Kommer nog inte att blogga därifrån utan visar bilder när jag kommer hem. Det ska bli så kul.
finest.se/balan

Killens mamma är därifrån. Hans släkt bor kvar. Bara mamman som flyttade hit när hon träffade hans pappa. Vi kommer att åka den 2:a och komma tillbaka den 7:e Blir en snabb visit.

Vi åker ner för att vara med och fira hans morfar som fyller 70. Han blev så glad när han hörde att vi skulle komma. Han har ring oss flera gånger för att fråga när, var och hur.. Haha.. Så gullig.

Det här lockar mig.

Hur underbart ser inte detta ut att vara!finest.se/balan

Skulle vara en dröm att åka hit en dag. Älskar deras vita hus som går in i varandra.
Att stå längst ut och kolla ner över vattnet. *Magiskt* Helt jäkla underbart.

Medans jag tittar på bilden så inbillar jag mig själva vara där just nu. Varför kan jag inte bara knäppa med fingrarna och vara precis vart jag vill när jag vill??

Dom säger att när hjärnan är utvecklad till en högre gräns.. Alltså när vi använder en större del av den så ska vi kunna göra just det. Kanske inte knäppa med fingrarna, men vi ska kunna transprotera oss till olika platser.. Det samma gäller att flytta saker med tankens kraft.

Det låter inte rimligt, men o andra sidan så är inte rymden rimlig heller. Den är oförklarig.

Allt på jorden går att förklara på ett eller annat sätt, det gör inte rymden!

My sister painted my nails.

Det är inte bara jag som är pysslig i familjen.

Se så fina naglar min lilla syster gjorde till mig.
finest.se/balan

Känner mig som en polkagris.. *En söt sådan som inte går att äta.. Hade varit lite jobbigt om folk börjar slicka på en hej vilt.. Haha 😉 :) Ooh Jag hade blivit så rädd!!

Man är en annan!!

Det här var byxdressen som jag köpte istället för den som jag visade er tidigare.

IMG_20150216_112511

Idag har jag varit på födelsedagsfika hos en vänina till mig som fyllde ?? Jaapp.. Vi lät det vara ett frågetecken.. Hehe.. Man kan inte hålla reda på sin ålder destå äldre man blir, sa hon..

Man känner sig som en ålder men man är en annan…

Jaa.. Ju äldre man blir så är det faktiskt så. Ålder är en siffra på hur vis du är. Hur mycket du har varit med om i livet. Vilka generationer som du hängt på.. Där av vilka stilar du haft!

IMG_20150216_113810

Innan min kille blev film producent så brukade han hjälpa sin pappa som har ett eget taxi bolag.

Där träffade han alla olika typer av människor. När det kom till dom äldre, pansionärerna så brukar dom säga att deras hjärna är lika piggt och fungerande som en tånåring men att deras kropp inte hänger med längre. Dom har svårt att gå och även ta hand om sig själva. Det blir som ett fängelse. Du är inlåst i din egen kropp.. Ussh.. Det är en av mina största rädslor.

När det kommer från dom själva.. Källan i källan så är det verkligen sant. Derför är det så viktigt att hålla sig i trim nu. En av mina bästa vänner är 60 plus. När han var ung så blev han mästare i Grekiskt boxning. All träning som han lagt ner har hjälpt honom nu. Han är precis som jag. Lika pigg och spratlig. Han klara av att vara ute o springa och träna grymt svåra tränings aktiviteter.

Jag vill bli som han när jag blir äldre och därför är det extra viktigt för mig att jag håller mig i
form. Många tänker på att hålla sig i form för att se snygga ut, det är mer pluset att vara i form. Den riktiga orsaken är för att må bra och låta kroppen jobba så som kroppen egentligen ska jobba. Det är människan själv som uppfunnit alla andra aktiviteter som gör att träningen släpar efter..

IMG_20150216_114525

Visst är den snygg.

IMG_20150215_112635

Provade den här byxdressen för ett tag sen.

Köpte den inte då jag var osäker på den. Tänkte att jag skulle hitta något bättre. Man vill inte ta första bästa. Hittade en annan som jag köpte. Dock så var den här också väldigt fin.

 ————–

Jag använder dock mycket när jag skriver har jag märkt.

Dock är inget jag använder mig av när jag pratar.. Men jag tycker DOCK (haha) 😉 att det passar bra in när jag tänker. :) Man skriver ju det man tänker och där av kommer detta eviga DOCK!! :)

Det är otäckt, läskigt och farligt.

Man kan kalla det för hat kärlek.

finest.se/balan

Något som jag är livrädd för är vatten.

Något som gör mig lugn är vatten. Så länge jag kan se igenom det och det inte är allt för djupt så är det nice. När det däremot inte går att se till botten eller så kan jag se flera hundra meter ner så är det en annan sak.

Då blir det läskig. Kollat på så mycket filmer att dom har lämnat en del spår som tillsammans med mina egna tankar fått det till något otäckt.

Läskigt och något farligt.

Tex. Efter att jag hade sett filmen Aladin som liten och den dumma killen blev en orm.

Jag och mina kompisar brukade ofta bada i badhus under vinter tid. I badhusen så har dom en blå linje längst golvet i varje sim del. Den här blåa linjen brukar jag fantisera om att det egentligen är den elaka ormen i en maskerad form. Fick panik ifall jag skulle vara där själv. Tänk om han reser sig upp och kringlar sig runt mig.. Ahhh.. Ushh..

Barn och deras fantasier!!

Dock så sitter det fortfarande kvar. Sen jag såg hajen filmen så blev det bara värre ang vattnet.

Får ta en dykar tur när jag reser till ett varmt land med snälla djur så kanske det går över.
Det är ju det man ska göra när man är rädd för något. Inte springa utan jaga.

Åka ut med en båt långt ut till sjöss och sen hoppa i. Är det fler än jag som hoppar i så är det ingen fara men om det bara är jag som hoppar i är det inte lika kul.

Människor och deras fobier!!

 

 

Vad hände?

 

Det kändes så oerhört konstigt att vakna upp i dag. Jag brukar nästan alltid komma ihåg vad jag drömmer. Den kan försvinna under dagen ibland men kommer iallafall ihåg den när jag vaknar.

I dag mindes jag inget. Hade en obehaglig känsla i kroppen utan att veta varför.

Stora frågetecken… ?????

Hade ingen dålig dag i går eller dagen innan det. Inte fått några dåliga besked heller..

Kanske det har med att det är Fredag den 13!? Kan vara. Dock så kommer inget att hända… INGET INGET. :) Många har 13 som deras tur nr. Min mammas lycko nr var 13. Så vi tar det negativa till något positivt. Se på bilden nedan (tog den i somras).

finest.se/balan

Den här bilden får mig att känna harmoni.

I morgon är det Alla Hjärtans Dag.

 

 

Massa kärlek till er.

Det funkade inte.

Provade att locka fram solen i dag genom att sätta på mig brillor och dunka på med musiken när jag satt i bilen.

finest.se/balan

Det funkade ingen vidare.

Ingen sol så långt ögat kunde nå och nu är det mörkt!

Indianerna kör på sin regndans ett tag innan regnet verkligen kommer. Jag kör på mina brillor.. Hehe.. Nu är det dock för mörkt för dessa. Folk kommer se konstigt på mig medans jag går runt i mörkret.. 😉 Skulle inte heller förvåna mig ifall jag gick in i någon av dom. Blir ju ännu mörkare med dessa på. Ser inget förutom SVART!

Ska lägga upp en ny bokidé som man kan göra själv av sina gamla böcker.
Denna gång så kommer jag att behålla boken som den är med lite små förändringar.

Idag smäller det.

finest.se/balan

Något som dom flesta gör när det är ett nytt år är o börja träna. Även jag brukar haka på den trenden.. Om man kan kalla det för trend.. Hehe.. I år har jag var lat. Inte mycket tränande för mig. Brukar ioförsig gå på mycket promenader. Det är en typ av träning, men inget som har med tyngder att göra. Om en stund går jag iväg till gymmet. Ska bli skönt att svettas lite.

Få se hur mycket min svaga kropp orkar innan jag börjar gråta.. Haha..

Ju äldre man blir desto segare blir man i kroppen. Vill jag vara uthållig och vig ett bra tag framöver så är det inte bra o fuska med träningen och äta massa skräpmat.

Jag är en periodare. Ena stunden är jag väldigt hälsosam och andra stunden är jag det inte.
Att få en balans där emellan är det svåra. Hur gör man? Hur gör ni?

I´m out.. Going to the gym. 😉

Mina vingar är klara!

finest.se/balanÄntligen är mina ängla vingar klara.

Mycket knop o tålamod tog det att göra denna. Storleken är ungefär 1,5 meter bred, vilket är stoort. Ville att den skulle vara större. :) Ska fixa två fästen som jag kan sätta på back och sen ska den hängas upp över sängen. Hur den kommer att hänga har jag inte bestämmt ännu.

Tror inte att det blir så som den är på bilden nu. Vill ha lite luft mellan dom båda.

Lilla syster sa att jag skulle sätta fast snören på vingarna så att hon kan ha den på alla hjärtans dag och skjuta kärleks pilar på folk.. Haha.. Hon är rolig.

Myser med ett får.

Fick den här av min lilla syster när hon var i London.
finest.se/balan

Den är inte bara söt utan otroligt skönt också. Går inte att ha på sig denna inomhus. Sätter på mig den när jag fryser och 15 minuter efter så svättas jag. 😉 Fåret håller mig varm.

Kan ha den här på och inget under ooch gå ut utan att frysa. Behöver bara ett par skor, sen är jag redo att gå ut. Sätter dock på mig en tunnare jacka (för att det inte ska se konsigt ut. Det är inte sommar än). :) *Määh

 

Gjort en ny video

Här tipsar jag er om hur man gör sina egna ljus.

Kolla in videon för att se hur enkelt det är att skapa något unikt. Egen designade ljus.

Testade för första gången att lägga in Voice over. Ljudet kan svänga lite upp och ner, men så länge ni hör och ser vad det är man ska göra så får det lov att vara OK! :)

Övning ger färdighet!

 

Nu är jag klar med ena.

 

DSC_1173~2

Ska föreställa en vinge från en ängel.

DSC_1175~2

 

Kommer att göra en till i motsatt sida. Dom är Spegel vända mot varandra.
Det får dom att höra ihop. Gick åt många blad för att tillverka det här. :)

När båda är klara så kommer jag att hänga dom över sängen.

Lägger upp en steg för steg efter att ni sett hur resultatet blev. :)

 

Någon känner sig bekväm med läget just nu.

PART_1423311769285_DSC_0631~2

Nöjd och belåten, ligger hon där på sin rygg.

Hon har ätit och hon har blivit klappad.
Nu är det dags för vila.

Min syster kom hem till mig går. Hon kom förbi en sväng innan hon skulle träffa sina kompisar. Fredags fest för tonårs tjejen. 😉

Innan hon träffa sina vänner så ville hon låna kläder, bli sminkad och få håret gjort. :p

Allt en tjej behöver innan hon går ut.
Det hjälpte jag henne med.

Jag är inte bara hennes syster, utan stylist också.. Hehe.. Det är kul att hjälpa henne.
Hon blir så glad när hon provar mina kläder och jag hjälper henne.

En glad Josefin innan vi kör henne till tunnelbanan.

finest.se/balan

Har en bok som jag inte läser och killen vill inte läsa den heller.

bok4Istället för att slänga eller hitta någon som jag kan ge bort den till (och den verkligen läser boken).  Så använder jag den till något annat.

Visar en början på den första. Har tänkta att göra två stycken som kan vara sida vid sida.

Se du vad det är??

Visar en bättre bild när jag är klar.

finest.se/balan

Say what?

IMG_20150203_123059
Idag har jag varit på toppen humör.

Jag vakna upp ledig tillsammans med min kille som också var ledig. Ooh så härligt. En hel dag tillsammans med mitt hjärta. :) *Lycklig*

I mars så fyller killens morfar 70 år.
Vi tänkte åka och överraska honom på hans födelsedag. Han bor i Polen, tar två timmar med flyg och 20 min med bil därifrån. Går rätt fort.
Skönt med länder som ligger nära.

Åkte iväg till polishuset i Nacka för att fixa pass. Id kortet som jag gjorde för ett tag sen är inte giltigt som EU pass.. Hade jag vetat detta innan jag fixade det kortet, så hade jag inte gjort det.

Ville ju ha EU legget. Skönt att åka runt i Europa med sitt legg istället för ett stort klumpigt pass! Men, men.. Inte så mycket att göra åt nu.

Väl på polishuset så sa dom att man måste boka in en tid först, innan man kan komma och fotas.

Say whaaaat!!! I

finest.se/balan

Det var jag plus ett äldre par sen en annan som stod vid kassan. Totalt fyra personen och dom hade inte tid.

Personalen som jobbade där såg inte ut att ha mycket för sig. Men ändå hade dom inte tid!! *Irriterande* Skrev upp mig på en tidsbokning. Hade inget annat val.

Hittar allt möjligt här.

Nu har jag lust att gå på fest där temat för kvällen är 40 tal.

finest.se/balan

Skorna kommer så klart att bytas ut. Inte skulle jag gå runt med vinter skor till denna klänning..

Vist var den ball!? Massor med paljetter som glittrar.

Är i second hand butiken som ligger längre upp på Drottninggatan. Dom tar in kläder från andra länder. Handplockar allt så att stilen och kläderna blir mer unika. Bra priser har dom också. Ska man gå på någon speciellt fest där det finns ett tema så är den här butiken perfekt!

Kläderna kostar inte heller speciellt mycket. Eller.. Jaa det beror på vilket plagg du tar. Väljer du något i päls så blir det lite dyrare.. Men annars tycker jag att dom har rätt bra priser.

 

Gott är det med.. Men inte lika gott.

För mig är det helt klart, utan tvekan Indisk / SriLankesisk mat. Det är ungefärsamma mat. Finns en del som skilljer men annars är det rätt lika.

Min favvo, favvo är lamgryta.. Mmm.. Skulle kunna äta det varje dag!!

Sandra Balan

Hemma lagat är självklart det bästa.

Äta det ute är också gott, men känslan i maten som man äter hemma hos någon och ute på restaurang är helt olika.

Kryddorna känns mer genomtänkta hemma.

När det kommer till den här typen av mat så gillar jag att äta det när någon annan lagat det. Gärna någon som är äldre och har gjort det här ett X antal gånger i sitt liv. Ungefär varje dag.. Haha

Nu blev det restaurang mat. Gott är det med.. Men inte lika gott.

Vilken kultur mat är din favorit? :)

 

 

Vilken film är du med i?

 

En karaktär i en långfilm som handlar om ens liv.

Ditt liv, mitt liv, vårat liv.

Vi har alla våra egna historier att berätta. Något som vi utspelar varje dag.
Allt du gör och säger är en fortsättning på din historia.

Sandra Balan

Ibland är vi karaktärer i andras liv och historier. Någon som vi träffar dagligen eller har en bra kontakt med. Den filmen är vi också en karaktär i.

Du kan vara en biroll eller vara statist i någons film som du inte känner. Ni är på samma affär tillsammans  eller du handlar något i kassan hos en tjej vars film du blir med i en stund.

Alla vi träffar, varken vi känner dom eller ej så blir vi en del av deras liv och historia.

Vi har våran historia att berätta. I din historia så är du är huvudrollen i ditt liv. Du väljer själv hur du vill att din väg ska leda. Ingen kan någonsin ta din plats i din film. Folk kan vara med i den men det är du själv som väljer hur den ska fortsätta och vart den ska leda.

Tro på dig själv. Du är den som är i fokus.

Finns det någon butik som säljer olika modeller av dessa?

När man går för att kolla och välja ut sina glasögon hos olika optiker butiker så brukar dom ha provglasögon utan glas. Visa är med glas men då är det endast ett plastglas utan styrka.

Dessa säljer dom tyvärr inte utan det är endst som prov. Varför då?

Jag som inte använder glasögon skulle själv vilja ha det utan styrka.

Svårt att hitta dom man gillar i vanliga butiker då urvalet inte är så stort.

Här kan man välja från alla möjliga varianter.

 

Finest.se/balan

 

finest.se/balan