80 – 90 talet


Jag är född på 80-talet och växte upp på 90-talet.

Vi 80-talister var den första generationen som spelade dataspel. Hur konstigt låter inte det?

Det vi nu kallar för old shool spel var dåtidens coolaste spel. En av mina favorit var Super Mario Land som fanns till Super Nintendo.

Game Boy var också en stor favorit. Det var så kul att plocka fram den vart man än var och börja spela.

Game Boyét var på sätt o vis dåtiden mobil.

Efter skolan när jag var påväg hem så gick jag över tre övergångsställen för att komma till busshålsplatsen. Påvägen dit så spelade jag på mitt game boy. Jag blev helt inne i spelet och märkte inte att jag stannade upp mitt på gatan istället för att gå vidare över övergångsstället för att komma till andra sidan.

Kom på mig själv när bilarna började tuta för att jag skulle gå vidare..  😎  😉
Detta hände mig några gånger…

Musiken som vi nu lyssnar på i Spotify och kan nå överrallt var inte lika tillgängligt när jag var liten. Man lyssnade på radion eller sina kassetband som man gjort sina egan mixtapes på.

Spelade antingen in musiken från radion eller via olika cd skivor som du fått låna.

Jag hade dom bästa mixtapen. Lyssnade om och om på samma band.

 

Samma sak gjorde man med sina skivor. Hade jag fått en ny skiva. Vi tar Spice Girls då det var som som var inne på den tiden så lyssnade jag om och om på skiva hela tiden. Jag hoppade inte bland låtarna utan lät hela skivan gå.

När jag växte upp så hade vi inga mobiler. Vi hade hemmatelefåner som alla ringde till.
Man memoriserade folks hemmanummer eftersom att det inte låg lagrat i en nutidsmobil.
Jag vet inte hur många nr som jag hade i mitt huvud. Det var en självklarthet att memorisera det.

Idag kan jag mitt nr utantill och mina två tidigare hemma telefåner som vi inte har kvar så det är kanse ingen bra info att kunna… Det glöms inte bort. Sen kan jag också min pojkvänns nr. Kunde min pappas nr tidigare.. Men efter att ha tryckt på hans namn i så många år i mobilen så har hans nr glömts bort. Jag kan lite få siffror här och där men inte hela numret.


Jag hade inte någon mobiltelefon då memoriserade man hem och alla kompisarnas nummer i huvudet. Jag gillade att cykla runt i staden med tre stycken på samma cykel. Det fanns inte 99 kanaler, platt skärm, DVD, Blu-ray, surroundljud, MP3, internet eller någon av Apples produkter.
Jag krävde inte samma sak av mina föräldrar.
Att ha allt det senaste utan var mer tacksam med det vi hade.

Nu för tiden är nästan allt man ser ett HA

-BEGÄR. Så mycket onödigt som man känner att man måste ha. Måste du verkligen ha det där?
Klart klart att om alla andra har det så vill du också ha det.

Såg ett tv program på tv om vad 10 åringar önskar sig i julklapp.
Tv spel =  800:-
En tv = 10.000:-
En resa = En 10 åring kan inte åka själv så då blir det till hela familjen. Från 30. 000:- och uppåt.

Listan fortsätter….. DET VARA BARA 3 SAKER AV ALLA!
Bara dom tre skulle göra mig ruinerad. Gäller att bli rik innan ja skaffar mig ett barn!

Allt förändras med tiden. Teknologin blir mer och mer avancerad.
Nu använder redan 4 åringar datorer. Dom goglar sina idoler och spelar.
När jag var 4 tror jag nog inte änns att jag viste vad en dator var till för.

Det går inte att fortsätta så här.

Skulle lägga upp ett DIY inlägg med massor utav bilder för inspiration men som vanligt så går det inte att ladda upp dessa bilder.

Ser också när jag gick in på finest första sida att dom inte heller uppdaterat sedan 2017. Inläggen är från förra året..

Jag fattar ingen ting. Sedan dom nya ägarna tog över portalen så verkar det som att allt bara står still.. Dom skriver om att det finns stora planer för finest och att det också kommer att bli ett nytt konsept med nytt namn.

Kul att det kommer nya idéer men glöm då inte bort att ta hand om nuet.

Att inte kunna blogga på en sida som är till för att blogga är väldigt irriterande.

Har haft min blogg här sedan 2011. Det var här jag startade min blogg och alla inlägg som jag skrivit bör finnas sparat just här. Just nu så är fortfarande inte dom gamla inläggen kvar men som sagt dom säger att dom ska komma tillbaka och det hoppas jag också på.

Tills dess så funderar jag på att byta blogg portal så att man kan blogga så som man ska kunna blogga!

Har du några tips på vilken portal som man kan byta till?

Nu drar vi..

Får ett sug att sätta mig på det här planet och flyga iväg.

Det skulle vara så mysigt om jag kunder överraska killen med två biljetter till någon destination. Vi åker samma dag eller dagen efter jag berättat det för honom.

Vart vill man resa nu? Jag skulle bli glad för att bara komma till ett varmare land. Är inte så kräsen nu när man kollar ut genom fönstret och ser hur högt snön har vuxit.

Det här är lyxigt.

Inte bara lyxigt utan riktigt lyxigt då dom är gjorda för hand. Med kärlek och gläde.

Du vet vilka ingredienser som finns i handgjorda tvålar samt att du inte har upp till 30 ingredienser utan 5 ingredienser.

Det är mycket mer skonsamt och snällt för din hud.

Dessa tvålar gjorde jag säkert för två år sedan. Har gett bort massor i till vänner och fortfarande haft mycket kvar. Det blir så mycket på en satts. Tvålarna är dryga och krämiga vilket gör att det tar ett tag att ta slut på dem.

I dessa tvålar så finns det 50% olivolja och 30% kokosolja.

Dom doftar lavendel.

Skulle du vilja veta hur du tillverkar dina egna tvålar?  😀

 

Kristall till salu

Dom finaste kristallglasen som jag har får inte plats i min samling.

Känns onödligt att spara något så länge som ändå aldrig används.
På alla år som vi haft dessa glas så har vi högst drukig fem gånger ur dom. Resten av tiden har dom bara dammats av eftersom att dom bara står.

Bättre att kristallen kommer till användning hos någon som verkligen kan lyxa till det oftare och anväda kristallen.

7 stycken kristallglas för 700:-

Kristallvas: 500:-

5 stycken kristallkoppar för 500:-

Denna kristallvas har jag två av: 650:-/st

Det var romantiskt.

Så fort vi lämnade hemmet så var det som att vi hamnade i ett underbart vinterland.

All mark är täckt med snö och snön fortsätter att falla framför våra ögon. Det var inte kallt ute vilket ledde till att man inte behövde täcka sitt huvut med min tröjluva eller min jackluva. Hade inga vantar, halsduk eller mössa på mig. Det behövdes inte.

Vi tog en promenad längst golfplanen, höll min kille i handen och såg ut över utsikten.
Det kändes som att vi var i en saga. En underbar snö saga som fick stämningen att bli romtanisk och harmonisk på samma gång. Vi njöt under denna vinter promenad.

4 tips på vad en häftpistol inte ska vara.

På mitt jobb så använder vi oss utav en häftpistol och kompressor när vi tappetserar möbler.
Vill lägga upp bilder på hur dom ser ut men gick inte att ladda upp. Läs tidigare bloggpost där jag skriver om detta problem.

Iallfall…

En tjej på mitt jobb vid namn Linn har en eldriven häftpistol vilket gör att du inte behöver slösa så mycket plats hemma. Du behöver bara pistolen och sen kan du sätta igång med o jobba.

Varför man måste ha en kompressor är just för att häftstiften sjuts ut med luft. Efter cirka 20 skjut så börajar kompressorn att låta super högt just för att den ska fyllas med luft. Inget grannarna skulle uppskatta ifall jag har hemma. Så jag tyckte att detta verkade som en super bra lösning. Linn sa att hennes var precis lika bra som dom vi har på jobbet och att hon även använde sig utav detta när hon gick sin möbeltappetserings utbildning då läraren själv använde sig utav det.

Vi googlade runt på nätet och hittade en häftpistol från Bosch som säljs hos Clas ohlson för 949:- Det var som hittat. Bosch är ett bra märke och brukar leverar bra kvalité.

Den sjukter inte bara ut häftstift utan också spik ifall man skulle behöva det någon gång!

 

Här ser du hur maskingen ser ut!

Tog ut den ur förpackningen och skjöt mitt första skjut. Det jag märkte var att den skakar till när man sjuter. Kan väl vara just för att den är eldriven och inte via luft?

Det andra jag märkte var att den är super tung. Vilket gör jobbet lite svårare när man ska klä om en hel möbel. Den jag brukar använda är helt perfekt i tyngden. Inget man stör sig av och kan arbeta länge.

Det tredje var att skaftet som häftstiften kommer ifrån inte är tillräckligt lång vilket gör att man inte kan komma in i dom små områderna vilket är kanterna som också ska vara felfria och hållbara.

Det fjärde felet som störde mig väldigt mycket var att den hakkade upp sig hela tiden. Efter cirka 10 sjukt så blev det fel med häftstiftet och man var tvungen att öppna upp luckan där dom ligger och rensa. Samt att den inte alltid gick att få upp då den fastnade vilket tog upp stor del av tiden för att fixa.

Envis som jag är så kämpade jag på så mycket som det gick!

Gjorde insidan på ryggen och sitt delen.

Om du kollar noga på ryggen så kommer du att se att den blev lite sne i mönstret.
Detta är vanligafall inte ett stort problem. Självklart är det tråkigt när mönstret inte ligger som det ska men det går att fixa. Men den pistolen som jag har nu.. Tänkte jag bara.. Nääee.. nu får det vara nog. Det går inte att arbeta på ett sätt där verktygen inte är perfekt eftersom att tiden blir den dubbla för samma resultat. Samt att det inte är kul att blir mer en börda.

(Kuddarna som ligger under la jag för att stötarna som pistolen gav inte skulle åka igenom golvet och höras hos min granne som är väldigt känslig för ljud)

Denna pistol kommer jag att lämna tillbaka. Ska höra med Linn ifall det är så att hennes också skakar innan jag provar att köpa en ny eldriven häftpistol.

Tror inte att hennes gör det då hon har sagt att den skulle vara precis som vår på jobbet förutom att den är eldriven.

Sökandet fortsätter..

Ni kommer att få se före och efterbild på denna fotölj när den är klar. 🙂

Jag försöker att hålla mitt ord men det går inte alltid.

Detta är inte på grund av mig utan plattformen.

Varannan dag så slänger jag upp ett till två inlägg på bloggen. Problemet är att det inte gått att hålla detta eftersom att det inte går att blogga på sidan.

Det går inte att ladda upp bilder!

Bilder är väldigt viktigt då känslan kommer i både text och bild när dom är tillsammans. Samt att pyssel *DIY* inlägg behöver bilder för att man ska förstå hur man gör vissa saker och bli inspirerad till att skapa det själv.

Det går inte att förklara hur man gör något utan att man vet hur det ser ut.
Vill man göra något som man bara läst om?

Nee.. Man vill ha bilder. Det är därför Pintrest är så populärt. Just för att man söker på bilder.
Det är bilderna som säger historien.

Jag hoppas att detta löser sig snart.

Alla mina tidigare inlägg är borta. Dom säger att dom ska komma tillbaka men det har inte skett på säkert 6 månaders tid om inte mer. Brukar inte bläddra bak så ofta men ibland så vill man gå tillbaka för att återuppta minnen.

Har två DIY inlägg som skulle komma upp idag. Få se ifall det löser sig under dagen.
Om inte så vet du varför!

Samt om jag inte håller varannan dag så vet du också varför!

Bilder funkar inte men att färga texten funkar så jag kör på det i detta inlägg.

PEACE!

Det är enkelt att göra mig glad.

Det är inte bara enkelt utan också billigt!!

Jag vet.. Mitt nya jag säger neej.. Men även jag faller lätt för frestelsen ifall den infaller i den rätta stunden. Min kille vet exakt hur han ska göra för att få mig på fall.

Vå båda låg i sängen och kände hur magen kurrarade.

Han fårgar ifall jag vill ha MacDonald´s?

Min favorit resturan när jag var liten. Åt där två gånger om dagen i ett helt år utan att tröttna. Åt till o med samma rätt, utan o tröttna. Väljer den menyn än i dag utan att tröttna.

MigMac o co är jag så svag för!!

Skräp mat! Oo yes. Ångrar mig alltid efter att jag har ätit upp den och är så där spy mätt.
Innan maten så är jag överlycklig över att snart få hålla i min meny och välja en plats att sitta på.

Vi åt våran mat och lyxade till det med en päronshake! Den är riktigt god. Brukar välja vanilj tidigare men nu väljer jag denna. Super gott att doppa sina pommes i.

Efter att vi ätit färdigt så sa jag: nu är det sista gången på lång tid som vi äter här!!

 

 

DIY – Gör det själv, pyssel.

En gammal bok som ingen läser kan enkelt förvandlas till en visitkortsförvaring eller brevhållare.

 

Ta minst tre sidor i taget. Vik ned ytterkanten på bladen och limma fast i bokens mittkant. Limmpistol är en bra vän till detta pyssel.

Gör så många fack du vill. Se till så att varje sida i har lika många vikningar

Super enkel DIY förvandling som inte alls är svår att göra. Du kan även färga sidorna ifall du vill ha det i någon speciell färg.

Bästa sätter att färga denna är att använda sprayfärg på burk.

Ett annat pyssel som jag funderar på att göra igen är färgat socker.

Gjorde sjukt många burkar som jag färgade till olika färger. Visa burkar fick en hel sockerfärg i sig medans andra hade olika fäger i en o samma burk.

Det du behöver för att göra detta är socker och karamellfärg. Inte mer än så.

Detta är också ett kul och super enkelt pyssel.

Häll i socker i en påse och sedan droppar du ned lite karamellfärg i påsen.
Skaka runt påsen tills att sockret har fått den färgen som du valt på karamellfärgen.
Låt det torka och sedan när den är torr så tar du en hammare och bankar lite lätt på påsen så att sockret särar på sig och blir sprött igen.

 

 

Vad tycker du om det här skämtet?

Polisen stoppar en bil och gratulerar föraren:
– Grattis ni är den tusende bilisten som kom ihåg säkerhetsbältet. Ni har vunnit 10.000:-
Vad ska ni göra med pengarna, undrar polisen.

– Jag tror jag ska ta körkort! svarade föraren.

– Lyssna inte på honom! Han säger så mycket dumt när han har druckit för mycket, säger kvinnan i passagerarsätet.

– Klantskallar! säger mannen i baksätet, jag visste att vi inte skulle komma långt i den här jävla stulna bilen.
En pinsam tystnad uppstår tills ett dovt ljud från bagageluckan hörs:

– Har vi kommit över gränsen än?

AjaBaja sa herr Konstapel medans han kallade på hjälp.

1,2,3.. Nu kör vi!

Mina onyttiga dagar är ett öga blott!

Om det endå vore så enkelt!

Med rätt inställning och rätta mål så kommer det att gå bra. Det gäller att vara positiv och inte ge upp.. Kommer att börja lite lätt genom att skippa den där godisen och byta ut pastan mot lite  grönare godsaker.

 

Upp o hoppa din lilla loppa!

Jag måste verkligen bli bättre på det här med träning.
Nu har jag tagit det lungt alldeles för länge och ätit alldelses för mycket gott.

När man har fått smaka på den goda kakan så vill man gärna fortsätta att äta upp hela paketet framför en bra film. Vilket gör att den hälsosamma tiden då man tänkte på vad man stoppade i sig försvinner längre och längre bort…

Nu är det så långt borta att jag inte kommer in i mina vanliga kläder. Det största problemet är mina byxor. JAG KOMMER INTE I DOM!!!

Detta har resulterat till att jag endast använder mjukis byxor som tights. O när man använder tights så kan man äta hur mycket som helst utan att man känner att byxan börjar bli trång,

Jag vräker i mig godsaker som aldrig förr.

SKÄRPNING SANDRA!

Jag gillade inte min så jag tog hennes°

Visst ser det smaskigt ut. 😛  🙂 

Den var riktigt smaskig och mättande eftersom att denna voffla var så galet stor.
Toppingen var: Nutella, banan, jordgubbar, grädde och glass.

Min syster tog en pannkaka som var dränkt i nutella och hakkade jordgubbar med grädde vid sidan. Den pannkakan var helt i min stil och jag bytte tallrick när hon inte såg. 😎

Den är nu våran!!!

Har skrivit på alla papper och fått våra två första hyror samt en förandsbetalning på posten. Totalt tre hyror samt en extra hyra eftersom att jag har hyrt in mig i en snickarbodà.

Har redan varit där och jobbat i två dagar. Håller på att bygga fyra hyllor samt en klädhängare och ett bokstöd. Vi satte igång direkt när vi kom dit. Blev så inspirerad till att skapa grejer.

Det finns så många ideér som jag vill skapa till liv!

Till vårat 10 kvm`r rum har vi lagt in en frys, en mini kyl och en micro.

Vi gillar mat lika mycket som att vi gillar att skapa.

Det går hand i hand.. En mätt mage ger dig energin till att bara KÖRA!!

………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Här får ni en mini titt på hur det ser ut i vår atelje / studio.

Första dagen vi flyttade in. Lillesyster Josefin fixade i mat hörnan.

Lär dig att spruta ut idéer.

För att kunna tillåta kreativiteten och idéerna att flöda fritt finns det några saker som kan vara bra att ha i bak­huvudet:

Till att börja med finns det inte bara en bra lösning på saker och ting, det finns flera!

En bra idé kommer sällan på en gång utan startar oftast i en helflummig lösning som blir perfekt när du tillåter dig själv att spinna vidare och inspireras av den.


Viktigast av allt: Din inre kritiker får nu inte ha någon talan överhuvudtaget.

Ha alltså ingen som helst skam i kroppen när du slänger fram idéerna.
Det bästa du kan göra är att släppa spärrarna.
Då kommer du lättare på en lösning när du filar på ideérna.

– Vi begränsar oss om vi tänker att det bara finns ett rätt svar.
Varje gång du blir ombedd att göra någonting så ska du inte bara tänka ut ett alternativ, utan gärna 5 eller 10 stycken­.


Ös på!

Vaskar du effter guldkorn så är chansen större­ att du kommer hitta något efter tjogo vaskningar än om du skulle hitta dom i en.

Att spotta ut idéer är någonting som går att träna fram.
När som helst, var som helst.


I vardagen­ finns många simpla övningar.
Till exempel: Varje gång du ser en reklamfilm eller möter en reklampelare, tänk på hur du skulle kunna göra raka motsatsen­ till vad du ser. Hur skulle du kunna göra det lite roligare, eller lite mer seriöst?


Utnyttja alla möjligheter till träning, i alla sammanhang, och snart kommer du att märka att det har blivit mycket lättare att upptäcka nya vinklar, spännande lösningar­ och förslag.
Din nyfunna förmåga kommer att spåna fram briljanta idéer.
Det är en win-win-situation!

Vår egen studio.

Jag är så glad för att idag så ska vi nämligen gå och kolla på en studio.

Ett sött lite rum är ledigt i frihamnen. Jag och syster ska gå och kolla på den. Den är inte allt för stor men helt ok för att ha som ett första utrymmer utöver hemmet.

Rummet ligger i ett bra läge med bra utsikt och ingen insyn. VIlket betyder att jag kan springa runt där naken om dagarna.. Vilket jag inte ska.. VIll bara poengtera det!!!

Detta kommer att bli riktigt kul!  😎  😀 Ser fram emot att jobba tillsammans med min syster. Vi kommer bra överens och har mycket att ge till varandra vilket balansera allt!

Ska iväg NU och kolla in studion nu..   😛

HÖRES