Leo är tillbaka – 21 september

Fyfan vad skönt att se att Leonardo DiCaprio är tillbaka i gammal god look. Han har deffat ner sig lite, rakat av sig det eviga Gangs of New York-skägget och åkt tillbaka till 1997, eller iaf nästan. Han ser så mycket bättre ut såhär.

Han är aktuell med ”Django Unchainged” och ”The Great Gatsby” som är i princip klara. Han filmar just nu en film som heter ”The Wolf of Wall street” som kommer 2013, om inte Majaindianerna vill annat…

Biopremiärer i Oktober 2012!

Hösten är på god väg, och finns det något bättre än att gå ut från en biosalong klockan 23.37 och känna sig tagen av en upplevelse, lite illamående av alla snacks man tryckt i sig och att ha ett samtalsämne i flera timmar efteråt (Expendables 2) eller flera veckor efteråt (Inglorious Basterds)

Här kommer dom filmer du bör se i oktober månad. Det är totalt 25 filmer som har premiär, men alla är inte lika heta. 


3 oktober – onsdag

Film: Ted

Seth MacFarlane som gjort den kända serien ”Family guy” gör sin långfilmsdebut och har både skrivit och regisserat den här filmen, som handlar om en nalle som får liv, och alla som sett Family guy fattar att det inte blir en gullig historia, utan många slag under bältet och låg humor.

Jag har själv saknat den låga Farelly-bröderna-humorn ett tag nu. Det enkla och råa. Allt för många komedier försöker få till en handling också, det behövs inte. Så jag hoppas att detta blir ett mästerverk så att han får fortsätta göra sjuka filmer.

Filmen har fått bra kritik, vilket är väldigt ovanligt av kritiker, som oftast måste ha en rysk independentfilm som handlar om trafficingoffer som tar livet av sig, för att få en femma. Så jag tar alltid dom med en nypa salt.5 oktober – fredag


Film: Taken 2

Lian Neeson är tillbaka med en uppföljare som jag hoppas på. Jag älskar ettan, och hoppas att han inte gör detta bara för pengarnas skull. Sånna här filmer är antingen magiska med skön action och bra twistar, eller så är det en direkt-till-dvd-film.

Expendables 2 blir näst intill omöjlig att slå tror jag, men man kan alltid försöka.12 oktober – fredag


Film: The Imposter

Handlingen verkar sjukt spännande på denna rätt okända och inte så hajpade thriller. Ett pars barn förvinner när det är litet och flera år senare hittas det i ett annat land, flyttar tillbaka till familjen och allt är frid och fröjd, tills man inser att det inte är barnet som försvann, utan en bedragare.

Detta är faktist en verklig historia som hänt i frankrike, så hurvida det blir ett öppet slut, stängt slut, lyckligt slut eller tragiskt slut är omöjligt att veta.

 

 

19 oktober – fredag


Film: Paranormal Activity 4

Om jag ska vara helt ärlig har jag bara sett dom första två. Den här serien ska ju vara som Saw-serien och komma varje Halloween. Det lär skrämma en för stunden men det lär inte bli en klassiker.


 

26 oktober – fredag

Film: Skyfall

Den nya Bond-rullen är här. Jag älskar Bond och har följt filmserien genom åren. Nu släpps även alla filmer i en megabox på Blu-Ray som är ett måste för alla som älskar den brittiske spionen med rätt att döda. Daniel Craig har lyft serien enormt från Pierce Brosnan, nu är det råare och mycket mer likt Bourne-serien tycker jag.

Jag kommer se detta på bio, och förmodligen smeka mig själv samtidigt.

 

Dom bästa filmerna som släpps på DVD och Blu-ray i oktober

3 oktober: Prometehus
10 oktober: Snow White and the Huntsman
24 oktober: The Lucky one
31 oktober: Chernobyl Diaries

Extra Matt Clay – Björn Axén

Håret för oss killar är rätt viktigt. Jag skulle väl säga att det är det viktigaste för mig, är jag snygg i håret så brukar allt lösa sig.

Björn Axén har en ny Matt Clay som jag älskar. För mig som ofta vill ha en fast frisyr utan att det glänser så mycket så är den optimal. Den försvinner även efter en tvätt, vilket är skönt.

Om du har väldigt svårt att få till ditt hår när det är lite krulligt eller att du inte får styr på det borde du köpa det. Ett tips från mig är att torka håret först, platta det och sen lägga in det, då får du snyggast look. 

 

130kr