hoppa som en groda men helst nykter

20170622_184349

Glad midsommar på er. Grå himmel som alltid. Hoppa som grodor runt en stång kan man ju göra ändå. Käka sill och färskpotatis och ta mågra nubbar. En sak som jag inte förstår är varför vuxna dricker som mest på dagar då familjen samlas. Barnens dagar. Julen. Påsken. Midsommar. Nyår. Jag är knappast den som spottar i glaset. Men det skulle inte falla mig in att supa mig full när barnen är med. Jag kan hoppa runt som en groda och vara pinsam nykter. Så länge barnen tycker det är roligt. Supa mig full gör jag när jag är med andra vuxna.Sådant ska barnen slippa se. Vi firar ju för familjens skull. eller?

Fortsätt läsa

Midsommar och nu kväll med kärlek

PicsArt_06-22-07.21.48

Så äntligen hemma. Ligger i soffan med ett gott glas vin. Mannen har fått senaste xbox av mig. Så han spelar med en öl i handen. Vi har en hel kyckling o ugnen som vi äter ikväll med potatisallad. Dessutom är alkohol till imorgon. Lagaboulin whiskey som mannen älskar. Han dricker sällan och aldrig mycket. Vi köpte även öl och två flaskor vin. Ica maxi och handlade för midsommar. Olika sorters sill nypotatis ägg. Ostbricka. Och annat.

Nu ska jag njuta av vinet och kärleken och vår kväll

Fortsätt läsa

Jag är den jag är inte den ni tror att jag är

img1498073944891

img1498072174360

Lat dag. Läser med messi tätt intill. Hans eksem läker fint. Mannens sista arbetsdag sedan semester. På söndag åka och välja valp. Hälsa på släktingar på vägen. Så trött på människor som gärna vill få det till att jag är en hänsynslös djurplågare. Människor som inte känner mig. Jag borde inte låtit Milo vara hemlös tillsammans med mig. Än idag plågar det mig. Theus skötte jag om men han klarade inte av att min man flyttade in. Theus var tre år och han och jag levde så nära under dom åren. Jag insåg att Theus aldrig skulle acceptera att jag bodde med en partner. Även om förhållandet med min inte hade fungerat så hade det varit likadant när jag träffade någon annan. Och jag visste att jag inte ville leva ensam med theus i resten av hans liv. Att ta beslutet att lämna honom var svårt. Men han fick ett bra hem på landet och har eu pass. Jag har valt att inte träffa theus i sitt nya hem. Mitt liv har varit kaotiskt. Och det har tyvärr påverkat mina husdjurs liv. Idag är mitt liv tryggt och ordnat och normalt. Jag är rätt bra numera på att hantera mina psykisks problem. Nilas gav jag till en människa som önskade sig en hund mer än något annat. Han hade inte råd och jag såg hur fin han var med nilas och hur nilas tydde sig till honom. Därför fick grannen nilas av mig. Även jag kan göra bra handlingar även fast människor gärna påstår att jag är rakt igenom självisk och empatilös. Märkligt eftersom dom som påstår sådant inte känner mig. Grannen tackade mig senare. Hans liv hade fått en mening.

Jag är inte dålig med hundar men ibland har situationen i mitt liv varit dålig. Tvärtom är jag bra med hundar. Messi var rätt agressiv i början. Idag är han trygg och aldrig agressiv. Men han är vaktig. Om någon skulle hota oss hans flock skulle han attackera direkt. Ingen hundägare är perfekt. Ingen människa är perfekt. Alla gör misdtag. Men min kärlek till hundar är ärlig och har funnits sefan tidig barndom.
img1498073944891

Fortsätt läsa

Så bra liv men tom inombords

IMG_20170609_090647_58941898_thumb

Skrivit större delen av dagen. Nu efteråt känner jag mig tom och uppgiven. Vill bara skita i skrivandet. Men vad är alternativet? Gå hemma och städa promenera med messi och läsa böcker. Så vill jag inte heller leva. Med att skriva innebär ingen glädje alls längre. Bara tomhet.

Och nu vika tvätt. Strax dammsuga och köra igång en maskin disk. Mannen hämtar lillan på dagis efter jobbet. Mysigt. Se bolt eller miniorna. Middag. Kanske läsa saga. Jag blir så förbannad. Jag har ett bra liv. En man som gör så mycket för oss. Som än idag ger mig fjärilar i magen. En bonusdotter och finaste Messi. Trygg ekonomi. Ett vackert hem och snart flyttar vi. Jag älskar min man och hans dotter. Vill ha ett långt och lyckligt äktenskap. Men skrivandet lämnar mig tom och urholkad. Äter av mig.IMG_20161027_224422

Fortsätt läsa

Tidig morgon full av glädje

PicsArt_06-20-10.53.02

Vaknade vid halv fem. Satte igång kaffe. La i hårinpackning och ansiktsmask. Både Messi och Andreas snarkar gott. Concertan är så pass ny att sömnen är fladdrig och svår att fånga in.

C360_2017-06-20-23-21-49-564
FB_IMG_1497991783336

Idag ska jag skriva. Maila en del viktiga mail. Ringa några samtal. Storstäda. Ikväll kommer lillan. img1472996871308

Fortsätt läsa

Messi skrämde mig och snart flyttar familjen noren

img1497900631024

Varit mycket senaste tiden. Messi som fick ett fukteksem fullt av var och eftetsom han inte var sig själv utan mest låg och knappt åt eller drack så var det in på djursjukhuset. Han fick lugnande så att veterinären kunde raka av pälsen och rengöra ordentligt. Hon skrev ut både antibiotika och smärtstillande. Och nu börjar han böi sig själv. Glad och pigg dricker och äter med god aptit. Fukteksemet läker men varje morgon är det en kamp för att massera in ett speciellt bakteridödande schampoo. Messi hatar vatten och det svider av schampoot men jag tar med glädje det bråket varje dag. Jag är så tacksam att det inte var något livshotande.

Annars är det mycket i vardagen. Och flytten. Vi flyttar till en större lägenhet med stora rum och underbar planlösning. Två uteplatser och egen ingång. Vi stannar kvar i bunkeflo eftersom vi trivs här. Och det blir en valp i sommar.
PicsArt_06-20-11.29.58

Fortsätt läsa

När en vän mördats

FB_IMG_1496989685489

 

Så många genom året som dött. Bekanta pojkvänner Nicklas. Men också narkomaner som jag sett dö av överdoser. Barndomsvänner. Och så nu Anna. Som vände sig till mig för råd och stöd. Som så att jag var stark en överlevare. Men som förstod när jag förklararade hur vi människor är både svaga och starka samtidigt. Jag gav henne mina egna knep i min kamp. Och Anna ville inte dö. Hon kämpade otroligt bra men glömde inte att visa omtanke och stötta sina vänner trots sin egen hårda väg tillbaka. Istället mördas hon. Någon toh hennes framtid drömmar andetag och möjligheter ifrån henne. Vi som kände henne vill ha svar på varför. Det finns inga svar. För inget hon kan tänkas ha gjort eller inte gjort är inte skäl nog att ta Anna ifrån oss. Jag tänker låta mig inspireras av Annas förmåga att bry sig och stötta andra trots att hon själv kämpade hårt

Fortsätt läsa

Leverutredning

20170525_113830(0)

 

Slängt mig i soffan med hund och familj. Nervös inför imorgon. Påbörjar grundlig utredning av levern imorgon. Den är förstorad och det ska göras stickprov och eventuellt är det dags för behandling. Jag är faktiskt orolig men mannen tar ledigt och följer med till läkaren imorgon.

Fortsätt läsa