Vi kan ju hoppas det inte är levercancer

C360_2017-08-09-01-48-13-135

Fan lägenheten är så gott som färdig. Imorgon bygger mannen staket och grind på uteplatsen på baksidan. Plus sätter upp en lekstuga som jag har köpt till Olivia. Efter det är det tapetsering.

Och jag måste göra en jobbig undersökning då dom går in med en nål för att ta en bit av min lever. Levern är förstorad. Så först måste man konstatera att det inte är levercancer. Är det inte så illa är det dags för behandling.

C360_2017-08-09-01-48-13-135

received_650965685109839

img1502129924674

received_652143184992089

received_652143454992062

Fortsätt läsa

Trivs i nya lägenheten

photox_3602304

Vi flyttade in i tisdags. Samma kväll var alla möbler ihopsatta och stod på rätta platser. Igår var alla lampor kablar och flyttkartonger uppackade. Samt diskmaskin tvättmaskin och torktumlare. Idag är allt färdigt. Senare ska vi tapetsera och lägga nya golv. Bygga staket för vi har uteplats på både fram och baksidan.

Hur som helst är lägenheten trivsam. Egen ingång direkt ut på gatan. Stort luftigt sovrum. Liten hall men med en korridor som leder in i köket eller vardagsrummet som är stort och luftigt. Köket är litet men fräscht. Badrummet stort och Lillan får ett eget rum. Hon fick välja vilka färger rymmet skulle gå i och det blir flickigt. Rosa väggar och vitt golv. Skönt med uteplats också. Jag föreslog själv att vi ska röka utomhus bara nu. Det är ett sätt att dra ner på kedjerökandet. Fyra ibland fem paket om dagen är både dyrt och knappast hälsosamt. Nu är jag automatiskt innr på cirka ett paket.

Trivs verkligen.C360_2017-06-20-23-25-20-256

Fortsätt läsa

Bunkeflostrand

PicsArt_07-24-12.37.08

PicsArt_07-24-12.35.22

Morgon. visserligen vaknade jag första gången vid 07 för att sedsn dra ut kuddar och täcke i soffan och sova lite till. alltid lika jobbigt tidigt på morgonen. finns ju ingen tid att ens borsta håret. bara att lyfta upp Loke och ta hissen ner barfota med håret åy alla håll. sätter man ner honom för att dra på sig byxor kissar han inne. så numera sover jag med leggings. och våra grannar är väldigt bra. flera av dom är riktigt trevliga och här finns extremt många hundar. men även jag som brukar hålla tydlig distans till alla men speciellt grannar tycker det är trevligt att småprata. att väldigt många har hundar här är rätt naturligt. det är så perfekt ställe att ha hund på.

20170724_163915

IMG_12091

Jag har aldrig trivts så bra som här i bunkeflostrand. Natur fält och åkrar överallt. hästhagar fem minuter bort. havet precis intill. många stora rastgårdar. vallmofält. ändå gångavstånd till emporia. det är perfekt för hundägare och för människor som hatar affärer och folksamlingar. i bunkeflo ica hejar man på grannar och känner alla kassörskor. får alltid frågor om hur Lillan mår osv.

Därför valde vi att stanna här. vi flyttar för att vi behöver något lite större. att leta hus är lite mer komplicerat än vi trodde. att vi vill bo i hus här i bunkeflo vet vi men eftersom vi har havet intill oss är även små hus dyra. så det får vänta några år.

20170723_133004

Vi vägde Loke i söndags. Idag är han 11 veckor och väger 7 kg. Han kommer bli stor men jag gillar verkligen vår valp. Och messi har accepterat honom fullt ut äntligen.

Fortsätt läsa

när man inser

img1500623001590

Kan man vara tillfreds över sin vardagliga trötthet? jag menar när ens trötthet består av flyttkaos och en underbar valp som inte är rumsren. när det är en glädje trots trötthet. att ens största problem är trevliga saker. det där psykiska och svarta är bara som det är. inget jag talar om. för det är ju inget som behöver talas om jämt. och när jag slår i tån för att jag snubblar på kartonger och råkar kliva i valpkiss så visst suckar jag. men med ett leende.

Fortsätt läsa

Ölflaskor och flyttkartonger

PicsArt_06-30-11.08.44

Suck och pust. Ölflaskor överallt. Det gick åt helvete för malmö ff igår. Varmt och kvavt. Snart flytt. Än så länge mest ett berg av flyttkartonger överallt. Nästa helg kan vi börja flytta över allt. 1 augusti är det inflytt. Efter det en veckas semester för att få allt i ordning. Mitt upodrag är mest att hålla hundarna ur vägen och hjälpa till med att packa ner och upp. Skönt att vara gift med en händig man.

Fortsätt läsa

Det går ju ändå

img1500114100193

Finaste systerdotter Cornelia. På den här bilden är vi i hotellrummet tillsammans med mina andra brudtärnor och min underbara sminkös Jonna. Där vi alla gjorde oss fina för att sedan åka med teslan till Limhamns kyrka. Mina brudtärnor var mina två äldre systrar och deras döttrar samt Ranvi som sedan vi var 14 alltid har räknat vsrandra som systrar. Jonna var inte bara fantastisk på sminket och håret. Hon var en klippa och höll mig lugn. Nervositeten försvann i samma stund jag kom in i kyrkan och såg min man. Jag som alltid varit emot svenssonlivet. Aldrig tänkt gifta mig. Hatat volvo och aldrig tänkt bli mamma. Idag är det livet så värdefullt för mig. Ett äktenskap. Att lova i nöd och lust. Vardagen. Att se till att vardagen fungerar och gärna piffa upp den. Volvo är en utmärkt bil. Bonusmamma är ett stort bonus. Att tvätta städa och se till att hemmet är trivsamt är viktigt för mig idag. Just nu läser jag recept och har bestämt mig för att lära mig laga mat. För några år sedan klarade jag inte av att städa utan detaljerade listor och stöd. Idag flyter sådant på bra.

IMG_10501

Jag har på många sätt accepterat vem jag är och behöver inga svar på varför. Många dagar och ibland veckor är svarta och svåra. Andra är riktigt bra. Jag vet att resten av livet får jag hantera mina problem men ändå. Jag kan ändå leva ett riktigt bra liv. Men egna barn blir det inte.

Saknar dig Cornelia.

Fortsätt läsa

Längtar till flytten

PicsArt_07-11-08.20.06

Trött och grinig. Flyttkartonger överallt. Rörigt och samtidigt så glad över flytten. Vi flyttar 1 augusti. En tre med kök. Egen uteplats på baksidan mot innergården. Mannen ska bygga ett högt staket med tanke på hundarna. På framsidan också uteplats där vi ska bygga staket och ha en badtunna till Olivia. Egen ingång. Stort sovrum stort vardagsrum och stort badrum. Snyggt kök och ett mindre rum till lillan. Hon har redan fått välja tapet och säng.

IMG_11711

Med hundarna går det bra. Loke är snabblärd och Messis svartsjuka har lagt sig. Messis eksem är läkt och pälsen börjat växa ut. Just nu är jag hemma med hundarna och ska vika tvätt. Samt skriva. Mannen är på matchen.

Fortsätt läsa

mitt i livet

IMG_11601

Ändå en härlig dag. Lillan är varm och trött. Messi lugn och snäll. Loke vild men ändå duktig. Flyttkartonger staplas på rad. Tvätt väntar på att vikas. Jag gav snabbt upp försöket att skriva. Längtar efter en stund med en bok men trivs ändå med att ha min familj nära.

Fortsätt läsa

Djur och flyttkartonger

PicsArt_07-09-11.02.07

Nu har min bonusdotter kommit hem. Båda hundarna blev glada. Hon är så fantastiskt duktig med djur och speciellt hundar. Det är djur som gäller. Det glädjer mig att kunna ge henne en uppväxt med hundar. Kollat in på priser på stallplats och ponny. Dyrt men möjligt och vi bor ju nästan på landet så det är nära till klagshamn.

Mycket här hemma just nu. Flyttkartonger och valpen. Barnfilm och Messis eksem som äntligen är nästan helt läkta. Nu kaffe.

PicsArt_07-08-06.13.09

Fortsätt läsa