Håll käften & lyssna 

Posted in Allmänt, Åsikter/If the shoe fits, Den mörka sanningen, Känslor, Tankar & Funderingar, Kärlek, Sex & Relationer, Kropp, Hälsa & Mående, Mitt liv, Psykisk ohälsa, Psykisk/fysisk misshandel i en relation, Självförtroende & Självkänsla, Svar på tal!, Visste ni?

Att ligga och vila, bara må gott efter nattpasset – det klagar man inte på. 

Har hunnit snacka med Mikkiz i telefon idag, pratade väl i ca 20 minuter om alla haters, rykten som sprids överallt oss. Folk som ser ner på oss, påstår vi ljuger om det vi varit med om (misshandel osv) Ja det är tydligen vi som får skylla oss själva att killar har slagit oss, tryckt ner oss, sen att vi ljuger om allt och bott på kvinnojour. Sorgliga tragiska människor. Hur står ni ut med er själva? Jag blir äcklad av människor som er. Skäms ni inte? Ni kanske själva älskar då kvinnor blir slagna? Ni får makt, tycker det är rätt? Kvinnor är mindre värda. 

Såna som ni förtjänar lika mycket stryk som oss i sånafall. Såna som ni borde sitta inne, ni ska inte gå lösa i samhället. Det borde finnas en markering på er alla så vi kvinnor vet vilka som är såna kräk som vill göra illa oss kvinnor. Nej jag är inte feminist – det finns kvinnor som slår män också. Men nu handlar inlägget om mig och min vän Mikkiz. 

Sen är det ju en jävla tur att ni har varit med oss två här i livet och har sett/hört allt som vi har varit med om. Ni vet ju allt! Då vet ni ju också vilken smärta och rädsla som vi har gått igenom. Bravo era jävla vidriga äckel! 


Jag får äntligen slippa höra gång på gång att man är värdelös, att man är dålig på allt, att man är hemsk och elak och att man förtjänar att höra allt de säger/skriker åt en. Att slippa bli påmind om att ingen vill ha en, att det är ens eget fel att de raggar på andra, att de är otrogna mot en. Man slipper få smällar över ansiktet, armar, axlar och rygg. Man slipper bli knuffad så man flyger in i väggar, golv, där de sparkar på en när man väl ligger på golvet försvarslös. Man slipper vara medborgare hur de ställer sig över en då man gråter och är rädd, och hur de hytter med näven/fingret skriker åt en att hålla käften. Man har ingen talan. Man slipper  ha lngarmade tröjor, långbyxor enbart för att gömma blåmärken, även när det är -20 ute och strålande sol. Man slipper ljuga för vänner, isolera sig i hemmet genom att skylla på sjukdom eller dylikt enbart för du kan inte sminka över dina blåmärken i ansiktet. 

Men man slipper inte att vara rädd trots att man är i säkert förvar (ja jag är rädd vissa dagar/kvällar/nätter än idag trots jag är med T) man slipper inte att känna sig osäker/obekväm i vissa situationer. Sen självförtroendet och självförtroendet byggs givetvis upp för varje dag men allt kommer inte på en gång, så funkar inte livet. Mitt finns, det är hyfsat då jag har byggt upp det själv, tillsammans med Kvinnojouren och med vänner men vissa saker har dessa vidriga män tagit ifrån mig. Men mer ska de inte få ta!

T har hjälpt mig genom så jävla mycket och det är jag så tacksam över. För även om han inte är utbildad psykolog som ska och behöver hjälpa mig med detta så har han omedvetet gjort det ändå. Tror inte han har tänkt på det själv hur han hanterar olika situationer och sättet han pratar med mig angående saker men jag har, speciellt inatt då vi började diskutera djupa saker på resterna. 

Bara saker jag gör med honom som jag alltid har ogillat, som fått mig känna mig obekväm och som jag känt mig äcklad utav. Jag är tacksam att han liksom stått ut och rannsakat sig själv, över hur han ska hantera vissa situationer som är jobbiga och obekväma för mig, ingen press eller stress. Äntligen känner jag att ett verktyg har kommit till hands som hjälpt mig, även om jag har sidor ett jobba på. 

Men ingen är perfekt. Man måste lära sig acceptera varandras bra och dåliga sidor, man kan inte tvinga en annan människa att tycka, känna tänka som en själv. Har man förståelse, och kan tänka sig ib i andras situation, har empati och sympati så går allt bättre, situationen behöver inte bli kaos. Sen om man verkligen älskar en peuson så accepterar man den personen i nöd och lust. Ja oavsett hur tungt det än kan bli i en relation. 

Lämna en kommentar

Känslan att jobba natt & nya kläder från ebay

Posted in Allmänt, Åsikter/If the shoe fits, Känslor, Tankar & Funderingar, Kropp, Hälsa & Mående, Mitt liv, Skola, Jobb & Framtid, TIPS!, Visste ni?

Natt var härligt att jobba, helt okej men hjärnan kroppen hänger inte med. Jag tror helt ärligt att har man jobbat natt i flera år eller flera dagar i rad är det väl en annan sak, right?! Men jobba natt på schema någongång eller så? Absolut!

Vad tycker ni om tröjan och byxorna? Visste ni att byxorna är herrmodell? Att det är M men passar mig som har xs/s 😉 Fick det här idag (och lite mer) men seriöst jag är svinnöjd och glad! Dock skulle jag ha en storlek större på båda troooor jag?!

Nåja eBay is da shiet utan tvekan

Lämna en kommentar

Läggdags nu…

Posted in Allmänt, Känslor, Tankar & Funderingar, Kärlek, Sex & Relationer, Mitt liv

Nyduschad så nu säger jag godnatt. Har snapat med sambon lite och han försöker få mig att sova ”Sov nu godnatt” osv. Tror han pikar på något? Att jag MÅSTE sova haha 😉

Värker inte i fötterna längre, nu är det knät och benet som värker. Fel skor utan tvekan – får hoppas att arbetsskorna kommer snart. Börjar ju på måndag att arbeta for real – woop woop!

Lämna en kommentar

Slutat jobbet för inatt!

Posted in Allmänt, Åsikter/If the shoe fits, Känslor, Tankar & Funderingar, Kärlek, Sex & Relationer, Kropp, Hälsa & Mående, Mitt liv, Skola, Jobb & Framtid

Sambon släppte precis av mig, krama mig, kysste mig. Jag kände hur tragiskt det var att säga hejdå till honom just när jag kommit hem och han ska på jobbet. Tänk de par som ALLTID har det så 🙁
Usch både fötter och ben värker men trivs bra där. Personalen klår all personal jag har jobbat med tidigare.

Lämna en kommentar

Din åsikt använder jag för att torka mig i röven..

Posted in Allmänt, Åsikter/If the shoe fits, Känslor, Tankar & Funderingar, Kropp, Hälsa & Mående, Mitt liv, Självförtroende & Självkänsla, Skola, Jobb & Framtid, Svar på tal!, Visste ni?

Försöker sova lite innan nattpasset, börjar 22.00 fan stört omöjligt trots jag vill. Jag har väl sovit tillräckligt antar jag, tillräckligt många timmar. Alltså jag hoppas innerligt att jag orkar jobba till halv sju imorgonbitti för på måndag och tisdag börjar allvaret liksom. Då jobbar jag natt, och då ska dygnet vara.. jag får vända dygnet i helgen Haha! Problemet är löst 😀

opinions

Jo fick en drös kommentarer att jag ska sluta ljuga om att jag jobbar, och ska sluta leva på T. Grejen är den att jag SKA jobba inatt och börjar jobba på sommarschemat nu på måndag. Kanske ni är avundsjuka och kanske ni syftar på er själva? Eller?

Lämna en kommentar

Har ni börjat tittat fram?

Posted in Allmänt, Djur, Skog & Natur, Känslor, Tankar & Funderingar, Mitt liv, Visste ni?
OMG! Jag bara älskar våren 🙂 Ja vi har ännu vår för vi bor ju i fjällen som sagt hihi 😉 And I like it, jag är hemma, slipper lägenheten i Altersbruk, och jag har det så bra.

Ute med hundarna just nu och detta såg jag i ögonvrån. Och för första gången på flera dagar så ler jag och utbrister ”yes” för mig själv.

Lämna en kommentar