Ciaté Mini Manor – Nailpolish Advent Calendar

En sen minipresent och kalender till mig själv i år. Medan jag suktar efter den från The Body Shop så får jag nöja mig med denna som jag dessutom fyndade för bara 40 dollar. Ciaté Mini Manor kostar egentligen 60 men hade gått ner i pris efter början av månaden! Varje dag får man ett nagellack, glitter eller något annat fint till naglarna!

A late mini present to myself that i found for only 40 dollars. Ciaté Mini Manor is a calendar that gives you a naily surprise every day until christmas. 

IMG_8282 IMG_8283 IMG_8286

Bli inte utnyttjad som bloggare – lär er vad som gäller!

Ett mobilskal? Gratis? Jag får välja vilket jag vill!! JAAAA. Så tänkte säkert många då företag vill “sponsra” med produkter. Men har ni egentligen tänkt ut vad detta innebär? Och, ni får gärna rätta mig om jag någonstans genom texten har fel, jag är ingen expert och försöker fortfarande greppa alla lagar som gäller.

Alla saker som du som bloggare får hem i kommersiellt syfte, alltså att du ska göra reklam för produkten, ses som en inkomst för dig, privat eller om du driver företag genom bloggen. Värdet på produkten du får är alltså din lön – som du sedan ska betala skatt för, det är ju nästan en tredjedel utav vad den kostar. Detta är faktiskt något många struntar i att göra eller inte vet om att de måste göra. Glöm inte att detta även gäller på rabattkoder och presentkort i deras affärer.Du kanske får en rabattkod på 20-50% eller ett presentkort på 500 kronor i utbyte mot ett inlägg på din blogg av det du köpt. Det betyder att du köper något, men de har gett dig en rabatt och antalet kronor du sparar på ett köp är det som räknas som din inkomst i detta fallet. Så, skulle tex. Zalando ge mig ett presentkort på 1000 kronor att handla för i deras webshop så räknas de 1000 kronorna som min inkomst.

Den senaste tiden har jag sagt nej till att ta emot extremt mycket saker och produkter utan en extra avgift för “arbetet” eftersom dessa produkter i slutändan oftast ligger och bara dammar, undantag för saker som jag faktiskt vill ha och skulle kunna tänkas mig köpa själv.  Många företag backar genast undan om de ska behöva betala ett par hundralappar för att få produkten att synas i din blogg och går prompt vidare till nästa bloggare som med stor sannolikhet tackar ja till sin “gratis” produkt.

Det är också en sak som är riktigt dumt, att företag tar avstånd om de måste betala lite. Det får mig verkligen att känna att dessa företag bara vill utnyttja en för att få otroligt billig reklam och synlighet. Bloggar och andra sociala medier är det billigaste – och oftast effektivaste sättet att få synlighet. Men, jag förstår också at vissa inte vill spendera sina pengar, för utkomsten blir ju inte alltid som man önskar.

Jag tycker att fler bloggare ska ta ställning till sin egna och sina bloggars värdighet, bli inte utnyttjade! Själv upptäckte jag nyligen att jag tagit otroligt mycket underpris för tex. sponsrade inlägg och att jag borde börjat med att ta betalning för produkter mycket tidigare. Företag med värdighet förstår innebörden med hur stort inflytande bloggare har och hur lite de egentligen lägger ut på att bara betala några extra hundra för bra reklam. Jag tog inte mer än en tredjedel än vad jag borde ha gjort. Tack vare Finest privata ekonom så hjälpte de mig sätta rättvisa priser på olika tjänster genom att mäta trafik och aktivitet på mina olika sociala medier.

Glöm inte heller att du enligt lag måste skriva eller på något sätt uttrycka att du fått produkten eller att ett inlägg är sponsrat. Själv använder jag numera ett asterix (*) bakom en produkt om jag fått den för att förtydliga att jag inte köpt den samt skriver i sponsrade inlägg att de är sponsrade. Om du inte gör detta bryter du mot marknadsföringslagen och vilseleder dina läsare.

Jag skulle nog kunna tjata på hur mycket som helst om detta, men klockan börjar närma sig 1 på natten och den visa delen av mig har börjat slockna. Jag hoppas ni lärt er något och tänker efter lite nästan gång ett företag vill skicka er gratis grejer, även om du har en mindre blogg. Kom ihåg att du begår ett brott om du inte skattar för de produkter du får och att det finns många lagar kring hur man gör reklam för saker.

Finals week is killing me

Denna veckan kommer uppdateringen inte vara på topp. Måste prioritera skolan och det jag har kvar för nu är jag inne på mina absolut sista vecka och har alla mina slutprov och projekt att lämna in. Är klar med min första final idag och den gick superbra, nu har jag bara 4 kvar att plugga till!

I’m on my final week of school so the update won’t be regular, i really need to prioritize right now. 

Photo on 12-15-14 at 9.38 AM #2

Eyelashes

Beställde hem en hel bunt med lösögonfransar för typ inga pengar alls. Ni hittar just dessa på eBay häääär. Valde 4 olika sorter för att prova lite olika och ha till olika tillfällen. Jag hoppas verkligen att dessa är bra, och att limmet är bra! Limmet hittar ni  i 2-pack här.

Ordered a bunch of eyelashes for almost nothing at all, you can find these ate eBay here! I got four different kinds for different events. I really hope these are good, and the glue as well. You can find the 2-pack glue here.

IMG_8269 IMG_8270

Spara dina favoriter och tjäna pengar!

Hos Stayfashion.se kan du enkelt spara dina favoritprodukter från välkända onlinebutiker som bland annat Asos, Nelly och Zalando. Gör en önskelista för framtida köp som du vill göra eller inspirera andra att följa dig och din stil.

Man kan tjäna pengar på Stayfashion genom att värva folk till att använda sidan. Det är helt enkelt ett community där du följer, inspireras och själv inspirerar andra!

home_banner_people

Detta inlägget är sponsrat.

Sudio KLANG

Dessa är mot förmodan de bästa hörlurarna jag haft. Och nu säger jag inte detta bara för att jag fått dem nu och tidigare, utan för att jag verkligen tycker det! Ljudet på dem är grymt och tror att många som har dem kan hålla med. Tydligen så har de gjort en ny förbättrad version utav deras Sudio KLANG hörlurar* och jag fick hem ett par av den förbättrade versionen. Vilket kom precis i rättan tid för de gamla jag hade från dem har börjat gå sönder lite.

Skulle ni vilja att jag lottar ut ett par? 

IMG_8271 IMG_8272 IMG_8274

Fashion for Breakfast Red Carpet Edition

Gårdagens frukostevent på Cecconis hostades utav stylist och designer  Simone Harouche samt Pret-a-reporter för en speciell Red Carpet Edition utav eventet! Detta är antagligen den bästa utav dessa frukostar jag varit på och hela tjejgänget var dessutom med!

Yesterdays breakfast event was hosted by stylist and designer Simone Harouche and Pret-a-reporter for a special Red Carpet Edition of the Fashion for Breakfast event. This was probably the best one I’ve been to so far, and all of the girls were gathered for an nice morning breakfast. 

2014-12-11 09.29.02

Almost all of us ordered bagels with salmon, Juuuum! 
2014-12-11 09.56.20

Cecconis in its beautiful spirit as always.2014-12-11 10.22.30

Simone Harouche and Erin Weigner (The Hollywood Reporter)

Rainstorm!

Screen Shot 2014-12-12 at 7.39.45 AMAlltså det har regnat så ofantligt mycket hela natten, blåser som bara den också. Vid 4 tiden i morse fick jag en evakuerings varning haha. I vilket fall så laddade jag igår kväll upp med att köpa överlevnadsproviant, nu kan i alla fall inte vädret locka mig till att göra något annat än att stanna hemma och plugga. Fast jag kommer nog kolla på Chuck 70% utav tiden..

Its been raining so much since last night, and its super windy! Around 4AM i got an emergency left about evacuation because of flooding, haha. So, because of the storm, I went to the store and got surviving food. At least the weather won’t make me leave my house and do anything else instead of studying, even tho ill probably watch Chuck about 70% of the time..

2014-12-11 21.54.30 2014-12-11 21.54.51

H&M Home

Igår fick jag hem en stor låda med lite saker från H&M Home. En mysig filt i fuskpäls och den uberfina och så populära marmor skärbrädan. Åh, filten är sååå mysig och fin. Älskar verkligen så mycket saker i H&Ms Hem kollektion och kommer absolut beställa mer. Nu när jag beställde dessa så var det 30% rabatt på hela sidan vilket var helt underbart och absolut de få slantarna jag hade.

Yesterday I received a box box of some stuff from H&M Home. One of the thins was a big white faux fur throw that I just LOVE. Its so soft and looks so great! Another thing that i got was a Ceramic cutting board in marble pattern. H&M had at the time 30% off and it was some well spend money. I totally adore so much of their things in the Home collection and will definitely get some more things. 

IMG_8259IMG_8229

Voluspa Maison Noir “Crisp Champagne” 2 Wick Printed Tin Candle