Dorsia och Puta Madre.

11960101_10200780199065314_6983004487222565695_n

I fredags mötte jag upp Steenski och vi gick hör och häpna till The Pelican där även Jimmy anslöt. Satt i solen och bara hade det bra innan det var dags att gå hem och göra sig iordning. Eftersom Anna inte är hemma när jag fyller trettio om några veckor överraskade hon mig med att ha bokat bord åt oss på Puta Madre för middag senare på kvällen men först skulle vi till Dorsia för drinkar. Otroligt god mat. Åt b.la någon hummer historia som jag tyvärr inte minns namnet på och hade egentligen velat ha chokladkaka till efterrätt men eftersom mina jeans redan var svåra att knäppa valde jag att avstå. Vi mötte upp fler vänner och avverkade Locatelli, Push och Peacock. Trillade in hemma ungefär när solen steg upp och de planerna jag tidigare haft för min lördag fick ställas in och jag tillbringade istället dagen i framstupa sidoläge i soffan tillsammans med Ben & Jerry.

Lyckades dock bli människa efter några timmars sömn lagom till kvällen då middag i trevligt sällskap på Toso stod på schemat. Med mat i magen och några glas vin innanför västen piggnade jag på mig så pass att vi fortsatte kvällen på Push och avslutade på Park Lane. Kan inte minnas sist jag körde tvådagars men det kändes i kroppen igår kan jag tala om och i skrivande stund är jag sugen på att köra en detox. Av ALLT.

Helgen.

11988541_10200780199265319_469765939887230084_n

I torsdags kväll hoppade jag på tåget till Göteborg för att tillbringa fyra helt lediga dagar där. Började med att möta upp Carro på Centralen och hennes mage hade blivit större sedan jag såg henne sist, vilket inte var speciellt längesedan. Herregud vad fort det går! Tänk, nu har snart två av mina bästa vänner fått barn. Själv kan jag knappt ta hand om mig själv. I vilket fall som helst fortsatte vi vidare till Taranquilo för middag och har ni inte prövat deras sötpotatispommes ännu kan jag lova er en nästan religiös upplevelse. Mätta och belåtna med lite tid att slå ihjäl innan det var dags för bio promenerade vi bort till The Pelican för varsin cocktail. Givetvis en utan alkohol för Carro om någon nu skulle hänga upp sig på det. Kanske inte helt genomtänkt av mig att dricka en drink på 1,5 liter själv precis innan bion.

Vi som älskar skräckfilm såg Insidious 3 men jag vet inte riktigt vad som hänt för Carro hade en scarf för ansiktet under nästan hela filmen och jag tittade livrädd genom luvan på min tröja. Då var den inte ens speciellt bra eller läskig. Tror kvoten för skräckisar är fylld för ett tag.

Ordning och reda.

11954735_10200756620795872_590777837350001286_n

God morgon! På måndag börjar min utbildning och jag är SÅ taggad! Tror att man ser på studier annorlunda när man hunnit bli äldre och fått leva lite. Man förstår plötsligt värdet i att ha en utbildning att luta sig tillbaka på om man nu inte skulle ha gjort det innan. Det blir mer på riktig än åren efter studenten då i alla fall jag trodde att jag var odödlig, ville upptäcka världen och ha roligt. Kunskap är makt. Jag kommer att läsa till Grundlärare årskurs 1 – 3 på Campus här i Varberg. Kan jag göra samma intryck som min fröken i grundskolan gjorde på mig en gång i tiden på en endaste unge kommer jag att vara mer än nöjd. Våra barn är vår framtid.

Annars ska jag spendera denna regniga onsdag på följande sätt ; Dubbla träningspass och sedan min sista schemalagda arbetstid innan plugget drar igång. Hoppas givetvis att jag ska kunna fortsätta jobba några dagar i veckan men det återstår att se när jag fått mitt schema.

Röda Sten.

11225323_10200710970014631_7764124102153804098_n

Ett av Göteborgs absolut skönaste häng måste vara Röda Sten. Lite ledsen över att jag upptäckte det såhär i slutet av sommaren för det är verkligen magi att sitta där i solen med milsvid utsikt över vattnet. Dessutom har de en mezetallrik, juicer och efterrätter som är to die for. Ett litet tips bara. Tillåter vädret nästa helg ska jag försöka hinna med ett besök. Eller två.

Gymselfie.

11892178_10200748942083909_2445430975580370172_n

Tycker det är lite lustigt hur det alltid finns människor, oftast missunsamma och svartsjuka tjejer som inte kan glädjas åt andras framgångar eller lycka. Jag har i snart två års tid tränat regelbundet. Om jag hade berättat eller checkat in varje gång jag är på gymmet hade de flesta av er antagligen trott att jag var galen och det är jag väl kanske också. Jag är allt eller inget i allt jag gör. Hundra procent eller noll vilket från start har betytt sex eller sju pass i veckan. När jag tränade som mest var jag uppe i nio. I början var det endast för att jag ville komma i form. Jag var pluffsig och den där kroppen som jag alltid tagit för givet fanns inte längre där. Det är något som händer när man passerat tjugofem hörni, man kan inte längre äta en påse chips i soffan flera dagar i veckan utan att det får konsekvenser.

Så jag började med Crossfit. Efter mitt första pass kunde jag inte röra mig på tre dagar och kände det som att jag blivit överkörd av en pansarvagn. Jag kunde inte hålla i ett glas med mjölk, borsta håret eller sätta mig på en stol som en normal människa och jag blev frälst. Har älskat Crossfiten sedan första stund och gör det fortfarande. När jag efter nästan ett år fortfarande inte fått de resultaten jag strävade efter bestämde jag mig för att ta hjälp och fick ett kostschema utformat efter just mig och mina behov. Kost är ärligt talat inte min starka sida och jag vill lära mig mycket mer. Mitt kostschema i kombination med Crossfit, styrketräning och löpning har gjort susen och jag kan nu nästan två år sedan allt startade börja se tydliga resultat. Nu tränar jag inte längre för att jag vill komma i form för jag är i form utan för att jag tycker det är så himla, himla roligt. Jag mår bra av det och det är min stund på dagen då jag stänger av alla sociala medier och går in helt i mig själv vilket nästan är meditativt.

Då är det extra tråkigt att få kommentarer som säger att man skulle se mer vältränad ut på bild än vad man egentligen är osv för som jag kämpat. Det har inte alltid varit roligt eller lätt men det har alltid varit värt det. Min mamma har alltid sagt att om man inte har något bra att säga så ska man vara tyst. Kom ihåg att förändringen börjar hos dig själv.

Minigolf.

11215531_10200740739198842_5704485475863904191_n

Mitt sällskap sa att jag var en dålig förlorare bara för att jag råkade kasta iväg min klubba och nästan träffade en tant i bakhuvudet. Vilket bara gjorde så att klubban flög genom luften ännu en gång och nästan träffade samma tant en andra gång. Förutom att mitt sällskap uppenbarligen fuskade till sig en vinst var det en mycket fin kväll. Hej!