Onsdag.

Hej på er! Den här veckan är inte så himla rolig för min del. Har nämligen terminens första tenta på fredag och den vill man ju hemskt gärna klara av på första försöket. Jag tänker som så här, att inlämningsuppgifter tar jag gärna en komplettering på men tentorna vill man sätta på en gång eftersom det tenderar att läggas på hög annars. Kompletteringar kan man liksom göra lite vid sidan om men med tentor måste i alla fall jag plugga riktigt ordentligt och det blir svårt att göra något annat när man är mitt uppe i tentaplugg. Började redan i förra veckan så känner att jag ligger i fas men jag har vid det här laget lärt mig att man aldrig kan vara riktigt säker och att man gör bäst i att vara ödmjuk. Då vet ni i vart fall vart ni har haft mig de senaste dagarna med näsan i böckerna. Har inte gjort så mycket mer än att plugga och träna. Träningen blir extra viktig för mig när jag har mycket att göra. Gymmet blir min fristad där jag kan släppa precis allt för en stund och jag går nästan in i ett meditativt tillstånd.

Idag tog jag en liten paus i studierna och åkte iväg och körde passet ni ser på bilden här ovan i boxen. 15 minuter tycker man ju inte låter så farligt men det var brutalt jobbigt och kändes i både armar och axlar. Där efter åkte jag vidare till gymmet där jag sprang i lutning på bandet och avslutade med lite mage. Nu har jag precis ätit en sen lunch och ska återvända till böckerna, vi hörs senare i veckan.

Min födelsedag.

Hej på er! Igår var det min födelsedag och jag hade således fullt upp hela dagen. Började dagen med födelsedagsfrukost hemma dagen till ära och där efter var det dags för mig att åka iväg till skolan där en föreläsning om vårt kommande projektarbete väntade. Vi ska nämligen göra ett projektarbete tillsammans i de nya studiegrupperna vi blivit indelade i. Det ska vara ett tematiskt arbete på en fiktiv skola och vi fick under föreläsningens gång många matnyttiga tips och inspiration. Det finns så otroligt mycket roligt man kan göra tillsammans med barnen! Efteråt satt vi kvar i studiegruppen en liten stund och planerade in kommande träffar och försökte skapa lite struktur. Även om vårt arbete inte ska vara inlämnat innan i december vet man av erfarenhet att tiden bara springer iväg. Där efter tackade jag för mig och åkte vidare till gymmet för lite härlig träning. Igår stod ben och mage på schemat och jag fick till ett bra och svettigt pass. Kan meddela att jag har ordentlig träningsvärk i min baksida idag.

Sedan åkte jag hem och duschade och cyklade åter in mot stan för att träffa Maria. Som ni kanske redan vet är jag skräckfilmsfantast av rang och vi skulle se ”Det” på bio. Har längtat efter den filmen sedan jag först hörde talas om den och har varit väldigt pepp på att se den sedan dess så förväntningarna var minst sagt höga. Filmen var bra, absolut. Vackra miljöer, bra repliker som stundvis var riktigt roliga och bra skådespeleri. Roligt att en av Skarsgård bröderna har huvudrollen. Jag skulle dock inte kalla den för en skräckfilm utan tyckte mer att den var en thriller och inte alls lika läskig som jag förväntat mig. Behövde inte blunda en endaste gång. Mitt betyg blir en svag trea.

Jobbhelg.

21369234_10203493918506604_7249806305686037104_n

Hej på er! Ursäkta min frånvaro och hoppas att ni haft en bra helg. Själv har jag jobbat precis hela helgen och idag har jag en dubbeltur vilket innebär att man jobbar några timmar på morgonen för att sedan vara ledig under dagen och komma tillbaka på kvällen. När jag gick av imorse åkte jag iväg till gymet och var där lagom till de öppnade och kunde avverka veckans åttonde och sista pass. Idag stod ben + mage på schemat och jag fick till ett svettigt och bra pass trots att jag sovit dåligt i natt. Just nu ägnar jag mig mycket åt tunga benböj när jag tränar ben, det tar precis där det ska och till min hjälp har jag mina mini bands som jag köpte för ett tag sedan. Efter träningen åkte jag förbi affären och köpte lite nödvändigheter och sedan åkte jag hem och förberedde dagens lunch. När jag ätit satte jag mig i solen ute på balkongen och började lyssna på min nya ljudbok, Häxan av Camilla Läckberg. Min första bok någonsin av henne faktiskt. Somnade till ett slag så jag får nog lyssna om några kapitel.

Nu bär det snart av mot jobbet igen och imorgon är det måndag. Den här veckan har jag skola måndag, tisdag och torsdag. Imorgon är det mentorsträff, på tisdag examination och på torsdag föreläsning. Utöver det tänkte jag plugga så mycket jag bara kan inför vår kommande tenta. Naturligtvis tänkte jag även träna, har redan strukturerat upp kommande träningsvecka. På onsdag kväll är det jobb igen och på torsdag fyller jag år. Trettiotvå. Usch, det finns inga ursäkter längre men är verkligen vuxen på riktigt nu.

Onsdag.

21371280_10203486427599336_5394595164918832184_n 21271340_10203486427559335_393790464239790100_n

God morgon på er! Jag är inne i en dålig period av sömn just nu och har varit vaken länge. Jag valde dock att ligga kvar i sängen och lyssna klart på min ljudbok Hemmet för att sedan fortsätta med det senaste avsnittet av Creepypodden. Har varit otroligt sugen på skräck det senaste vilket jag i och för sig alltid är men efter en intensiv period av skräckfilms tittande tog jag en paus under en längre tid vilket både mitt hjärta och min mörkrädsla tackade mig för. Nu är jag dock igång igen och ser fram emot en höst som ser mycket lovande ut! Först ut blir filmen It som jag hört mycket gott om men nog om det nu. Igår hade vi självstudier och eftersom tiden jag tillbringade på  campusbiblioteket i måndags gav utdelning resulterade gårdagen i två träningspass. Först ut ett lunchpass i boxen med starka vänner och där efter egen träning med Maria på Friskis. Vi körde olika upplägg men det var ändå roligt att få lite sällskap.

Även idag har vi självstudier vilket är mycket passande eftersom regnet öser ner utanför fönstret. Jag ska inte träna innan senare i eftermiddag vilket innebär att jag kan ligga i framstupa sidoläge en stund till men först frukost!

Söndag.

21231099_10203458572142967_7584590542411733141_n

God morgon på er! I skrivande stund håller jag som bäst på att dricka upp min morgon-smoothie. Igår var det lördag och jag frångick där av mina vanliga matrutiner något men idag är det back on track igen och det känns fantastiskt. Det man är så hemskt sugen på mitt i veckan smakar aldrig lika bra som i fantasin ändå. Igår stod dubbel-pass på schemat och först ut blev ett riktigt svettigt pass i boxen, var helt slut efteråt men lyckades på något vis ta mig vidare till Friskis för egen träning. Körde överkropp + mage och avslutade med att springa i lutning på bandet. Får se hur jag gör idag, det blir antingen en promenad eller en löptur. Har inte bestämt mig ännu.

Imorgon är det måndag och ny vecka. Har bara skola på tisdag och torsdag vilket ger mig gott om tid att skriva mitt paper. Tänkte sitta på biblioteket med kurslitteraturen hela dagen imorgon. Börjar nämligen känna mig lite stressad eftersom inlämningen är om en vecka. Har verkligen inte saknat all stress och ångest skolan för med sig.

Fredag.

21151435_10203465388513372_664406306589197089_n

God morgon på er! Redan fredag och dessutom första september, vart tar tiden vägen egentligen?! Om två veckor fyller jag trettiotvå år. Stoppa tiden! Hade en väldigt bra dag igår. Föreläsningen på eftermiddagen var bra och gav många matnyttiga tips angående hur man kan använda kreativitet både i utbildningen och i kommande yrkesliv. Där efter väntade en kväll på jobbet som verkligen flög förbi och vips så var det dags att åka hem igen. Väl hemma väntade ett nytt avsnitt av The Sinner. Helt klart det bästa som visats på mycket, mycket länge. Hann igår dessutom hämta ett efterlängtat paket på posten som innehöll det ni kan se på bilden här ovan. Mini bands ifrån Booty Builder. Det finns något liknande på mitt gym men de allra flesta är sönder och ihop knutna eller har inte det motstånd jag söker så jag beställde hem egna. Det finns så mycket roligt man kan göra med dessa och träningsvärk är garanterad.

Idag väntar dubbla träningspass. Först ut ett lunchpass i boxen och där efter egen träning på gymmet där jag idag tänkte köra ben + mage. Sedan ska jag förbi biblioteket på Campus och ta kopior ur en bok och där efter ska jag hem och förbereda kommande veckas matlådor genom att göra ett storkok. Inte det roligaste kanske men det sparar mig massor av tid som kan läggas på annat i veckorna.

Torsdag.

21231232_10203463605548799_1974231179553107901_n

Hej på er! Idag hade jag ställt klockan på ringning tidigt trots att jag inte börjar innan kl 13 men när den ringde och jag såg att det regnade ute så tänkte jag bara ”Nej” och kröp ner under täcket igen. Det blev alltså ingen träning idag men det gör inte så mycket eftersom jag redan hunnit träna fyra pass och dessutom tänkte träna både imorgon och hela helgen. Idag ville kroppen vila, så då fick den det. Istället har jag suttit med en komplettering hela morgonen som jag precis blivit klar med och skickat in. Den skulle egentligen inte vara inne innan den 18:e september men eftersom vi både ska skriva ett paper som verkar ganska omfattande och har en tenta så ville jag gärna bocka av den för att kunna koncentrera mig på annat som känns viktigare.

Ska alldeles strax äta lunch och sedan trampa iväg till skolan och där efter blir det direkt till jobbet för att jobba kväll. Önskar er en härlig torsdag!

Onsdag.

21272135_10203459145237294_1346895524504672632_n

Hej på er! Jag är precis hemkommen ifrån dagens träningspass. Först ut gymmet där överkropp + mage stod på schemat och sedan avslutade jag med 20 min jogg i lutning på bandet. Där efter åkte jag vidare till boxen för ett träningspass med lunch-gänget. Idag skulle vi genomföra en amrap på 15 minuter bestående av 15 power snatch (25 kg) och 15 kcl rodd/ab i team om två. Det var svettigt vill jag lova men lika skönt som vanligt när det var gjort. I skrivande stund har jag precis kommit ur duschen och väntar på att mina rotfrukter ska bli färdiga i ugnen, det tillsammans med renskav och diverse grönt får utgöra dagens lunch. Är vrålhungrig!

Senare idag ska jag promenera in till stan för att fixa naglarna och hämta ett paket och ikväll ska jag ligga i framstupa sidoläge i soffan framför en ny skräckis som kommit ut. Är otroligt peppad på den här film hösten då den verkar väldigt lovande. En ny serie som jag kan rekommendera är The Sinner, upptäckte den för någon vecka sedan och sträck kollade alla avsnitt tom hittills kommit ut på en kväll. Tips, tips.

Skolstart.

21106783_10203451792933491_3568945852095806608_n

God morgon på er! Då börjar jag så sakteliga komma in i vardagslunken igen efter min semester lagom till skolan börjar imorgon. Det är lite blandade känslor inför skolstarten som ni säkert kan förstå. Det är alltid tufft att komma tillbaka efter en ”ledighet” och mitt mående förändras drastiskt då det är mycket stress och press som väntar, inte minst pressen ifrån mig själv på att leverera för att inte hamna på efterkälken. Men det blir bra, precis som allt annat och som tur är så går tiden fort även om det ibland inte känns så. Nu är det bara 2,5 år kvar. Den som säger att det är roligt att plugga ljuger, i min mening är det ett nödvändigt ont för att i slutändan få en utbildning i ryggen som ingen kan ta ifrån dig. Vilket behövs i dagens samhälle om man vill ha ett arbete med någorlunda dräglig inkomst.

Hade en bra första vecka efter min semester. Föll in i mina rutiner på en gång och dagen efter hemkomst var jag tillbaka både på gym och jobb. Mycket händer med både kondition och flås när man inte tränat på två veckor men nu börjar det kännas okej i kroppen igen. Bara att ligga i och träna kondition för om några månader ska jag och Maria ta oss an en ny utmaning då vi anmält oss till GBG Trappathlon som innebär att vi ska springa 1,1 mil och över 1000 trappsteg genom centrala Göteborg. Det kommer att bli jobbigt och förhoppningsvis väldigt roligt! Älskar utmaningar!

Nice, Franska rivieran.

20882278_10203424173403020_8034299562579005989_n 20664106_10203392936142108_8374003367757558614_n 20914683_10203424133882032_1118305089517204864_n 20915116_10203424122121738_7601058438600493178_n 20915235_10203424110841456_4647948236404303515_n 20914240_10203424114081537_3311661007250123130_n 20767825_10203392934862076_5047473786383440158_n20953237_10203424114721553_4266898399300859001_n 20954072_10203424134882057_5714503288365142592_n 20954047_10203424144042286_5339932980943205937_n

Efter några dagar i Marbella kände vi oss båda två sugna på ett miljöombyte, varför inte Nice på Franska rivieran tänkte vi så dit bar det av i några dagar. Jag har tidigare varit i Paris några gånger men Franska rivieran var något helt nytt för mig och förväntningarna var skyhöga. Jag blev inte besviken. Så otroligt vackert och det blåaste hav jag någonsin har sett. Det är inte konstigt att det heter cote d’azur som betyder den azurblå kusten. Vi promenerade längst promenade des anglais, solade och badade, åt skaldjur, drack champagne och tog oss till en utsiktsplats med fantastisk panorama vy. Vi hann även med lite shopping men mest av allt njöt vi. Av sommaren och av varandras sällskap. På kvällarna satt vi på vår balkon, pratade om livet och såg solen gå ner och färga himmelen alldeles rosa. Tänkte flera gånger på att vara tacksam och att vara i nuet samt att spara sådana stunder att ta fram i vinter när det är mörkt, kallt och man svär över snön som fallit och letat sig in i strumporna.

Har haft en underbar semester som jag kommer att leva väldigt länge på. I alla fall fram till nästa sommar då det bär av igen.