Fantastiskt resultat – så nöjd med kinderna

Här kommer bilder från min fillersbehandling hos Luxury Treatments förra veckan , vad tycks?

Ökad volym av kindben med Juvaderm filler , jag har gjort behandlingen flera ggr tidigare och gjorde nu en påfyllning. Började skulptera kindbenen 2010 och stormtrivs med lite mera markerade kinde 😉 


Före / Efter 

ETBJUDANDE I OKTOBER 

Skulptera/öka volymen i kindbenen…

specialpris i oktober:

3000 kr/ 2 ml filler.

(Ord pris 6000 kr)

Åldersgräns 18 år. 
Vi behandlar ej vid infektion/inflammation i kroppen, ej heller vid graviditet/amning
Boka tid online:

luxurytreatments.timax.se

Email: katarina.ekstrand@luxurutreatments.se

Fortsätt läsa

Fantastisk helg med mycket vila och lite fest

Hej finisar !

Vilken härlig helg vi haft 😉

Fredagen tillbringade vi hos Mattias farmor, Lennox gammelfarmor ❤️ Vi käkade thaimat och myste i soffan , så underbar kväll och det var knappt att vi fick ta med oss Lennox hem 🙂

Lördagen ägnade jag åt storstädning och tvätt , helt underbart !Inte alla som tycker det är kul men för mig är det terapi och jag har alltid gillat det . Nu är det dessutom skönt att få en liten paus ibland från min lilla klängande apunge  .. hahaha .


När jag städat och allt är i ordning och rent blir jag en så mycket trevligare och gladare människa !

Det var tänkt att vi skulle softa hemma lör kväll men planerna ändrades då syrran hörde av sig om sin fest. Hon fyllde 30 (och vi var såklart bjudna) men vi tackade nej eftersom Lennox är för liten och det skulle komma mycket folk.


Vi fick då besked om att dom flesta skulle först komma efter 20.00 och att det bara var  Calles ( hennes kille) familj kl 17.00. Så planerna ändrades och vi kammade till oss för lite kalas 🙂


Så fint ordnat och så kul att träffa lite folk 


Min fina syster ( i mitten) med väninnor 

Fortsätt läsa

Modeller sökes

Luxury treatmens i Malmö söker 3 personer mellan 40-50 år till att delta i ett total face makeover project. 

Du skall inte ha genomgått någon behandling av *nedanstående slag på 2 år.

Behandlingarn är *botox, *fillers och *trådlyft.

Utan kostnad för dig som blir utvald att delta. Du kommer att bli filmad och fotad samt finnas med i informationstexter om kliniken. 

Du som är intresserad, hör av dig (endast) via mail till: katarina.ekstrand@luxurytreatments.se 

och berätta lite om dig själv samt skicka med ett nytaget foto.

(Det här är ingen tävling utan vi kommer att välja de personer som är lämpligast för projektet.)
Uttagning sker v 39.

Fortsätt läsa

Det ingen pratar om INNAN förlossning – saker jag aldrig trodde kunde hända!

Så många besök hos BM innan förlossning , from att man fått veta att man är gravid och fram till förlossning går man ständigt på samtal och kontroller. Så mycket info om allt gällande graviditeten och amning och om livet som mamma.

MEN ingen pratar om ” vad händer sen”?!

Så mycket jag inte hade en aning om innan jag var helt uppe i det själv, så mycket saker jag hade velat veta men ingen pratade om 🙁

Vi var på en föräldrautbildning ca 1 månad innan Lennox föddes och jag tyckte den var super! JUST DÅ fram till min egen förlossning då INGET stämde med det dom informerat oss om 🙁


Jag öppnade mig inte , jag fick inga värkar , jag hade ingen ”normal”  förlossning som dom beskrivit och absolut  ingen normal upplevelse efter. Min kropp gjorde precis allt fel och jag trodde vid vissa tidpunkter att jag  inte skulle överleva 🙁 INGEN sa nånting om detta…

Det man fick höra var dom olika ” faserna ” man skulle gå igenom innan själva utdrivningsskedet .

———————————-

(Text från 1177)

Förlossningens tre steg

Förlossningen delas in i öppningsskedet, utdrivningsskedet och efterbördsskedet. Före öppningsskedet kommer latensfasen, som är kroppens förberedelse inför förlossningen. Den klarar man bäst av hemma, och därför ska man vara beredd på att åka hem igen om barnmorskan konstaterar att man är i latensfasen.

Själva öppningen sker i två steg. Först utplånar sig livmoderhalsen, det vill säga förkortas och drar sig undan. Sedan börjar modermunnen, alltså öppningen av livmodern ned mot slidan, att vidga sig. För omföderskor brukar det här ske samtidigt.
Det kan vara svårt att veta om förlossningen har startat eller var i förlossningen man befinner sig, och om det man går igenom är som det ska. Man kan alltid ringa till barnmorskemottagningen eller förlossningsavdelningen för att få råd. På förlossningsavdelningen finns alltid personal som kan hjälpa till. Ibland kan man behöva åka in till sjukhuset för att göra en kontroll. Om allt är som det ska och barnmorskan bedömer att det är en tid kvar kan man få åka hem igen.
Latensfasen – kroppen förbereder sig
Under latensfasen har man mer eller mindre kraftiga sammandragningar när livmodern förbereder sig för förlossningen. Först känns värkarna som mensvärk som kommer och går. Sedan blir värkarna kraftigare, kommer tätare och mer regelbundet. Latensfasen pågår tills modermunnen har öppnat sig tre till fyra centimeter. Det tar vanligen åtta till tjugo timmar, ibland längre tid. Denna period kan vara jobbig eftersom man har lite ont nästan hela tiden utan att det verkar hända så mycket. Det kan också vara så att man inte märker av denna period alls utan kommer in till förlossningen och är nästan helt öppen.

Under latensfasen kan det vara lättare att skingra tankarna hemma och försöka göra saker så att man inte tänker lika mycket på smärtan. Det är bra om man har tränat avslappning i förväg. På barnmorskemottagningen kan man hyra en så kallad tens-apparat, transkutan nervstimulering, som används för att lindra smärtorna. Tens verkar genom ofarliga elektriska strömstötar som frisätter kroppens egna smärtstillande ämnen, så kallade endorfiner.
Det är bra att försöka vila om man kan. Anledningen är att man behöver spara krafter till förlossningen. 
Ibland lindras smärtan om man badar eller duschar. Den blivande pappan, ens partner eller någon annan nära anhörig kan också hjälpa till genom att ge massage. Värme lindrar smärtan och man kan använda vetekuddar som värms i mikrovågsugn eller vanlig ugn. Man kan också ta smärtstillande läkemedel som innehåller paracetamol, till exempel Panodil eller Alvedon. Om man har så ont att man är fullständigt uttröttad kan man behöva läggas in på BB eller förlossningsavdelning under latensfasen.
Om latensfasen håller på i mer än ett dygn kan det bero på att värkarna inte är tillräckligt effektiva. Då kan det behövas att barnmorskan tar hål på fosterhinnorna så att vattnet går, och ofta får man värkförstärkande dropp, för att förlossningen ska komma igång ordentligt.
Ibland kan den blivande mamman få läkemedel för att kunna vila istället för att inte bli helt utmattad innan den aktiva fasen har börjat.
Den aktiva fasen – dags att åka in
Det som kallas förlossningsarbetet startar när man har kommit in i den aktiva fasen. Det innebär att två av dessa tre saker sker eller har skett: Man har regelbundna sammandragningar, tre till fyra stycken inom loppet av tio minuter, vilket innebär att det är två till tre minuter mellan värkarna. Vattnet går. Modermunnen har öppnat sig tre till fyra centimeter, vilket är något som barnmorskan känner när man har kommit till förlossningsavdelningen.

Vid det här laget är det vanligt att man vill ha smärtlindring och då kan det vara dags att åka in. När man ska få sitt första barn kan det vara svårt att veta när det är dags. Det bästa är oftast att ringa och rådgöra med en barnmorska på förlossningsavdelningen när man tror att förlossningen har startat. Samtidigt ska man utgå från sig själv och hur man känner sig. Om det känns mycket jobbigt och man har svårt att slappna av, kan man åka in för en kontroll. Om allt är bra och barnmorskan bedömer att det inte är dags, får man åka hem igen. Det är inget ovanligt, ändå är det lätt att bli besviken.
Vattnet kan gå utan värkar
Om vattnet har gått utan att värkarna har börjat, får man oftast vänta ett till tre dygn för att se om värkarna kommer igång. Vanligtvis kommer förlossningen igång av sig själv, annars får man ett dropp som sätter igång värkarna eller så sätts förlossningen igång på annat sätt. Om livmoderhalsen inte är redo kan man först få prostaglandin som gör att den mognar. Det går också att sätta igång förlossningen med hjälp av en liten slang vars ände kan vidgas till en ballong, men detta är inte så vanligt när vattnet har gått.

———————————-

Ingen nämnde hur man mår / kan må efter förlossning?! 
Detta ”fick”  jag : 

• Opererade ut moderkakan som vägrade lossna  , vilket medför mkt blödning , kraftig värk inuti och utanpå mage. ( har fortfarande problem )

• Klippt och sydd, blöder och kliar ( har fortfarande problem )

•Höger ben ” sov” inte helt återställd efter epiduralen och jag kunde inte gå ordentligt på benet på 1 vecka eftersom det inte följde  med. Kunde inte bära eller lyfta mitt eget barn , knappt stå eller gå utan hjälp.

• Tog blodförtunnande sprutor varje morgon i 1 vecka pga operationen och för att förebygga blodpropp.• Svullen hals

• Ont i revbenen pga kraftigt yttre tryck under förlossningen 

• svullna ben och fötter 


• Migrän pga hormonpåslag och epidural ( har fortfarande problem) 

• Yrsel och tjutande ljud i höger örat ( har fortfarande problem )

• bristningar i ansiktet pga krystarbetet

Det jag visste var att många blir klippta och sydda vilket jag var förberedd på men det andra visste jag inte….Så mycket besvikelse kring informationen innan förlossning , varför fick man inget veta ? 

Fortsätt läsa

Det har tagit mig 7 månader att kunna gå en promenad !

God morgon finisar!

Jag är så lycklig att min läkning går framåt och jag börjar mer och mer känna igen mig själv 😉
Jag har nu denna vecka varit ute 4 dagar med Lennox ( i vagnen) och Vega vilket är ett stort steg för mig . Lennox blir 3 veckor imorgon så det har tagit lång tid för mig att bli återställd .


Jag har för det första inte gått längre promenader eller powerwalkat sen jag gick foglossning i mars så känslan är obeskrivlig !

För varje dag som går känner jag mig lite starkare och jag börjar känna igen mig själv , äntligen börjar jag få orken tillbaka!

Fortsätt läsa

Första besöket gick galant!

God kväll finisar!

I dag var det dags för BVC besök ( Lennox första) och för att vara på den säkra sidan så fixade jag till mig innan Mattias gick till jobbet. I går lyckades jag komma ur pyjamasen kl 14.00 pga att Lennox var så ledsen och otröstlig så jag vågade inte chansa ..hahaha.

Såklart hade Lennox en toppen morgon och sov fram tills det var dax att klä på sig och få en flaska mat 😉


Som en lite groda somnade han i sängen kl 07.00 och vaknade först kl 09.00 när jag var tvungen att väcka honom . 


Besöket på BVC gick toppen och han hade gått upp 500 gram på 1,5 vecka ! Jiiippii! En underbar bekräftelse på att han mår bra och att han behåller maten 🙂Efter att kontrollerna var avklarade blev det lite mat och mys i väntrummet innan hemgång .

Fortsätt läsa

Det tog två veckor att komma ut på en promenad – livet efter förlossningen 

Hela min graviditet har jag längtat efter att kunna powerwalka och promenera men pga foglossningen var det inte möjligt. Så mitt fokus har hela tiden varit på förlossningen och att kunna börja träna.

Tyvärr fick jag så mycket komplikationer vilket skapade problem efter min förlossning som gjort att jag inte kunnat komma ut överhuvudtaget . ( Ett inlägg om tiden efter förlossningen kommer inom kort ) 

Jag har bara varit hemma och vilat efter vi blev utskrivna från BB och efter en vecka testade jag att gå försiktigt ned vagnen och klarade ca 10 min innan jag var spy och svimmfärdig . Idag är Lennox 17 dagar gammal och jag gick min första ordentliga promenad i rask takt med vagn och hund.

Vilken känsla!

Fortsätt läsa

Ni är så underbara – utan er finns inte min blogg!

Hej alla underbara!

Vilken respons här på bloggen , wow ! Så mkt peppande kommentarer och så underbart att ni delar med er av era egna berättelser 🙂 Jag är så tacksam och RIK att ha läsare som er, ni gör hela min dag när jag läser era fina kommentarer!


Härligt att höra att så många oxå valt att flaskmata och att det fungerat lika bra som för oss!

Fick en fråga om HUR jag gjorde när jag slutade amma ….

Jag hade lite mjölk men inte så att jag kunde erbjuda Lennox den mättnad han sökte och dessutom var brösten så trasiga så det gick inte oavsett. Smärtan var outhärdlig .

Jag bestämde mig när han var 6 dagar gammal , erbjöd han mjölkersättning och han accepterande flaskan direkt . Jag fortsatte sen vid varje mål att erbjuda flaskan och han tvekade inte en sekund .

För att bli av med trycket i brösten duschade jag kokhett och den mesta mjölken rann då ut vid varje dusch. Fortfarande ” läcker ” jag lite men det är minimalt och redan efter 5 dagar blev brösten mjuka och ” normala” 🙂

Fortsätt läsa

Många frågar om mitt hår – här är hemligheten ! 

Många skriver och frågar om mitt hår och mina extensions . Jag kan stolt rekomendera håret från Euro SoCap som nu dessutom erbjuder 10% rabatt på hela sortimentet. 

Jag har testat både keratinslingor och clips, men just nu har jag tejp och stormtrivs 😉

Allt hår håller oerhört hög kvalité ❤️


Ange kod: CANDY i kassan 


Erbjudandet gäller t.om. 2016-10-15

Besök Hemsidan och klicka hem dina färger 😉

Fortsätt läsa