Min första laserbehandling !

I går gjorde jag min första behandling på salong kräm . Först gjordes en hudkonsultation för att se min hudtyp och vi diskuterade målet med behandlingarna . Sen efter konsultationen fick jag min första behandling ,som var en upplevelse minst sagt ! Tusen nålar och en brännande känsla i ansiktet samtidigt som det smattrar och luktar brända popcorn , hahaha så upplevde jag laserbehandlingen 😉 Men ska man vara fin får man lida pin!

När behandlingen var klar kände man direkt en uppstramande stel känsla i ansiktet kombinerat med en hettande känsla , härligt! Rodnaden försvann efter ca 4-6 tim och idag känner jag mig riktigt fräsch i hyn.

Nästa behandling blir om en mån och jag kommer göra totalt 6 behandlingar som det ser ut nu , bilder före och efter kommer framöver så ni kommer kunna se förändringarna på min hy och framförallt mina problemområden förändras till det bättre 😉

image
Fraxium 1550 Fusion är en fraktionerad icke ablativ erbiumlaser, så hur fungerar den och vad är det?

En fraktionerad laser fungerar på så sätt att laserljuset gör små mikroskopiska sår i huden. Detta sker med en exakt precision och i ett jämt fördelat mönster så att det blir en kontrollerad skada i huden. Runt dessa sår är huden helt frisk och opåverkad. Detta triggar igång kroppens naturliga läkningsprocess och medför en nybildning av kollagenfibrer som ersätter den gamla huden och på sikt ger en föryngrad och jämnare hud med fin lyster.

En icke ablativ laser innebär att den inte är lika aggressiv mot huden som en ablativ laser. Skillnaden är att en ablativ laser bränner bort huden och små mikroskopiska hål skapas i huden medan en icke ablativ laser lämnar översta hudlagret helt intakt, därav kortare återhämtningstid och minskad risk för komplikationer.

Skillnaden mellan erbium och koldioxid

Laserljuset absorberas av vätska i eller mellan cellerna och värmer upp vävnaden så mycket att det orsakar en värmeskada och vävnadsvätskan förångas. Med koldioxidlasrar förångas ca. 80 % av vävnadsvätskan vilket medför stora värmeskador i huden. Med Fraxium 1550 Fusion, förångas endast 5-7 % av vätskan vilket innebär lindriga värmeskador. I jämförelse med koldioxidlaser blir behandlingen därmed skonsammare och återhämtningstiden minimeras, medan resultatet bibehålls.

Med Fraxium 1550 Fusion kan man således behandla med mycket mindre smärta och kortare konvalescens.

Vad är fusion?

Med Fraxium 1550 Fusion kan man dels behandla hudens ytligaste lager på låg styrka för snabba resultat, men också arbeta djupare i huden på högre styrka för att få en mer djupgående och långvarig effekt. Nyheten med Fraxium 1550 Fusion är själva fusiontekniken, med vilken man kan behandla med dessa två inställningar samtidigt. Man får alltså både ett snabbt synbart reslutat och ett djupare långvarigt resultat, vid en och samma behandling.

Fördelar med Fraxium Erbiumlaser (Fraktionerad laser)

* Optimala resultat med kort behandlingstid

* Minimal smärta under behandling

* Snabb återhämtningstid, börja arbeta direkt efter behandling

* Kirurgiska ärr i anslutning till implantat kan behandlas utan att implantatet tar skada.

Behandlingsområden med Fraxium 1550 Fusion

* Kirurgiska ärr

* Acneärr

* Solskadad hud

* Slapp hud

* Struktur och linjer

* Hudföryngring

* Ojämn hudton

* Stora porer

* Bristningar

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.