Skincode

Provar en ny produkt från Skincode, 24h de-stressed comfort balm. 

Den passar torr till mycket torr (och jag är en riktig torris) och känslig hud. Den är dessutom helt fri från färgämnen, konserveringsmedel och doft. Inga tester på djur görs. Återkommer med en utvärdering senare. /Maria <3

Inga onödiga kemikalier och tillsatser. Det gillar jag. 

Le bistro des Vivieres

Vi fick tips om en restaurang i Nice, Les Vivieres. Jag måste säga att den uppfyllde alla mina önskemål om en god och vacker måltid. Hummerrisotton var himmelsk och desserten, Grand marnier-sufflén, gick inte av för hackor, den heller. Ett restaurangtips jag gärna sprider vidare. /Maria <3

Krispiga grönsaker, rostade nötter och kyckling

Jag älskar krispiga grönsaker så när jag gör en sån här rätt så låter jag dem egentligen bara bli varma men inte mjuka. Det är ju en smaksak så vill du ha dem mjukare kan du steka längre eller förvälla innan stekning. 

Jag använde:

  • Grön sparris
  • Morötter, ekologiska 
  • Broccoli, ekologisk
  • Fänkål, ekologisk
  • Sugarsnaps
  • Hasselnötter men det funkar med t ex mandel också
  • Flingsalt
  • Kycklingfilé (denna gång blev det färdiggrillad från Hemköp)
  • Smör, ekologiskt

Hacka nötterna grovt och rosta i torr stekpanna. Ställ åt sidan.

Bryn smör i stekpanna. Salta lite grann. Smöret ska bli brynt och få den där härliga nötiga smaken men inte bli bränt. Ställ även det brynta smöret åt sidan. 

Rensa och skölj grönsakerna. Skär i valfria storlekar. Jag  lät dem vara ganska stora, sparrisen fick vara hel efter att jag bröt bort den trista delen längst ner. Och övriga i ungefär samma storlek. Stek till lagom krisp/mjukhet som önskas. 

Lägg upp grönsakerna på tallrik. Strö över rostade nötter och flingsalt. På med kycklingen och ringla över det brynta smöret. Riktigt gott, tycker jag! /Maria <3


Det här är inget ”riktigt recept” utan hopknåpat av mig, man kan liksom stoppa i lite vad man vill. Lägga till eller byta ut grönsakerna till andra. Steka fläskfilé eller köra helt vegetariskt med tofu eller bönor mm. Bara fantasin …

Lunch på stranden

Vart tog solen vägen? Fram till tolv-halv ett var himlen molnfri men sen dök ett tjockt molntäcke upp. Det hindrade inte oss att ge oss ut för lite lunch. Och även om 14 grader upplevs väldigt olika beroende på om solen är framme eller ej, blev det faktiskt en lunch på stranden på Lido Beachclub. När vi satt där såg vi faktiskt en modig kille bada (kolla min instagram), inget för mig som är en badkruka. 

Moule sköljdes ner med ett glas rött (!?! Får man dricka rött till skaldjur?) och lunchen avslutades med en härligt rinnig kola- och chokladfondant. 

Underbart att kunna sitta utomhus och äta lunch den 2 december, fast kappa och halsduk var ett måste. /Maria <3 

Redigera

Vinter, vår, sommar eller höst?

Herrejävlar vad välgörande det här avbräcket från ett gråkallt Stockholm är. Redan efter första dagen känner jag livsandarna vakna till liv. 

Och inte för att jag vill klaga, men känner mig dock aningen scitzo. Lämnade ju ett grådaskigt Sverige, landar ngr timmar senare i Nice. Solar och svettas på terrassen. Tar en tupplur i solen. Vaknar till en färdigfixad vinlunch som vi äter ute på terrassen. Klär på oss och går ut på stan. Där möts vi av julstämning och winterwonderland och människor som dricker varmt vin och fotar sig i skidbacken. Klagar inte men känner mig lite årstidsförvirrad. /Maria <3

Återhämtning

Jag kan inte med ord beskriva den känsla jag har just nu. Jag har suktat, skrikit och trånat efter solen, ljuset och värnen. Idag, den 2 december, sitter jag och hjärtat på terrassen i Nice. Det är vindstilla och solen värmer upp luften runtomkring oss. Den värmer min hud och den värmer mitt inre. Ljuset är på sitt sätt magiskt och det ger mig energi. Ett litet glas rött. Och just nu upplever jag precis just det jag saknat. /Maria <3

Pancakes with avocado and feta cheese

En av mina favoriträtter sim ni kanske vet. Denna gång hade jag i lite bakpulver i psnnkakssmeten för att få lite tjockare variant. Jag rev också ned de rotfrukter jag hade hemma (kvar från soppan jag gjorde tidigare). Palsternacka, kålrot och morot blev det denna gång. Men det fiffiga är att man kan ta det man har. Vill du göra dem ännu nyttigare byter du ut en del av vetemjölet mot ett grövre. Servera pannkakan eller plättarna med avokado, fetaost och ringla över honung. Riktigt gott! /Maria <3

Första advent

Första advent bjöd på riktigt skitväder enligt mig. Vi vägde dock upp det med en fantastiskt fin adventskonsert i Blå hallen. Det var orkester, kammarkör och solister som bjöd på både gamla kända jullåtar men också lite nytt. Väldigt vackert och stämningsfullt. Fick gåshud och tårar i ögonen, så fint var det. Efteråt tog vi en matbit på Yuc, en mexikansk restaurang nära där jag bor. Om du inte redan varit för måste du gå dit. Så gott, min favorit är de vitlöksfrästa räkorna, men det finns så mycket annat gott också. /Maria <3


Morgon-mys

Även om jag inte är något stort fan av den kalla årstiden måste jag medge att lite mysigt är det med ljus och lite pynt i julens tecken. Fick upp en av två julstjärnor i helgen. Hittade nämligen bara en sladd. Den andra tycks ha fått fötter. Köpte också vita amaryllis och hyacinter för lite mer julkänsla. Riktigt mysigt att dricka morgonkaffet med denna rekvisita. /Maria <3

På kontoret idag

Den här nya ”tant”-blusen köpte jag på Zara häromsistens för 249 kr. Vilket fynd va? Bar den till min kjol från Tiger och stövletter från  Zara. Halsbandet  hittade jag på  Lindex i somras. /Maria <3