40-års partaj

I lördags var det dags (igen) att traska iväg till Emmas 40-års fest på Garage del Gusto. Jag var ju där även för en månad sedan, festklädd med present och allt. Dock var jag ju rätt ensam eftersom festen, som sagt, hölls i lördags, en månad senare. Dressdcode var italian white så jag klev i min vita kostym och klackar. Supertrevlig kväll och fantastiskt fint ordnat. Tack för att jag fick vara med och fira dig, Emma (två gånger)! /Maria <3

Fashionvisning

Stockholms Auktionsverk bjöd på fashionvisning och Urban och jag var där. Kul att kolla alla exklusiva plagg och accessoarer och generellt är ju återvinning väldigt bra. Jag skulle gärna ”återvinna” mycket av det vi såg, men mestadels är det tyvärr över min budget. Avslutade kvällen med middag på PA. /Maria <3

Letar du efter en fotboll i läder? Utropspris 10 000 kr.

Fotografen Ewa Rudling var på plats med utvalda alster.

Modeintresset breder ut sig. Den här tjusiga damen iklädd äkta päls poserade vant.

Mer goda nyttigheter

Dagarna rusar iväg. Tänka att det redan är fredag imorgon! Dock ingen fredagstacos för vår del men en variant på tacos blev det häromkvällen. Hittade majstortillas i min Hemköp-butik. De är helt glutenfria. Fyllde dem med lite smått och gott som kylen kunde erbjuda, bl a min nya favorit stekt blomkål kryddad med cayennepeppar, chilipulver, gurkmeja, paprikapulver, spiskummin och salt. Det blir såååå gott. Nedan ser du hur jag gjorde.

Jag började med att skiva blomkålen och dela i mindre bitar.

Sen rev jag morot, vitkål och zucchini som jag kryddade med svartpeppar och salt och även en-två msk cremefraiche.

Mosade avokado och blandade med lite finhackad vitlök, finstrimlad chili, salt och juicen från en halv lime.

Sen skalade jag och tärnade en nektarin.

Avsluta med att steka blomkålen i smör med kryddorna så att den är varm när det är dags att fylla tortillabröden. Toppa med koriander om du gillar det. /Maria <3

Efter några dagar i pasta-landet var jag riktigt sugen på bara proteiner och sallad, så när vi kom hem igår stekte vi Salmalax och räkor med mycket lime, chili och vitlök. Detta serverades på en bädd av ruccola, babyspenat och machésallad. /Maria <3

Lake Como

Utsikten från vår balkong

I fredags morse drog hela byrån iväg på konferens till Como-sjön. Vi hade verkligen sett fram emot varma och soliga dagar i Italien. Det vi mötte var dock något helt annat, ett molnigt, dimmigt och regnigt Como. Det krävdes lite kraft och envishet för att skaka av sig besvikelsen. Vi hann iallafall med en stund vid poolen och en båttur mellan konferenspassen innan det riktiga regnovädret kickade in. Ett par timmar i Como stad och katedralbesök lyckades vi också peta in. Men med en titt i backspegeln så konstaterar jag att vi hade fyra dagar av bra konferansande, massor med god mat, gott vin och fantastiskt roligt och trevligt umgänge. /Maria <3

Min trogna vapendragare och partner i crime, Liza.

Vi hade bokat en båttur med egen guide dom berättade om, och pekade ut, sevärdheter. Bl a åkte vi förbi Grorge Clooneys hus. Det gick inte av för hackor!

I byn Nesso finns en fin gammal bro med 2000 år på nacken. Ett vattenfall rinner ner i sjön under bron. Så vackert.

Regnig söndag inne i Comma.

Mellanmål.

Kärleks/hångelbänken och ett litet hjärta på lyktstolpen.

Katedralen i Como började byggas i slutet av 1300-talet men färdigställdes först 1770. Den pampiga kyrkan är i gotisk stil och är den sista i den stilen som byggts i Italien.

Pack-kaos

Packar inför en konferensresa. Jag som mer eller mindre BORDE vara pack-expert eftersom jag reser ganska mycket och oftast med handbagage, hamnar ALLTID i samma kaos. Det börjar ju så bra. Jag tycker att jag har koll. Självförtroendet växer, känner till och med att jag börjar bli lite kaxig. Men en bit in i packandet går det överstyr. Och så får man börja om. Nu är jag i alla fall färdigpackad och klar. /Maria <3

Det blev sent på jobbet innan jag kom hem och packade. Lite trött.

Rutigt, check

Hösten bjuder på rutor, och jag tycker det är supersnyggt med en rutig kostym. Den här sågs på Cara Delavigne häromsistens och jag skulle inte tacka nej till en liknande:

Rutiga brallor har jag gärna i min garderob i höst, check

Svart polotröja och kavaj blir snyggt till eller kanske den här söta blusen:

Gullig puff-blus från HM

Trudy och jag trådar vidare

Tänk att en apparat kan vara så himla smidig. Den här lilla trådmaskinen rycker bort hårstrån med roten. Jag använder den främst på överläppen och kinderna där jag har mycket småfjun. Det är inte direkt skönt, tvärtom så gör det ont som satan på vissa ställen. Men jag har märkt att man bygger upp en tolerans med tiden. Det känns mindre och mindre för varje gång. Och jag älskar den lena känslan när huden är fri från hår och fjun. Make upen fäster också så mycket bättre när min hy är hårfri. Läs mitt tidigare inlägg HÄR

Du kan också klicka på länken här nedan så får du se en film om hur den funkar. Är du sugen på att köpa en egen finns Trudy bl a på Lyko.se och Ellos. /Maria <3

Trudy of Sweden (Länk)

Bilder från filmen

Så här blev håret med slingor och extensions

När jag går ifrån frissan har jag alltid en känsla av att vi just tävlat i OS-grenen Platt hår. Och vunnit guldmedalj. För platt i håret är jag alltid efter ett besök hos frisören. Men, jag blev väldigt nöjd med slingorna. Nu måste jag bara hålla ut ett par dagar som en slickad katt innan jag får tvätta, föna och styla. Men jag är mycket nöjd med resultatet. Här kommer en bildbomb på moi. /Maria <3

Vitlöks- och chilifrästa räkor med färsk pasta

Liiiite överkokt pasta, tyvärr, men gudomligt gott ändå. Jag köpte frysta scampiliknande räkor. Dessa fräste jag i olja, smör (ganska mycket), hackad vitlök och fint strimlad chili. Såna här räkor blir klara snabbt i stekpannan och blir ganska tråkiga om de steks för länge. Salta. Jag avslutade med att pressa över juicen från en lime. Sen rörde jag ner den kokta pastan i det härliga räkfräset. Strödde över persilja OCH koriander. Mums blev det! /Maria <3