Tekniskt strul

För tillfället verkar det vara något skumt med när man ska lägga upp youtubeklipp i blogginlägg. Lär ta ett tag innan det ordnar sig men ifall ni vill se mitt solo och några andra låtar kan ni klicka på dessa länkar:

Mitt solo                 Anthem och Hakuna Matata

Hoppas att detta skall fungera istället! Idag har jag varit i plugget och fixat med vår utställning och imorgon är det samma som gäller. Det är i princip sommarlov, bara lite kvar i skolan och sen är det jobba som gäller.

Imorgon kommer äntligen min pojkvän hit, gissa om jag längtat! Över en vecka sen jag träffade honom senast, ska bli skönt med långhelg. På torsdag ska vi ut på lite äventyr, fredag ska jag jobba och på lördag är det kravall.

//Carco

Klipp från konserten

Denna sköna måndag har jag jobbat och klurat på födelsedagspresenten till in pojkvän. I och med att det är långhelg denna vecka tänkte jag att jag passar på. Trots att födelsedagspresenten blir tidig så blir det dunder bra denna helg.

Förutom det fick vi se lite inspelningar från konserten. Och ja ni får även se mitt solo. Solot gick som sagt bra men sista meningen jag sjöng gick inte lika bra. Där kom jag lite i otakt, men man lär sig av sina misstag, eller hur?

Lyssna och njut, här kommer Anthem, Hakuna Matata,Seasons of love och Aldrig ska jag sluta älska dig.

//Carco

 

Vår vårkonsert

Vilken bra helg det blev trots allt! Idag har jag haft fullt upp med genrep och konsert. Genrepet gicl helt åt pipsvängen för min del men på konserten gick det riktigt bra. Gjorde 2 missar men det märkte ine publiken. Låtsas som det man gör alltid är det enda rätta. Men mitt solo gick riktigt bra, jag är nöjd. Resten av konserten gick också super bra. 

Några tårar fick vi se falla i publiken, mycket och långa applåder, fantastiskt helt enkelt. Bästa Novakören. Vårkonserten var ett fint avslut för körens vårtermin. Bilder från konserten lär dyka upp när jag får tag på nån.

Tack!

//Carco

Var ett spöke och blev kokt kräfta

Förra gången jag var så här solbränd som jag är nu då var jag på Kreta och nu är jag i Norrköping. Min bränna denna gång är väldigt speciell. Hade en klänning med öppen rygg och på ryggen finns två tunna band som bildar ett kors. Ja jag kan säga som så att jag har ett streck från nacken neråt och ett annat vågrätt på ryggen. Bild på det? Nej för att inte rubba er nattssömn kan det vara bra att inte visa någon bild.

Idag har jag umgåtts med en  fantastisk vän. Vi har kollat in loppisen som var här i stan, käkat glass och bara snackat. Gu vad det skönt ibland att bara prata på om allt mellan himmel och jord. Sådana dagar behövs verkligen.

Ikväll blir det lite bloggjobb och kolla glee. Något viktigare än så har jag inte för mig. Och imorgon är det äntligen konsertdax. Kom och kolla vettja. Imorgon klockan 17.00 i Hedvigs kyrka.

//Carco

Norrköping och BACK UP

Sköna sommar! Hoppas verkligen att sommarvädret håller i sig, så underbart att vara ute hela dagarna. Sen skulle det vara helt perfekt men lite solbränna, just nu är jag blek som ett lakan och det innebär att min vanliga foundation inte passar.
Förutom att njuta av det sköna vädret har jag varit i skolan och kollat in en utställning på Arbetets museum.

En av dessa utställningar berörde mig verkligen och den hette Back Up av fotografen Sara Johari. Back up är en ideell organisation och dess medlemmar är engagerade ungdomar som vill finnas till för andra. Man vill alltså inspirera, forma och vägleda ungdomar. Låta dem växa som individer, lyckas, ta ansvar och hitta sig själva och sin roll i samhället. Bilderna i denna utställning är fotograferade när ungdomarna är ute på fältet. Och dessa bilder förmedlar verkligen starka känslor. Här är mina favoriter från uställningen:

Säg hej. Ge en kram. Det är inte krångligt.

En annan utställning som jag kikade på lite snabb handlade om Norrköping och stadens utveckling, från industristad till studentstad. Visste ni att Ericsson har haft en fabrik i Norrköping med att denna lades ner helt 1999 och hela 2300 anställde blev av med jobbet. Norrköping, staden jag bor i. Väldigt intressant att ta del av stadens historia. När jag flyttade hit visste jag inte ens att Kolmården fanns här. Olyckligt ovetande. Men det finns 4 turistattraktioner som är väldigt viktigt för Norrköping och det är : Kolmården, Kaktusparken, industrilandskapet vid strömmen och Spårvagnarna.//Carco

Hur har ni orkat?

Det är en fråga som jag funderar på ibland. I och med att jag flyttat hemifrån har jag fått en sorts distans till min familj men även lärt mig oerhört mycket. Ni kan inte ana hur mycket jag lärt mig och utvecklats. Den jobbiga dottern som ni slet er i håret p.g.a. varje dag, henne skulle ni knappt känna igen nu. Ja jag är väl lite stressad ibland men mitt temperament är 10ggr lugnare nu minst!

Hur har mina föräldrar orkat med mig när jag bodde hemma? Det måste ju ha varit en plåga?

Att ha världens envisaste unge med ett väldigt jobbigt temperament. Ni vet som de flesta tonåringar är. Har fått höra av min pojkvän att jag är den mest envisa människan han träffat och det kanske stämmer att jag är envis. Men mamma och pappa, jag är glad att ni stod ut med mig när jag bodde hemma. Trots att jag kanske inte alltid uppskattade allt då så gör jag det nu. Det har bara tagit tid att bearbeta allt.

Om ni inte hade släpat mig till ätstörningskliniken hade jag aldrig tagit modet att gå dit själv. Mitt mod tog slut när jag berättade att skolsyster rekommenderade att jag skulle gå dit. Mycket av det jag sa och hur jag betedde mig när jag var fast i min ätstörning förstår jag ännu inte idag. MEN det jag förstår är att jag inte var mig själv, det var min sjukdom som styrde mig och ni stod ut med mig. Hur? Ja mina föräldrar måste vara superhjältar, det är nog den enklaste lösningen. eller så är det så att man gör allt för någon som man älskar.

När det kom som mest näthat och hot mot mig brydde jag mig inte så farligt mycket om vad de sa till mig. Jag kunde ta det de sa, MEN det blev droppen för mig när de började hota om att gå på min familj och vänner. Och en gick så långt att hotet nådde en av mina vänner. Det var droppen för mig. Min familj betyder väldigt mycket för mig, och nu när jag flyttat hemifrån betyder den ännu mer för mig.

Jag har inte varit den mest perfekta dottern/ storsystern men jag har lärt mig en hel del och vill inte att mina syskon skall göra samma misstag som mig. Smällt i dörren, sagt ord jag inte menat och verkligen haft 3e världskriget med mina syskon. Stackars föräldrar. Hur stod ni ut med mig? Jag älskar min familj och längtar verkligen till den 27/6 för då är jag på hemmaplan igen. Hoppas ni saknar mig lite iaf.

Här sitter jag i Norrköping och svettas ihjäl p.g.a. att det är så sjukt varmt ute. Hela 26 grader varmt!

Våren är här och det var lite kvällsfunderingar från mig.

//Carco

 

 

 

Studenter och ekonomin

Som student är ekonomin något som man alltid tänker på. Oberoende om det gäller vid köp av mat eller när man betalar räkningar. Ja ekonomi är något som alla tänker på ibland och inte bara studenter.

Något som jag inte riktigt förstått mig på är Sveriges system med studiestöd och bostadsbidrag. Ingen tar nästan bostadsbidrag här för man skall ha så pass dålig ekonomi och omständigheterna ska vara speciella om man skall få bostadsbidrag och sen inte vara tvungen att betala tillbaka det. Detta resulterar i att de flesta tar studielån och detta leder till att man har ett lån som först är avbetalat när man är betydligt äldre. Hur kul är det? Inte roligt alls.

Jag får studiestöd och bostadsbidrag från Finland samt jobbar på sidan och och detta gör att jag precis klarar mig varje månad. Men idag konstaterade jag när jag fick min lönespecifikation att det kommer bli tajt nästa månad. Inget studiestöd och ingen hyra iofs, men en lön som knappt räcker till mat. Hur gör andra studenter? De som inte kan jobba på sidan om? De som har hyror att betala även under sommaren. Ingen aning.

Det positiva i allt detta är att skatteåterbäringen i Sverige kommer i Juni och det betyder att min situation är räddad. Men hur blir det för alla andra?

Är systemet för studiestöd, studielån och bostadsbidrag verkligen optimalt i Finland och Sverige? Lite förbättring tycker jag iaf att det borde vara.

Några tips från er som studerat ett tag? Har ni några på lager?

Några smarta tips från mig är:

  1. Gör en budget.
  2. Nudlar är gott med lite sötsur sås till 😉
  3. Handla på Netto.

Ta hand om er och vet ni det är snart den 25e och lönedags.

//Carco

Bildresultat för student economy

Källa: drawing cartoon 13

Dags att börja träna inför september

Detta är seriöst första veckan på länge som jag knappt har något att göra. Detta leder till att jag nästan klättrar på väggarna av tristess. Idag har jag städat och fixat i min lilla fina lägenhet och dessutom har jag tagit en löprunda.

Kanske dags att börja träna upp konditionen om jag och min pojkvän ska kunna springa Action run i september. Bara att stå i nudå.

Ikväll är det sista körövningen innan konserten på söndag och det betyder att alla låtar ska sitta idag, speciellt mitt solo. 
För att jag inte skall behöva klättra på väggarna denna helg så har jag kollat lite vad det finns att göra här i Norrköping. På lördag är det tydligen bakluckeloppis på förmiddagen och det vill jag absolut inte missa. Sen finns det några utställningar som jag är lite sugen att gå på. Plus konserten på söndag. Det var mina planer i stora drag. Ja killen ska skruva bil uppe i Södeehamn så jag får försöka hitta på något själv här nere i Norrköping

Nu är det dags för körövning och efter det GWs mord. Min nya favoritserie.

//Carco

P.s har ni sett vad vackert det är i Carl Johans Park här i Norrköping. Våren är här!

Tack, men av vem?

Ny dag, ny vecka och nya möjligheter. Nu är jag tillbaka i Norrköping och våren är verkligen i luften, men det är kyligt. Längtar efter lite sommarvärme. Gräset är grönt, blommorna växer så fint och löven har dykt upp på träden.


I plugget har vi fullt upp med vår utställning. Ska bli skönt när den äntligen är klar. Men det är en bit kvar till dess. Bara att kämpa på.

Sen så har jag fått paket idag. Ja det var adresserat till mig och det finns ingen annan i hela Sverige som heter som mig så det är omöjligt skickat åt fel person. Paketet är postat i Danmark, Köpenhamn och innehöll ett par vR glasögon och tuggummi. Inget meddelande. Tack för presenten kära ni/du!

//Carco

Glad morsdag

I Finland är det morsdag idag, stort grattis till dig mamma!

Denna söndag har det varit riktigt gråväder så det passade utmärkt att plugga lite och fixa kvistvispen. Visste ni att det är ett föremål som används för att göra illegala aborter. Ovanligt, men har använts.

Ikväll bär det av mot Västerås och imorgon bitti till Norrköping. 

Glad morsdag till alla fina mammor, speciellt till min egna♡

//Carco