Tack för mig!

Nu kan jag äntligen avslöja vad det är jag hållit på att smyga med.

Jag har nu en ny blogg med egen domän! 😀 Har varit toppbloggare här på finest i snart två år och känner att det är dags för mig att breda ut mina vingar och ta nästa kliv i mitt bloggande. 🙂 Och det är ju då så klart min kära karl Christian som hjälpt mig med allt vad design och webhotell heter. Ett hett tips om det är någon annan som är sugen på att få hjälp med en ny blogg eller ny design!

 

Är så klart så otroligt tacksam över allt jag har fått här på finest och allt stöd från bl.a. Alex, Citty och Izabella. Massa kärlek till er! Hoppas så klart på att kunna fortsätta vårt samarbete i framtiden också. 🙂

 

Så välkommen till;

 

www.celinaryden.se

 

Glöm nu inte att bokmärka nya adressen! 😉

Mys på ballen

Första bikinisolningen på balkongen för i år. Nu får det väl ändå banne mig bara vår! 😉 Det är också nedräkning big time! Inom några timmar kommer ni få veta vad jag har tjatat om nu senaste dagarna. Hang in there!

Här är sommarens absoluta sommarhit!

Jonas von der Burg är en fantastisk låtskrivare och har nu tillsammans med managern Victoria Ekeberg (Gathania, September, m.fl.) satt ihop två riktiga sommarhitar! Det är australienska idol-vinnaren Natalie Gauci som sjunger och det här kommer definitivt gå på repeat i mina hörlurar i sommar. Tror ocskå att det här kan bli riktigt stort utomlands. Här får ni två stycken previews;

 

http://www.youtube.com/watch?v=mnLKGGnXZyk
http://www.youtube.com/watch?v=IBE1a5hoceQ

 

Håller också på med suprprisen som jag verkligen håller alla tummar för att jag kan presentera för er idag. Fick precis en Valborgsinbjudan så nu har vi helt plötsligt inte riktigt lika mycket tid på oss. Men vi försöker! 😉

5 bästa dansskolorna och utbildningarna i Stockholm

Får ofta frågor från elever och andra vänner om just dansskolor och vilka utbildningar som finns. Tänkte därför sätta ihop en liten miniguide till de 5 större dansskolorna som jag i alla fall har ett hum om. Välkommen in i dansdjungeln! 😉


Balettakademien

Ackis har väldigt många hobbyklasser och är du intresserad av jazz/lyriskt så kan jag varmt rekommendera Val Suarez och Karl&Knut eller Emilio Perellis ”Jumps & turns” om du känner för att hårdköra teknik. Här har du annars en väldigt stor bredd på stilar men är du intresserad av commercial så kan du bl.a. dansa för mig (Feminine Vibe), Dan Gill, min assistent Sofia Haghanipour, gruppen P*fect och Maggie Aulin (house och waacking som är ett grymt kompliment till dig som vill bredda dig inom commercial). Balettakademien finns i Stockholm, Umeå och Göteborg där det också finns en treårig musikalutbildning.

 

Dom har också en av Sveriges mest kända dansarutbildningar som är på tre år och är inriktad på jazz och modernt. Vill du satsa på att jobba i ett danskompani t.ex. och få en utbildning i ryggen som verkligen har tyngd i sig i Sverige så är den här utbildningen perfekt. Det går också att förbereda sig inför den här utbildningen och då finns det t.ex. ”Dansarlinjen” som är på ett år. Går du fortfarande i skolan så har dom dessutom Dansprogrammet för dom som vill satsa lite extra på dansen. Det finns också ”Streetlinjen” och ”Musikallinjen”. Alla linjer är på halvtid och under en ettårs-period.

 

Marikas/diAmbra

Här har diAmbra sin bas med Ambra Succi från Bounce i spetsen. Här finns det också en utbildning vilken jag har i alla fall fått för mig ska vara rätt så grym om man vill inrikta sig lite mer kommersiellt. Den ligger då på kvällarna. En annan fördel är att dom har så kallade ”softa söndagar” med olika gästlärare för oss som jobbar varje vardagskväll. När jag går in på deras hemsida har jag dock lite svårt att hitta hobbyklassschemat så jag kan inte riktigt uttala mig om det. Men när jag dansade mycket där för några år sedan så vet jag att dom hade väldigt mycket roligt att välja mellan. Ambra kör dessutom ”Hells rules” på måndagar vilket jag tror är en riktigt bra klass!

 

Danscenter

Det här var en av de första skolorna som jag dansade på efter att jag börjat vidga vyerna ut från kära lilla Lidingö. 😉 Danscenter skulle jag säga är den skolan som är mest inriktad på street och oldschool-stilar som street/hype, popping, locking, breaking, m.m. men också lite mer udda stilar som dancehall, streetfunk, afrikansk dans, salsa, flamenco och stepp. Dom har också en utbildning som ni också förstår är lite mer inriktad på de först nämnda stilarna blandat med klassiskt och en förberedande. Den första är på två år och den andra på ett. Vill du satsa på att bli en streetdansare så ska du definitivt gå här.

 

Base23

Den här skolan jag inte jättebra koll på som den ser ut nu, men för några år sedan var detta Lasse Kühlers skulle man kunna säga där jag gick min ettåriga utbildning som då hette Daglinjen i ledning av Therese Carlsson. Nu heter den istället DayBase men jag kan tänka mig att det är lite samma upplägg som när jag gick. Första fördelen med den utbildningen är att den är på dagtid så att det går att undervisa på kvällarna. Och nu kan jag ju bara tala för hur det var när jag gick för två-tre år sedan, men vi hade verkligen jättebra lärare som dom samlade in från alla möjliga hörn. Det fanns också möjlighet att påverka vilka lärare man ville ha och vilka stilar man skulle vilja testa på. När jag gick hade vi dessutom världens bästa balettlärare Hanna O’Dwyer som tyvärr inte bor kvar i Sverige längre, men om dom håller lika hög kvalité på lärare som när jag gick så är jag övertygad om att det fortfarande är en grym utbildning! Det fick jag en fantastiskt grund och en bredd som jag kommer ha hjälp av så länge jag väljer att hålla på med dans. Kan verkligen rekommendera den!

 

House of shapes

Här måste jag erkänna att jag inte har någon koll alls, bortsett från lärarna. H.O.S. har skapats av Jennie Widegren och Fredrik ”Benke” Rydman från Bounce. Såg på hemsidan att det finns en treårig-danslinje, en ettårig för 16 år och uppåt och en ettårig för 13-15. Nu är ju House of shapes väldigt nytt så jag vet inte riktigt hur ”branschen” reagerar på om man säger att man har gått en utbildning där. Däremot är det som sagt bra lärare så jag kan absolut tänka mig att det är en riktigt bra utbildning! Vad gäller hobbyklasser så har dom en hel del att välja med, dock inte upp på så hög nivå vad jag ser i alla fall. Pratade en snabbis med Benke i somras och han sa väl att det indirekt inte fanns något där för mig, men på lite lägre nivå finns det en hel del att välja mellan!

 

 

Det var dom större skolorna där det finns både hobbyklasser och utbildningar. Sen finns det ju så klart den bästa dansskolan av dom alla där jag har min bas – så här får ni en liten bonus;

 

Lidingö Danscenter

En riktigt bra skola med grymma lärare! Här kan du bl.a. ta klasser för mig (Feminine Vibe, Minivibe och Commercial) eller bli hårddrillad i teknik av fantastiska Ida Smedberg. Här finns också Specialerna för dig som vill dansa lite extra och på en högre nivå. Ett hett tips till dig som har småsyskon – knattedansen (4-7 år) och t.ex. 7-9 år har helt ortroliga danslärare! Detta vet jag eftersom ungefär hälften av dom är mina elever. 😉 Dom är inpspirerande, gör fantastiska koreografier och bara utstrålar dansglädje. Här skulle jag lätt placerat mina barn! Och bli inte förskräckta av att det ligger på Lidingö. Det tar ca 10 min att komma till dansskolan från Centralen. Då tar man tåget till Ropsten och en buss över bron och hoppar av på första stationen. Dansskolan ligger sen bara några meter ifrån hållplatsen. Vi får ofta också höra från folk som kommer utifrån att det är en helt annan stämning på vår skola. Det känns väldigt avslappnat och vänligt men ändå med en himla massa jädra anamma! Vi skrattar en hel del, det får ni vara beredda på. 😉

 

 

Hoppas att ni fått lite tips och råd på vägen. Hör gärna av er om ni vill att jag ska utveckla något av informationen eller om ni har några andra frågor.

 

Lycka till! 😀

 

Ute i vårsolen

Jag och Marre är ute på promis. Det blev rundan vid tornet så klart, men just nu tar vi (jag) en liten paus i hundhagen. Det är svårt att gå hem när det är så här fint väder. 😉

Därför har jag mått dåligt

Hej hej! Söndag igen då. Är fortfarande lite trött efter silversmideskursen igår faktiskt. Man spänner sig så himla mycket och verkligen allt är helt nytt och en ny upplevelse för hjärnan att smälta.


Har mått lite halvkasst sen i fredags också faktiskt. Dricker väldigt sällan kaffe eftersom min mage egentligen inte riktigt tål det. Trots detta slängde jag i mig en cappuccino på en relativt tom mage (fail) och drog iväg till bröllopet. Sen tog det flera timmar innan jag kunde få något mer i magen (fail) så jag kände verkligen hur kaffet låg där i min stackars mage och fräste. När jag väl fick i mig något så blev det ett glas champagne (fail) och tårta (fail).

 

Dock var cappuccinon, champagnen och tårtan magiskt goda och det är ju lite där problemet ligger så att säga. 😉 Brukar kunna dricka kaffe om det är direkt efter maten men i fredags ville jag verkligen ha en cappuccino med mig. Jaja… jag har ju bara mig själv att skylla. Resten av dagen mådde jag så fruktansvärt dåligt med illamående, värk i kroppen, yrsel, osv. Detta höll i sig i ungefär 24 timmar men igår kväll när jag blev hungrig så satte allt igång igen och jag fick jättejätteont i kroppen dessutom.

 

Suck… jag gillar ju kaffe hallå!! Idag känner jag mig i alla fall bättre och jag och Marre ska strax ut på dagens promenad. Känns som att det kan bli en Kaknästornet-runda idag till och med. 😉