Copenhagen Street Food

Posted in Copenhagen

IMG_5498
Min första anhalt när jag kom till Köpenhamn i torsdags var Papirøen, där Copenhagen Street Food ligger belägen. Här kan man köpa mat från alla möjliga olika delar av världen. Italienska pizzor, klassiska danska smørrebrød och hemgjorda nyttiga juicer. Foodtrucks med colombiansk vegetarisk mat trängs med bås där de lagar traditionella marockanska röror. Det finns dessutom flera food fusions att prova på, som till exempel Crème Brûlée Doughnuts (lite synd bara att de inte gjorde lite språklig research innan – “creme brülee” är fel på så många sätt). Förutom det finns det möjlighet att dricka drinkar i cocktailbaren, unna sig en god hemlagad glass till efterrätt och – såklart – köpa öl.

René bjöd mig på thaimat, vilket kanske var lite tråkigt val med tanke på all spännande mat men jag kunde inte bestämma mig, sedan satte vi oss utanför och åt medan vi snackade om allt som hänt sedan sist. Det var svårt att ta bra bilder på grund av att det var packat med folk, så vissa av bilderna är kanske inte världsbäst. Det var hela tiden någon i vägen, haha.

Marknaden har öppet till kl 21 söndag-onsdag och till kl 22 torsdag-lördag så det går såklart både att äta lunch och middag där borta. Du kan läsa mer om det på hemsidan!

IMG_5490 IMG_5510 IMG_5503IMG_5499
IMG_5504 IMG_5509 IMG_5514Du tar dig dit via Nyhavn och sedan över två broar, som ibland öppnas för att släppa in och ut båtar. På vägen tillbaka blev vi till och med fast för de skulle öppna båda broarna. Det ser lite kul ut när de står upp i vädret sådär.

Nedan ser ni var det ligger. Enklast är att gå från Kongens Nytorv, och om du är nyfiken på Christiania också så ligger det en bit bakom.

Skärmavbild 2016-08-08 kl. 16.24.49

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//Don’t miss Copenhagen Street Food during your visit to the Danish capital. Enjoy classic Smørrebrød for lunch, try Marroccan food or bring your friends in the evening for a beer while watching the sun set over the rooftops. I went there last week during my visit to Copenhagen and had some really nice thai food with my former colleague René.

You’ll get there by passing through Nyhavn and then over the two bridges. Just be aware because the open a couple a times a day to let boats pass through. We got stuck on the way back. 

 

4 Comments

 1. Alice says:

  Oj vad goda juicerna såg ut att vara!

  1. christinestories says:

   Ja eller hur! 🙂

 2. Vilket grymt bra tips! Jag älskar mat och hade bara koll på Torvehallerne, så jag sparar ditt inlägg till nästa gång jag besöker Köpenhamn. Tusen tack för det!

  1. christinestories says:

   Vad kul! Ja du måste absolut göra ett besök där 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.