Fredag till lördag kväll i bilder

Posted in Cape Town Life

IMG_9922

Min helg var något blandad vad gäller humör, men överlag så mådde jag ändå ganska bra. Däremot så märker jag att jag har svårt för att koppla av och verkligen varva ner. Bara att försöka läsa ur min bok är ett projekt. Jag börjar läsa men kommer på mig själv att tänka på annat och kan gå genom en hel sida utan att ha någon aning om vad jag precis läst. Det bästa vore kanske att bara fokusera på att leva i nuet.

Jag tänkte att jag skulle dela med mig av lite bilder från fredag till lördag kväll.

 

IMG_9820I fredags efter jobbet gick jag snabbt hem för att byta om och sedan promenerade jag upp till Main Road. Mysigaste gatan att promenera på i Observatory är Station Road ovanför Lower Main Road. Då har man den här fina utsikten framför sig.

 

IMG_9822Efter en något lång, osäker (att åka minibussarna här kan ibland kännas lite som en rysk roulette – på vägen in var det nära att vi blev påkörda av en stor buss – säg inte detta till min mamma!) åktur så kom jag fram till Camps Bay där dessa två väntade på mig.

 

IMG_9824Jag hann precis skåda det mest magiska kvällsljuset innan solen gick ner. Alltså, hur vackert kan det bli?

 

IMG_9831Vi satte oss i bilen och körde sedan vidare mot Hout Bay.

 

IMG_9833Vi hamnade i hamnen där en marknad äger rum varje helg – fredag eftermiddag/kväll samt lördag och söndag på dagen.

 

IMG_9836Åter igen: magiskt. Det finns så många sådana här tappa-haka-platser i och runtom Kapstaden.

 

IMG_9849Här är jag. Jag fick ljusa upp detta fotot rejält. Kanske ska börja ta med mig blixten till kameran på kvällarna? Eller så måste jag ta reda på hur jag tar foton i mörker.

 

IMG_9884Anna och Celina föreslog att vi skulle lätta in fjädrar som extentions i håret. För ca 35 riksdaler kändes det värt det.

 

DSC_2895~2Sedan blev vi riktigt hungriga och köpte alla lite olika sorters mat, eftersom att det ju var en marknad med en foodcourt. Jag valde en wrap med biff, ruccola, fetaost och avokado. Så himla gott!

 

IMG_9891Ett glas vin för 30 rand, vilket är ungefär 18 svenska kronor. Lite annat än vad vi betalar i Sverige!

 

IMG_9887Det var riktigt härlig stämning med liveband som spelade typiska rockklassiker från 70 och 80-talet. Tyvärr stängde de redan kl 21, vilket var lite synd.

 

IMG_9892Vi avslutade med efterrätt innan vi begav oss hemåt igen.

 

IMG_9865Det är för övrigt inte bara en matmarknad utan du hittar lite allt möjligt där, från kläder och smycken till hantverk. Jag ska skriva lite om det i ett separat inlägg.

 

Lördag
IMG_9899Dagen började med brunch på Old Biscuit Mill. Lite galet att Annas måltid till vänster kostade 5 rand mindre än min och ändå var den större. Haha!

 

DSC_2847Eva jobbar på en frisörsalong i Woodstock en kort promenad från Old Biscuit Mill, så jag passade på att gå förbi och säga hej. Fick en kopp kaffe också vilket ju var ganska trevligt. Gott var det dessutom. Kanske ska du sadla om till barista, Eva? Jag hann boka in en tid för klippning innan jag gick vidare. På lördag smäller det, då ryker alla kluvna hårtoppar!

 

IMG_9910Jag tog sedan en minibuss in till stan. Jag var lite osäker på vad jag ville göra av min dag, så först gick jag en runda och hamnade vid Cape Quarters. Uppe vid De Waterkant ligger en massa fina hus i olika färger. Mysigt är det dessutom.

 

IMG_9919Till slut bestämde jag mig för att tillbringa eftermiddagen vid poolen på The Glen Boutique Hotel. Jag har varit där tidigare med Fia, eftersom att hon har medlemskap där och kan ta med en vän, men nu fick jag betala 120 rand. Egentligen är det lite pricey, men jag kände att jag behövde skämma bort mig själv lite.

 

IMG_9935Efter några timmar där kände jag mig färdigstekt och gick ner till Sea Point Promenade. Det blev som sagt en spontan barkväll sedan.
IMG_9944Åter igen, en magisk solnedgång. Är det möjligt att få nog av dem?

 

Det var min helg det. Hur var er? 
Jag jobbar bara fyra dagar den här veckan eftersom att jag har tagit ledigt i morgon. Ikväll ska jag dessutom ut och äta på en restaurang i Langa. Vi är ett stort gäng som bokat in oss och stället vi ska till är alldeles unikt då det ligger i en kåkstad. Om det är det stället jag tror att det är så ligger de som nummer 1 på Tripadvisor för restauranger i Kapstaden. Kameran följer såklart med och jag ska försöka att ta så många bilder som möjligt. I morgon ska jag följa med Anna, hennes kille samt syster till Cape Point. Det ska bli så skönt med en dag utanför stan då jag kan koppla bort jobbet helt.

//My weekend in pictures. Use the translation tool on the right to translate into your language!

Leave a Reply

Your email address will not be published.