Vakuum

Posted in C'est la vie, Tankar & Funderingar

IMG_1130

Jag går runt som i ett slags vakuum, till viss del inte helt överens med mina känslor. Har jag verkligen lämnat Sydafrika? Jag kände mig lite sentimental de sista dagarna, men jag grät aldrig. Inte ens när planet lyfte från flygplatsen och vi flög över staden med den vackra solnedgången i horisonten. Inte förrän nu, när jag insåg att jag flyttat hem och att jag lämnat det som var mitt hem i fem månader. Nu kom tårarna och jag grät för första gången på flera veckor.

Igår, när jag åkte med taxin genom Malmö längs med Amiralsgatan och jag tittade ut genom bilfönstret så kändes allting så surrealistiskt. Som att tiden mellan november och april bara varit en dröm. Det är som att jag aldrig lämnade Malmö. Det ser likadant ut nu som det gjorde när jag lämnade det, med kala träd utan löv och människor i varma jackor. Som att tiden stått still. Det är så märkligt.

Det är konstigt hur fem månader kan kännas som blott ett ögonblick av ens liv, och ändå sätta sådant djupt spår i hjärtat. Allting gick så snabbt. På bara 19 timmar förändrades allt och jag vet inte ännu om jag är okej med det. Jag är glad över att vara hemma men längtar samtidigt tillbaka. Undviker stan för att slippa stöta på folk jag känner för jag är inte redo för att svara på frågor. Längtar efter mina vänner men har inte kraften att träffa dem. Blir deppig av väderprognosen för hela helgen ska det regna och vara 5 grader. Fy farao.

Jag saknar solen och värmen. Jag saknar Kapstaden.

 

4 Comments

 1. Jag förstår, jag förstår verkligen. Hemma är allt som vanligt, alltid. Och det kan vara lätt att känna “gjorde jag rätt?” – för det är också lätt att romantisera allt man lämnat, och glömma varför man lämnade. Och min erfarenhet på ämnet? Indien. Så många gånger jag undrade om jag gjorde rätt…

  1. christinestories says:

   Ja precis så. Gjorde jag rätt? Det gnager där i bakhuvudet. Men tiden får väl utvisa antar jag. Annars får jag helt enkelt åka tillbaka, haha!

 2. Visst kan det vara en väldigt konstig känsla att komma hem. Känner igen det där med att det känns som att man aldrig var borta – samtidigt som man har med sig massor av upplevelser. Vi kände likadant efter ett år med husbil i Europa. Hoppas att det snart känns bättre! Glad Påsk!

  1. christinestories says:

   Ja, exakt! Tack det ska nog bli bra 🙂 Glad Påsk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.