According to plan

Posted in C'est la vie
View from Rhodes Memorial over the eastern suburbs of Cape Town.
View from Rhodes Memorial over the eastern suburbs of Cape Town. Missing more than just cheap coffee…

Idag har jag varit inne i stan där jag bland annat försökt hitta en klänning till bröllopet jag ska på om knappt två veckor, och även fikat på Café Gustav Adolf med Sophia och Ines. 90 spänn kostade en bryggkaffe och en hallonpaj. Snordyrt! Det är ju inte så att jag varit borta från Sverige i 10 år men det tar emot att betala så mycket när jag är van vid betydligt lägre priser. För samma pris fick jag liksom huvudrätt, efterrätt och ett glas vin i Kapstaden.

I morgon har jag en todo-lista att beta av så det blir tidigt i säng för min del. Jag tänker att det är bäst att hålla sig sysselsatt och sätta upp några delmål för att undvika den där “flytta hem-depressionen”. Om jag har en plan så blir allt lite lättare att bearbeta. Som till exempel kylan och större utgifter. Syrran och jag gjorde tacos till middag och sedan sa vi i princip “tack och hej”, för att dra oss tillbaka till varsitt hörn i lägenheten. Det är det som är skönt med de som står en riktigt nära. Det går att säga ifrån när man inte har lust att umgås och vill göra sin egen grej. Hon kollar på någon fjantig serie och själv tänker jag ta på mig pyjamasen och titta på Divorced. Jag började se det på planet från Kapstaden och fastnade direkt.

3 Comments

  1. Anna says:

    Hur gick det med klänningen, hittade du någon? Och ja, snoordyrt ju! Var det åtminstone en god paj?

    1. christinestories says:

      Nej, jag hittade ingen. Får nog bli någon gammal avlagd sak, haha! Pajen var riktigt god 🙂

  2. Tack, det var supermysigt 🙂 Men vad kuuul! Vad är det du jobbar med i Kapstaden? Bor det mycket svenskar där+

Leave a Reply

Your email address will not be published.