Mitt liv de senaste tre dagarna

Posted in C'est la vie

IMG_1200 IMG_1199

Det var inte riktigt meningen att ta en bloggpaus på tre dagar men jag hittade ingen lust för att skriva. Jag sökte med ljus och lykta men den var som bortblåst. Jag hatar verkligen när inspirationen försvinner för skrivandet har de senaste åren varit det som dragit mest i mig. Som drivit mig framåt. Egentligen undrar jag om det är tack vare bloggen, eller om bloggandet föddes tack vare en undermedveten passion för att skriva. Det går inte att påstå att texterna i min första blogg för 10 år sedan var särskilt välutvecklade. Anyhow.

 

De senaste tre dagarna har jag hunnit…

… fira påsk med familjen. Dessutom kommit överens med mig själv att sluta köpa dyra presenter till brorsonen för han “har redan det”. Det var vad han sa när jag gav honom en fin blå gymnastikpåse med ett lejon på, samtidigt som han besvarade min fråga vidare han inte ville ha den med ett slött “eh, nej…” och släppte den på golvet. Är alla i-landsungar lika bortskämda nuförtiden? Jag vet någon som kommer få en gul lök i födelsedagspresent.

… tänka flera gånger hur mycket jag ändå älskar de två monstren. Trots att de är bortskämda snorungar. Särskilt när Melvin kör sin breakdance och Sally bara sitter där och fnissar pillimariskt medan hon slickar sig om munnen.

IMG_1194

… bråka med min syster tre gånger för att sedan bli sams med min syster tre gånger. Det är så vi gör när vi inte träffats på länge och verkligen vill ta vara på tiden ihop förstår ni. När vi sedan insåg att vi båda är mitt i vår lingonvecka så bestämde vi att det är bättre att vi tillbringar veckan med att se på feelgood-filmer och äta choklad. Ändå fint när ens syster säger “jag tycker att det är mysigt att du bor här”, trots att jag spridit ut alla mina saker över hela lägenheten <3

… motvilligt gå ut i snöblandat regn för att spontant träffa Zelda för ett glas på Far i hatten (och påminnas om exakt hur dyrt det är att köpa ett bra glas vin i Sverige – Frankrike, jag sparar mig till dig nu!).

… kolla vädret i Kapstaden fyra gånger. Okej, sju. Det är lika bittert varje gång. 28 grader. Jag måste ta bort den widgeten och lägga till typ… Murmansk?

… fått komma-hem-presenter av Stina. Nu är mina naglar målade i en fin färg som heter “Fifth Avenue”. Är man classy så är man. Läs: jag. Tack gullet!

DSC_3427

 

… ätit lösgodis och påmint mig själv om att jag inte ens tycker om lösgodis så mycket. Varför får man alltid för sig att man gillar vissa saker under/efter en lång tid utomlands? Ungefär som när jag åt fiskpinnar efter några år i Paris och undrade vart mitt omdöme tog vägen. Salt godis däremot. Mums!

… blivit strandsatt på Café Sorl för att jag inte hade nycklar hem. Läste i Nöjesguiden att doggybags börjar bli inne här och att redaktionen hade fått ilskna mail om ordet “doggybag”. Jag känner att de människorna borde lära sig att lägga sin energi på viktigare saker här i livet än att skicka ilskna mail angående ett ord.

DSC_3432

 

Dessutom: Jag fryser HELA tiden. Jag känner lite smått “WTF?!” över det här vädret. Jag har gåshud på ställen jag inte visste att man kan få gåshud på. Är det inte meningen att det ska vara vår nu Sverige? Get your shit together.

DSC_3428

Kämpa våren. Kämpa!

Bubblare: 10 dagar till Nice. Längtar!

2 Comments

  1. Sara says:

    Vilken otroligt vårig och härlig färg – nu blev jag sugen på att måla naglarna. Igen :p ÅH, syskonkärlek alltså!! <3

    1. christinestories says:

      Ja visst är det fint! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.