Bay Harbour Market i Hout Bay

Posted in C'est la vie

IMG_9865 (1)

Ni anar inte så mycket material och så många idéer jag har till blogginlägg från min tid i Kapstaden, men jag tänker att jag tar allting lite efterhand och så mixar jag det med lite annat skojsigt. Som Sverige-vardag, Köpenhamn, Frankrike och briljanta tankegångar om livets stora cirkel. Hur låter det?

På listan över planerade blogginlägg låg den här kvällen på Bay Harbour Market i Hout Bay, strax utanför Kapstadens centrala kärna. Kapstaden kan sina matmarknader, och just den här bjuder på lite annat smått och gott också. Marknaden ligger i hamnen i en gammal fabriksbyggnad där hantverkare och lokala designers passar på att sälja sina varor. Även om det finns en hel del turister som hittar dit så känns det väldigt autentiskt och lokalt på något vis. Det är det som är det fina med “Capetonians”, som Kapstadens invånare kallas. De lever verkligen fullt ut i sin egen stad och hittar alltid aktiviteter att fylla helgen med. Som tillfällig Capetonian så anammade även jag den sydafrikanska andan och tog till vara på helgen fullt ut.

 

IMG_9835Det här var mitt sällskap, Celina och Anna.

IMG_9888IMG_9861Det finns många kreativa människor i hela Afrika och jag ångrar faktiskt lite att jag inte köpte med mig någon fin poster eller målning hem. Oh well, ännu en anledning till att åka tillbaka.

IMG_9869Det är ganska billigt i Sydafrika, men efter några månader där blev jag lite dumsnål. När man betalar 40 rand (ca 27 kronor) för en kjol på en outlet så känns helt plötsligt 250 rand (ca 180 kronor) mycket för en klänning. 

IMG_9867De här salladsbesticken längst ner hittar man överallt i hela Afrika. Mamma har ett par som jag tror att pappa köpte under en av hans affärsresor för säkert 20 år sedan. Julia och Henry fick ett par med giraffer av mig, men när hon öppnade pappret som var lindat runt en av dem så var huvudet kapat. Jahapp.

IMG_9875Hur många kvinnliga resebloggare skulle inte dregla över denna klänningen? 

IMG_9882Vi satte in varsin fjäder i håret. Min är fortfarande kvar efter drygt en månad.

IMG_9873IMG_9893Mat finns det såklart också. Annars skulle jag inte gått dit, hehe. 

IMG_9889Maten är billig för en turist från Europa. En stor burgare kostade ca 50 riksdaler.

IMG_9880Sydafrika i mitt ♥

 

Bay Harbour Market är öppet fredag 17.00 – 21.00 samt lördag och söndag kl 09.30 – 16.00. Det är bra att ha med kontanter då inte alla tar kort.

Karta ↓

 

Om du vill läsa mer om marknaden och se fler bilder så har jag skrivit ett inlägg om den helgen, och det hittar du HÄR.

6 Comments

 1. Anna says:

  Ta mig diiit, ser hur ljuvligt ut som helst ju! Så häftigt att du vågade ta steget till Kapstaden, förstår att det finns många intryck att dela, visa och berätta om =)

  1. christinestories says:

   Det är ännu bättre i verkligheten! Ja det finns det verkligen 🙂

 2. Jag tycker det låter bra att sprida inläggen faktiskt, jobbar själv så. 🙂 Såg himla fint ut med marknaden, även om jag själv inte är någon större shoppingentusiast. Sydafrika har ploppat upp rejält nu, dels via dina inlägg här men också via några andra resebloggare som varit där nere. Undrar om det är nästa långresa tro? Har ju fortfarande aldrig varit på Afrikas fastland (okej, mellanlandning i Addis men det räknas inte).

  1. christinestories says:

   Ja det tycker jag nog allt! Jag skulle definitivt rekommendera en resa dit. Bästa tiden är februari, eller innan jul. Tycker jag.

 3. Vilken härlig marknad och cool klänning! Ja den skulle garanterat många resebloggare dregla över. 🙂

  1. christinestories says:

   Hehe, ja säkerligen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.