50 shades of green, red and blue

Posted in Schweden, Travels

IMG_2608

IMG_2609 IMG_2611 IMG_2615 IMG_2624 IMG_2632En fin och vacker vän <3

Några bilder från torsdagen innan midsommarafton när Louise hämtat upp mig och tog med mig till en riktigt mysig plats där vi fikade och strosade runt med Vättern som kuliss. Jag kan lova att det var ännu mer vackert i verkligheten, om än lite molnigt. Det heter Brunstorps café och ligger strax norr om Huskvarna söderifrån. Alltså ett litet tips för dig som ska semestra i Sverige i sommar.

Efter att ha rest till diverse platser utomlands de senaste åren så kan jag ärligt säga att jag njuter av att upptäcka orter i Sverige som jag endast passerat med bil. Kilometerlånga fält med raps eller havre, oändligt med skogsmark, hagar där djuren får gå omkring fritt och tusentals spegelblanka sjöar. De typiska röda husen i Falu Rödfärg är även det någonting som för mig betyder “sommar”, oavsett i vilken form den kommer. Tänk att vi kan kalla detta vårt hemland? Med all grönska som vi bara är bortskämda med under några få månader per år så kan jag nästan inte förstå varför svenskar åker utomlands under sommaren.

Ja okej, det kanske skulle vara de 15 graderna och regn. Men ändå. Svensk sommar är bäst!

//As a Swedish native, I tend to forget just how beautiful my country is. It may be cold, rainy and grey at times but during summer all I see is different shades of green, blue and red. Those red houses are actually painted in the same classic colour called “Falu Rödfärg” and is the characteristic of a Swedish small town and countryside. The pictures are from the Thursday before Midsummer after I had arrived to Jönköping when my friend Louise brought me to a cute little cafe up on a hill overlooking the city and the lake “Vättern”. If you ever end up in this Swedish small town, you should pop by Brunstorps Café. Can’t get any more picturesque and quaint than this. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.