Miznon – Israelian pita in Paris

Posted in Restaurants/Bars/Cafes in Paris

IMG_1747

Jag är så hungrig just nu och väntar på att en liten fiskfilé ska tinas upp. Helst av allt skulle jag vilja cykla och köpa mat men jag måste hushålla med mina riksdaler. När jag såg de här bilderna på maten jag tryckte i mig en kväll i Paris så började magen kurra ännu mer. Maten åt jag den här trevlig kvällen, som jag bloggat om tidigare, när vi gick till en av de många judiska restaurangerna som ligger i Marais. Miznon är lite av ett hål i väggen med en enkel inredning och avslappnad atmosfär. Maten är inte bara prisvärd utan också riktigt god. Du beställer olika fyllningar – det finns både vegetariska alternativ och biff eller kyckling – som serveras i pitabröd, sedan kan du välja tilltugg som passar bra att dela på vänner emellan som exempelvis bönor eller ett helt blomkålshuvud.

Det perfekta stället för dig som åker till Paris på en liten budget eller helt enkelt önskar prova någonting annat än escargots och magret de canard. En rolig faktadetalj är att originalrestaurangen ligger i Tel Aviv och att detta är en systerkrog.

Miznon, 22 Rue des Ecouffes.
Närmsta metro: St Paul

 

 

IMG_1745 IMG_1751Två hungriga vänner <3

IMG_1749IMG_1752 IMG_1744

Det alltid lika fotovänliga kvarteret Marais. För en komplett dag/kväll så rekommenderar jag att avsluta med dessert på den italienska glasstället Pozzetto som ligger ett kvarter bort. Där hittar ni Paris bästa italienska glass.

 

IMG_1753

Oj ja, här blev det tre inlägg på en dag. Jag minns inte ens sist jag bloggade så mycket på mindre än ett dygn. Dessutom ett klassiskt Paris-restaurang-tips-inlägg. Vet ni att det oftast flyter på så naturligt när jag skriver dessa inlägg. De är liksom lite roligare att klottra ner.

Nu ska jag laga min middag och sedan njuta av nystädat, nybäddat och nytvättat. Lövely!

1 Comment

  1. Ellinor says:

    Ljuvligt!
    Näst bästa falafeln finns i Paris (nr.1 hittar du i Berlin), men Malmö ligger inte långt efter. Oh så sugen jag blev på just falafel/libanesikt nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published.