Det är nu som livet är mitt

Posted in C'est la vie

IMG_9293 IMG_9283Jag har nog publicerat dessa bilder redan men tycker så mycket om dem, hehe. De är fotade av min vän Anna på Llandudno Beach i Kapstaden. 

En kompis delade denna låten på Facebook och även fast jag sett filmen, och hört låten flera gånger, så kunde jag inte låta bli att hålla tillbaka tårarna. Anledningen till att hon delade videon var såklart på grund av den tragiska nyheten att Mikael Nyqvist gått bort i cancer, men det som gjorde att jag satt och storbölade var för att jag började lyssna på texten. Det var som att jag hörde den för första gången och vartenda ord stämmer in på hur jag borde känna och tänka. Det hade lika gärna hade kunnat vara jag som skrev den texten till mig själv. En påminnelse om att jag förtjänar att vara lycklig och äga mitt eget liv. Veta mitt eget värde.

 

Texten är så vacker att hälften hade räckt. Prova själv att lyssna på låten medan du blundar. Det är helt magiskt. OBS att detta bara funkar om du verkligen tycker om den här typen av musik. Som ni säkert förstått så är jag en skadad allätare när det gäller musik och lyssnar på allt från Guns n’ Roses till Céline Dion om bara melodin och texten berör min musikaliska själ. Oj vad det lät filosofiskt, men ni som är likadana fattar nog vad jag menar.

Anywho. Här är den magiska låttexten för den som är intresserad. Sjungs med fördel i duschen, eller där det är bra akustik (vilket för egen del är i vår tvättstuga):

Det är nu som livet är mitt
Jag har fått en stund här på jorden
Och min längtan har fört mig hit
Det jag saknat och det jag fått

Det är ändå vägen jag valt
Min förtröstan långt bortom orden
Som har visat en liten bit
Av den himmel jag aldrig nått

Jag vill känna att jag lever
All den tid jag har
Ska jag leva som jag vill
Jag vill känna att jag lever
Veta att jag räcker till

Jag har aldrig glömt vem jag var
Jag har bara låtit det sova
Kanske hade jag inget val
Bara viljan att finnas kvar

Jag vill leva lycklig för att jag är jag
Kunna vara stark och fri
Se hur natten går mot dag
Jag är här och mitt liv är bara mitt
Och den himmel jag trodde fanns
Ska jag hitta där nånstans

Jag vill känna att jag levt mitt liv

2 Comments

  1. anneli says:

    Den låten är så underbar och det var en stor sorg när han lämnade oss.

    1. christinestories says:

      Ja verkligen, på båda punkter!

Leave a Reply

Your email address will not be published.