Photographic Memory

Posted in Cape Town Life

IMG_9857 (1)IMG_9837IMG_9859IMG_9851IMG_9840

Det fina med foton är hur de kan förstärka minnen och återge känslor i både kropp och själ. Återuppliva det man kände just i den stunden som fångades av bilden. Så är det i alla fall ofta för mig. Jag har ibland svårt för att minnas saker sådär “off the top of my head” och det är väl därför jag gillar att dokumentera ögonblick i livet som andra kanske hellre skulle uppleva utan en kamera i handen. Min före detta pojkvän brukade klaga på mig att jag “inte kunde vara i stunden”. Visst att det finns en sanning i det. Jag kan önska att jag ibland hade kunnat titta på en solnedgång eller en vacker utsikt utan att ta fram kameran. Samtidigt vet jag att det ger mig en känsla av välbehag och tillfredställelse att föreviga det med ett foto. Det skulle snarare kännas som slöseri att INTE fotografera någonting som jag kanske inte kommer minnas helt och hållet om några år.

Dessa bilder från Hout Bay strax utanför Kapstaden får ge nytt liv i temat “Throwback Thursday”. De togs för en dryg månad sedan veckan innan Anna lämnade stan och får mig att känna så många positiva känslor. Vi åkte tillsammans med Celina till en fredagsmarknad och var tvungna att föreviga det vackra ljuset som uppstod strax efter att solen gått ner. För den som är intresserad så har jag skrivit ett inlägg om marknaden HÄR.

Jag mådde så bra just den kvällen minns jag såhär i efterhand. Jag kände mig lugn, glad, bekväm och trygg. Det påminner mig om hur viktigt det är att umgås med personer som får en att må bra från topp till tå. Så det ska jag göra ikväll och möta upp med Louise för picknick i Västra Hamnen. Så mysigt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.