För mycket popcorn?

Hej!

Nu är jag tillbaka här igen, men det händer inget roligt just nu haha;) Idag fick Molly vila helt och mamma var där tidigare på dagen och annars har vi bara fixat med henne i stallet för det har varit fruset när vi varit i stallet och dessutom mörkt vilket gör att det inte går så bra att rida ut på Molly (hon gillar inte när vi har pannlampan och blir rädd då)

Därför har jag försökt fixa lite med mina naglar, men jag har inte hunnit måla alla så det blir inte jättefint imorn i skolan! Jag kan visa er när de är klara men just nu:nej. Annars har eftermiddagen gått till att kolla på lite serier och äta popcorn. Lite bilder får ni här och det är en till sak som jag verkligen ska försöka fixa i helgen.

IMG_5022

IMG_5040  IMG_5042 IMG_5043

 

(jag gillar popcorn JA)

 

Jag överlevde dagen

Hej!

Idag, när många andra börjar sitt lov, var jag tillbaka till skolan igen och det är inte alls jobbigt att läsa på andra bloggar om andra som har sportlov. Inte alls…

Jag tyckte ändå att det gick ganska bra haha och sen i eftermiddag så var jag, mamma och Agnes i stallet och det piggar upp lite även om det var en hel del att göra. Molly var jätteduktig och jobbade på bra i paddocken även om det var blött och mörkt!

Sen vet jag inte riktigt vad ni egentligen vill läsa om, men jag har planer för några inlägg och jag ska försöka blogga varje dag för det är målet. På min förra blogg så hade jag målet tre inlägg/dag, men det blev väldigt pressande och därför väljer jag nu att blogga mer efter hur jag känner så blir inläggen bättre skrivna och mer om intressanta saker!

Har ni haft en bra dag?

IMG_6081

Karamelliserade popcorn

5

Att göra karamelliserade popcorn är faktiskt inte alls svårt och det var ganska nyss som jag själv gjorde det första gången, men jag blev riktigt nöjd och jag tror att alla i familjen gillar det!

Det enda som behövs är popcorn (såklart), socker, honung och smör.

1

 

Ta fram en kastrull och börja med att smälta smöret. När smöret nästan har smält helt går det bra att hälla i honungen, jag brukar ta ungefär en matsked. Sen rör jag om tills honungen också smält.

Efter det: häll i sockret, börja med lite och om det blir för lite är det bara att hälla i mer. Sockret ska sen också smälta och det är färdigt när det har blivit ”karamellfärgat”.

På den översta bilden ser nu hur det ser ut i början och på den andra ungefär hur det ser ut när det är färdigt:

2

 

3

 

Sen är det bara att blanda ner popcornen, det kanske inte blir jättemånga som blir karamelliserade men det beror på hur stor kastrull/gryta man gör i. För att de ska stelna och kallna sen så häller jag upp dem på en tallrik men det går bra med ett bakplåtspapper också!

Såhär ser det ut när dom är färdiga:

5

 

4

 

Saturday

Hej!

Det är redan lördag och mitt sportlov är snart slut, redan, och jag kommer inte alls att vara avundsjuk på dom som har sportlov efter mig hehe;)

Idag ska stallet fixas och Molly ska ridas, förhoppningsvis uteritt så att hon får springa av sig lite. Senare blir det nog film med familjen, med lite godis såklart och jag och Agnes tänkte göra karamelliserade popcorn (hur gott som helst och jag tänker såklart visa er bilder och hur man gör)

Förresten, Agnes har också en blogg och den hittar ni HÄR.

IMG_4235

Min ponny Molly X

Molly heter min ponny, eller för att vara mer exakta så heter hon Molly X. Hon är ett newforest sto på 140cm i mankhöjd och blir därför maxad c-ponny.

Molly är född 2004 och har bara haft en ägare innan min familj köpte henne i juli 2013. Jag har Molly tillsammans med min lillasyster Agnes och min mamma som också är hästintresserade.

Varför valet blev just Molly när vi letade häst var bara för att det var henne vi föll för och hennes lugna personlighet, på vintern är hon lite galen ibland men hur lugn som helst på sommaren. Molly är såklart enligt mig världens snällaste och mest underbara ponny som precis som jag skrev tidigare är väldigt lugn och snäll och för det mesta orädd och väldigt trafiksäker, men ändå har hon en stor personlighet och egna åsikter. Mamma tycker att vi är väldigt lika ibland men det vet jag inte vart hon har fått ifrån haha;)

Vi har inte tävlat någonting än, men förhoppningsvis lyckas vi samla ihop lite mer kunskap och mod så att vi också kommer ut och kan tävla på lite lägre nivå någon gång ibland.

Hur vi rider Molly är mest uteritter i skogen men en del dressyr i paddocken också. Hoppar gör vi någon gång ibland också på lägre små hinder då vi inte kommit så långt än men det är också en sak vi ska ta tag i mer nu har vi tänkt!

Bettlös ridning, tömkörning, longering och lite trickträning/frihetsdressyr är också något vi ägnar mycket tid åt så här i bloggen kommer ni att få läsa om lite av varje och jag försöker att ha med mig min kamera så ofta som möjligt.

Jag hoppas att ni tycker att ni har fått veta lite mer om Molly nu och annars är det bara att fråga!

IMG_4352

Välkomna hit!

Hej!

Vad roligt att du ville kolla hit och läsa lite, ingen blir gladare än jag haha;) Jag heter då Cornelia och är en tjej på 16år som går ekonomiprogrammet på Vadsbogymnasiet och på fritiden spenderas den mesta tiden i stallet och på hästryggen.

Jag har bloggat tidigare men inte här och jag kände att det skulle vara roligt att testa och troligtvis så blir jag kvar här ett bra tag och jag hoppas verkligen att ni kommer att stanna här och om ni har några frågor så går det jättebra att ställa dem!

Sen vill ni säkert lära känna min ponny lite bättre också men om henne kommer ett inlägg lite senare!

Ha det riktigt bra så se vi!

IMG_6020