HEMMA HOS KATRINE MARTENSEN-LARSEN

Katrine är en inredningsstylist med ett nästintill övernaturligt sinne för färg och form. Hennes hem i Frederiksberg, Danmark, andas lugna, fina övergångar och sval värme. Vi ser klassisker från Eames och Arne Jacobsen, matta men klara väggfärger från engelska Farrow and Ball och nymoderniteter som spegel och lampor signerade Gubi. Häng med!

Bilder via Bo Bedre

Fotograf: Mikkel Adsbøl

ANAMMA TRENDEN: 50/50

Nej, det är inte en livlina i Postkodmiljonären som används extra flitigt just nu. Det råder en trend som jag väljer att kalla 50/50: det mixas hej vilt mellan olika material och färger på inredningsdetaljer, dock i lagom mängd för att passa oss sparsmakade, nordbor 😉 Nedan har jag listat ett gäng värda att klämma lite extra på, häng med!

Muuto, 849 kronor // House Doctor, 128 kronor // Menu, 399 kronor // Ferm Living, 1899 kronor 

Georg Jensen, 699 kronor // Lagerhaus, 139 kronor // Hviit, 352 kronor // HAY, 449 kronor // Montana, 5220 kronor

VECKANS KAP!

Detaljer i metall och glas gör denna vackra skapelse till en riktig hårding! Lika fin att förvara favoritsmyckena i, som att fylla med torkade rosenblad och placera som detalj på fönsterbrädan i sovrummet. Kul förvaringsalternativ till badrummets bomull eller kanske kökets färska basilika… Ja, ni hajjar att den är mångsidig! Med den här i hemmet är ni endast 177 riksdaler fattigare.

Från Urban Outfitters Home.

HITTA STILEN!

Keramikkruka, Kajsa Cramer // Posters, Jonna Fransson // Stol, Nicolle Chair // Kanna, Miljögården // Ljuslykta, Zara Home 

_____________________

Vårens stora trendhöjdare grå ger en lugn och variationsmöjlig bas i rummet. Bäst matchar du det med dusty pastell, ljusgrönt och vitt – som en underbar, välbalanserad inredningskompott!

MY WISHLIST

1. Vårens kökshandukar från By Nord har jag nuddat vid tidigare här i bloggen, men de är så fina att de är värda ett uns utrymme till. Känns kul med lite nytänk i den här kategorin!

2. Jag och min kärlek för lampor alltså… Ay Illuminate’s är inget undantag! Just den här hade passat så fint i vårt sovrum – stilren men väldigt mjuk i och med den handstickade sisalen.

3. Ljusstaken från By Wirth blev ju bra ombloggad redan i höstas efter diverse mässor, och så äntligen finns den ute till försäljning. Finns i svart också denna naturfärgade då, prislappen landar på 449 riksdaler och jag hade så gärna haffat den på bilden. 

GRÖNT ÄR SKÖNT

I takt med att ljuset kryper in mellan persiennerna allt tidigare om morgonen och för varje extra minut det väljer att stanna för kvällen, så ökar i alla fall mitt sug efter nya växter: vinterns trogna tjänare matchar nu istället illa mot vårens intåg. Som på så många fronter i vårens trender 2014, är så även den grönskande delen mycket tillåtande. De gröna växterna som skiner upp bara de får lite ljus och vattenstänk ett par gånger i veckan är hetare än någonsin. Nedan har jag listat 3 alternativ som dels uppfyller tidigare krav, och som dels kan klassas som riktiga godingar.

Fikonträdet gjorde intåg i de moderiktigas hem redan i fjol, men är kvar för att stanna. Kännetecken? De karaktäristiska bladen och dess vilda look.

Bild via BaraEttHem

____________________

Kaktusens stämpel som den typiska ungkarlsväxten är så gott som borttvättad, eller till och med bortskrubbad. Istället har ögon fångat upp hur smidig och mångsidig denna växt är: mer lätthanterligt och spännande till formen får man leta efter.

Bild via FixaoDona

___________________

Sagopalmens namn hintar om dess prestation: att ha en så duktig grönska och fin form, att den kan misstros vara oäkta. Icke då. Sagopalmen är inte bara ståtlig, den är extremt lättskött. Jo man tackar.

Bild via Sköna Hem/Leila Lindholm

VECKANS UTROPSTECKEN!

Lördagmorgon betyder ett smakprov ur inredningsvärldens senaste tid – och idag är inget undantag!

________________________________

Ståtlig på tronen denna vecka platsar mäklarfirman Alvhem‘s nyuppdaterade hemsida. Men inte är det nya typsnitt och mer snabbfunktioner som får mitt hjärta att jubla lite extra, nej då. Likt ingen annan så sitter denna mäklarbyrå inne på fler kvalitativa interiörbilder än ett bättre nummer av de stor inredningstidning – inga namn nämda. In och dregla med er!

Ögna runt i välfyllda kategorier som ‘Badrum’, ‘Barnrum’ och ‘Balkong’. 

Alla bilder via Alvhem Mäkleri och Interiör