5 Travel bucket-list

I love traveling! I mean who doesn’t?

I live in Sweden, Europe and my family love traveling and seeing new places. I’ve been in Norway, Finland, Denmark, Egypt, Thailand, Turkey, Spain, France, The United States and even last weekend I was in Hamburg Germany!

There are still countries/places I still want to see such as these five:

  1. Iceland

island

Before I met my host sister in the states I never really cared for Iceland, I just thought it was basically like Sweden but on a island! After her showing me pictures and places you could go to my interest for Iceland grew!

 

 

 

2.  The Dominican Republic

dominikanska

My friend went to the Dominican Republic not too long ago and my dad has also been here so of course I want to go there too! From all the pictures I’ve seen it just looks like an amazing paradise!

 

 

 

3. Italy
italy Maybe this is cliché but I really want to go to Italy! Not only because of their food but I also want to see the architecture!

 

 

 

4. Mallorca

mallorca I have actually been here before, but at that time I think i was about two years old so I don’t remember anything! I have been to other Spanish islands before but there’s just something about Mallorca!

 

 

 

5. Caribbean

Maybe you can see there’s a theme throughout this post, but I love going warm places and since Sweden isn’t that exotic nor warm I would love to go to the Caribbean too!ca

Trump As President

Igår, den åttonde Oktober 2016, blev Donald Trump vald till president för United States of America.

Jag ska vara helt ärlig, jag är förbannad.

En sjuttioårig man som uttrycker ”You’re disgusting” när  Elizabeth Beth ammar sin tre månaders dotter, Mr Trump tycker även det är acceptabelt att bedöma kvinnors utseende genom att använda ord som ”fat slobs” och ”pigs”; är det här en president värdig sin plats kanske? Eller ska vi ta upp hans åsikt om abort? Eller hans allmänna inställning till mexikanarna? Eller kanske hur han nedvärderar folk med handikapp?

 

 

Exchange Student Problems

Hej!

Så nu har jag suttit och funderat om vad jag ska skriva om idag men så tänkte jag på alla ”problem” som har hänt under året med inte bara mig utan andra exchange students!

1. Misunderstanding – Det här är något man nästan får förbereda sig för när man väljer att åka på ett utbytesår! Dock så kommer det finnas människor som ”makes fun of you” för det minsta lilla men kom ihåg att det här är ditt tillfälle att lära dig!

2. Host family – Nu ska jag vara helt ärlig, det här var någonting jag var jätte nervös över eftersom det är en sån stor del av att vara utbytesstudent men jag har sån stor tur med min host family! Dock har de andra utbytesstudenterna inte haft samma tur och religion har tagit stor del av det här problemet! Kom ihåg att ha ett öppet sinne och försök acceptera den nya kulturen!

3. Emotions everywhere – Något som jag har märk av är att amerikanare är så mycket känsligare än oss skandinaver eftersom vi skandinaver kan vara väldigt introverta! Det jag har fått höra här i Oregon är att jag inte tolererar någons bullshit och att jag är glad hela tiden! Nu varierar detta helt från person till person men känner att de flesta här borta tar det mesta så personligt!

4. Ignorant people – Du som utbytesstudent kommer träffa på en av det mest ignoranta människor eftersom de förstår inte varför du åker på ett utbytesstudent år och vill egentligen inte att du ska vara i USA. På andra sidan så finns det mycket mer människor som avguda dig!

5. Jealousy – Den här punkten  hör väl ihop med den föregående punkten men den är en aning annorlunda! Under det här året kommer du lära känna så många människor och många av dessa kommer vilja lära känna dig till den punkten att du vet mer än dom än vad andra människor gör vilket kan skapa jätte mycket avundsjuka.

6. Money money money – PENGAR! Jag har ingen aning om hur mycket pengar jag har spenderat här borta men jag tror jag inte heller vill veta det heller! Det finns så otroligt mycket saker du kan köpa och så mycket alternativ! Dock så blir det en hel del pengar men vad gör det?

7. Friends – Du kommer träffa en av de mest fantastiska människor i ditt hela liv under ett år! Det är ganska skrämmande när man väl tänker på det men det är helt klart värt det! Dock så kommer det vara helt otroligt svårt att säga hejdå för vem vet när du kommer träffa dom igen?

8. Climate change – Att bo i Sverige kan jag tycka är ganska deprimerande eftersom det är mörkt det mesta av året så att bo i Oregon som egentligen inte är den soligaste staten men fortfarande soligare än Sverige! Men det var ganska svårt för mig att inse att det inte alltid kommer snö hit!

 

Hold Up

Hej!

Nu har jag varit borta i cirka två veckor eftersom jag har precis kommit tillbaka från mitt ”springbreak” vilket var en roadtrip till California vilket var helt jäkla otroligt! Jag ska ladda upp bilder senare för har inte orken att hämta laddaren just nu men det har varit så himla fantastiskt!

 

Life Update

Hej!

Så vad har hänt nu då? Jag har spelat två tennis matcher var av en jag vann med min dubbels partner Vanessa 6-3 6-0 och en match förlorade (dock så spelade dom bara lobbar under hela matchen) men det är sak samma för de poängen går inte in i boken vilket är skönt!

Så jag har pratat lite med familjen och det har varit jätte mysigt att bara sitta en timme och prata om vad som har hänt för det är så konstigt att inte ha dom omkring sig!

Nu på sista tiden har jag kommit jätte nära med Sergio, Jacob, Kimo och Jonas, big shocker. På nått sätt blir jag alltid bättre kompisar med killar, antagligen för att dom är mer chill än tjejer men missförstå mig rätt, jag har jätte mycket bra tjejkompisar!

Det var väl en liten life update, men jag tycker att det kan behövas ibland!

tumblr_o49z1a4z6L1tngiy8o4_400tumblr_o49z1a4z6L1tngiy8o5_400tumblr_o49z1a4z6L1tngiy8o3_540tumblr_o49z1a4z6L1tngiy8o2_400

Dear Parents

Dear parents.

Jag börjar med att säga att jag älskar er så himla mycket och att vissa dagar är svårare än andra när jag inte får se er varje dag. Jag är så sjukt tacksam för alla de underbara tillfällen och minnen ni har gett mig och jag har haft så roligt här borta och jag är jätte taggad på att komma tillbaka till Sverige igen.

Att sitta på soffan och titta på vad det än finns på TV och bara ta det lugnt är en av det bästa saker jag vet eller att sitta i bilen på en roadtrip i åtta timmar och lyssna på ljudböcker.

Dock så lever jag livet här borta och har jätte mycket roliga och underbara vänner som jag aldrig vill förlora och jag är för evigt tacksam för allt som har hänt här borta! Jag önskar verkligen att ni skulle kunna få se allt jag har sett och upplevt och jag vill visa er omkring här borta för det är verkligen underbart!

Älskar er!

 

Foods I thought I would never try

Så när jag kom hit till Oregon så hade jag redan hört en hel den maträtter från min amerikanska syster och på sociala medier! Så anledningen varför jag skrev det här inlägget är för att visa er det konstiga saker jag har prövat, but for your information så är alla maträtter olika i olika stater!

1. Twinkies Twinkies är något jag tror jätte många har hört talas om och jag vet inte riktigt om jag tycker om den för fyllningen är typ som i Mums-Mums bakelserna och smakar väl okej!

TWINKIES-TURN-71-ON-APRIL-6

2. Pop tarte – Är något jag faktiskt tycker om för det är typ super sockrigt fast ändå inte för mycket och min favorit är cinnamon (kanel) för det smakar som en kanelbulle!

20140717-poptarts-vicky-wasik-10

3. Corndog –  Det här är en av de saker som jag bara stannar upp och tänker ”Va?” för det är typ friterat bröd som egentligen inte alls smakar som bröd, men smaken är som baken!

corndog_main

4. Root Beer Float – Det här är en  av de drycker som Amerikanare kommer stanna upp om du inte har druckit en Root Beer Float vilket inte är en öl (root beer) utan mer som en läsk som ALLA har vuxit upp med med vanilj glass. Men Root Beer är som vilken läsk som helst egentligen men blickarna och frågorna jag har fått när jag har sagt att jag inte har smakat!

tumblr_m1ijcxDEEI1rnttlwo1_500

5. Smores – Det här är faktiskt en jätte god liten kreation och det är som två kex, choklad och en marsh mellow som man steker över en grill oftast och är verkligen super gott men så himla sött!

Smores-Shakeology-Marshmallow

 

How to stay in touch with friend overseas

Så någonting jag satt och tänkte på otroligt mycket innan jag åkte iväg till Oregon var hur håller jag kontakten med mina kompisar så jag har fem tips på hur du fortsätter att hålla kontakten.

1. Narrow it down – Något du kommer märka är att du kommer inte kunna prata med alla dina kompisar dels för att du måste koncentrera dig på att skaffa ditt egna liv på ditt utbytesår och dels för att du kommer inte ha tid för det.

2. Skype/Facetime – För att faktisk hålla kontakten med dina kompisar istället för att skicka meddelanden då och då brukar jag antingen Skype:a och FaceTime:a och det gör verkligen stor skillnad!

3. Social Media – Fortsätt att keep it up with your friends men inte till den nivån där du tror att du var med om din bästa kompis födelsedags fest!

4. It’s only a year! – Det är bara ett år, kom ihåg det! Dina kompisar kommer inte glömma bort dig och det här är ditt år att leva ditt liv och uppleva så mycket som möjligt!

5. You will have a second family – I det här året kommer du få lära känna så mycket underbara människor och dom kommer ändra ditt liv varesig du vill eller inte!

 

Hoppas det här hjälpte!

Italien i hjärtat

Italien är ett av de länder jag verkligen vill åka till nu och det ska jag för att det är verkligen så vackert!

Italienska är också så himla fint språk precis som franska och spanska men jag har redan varit i Frankrike och Spanien några gånger så nu är Italien mitt mål!

Jag kommer ihåg för typ sju år sedan när jag kollade på någon TV show med min kompis och vi pratade om vilken tur personerna hade som fick åka till Monaco i Italien och sen dess har jag alltid velat åka till Italien.

59239897852cbe1d86a2797c8f8fdec2Rome at night

Äntligen 18 år

Hej!!

Som du ser på titeln så har jag äntligen blivit arton år gammal (dock en vecka sent) och det är verkligen så konstigt! Så jag gick till skolan som vanligt och hade alla mina lektioner så jag kunde umgås med alla mina kompisar och jag hade ungefär femton taggade foton på Instagram från mina kompisar och verkligen alla sa grattis på födelsedagen, även dom som jag inte kände och det var också sjukt kul!

Efter skolan så åkte jag och Stevie till ”BJ’s Coffee” och köpte en varsin steamer och pratade om livet, tur som jag har för en gångs skull så tog vi ner huvud delen av bilen och lyssnade på ”Florence” och tog bilder lite här och var. Skit mysigt!

Sen på kvällen efter tennisen åkta jag, Amy och Stevie in till Portland för att äta middag och jag tror jag aldrig har ätit så mycket men det var så otroligt gott!

Puss och kram!

IMG_1336IMG_1287IMG_1352IMG_1353