VEGETARISKBOLOGNESE MED BÖNPASTA & BROCCOLI

Posted in Recipes

Oväntat gott faktiskt, fräsch och krämig i konsistensen trots så låg fetthalt! Man kan byta ut matlagningsgrädden till en mjölkfri variant också om man vill ha det ännu mer veganskt.

RECEPT ca 3 portioner: 

1 liten lök
200- 250 g soyafärs/ quornfärs
100 g tomatpuré
300 g krossade tomater
2 dl matlagningsgrädde 15%
ca 200 g torr pasta ( eller efter anvisningarna på förpackningen, en portion 85 g )

Kryddor: 
Salt
Peppar
Vitlökspeppar
Curry
Färsk basilika

Tillbehör:
Kokt broccoli ca 100 g.

Börja med att fräs löken med tomatpurén och den frysta färsen. Sedan tillsätter du de krossade tomaterna och grädden, kryddar och låter koka ihop. I slutet smular du ned den färska basilikan. Under tiden allt tillgas kan du koka pastan och tina broccolin så det blir klart ungefär samtidigt.

2 Kommentarer

PROTEINGRÖT MED KASEIN OCH CHOKLADFLUFF

Posted in Recipes

RECEPT 1 portion gröt: 
1 dl havregryn
1 – 1,5 dl vatten
1/2 dl kasein Kärleksmums

Fluff & topping:
1/2 – 1 dl kasein Kladdkaka
1 – 1,5 dl vatten

1 proteinbar Salty peanut
Hallon

Tillagning:
Börja att koka havregrynen med vattnet tills det nästan är klart, tillsätt sedan kaseinet och rör om någon minut. Stäng av värmen och ställ åt sidan medan du blandar kaseinfluffet med vattnet. Häll över gröten i en skål och toppa med fluff, hallon och en hackad proteinbar. Klart!

 

Direktlänk till proteinpulvret och baren hittar ni HÄR.

1 Kommentar

UGNSTILLAGAD KYCKLING MED ROSTAD POTATIS & SÅS

Posted in Recipes

RECEPT 4-5 PORTIONER:

ca 1 kg potatis
ca 800 g kyckling
Sockerfri tacosås
Lätt creme fraiche med smak av grilla

de grönsaker.

Matfett: Arlas raps & smör spray.
Kryddning: Salt, kycklingkrydda, curry, dragon och chiliflakes

Börja rosta potatisen ca 10 minuter innan kycklingen eftersom dem behöver lite extra tid i ugnen, ( 180 grader). Tillsätt sedan den tinade kycklingen i ugnen i ca 25 minuter beroende på hur stora filéerna är. Servera med valfri sallad, tacosås och créme fraiche.

1 Kommentar

VANILJGRÖT MED HALLON, CRISPS & JORDNÖTSSMÖR

Posted in Recipes

Ni har frågat om receptet på denna goding så här kommer det 😀

RECEPT 1 PORTION:
1,5 dl havregryn
Vatten ca 1,5-2 dl
Salt
Ca 1 dl vassle vaniljdröms-protein.

Tillaga grynen, saltet och vattnet tills det blir gröt. Blanda sedan i vasslet och värm ytterligare 1 minut, tillsätt lite extra vatten om det blir torrt. När det är klart blandar du i en näve frysta hallon, rör om och toppar med choklad crisps, hasselnötskräm, jordnötssmör och bär. Sockerfri och enkel måltid!

Protein och choklad crips hittar ni här.

KRAM <3

Lämna en kommentar