GLUTEN & SOCKERFRI PROTEINKAKA – CHOKLADSMAK

Posted in Recipes

Chokladälskare som jag är så slängde jag ihop detta som ett proteinrikt och gott mellanmål i eftermiddags, det blev väldigt gott trots att jag inte provsmakade smeten innan haha. Man kan också göra mindre muffins på detta men jag var lat och hällde (nästan) allt i en stor form istället :).

RECEPT 2 portioner:

2 ägg
1 banan
1 dl kladdkake protein/vassle, direktlänk HÄR.
1/2 dl kokosmjöl/mandelmjöl eller rismjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao

Salt, och eventuellt lite stevia sötströ om man vill.

Mixa allt samman och tillaga i ugnen på 175 grader i ca 15- 20 minuter ( hellre lite kladdig ). Jag toppade med lite jordnötssmör innan tillagningen. Låt svalna i kylen och ät tillsammans med vaniljpudding eller glass 🙂


5 Kommentarer

UGNSBAKAD SÖTPOTATIS MED KESORÖRA

Posted in Recipes

 

RECEPT 2 PORTIONER:

1 sötpotatis

1/2 paprika
1/2 avokado
50 g rökt skinka
100 g mini keso

Krydda & tillbehör:
Sallad och eventuellt valfri krydda om man vill smaksätta kesoröran ytterligare, svartpeppar och curry skulle nog passa bra 🙂

Skölj potatisen och gör ett snitt genom den, ca 2 cm ner och dela sedan på mitten. Har du två stycken mindre potatisar räcker det med att göra snittet i dem, jag delade min på mitten för att den var väldigt stor :). Lägg i folie och häll över lite olja och krydda med valfri krydda, jag tog vitlökspeppar. Tillaga i ugnen på ca 220 grader i ca 45- 60 minuter. Medans kan du blanda röran. När potatisen är klar så gröper du ur den lite och fyller med kesoröran och serverar med sallad. Som extra protein drack jag protein milkshake från Barebells, den hittar ni här.

Bon apetit!

Kramkram

IMG_8796

IMG_8812

IMG_8809

Lämna en kommentar

NÖTFÄRSSALLAD MED FETAOST & PAPRIKA CREMÉ FRAICHE

Posted in Recipes

RECEPT 3-4 PORTIONER: 

Ca 550 gram nötfärs
70 g fetaost
150 g körsbärstomater
2 små paprikor
2 nävar färsk lök/gräslök

Kryddor: Tacokrydda från Spicemaster

Stek först nötfärsen med kryddor tills den nästan är klar, tillsätt grönsakerna och sedan fetaosten sist och låt smakerna blandas. Servera med Cremé Fraiche och färska salladsblad, bon apetit! 😀

IMG_6532

IMG_6530gf

5 Kommentarer

KRÄMIG KYCKLINGSALLAD MED BULGUR

Posted in Recipes

Kom hem från Norge igår, vi hade plåtning med Gymshark hela helgen och idag är det bara två dagar kvar tills Barebellsgänget och jag åker till Kroatien. Det ska bli SÅ kul 🙂 Idag har jag hunnit tränat, vart hos naprapaten och gjort nytt recept som jag tänkte att jag kunde dela med mig av. Detta känns som en klassiker för mig, matig men nyttig sallad som funkar oavsett dag 🙂

RECEPT ca 3 stora portioner:

3 dl kokt bulgur
1 spetspaprika
100 g gurka
2 nävar färsk lök/gräslök  (eller 1 näve hackad purjolök)
1 dl lätt créme fraiche
Spenat/sallad
1 Grillad kyckling utan skinn

Mixa créme fraiche med valfria kryddor och blanda med bulgur och kycklingen. Hacka salladen och blanda ihop det. Klart! <3

IMG_6065

IMG_6072

IMG_6074

IMG_6084

IMG_6098f

2 Kommentarer

NYTTIGA PROTEIN-CHOKLADBOLLAR

Posted in Recipes

Okej, jag åt världens godaste chokladbollar i Båstad, dock var dom inte nyttiga så jag tänkte att jag skulle testa göra egna med bättre näringsämnen, mindre fett och högre proteinhalt och jag tror jag lyckades :)!

RECEPT 6 stora bollar:
3 dl havregryn
1 dl vassleprotein från tyngre, jag använde smaken kärleksmums men kladdkaka funkar nog säkert lika bra också. Direktlänk HÄR.
1 msk stevia

1 tsk snabbkaffe
1- 1,5 dl varmt vatten

2 tsk jordnötssmör

Blanda alla torra ingredienser, häll i kaffet och eventuellt några extra droppar vatten när du rör om. Havregrynen binder vätska så smeten blir fastare ju mer du rör om. Sist blandar du i jordnötssmöret och ställ in i kylen 10- 15 minuter. Jag rullade mina i protein crisps och pumpakärnor 🙂 Klart!

111 kcal per boll utan topping
10 g protein
3 g fett
11 g kolhydrater

IMG_5910

IMG_5913

IMG_5925

IMG_5958

1 Kommentar