ÄNDRA DITT TANKESÄTT TILL ETT GLADARE JAG

Posted in COACHING, Questions, Tips & training

Alltid har man för mycket att göra, alltid blir man irriterad när kön går långsamt och alltid känns saker mycket värre än vad de är när man är stressad. Varför reagerar man så? Jag tänker inte så längre, allt började förra året när jag var tvungen att ha ett annat jobb på sidan om mina sociala medier som jag inte var motiverad till att växa i, jag såg det endast som en inkomst och som ett överlevnadssätt. Jag visste heller inte om att jag inom ett par månader/år att jag skulle ha möjligheten att jobba med det jag faktiskt var motiverad till. Så varje dag gick jag med ständig press på att hinna allt det jag VILLE göra för att sedan göra det jag var tvungen att göra. Men sen slog det mig, jag vill ju jobba hårt nu både med det tråkiga och det roliga för att jag ska kunna leva gott sedan. Jag ville ju indirekt stressa mer för att jag visste att det skulle leda mig till rätt saker i livet.

Det löser ingenting av att man blir irriterad i kön, den kommer inte gå snabbare och man kommer inte må bättre av det. Man hade faktiskt kunnat gått till affären tidigare och planerat bättre. Saken är att i VARJE situation så har man ett val, små som stora händelser. Du kan välja att låta dig själv bli stressad över småsaker och låta dig själv bli irriterad när du tappar kaffet på golvet eller så ändrar du ditt tankesätt och bara finner dig i situationen och accepterar att saker och ting händer. Frågan är ju HUR du hanterar det? Det handlar inte om hur du har det, hur dåligt allt är eller hur synd det är om dig. Det handlar enbart om viljan att hantera det på mest skonsamma sätt. Det handlar inte om att effektivisera hanteringen för vissa saker behöver behöver tid och allt man behöver göra då är att förstå det, för gör du inte det kommer du fortfarande stressa över att du inte får som du vill och chansen är stor att det känns ännu värre. Då pratar jag inte bara om saker utan öven känslor. När du kan kontrollera dina tankar så kan du även hjälpa känslorna på traven, gör du detta till en vana kommer du successivt få färre och färre problem. Många av sakerna vi upplever som ”problem” är sällan ett problem heller, så varför låta något så drygt ta energi från ditt bästa jag när du kan lägga den energi på lösningar istället.

Jag vet inte men jag tror någonstans att det finns ett öde och ibland stressar man i onödan, saker kommer att ske om det är menat så. Det är dags att ändra ”måste listan” till ”vill göra listan”.

Be patient, everything is gonna be alright <3

IMG_4670

Lämna en kommentar

BÄRFYLLDA PROTEINPANNKAKOR

Posted in Recipes

Gjorde såna sjuka pannkakor i förrgår, dock hade jag inget batteri i kameran så fick ta med telefonen. Vill ni se foodporn-video pannkakorna så kan ni klicka här 😉

RECEPT 1-2 PORTIONER: 

3 ägg
1 banan
1 dl vanilj- kasein
ev. lite lite vatten

Gör såhär: 
Häll en klick smet i pannan och toppa direkt med bär och täck med lite smet igen, stek på låg värme och vänd pannkakorna som vanligt. Som tillbehör hade jag extra bär och päron proteinpudding från barebells. Både kaseinet och puddingen hittar ni här 🙂

IMG_6826 IMG_6828

2 Kommentarer

VÄRDEFULLA TIPS FÖR ATT LYCKAS MED DINA NYA VANOR

Posted in Tips & training

Som nybörjare är det väldig lätt hänt att man snöar in sig i allt som står på internet, och jag förstår att man blir lätt förvirrad av alla delade åsikter om allt. Det är därför bra att inte förlita sig på det första man läser utan sök gärna och se om det finns fler platser som hävdar samma sak och av vilken orsak, men för att inte känna att man ger upp innan man har börjar bara på grund av att man inte vet vad som funkar eller är sant så har jag insett att man inte ska göra det krångligare än vad man behöver. Se till att allt blir så smidigt som möjligt från början så du fortsätter vara motiverad även dagar då du känner dig hängig eller har stressat tidsschema. Och tänk enkelt, du VET vad bra mat är och du vet vad dålig mat är. Prioritera utifrån det, för första steget till en förändring är att göra bättre val och det är inte alltid lätt heller när man egentligen vill något annat. För även om du vill få en finare kropp och bli starkare så kan frestelserna vara farligt starka, likaväl som att du hellre skulle vilja ligga kvar i soffan efter jobbet än att gå på gymmet. Den första och viktigaste grunden är alltså att göra bättre val och att göra valet att trotsa chokladen och soffan kan kännas jättestort i vissa situationer. Jag är iallafall aldrig så stolt över mig själv som när jag gör saker jag inte trodde att jag klarade av eller ens skulle påbörja. Så just face it och agera! 🙂

DSCF2640-EditLowRes

Saker du kan förenkla och tänka för att skapa nya vanor snabbare på ett hållbart sätt: 

* Se till att din träningsplats är nära ditt hem eller jobb så du smidigt kan ta dig från A till B utan att det ska kännas jobbigt.
* Laga mat som inte kräver onödigt mycket tid och engagemang, ugnen är min bästa vän för då man man laga stora mängder och det sköter sig själv. Man minskar även fettmängden när man inte behöver steka allt.
* Bra, enkla råvaror kommer du långt med. Försök att undvika färdig mat, pulversåser och dressingar du inte gjort själv. Då får du koll på vad du stoppar i dig och slipper hamna i fällor som kan försvåra din viktnedgång/ditt mål.
* Gör av med mer energi än vad du äter, du måste inte räkna alla dina kolhydrater, proteiner eller fetter för att du ska lyckas. Det viktiga är att du skiljer på råvaror med hög och låg andel. oftast om ett livsmedel innehåller lite kolhydrater så innehåller det oftast mer av de övriga näringsämnena.

* Lär dig näringsämnenas betydelse för kroppen, då vet du när du bör äta vad för att få mest användning av maten du stoppar i dig. Exempelvis att protein är bra för håret och muskeltillväxt medans kolhydrater kan vara extra bra innan/efter fysisk aktivitet för att orka prestera.

* Lär dig att skilja på kaloririka livsmedel och kalorisnåla, gillar du att äta större mängder mat kan du med fördel välja kalorisnåla livsmedel och ändå få i dig lika mycket energi fast i större mängder.

*Kombinera och prioritera på tallriken rätt, som punkten ovan så beroende på vad du har för planer under dagen så kan det vara bra att välja rätt mat. Om du ska träna på morgonen direkt efter frukosten kan det exempelvis vara jättebra att fokusera på lättsamma proteiner, lite fett och en del kolhydrater för att kroppen ska hinna tillgodogöra sig maten. Yoghurt, vassleprotein, bär och musli är min favorit. Annars om du hade ätit ex. en köttbit, avokado, ägg eller liknande som innehåller mer fett och långsamma proteiner så hade du behövt vänta någon timme extra innan kroppen har hunnit brutit ned energin och kan dra nytta av det till träningspasset.

1 Kommentar

JAG SKULLE ALDRIG ANVÄNDA WAIST TRAINER

Posted in Questions

Har ni sett också sett att det kryllar av Waist trainers på sociala medier? Jag har iallafall fått några mail från olika företag som erbjuder just det men har inte svarat en enda om jag ska vara ärlig, bara namnet av ”Waist trainer” är missvisande då det egentligen avbelastar muskulaturen kring bål och mage. Så på sikt om man ska jämföra två personer som äter lika nyttigt och utför samma typ av träning så kommer ena personen bli starkare snabbare i övningarna än personen som använder Waist trainer, och eftersom det inte går att punktförbränna mer än om man gör fettsugning eller liknande behandling så är detta bara ett slöseri med pengar enligt min åsikt då detta inte kommer ge en smalare midja ändå ( inte märkvärt). Jag ser hellre att man tränar för att känna sig stark och snygg än att träna endast för en smal midja.

Bålstabilitet är otroligt viktig för både teknik och styrka, har du en stark bål så är chansen större att du får en bättre form teknikmässigt som kan hjälpa dig att klara av den där sista repitionen som du annars kanske inte hade klarat av.

Jag lovade mig själv att jag inte skulle skriva något negativt inlägg på bloggen men jag känner att detta är viktigt att ta upp då det finns många unga (och äldre) kvinnor därute som säkert funderat på detta, så det positiva i detta är att ni sparar massor med pengar och får en stark bål på köpet 😉 <3

IMG_4601.JPG

1 Kommentar