DET ÄR INTE VAD DU GÖR, SOM GÖR DIG BRA

Posted in Tips & training

Jag tror det kan vara nyttigt för alla att få läsa och bli påmind om hur viktigt det är att skilja på vem du är och vad du gör.

Bara för att du gjort en dålig sak betyder inte det att du som person är dålig, bara för att du gör saker för andra betyder det inte att du är omtänksam. Du kanske inte vågar säga nej? Du vill inte bli dömd och egentligen hatar det. Ytan säger aldrig hela sanningen, jag minns när jag var på en matbutik för ett par år sedan och fick hjälp ett par gånger av en supertrevlig man och nämnde det till min kompis att jag tyckte det var så roligt att få sånt glatt bemötande varje gång man var där. Men då visade det sig att han hade legat på psykiatrisk vård i flera år och försökt ta självmord ett flertal gånger. Jag fattade ingenting, för mig var det helt ologiskt hur han som var gladast i personalen mådde sämst? Antagligen var det en skyddsmantel och sätt för honom att klara av jobbet utan att bryta ihop, eller så var det så att han var som gladast på jobbet när han hade tankarna på annat? Jag vet inte, men han var inte den person han gjorde sig till och jag blev lurad av ytan.

En annan sak jag ofta tänker på är hur vanligt det är att alla börjar träna och äta mindre för att bli snygg när de precis gjort slut med sin kille eller tjej. En sån sak är också väldigt ytlig, det ligger väldigt mycket frustration bakom och blir oftast ganska kortvarig period. Man kan såklart vara singel och börja träna på grund av att man mår dåligt av sig själv, man vill inte vara tjock eller man vill inte vara otränad för ”alla andra tjejer” har fin kropp. Sådana fall upplever jag mer stressrelaterade, många av dessa tjejer ser bara resultaten i träningen och hamnar ofta i träningssvackor eftersom de inte klarar av att prestera efter sina orimligt höga mål och krav på sig själv.

Därför behövs det en person och en själ bakom allt man gör för annars tappar man fotfästet. När jag tränar så gör jag det bokstavligen för att jag älskar det, när jag tränar cardio så mår jag bra av det och när jag väljer att äta sallad istället för pizza så mår jag sjukt bra. Jag tillåter mig själv att slarva ibland men jag ser det inte som slarv, jag ser det som balans. Att äta godis en torsdag är inte onyttigt om du lever hälsosamt övrigt och mår bra av att ”unna” dig, men det är riktigt riktigt onyttigt att äta sallad varje dag på grund av att du känner att du måste. Den mentala biten är A och O för att du ska få en hållbar och hälsosam livsstil. Det är inte alltid vad du gör som gör dig bra. Ditt välbefinnande gör dig bra. Du kommer automatiskt göra bättre val både i livet och på tallriken när du känner harmoni i sinnet. Och det bästa av allt är att det kommer ifrån DIG och ingenting annat.

Jag har som ni märkt, varit lite långsam med blogguppdateringar och sena mailsvar men det har helt enkelt varit för att jag varit (är) väldigt stressad mentalt för tillfället. När jag summerar ihop 2016 så fattar jag varför, shit vilket härligt år men jag har haft lätträknade lediga dagar. Kanske en vecka max utspritt på hela året och då vet jag inte ens om jag talar sanning. Jag vill iallafall att allt jag gör ska komma ifrån MIG och inte på grund av andras förväntningar, det kommer inte bli hållbart har jag insett så jag försöker ge mig själv lite tid till att andas utan dåligt samvete, och jag tror det är viktigt för alla att bli påmind om det att oavsett vad man gör.

Jag kommer nog skriva mer om hur man blir framgångsrik i det man gör framöver, både inom träning, hälsa och karriär. Detta år har verkligen fått mig att inse vem jag är och vem jag vill vara. Alla kan få en fin kropp men hur är det med personligheten?

Kram <3

IMG_0582

7 Kommentarer

 1. Tania säger:

  Perfekt in och ut.. tack för detta inlägg. you rock. ????

 2. Tove säger:

  Känner att jag måste få skriva av mig lite och tacka för alla råd och fina ord du skriver på din blogg, jag har en riktigt dålig period i mitt liv och nästan bara kring det du skriver om, och det hjälper att veta att det inte är något konstigt och vad man kan göra för att få det bättre. Så tack så jätte mycket du verkar vara en helt otrolig person, se till att komma ihåg det <3

 3. Petra säger:

  Jättefint skrivet 🙂 Din blogg är jätte inspirerande och de ska du veta <3

 4. Anonym säger:

  Tycker det är orättvist skrivet om butiksbiträdet. Psykisk ohälsa behöver inte vara synligt. Bara för att man lider utav depression eller självmordstankar betyder det inte att man är deprimerad 24 timmar om dygnet. Det går i perioder. En person med depression kan vissa dagar må hur bra som helst, så bara för att den här personen var glad behöver det inte vara att han låtsas. Tänk på det.

  I övrigt…jättebra inlägg! Du inspirerar mig varje dag.

  1. Tania säger:

   Det är oftast så med depression man visar det faktiskt inte utåt för det är ett sätt att överleva, jag jobbar med detta och det är inte ovanligt att man visar en annan front för andra, man vill inte att andra ska märka. Detta något som jag känner igen mig i mycket också. Jag tycker DU skriver orättvist, visst kan det vara som du säger men att säga att det hon skriver ”orättvist” är inte relevant eftersom det hon skriver är hur det faktiskt var för personen utanför arbetet. Finns många sidor med psykisk ohälsa och ett av sätten kan vara som Denice skriver och dessutom tror jag inte att hon menar att han alltid låtsas men eftersom denne tydligen alltid visade sig glad och sedan kom det fram hur han egentligen hade det var detta ett väldigt klokt inlägg. för det är PRECIS såhär det tyvärr kan vara för vissa.

 5. Jannike säger:

  Du er et fantastisk menneske.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.